The Royals

Post autor: Mareczek »

Zakładam temat o nowym serialu stacji E! - "The Royals" :D
Obrazek
Jest to historia fikcyjnej, brytyjskiej rodziny królewskiej, która obnaża patologie wśród wyższych sfer. Zdegustowany tym wszystkim król postanawia zorganizować referendum i znieść monarchię, czym naraża się wielu bohaterom.

Trailer :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=k0A5m24jO-0

Serial zacząłem oglądać bez większych oczekiwań, wyłącznie dlatego, że pojawia się w nim moja ulubienica Joan Collins. Po pierwszym odcinku wiedziałem już, że to coś dla mnie i w efekcie połknąłem 7 odcinków w dwa dni. Cały sezon ma ich raptem 10, więc muszę teraz niecierpliwie czekać na kolejne. Serial ma fajny klimat, jest kręcony w prawdziwych wnętrzach pałacu, bohaterowie są dobrze napisani i nie można ich jednoznacznie lubić lub nie. Zdecydowanie polecam! :D

Joan Collins ma rolę stworzoną dla siebie - jest księżną Oxfordu, matką Królowej Heleny, ma cięty język zupełnie jak Alexis z "Dynastii" i rozpieszcza swoje wnuki. Choćby dla niej warto rzucić okiem :twisted:

Obrazek
Obrazek

Post autor: Adex-fan Brooke »

Oczywiście dla Joan Collins (mimo, iż występującej gościnnie) trzeba oglądać :) Dopiero zacznę to później skomentuję.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Zwiastun bardzo zachęcający. :) Jako że sezon liczy tylko 10 odcinków, to myślę, że znajdę trochę czasu i niebawem zobaczę pierwszy epizod. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Elmoo »

Ooo, może i ja się skuszę! Bardzo ciekawy zwiastun. :D

I jak? Skusiliście się na obejrzenie "The Royals"? :)
W sieci pojawił się już zwiastun drugiego sezonu, zapowiada się równie ekscytująco - jeśli jednak ktoś zamierza zacząć oglądanie od początku, to nie radzę patrzeć na ten trailer, bo zniszczy Wam dużo niespodzianek :twisted: https://www.youtube.com/watch?v=zH1TALqCEFs

Dodatkowo na prośbę fanów, którzy bardzo entuzjastycznie przyjęli postać królowej matki, w II sezonie znów pojawi się Joan Collins i możliwe, że więcej niż w jednym odcinku :serce:

Obrazek

Jestem po pierwszym odcinku i nie podoba mi się ten serial, pierwsze myśli to, że on jest o jakiejś patologii a nie rodzinie królewskiej, druga myśl, że nie podoba mi się taka fikcja, że nie istnieje prawdziwa rodzina królewska w ogóle. Zobaczę co dalej.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Nie jestem fanem oglądania patologii i nie kręcą mnie serialu typu Skins, ale w The Royals to zupełnie inna pataologia. Na bogato :lol: Daj szansę temu serialowi, bo główną intrygę naprawdę ma świetnie skonstruowaną, a i aktorzy są godni pochwały. Królowa Helena i księżniczka Elenor to dla mnie najlepiej napisane postacie i to zdanie podziela spora część fanów. Poza tym powinieneś się skusić, choćby ze względu na Joan Collins, w którymś tam odcinku :twisted: A w drugim sezonie ma być jej wiecej - na wyraźne prośby widzów :wink:

Dlatego będę oglądać :lol: Jak dla mnie dobrze, że sezon taki krótki.

Oglądałem już cały serial, nie zaliczę go do ulubionych, nie podoba mi się fikcja, patologia itp. ale po odcinku z Joan Collins ruszyła cała akcja na przód i królewskie rodzeństwo zyskało nieco w moich oczach... Jasper jest fajny no i matka królowej też, fajnie, że Joan pojawi się też w 2 sezonie, będę go oglądać z ciekawości co dalej, najbardziej żal mi jedynego normalnego - króla a najgorszy oczywiście ten jego brat.

Jestem już po drugim, bardzo ciekawym sezonie The Royals! Poziom serialu absolutnie się nie obniżył, a śmiem nawet twierdzić, że było jeszcze lepiej niż ostatnio. Bardzo ciekawe intrygi, szokujące zwroty akcji, świetna gra aktorska (szczególnie Elizabeth Hurley i Alexandry Park) i rewelacyjnie dobrane soundtracki. Dodatkowo w tej serii, pokazano nam piękne plenery - zakochałem się w scenach Heleny i Elenaor w ogrodzie! Wielkim atutem jest też fakt, że Joan Collins pojawiła się chyba w 5 odcinkach i była jakby żywcem wyjęta z "Dynastii" :serce: Pojawiło się kilka nowych postaci, godna uwagi jest pani premier, która z pewnością jeszcze sporo namiesza. Cyrus jako cyniczny król Anglii jest niesamowity, ale jemu też można współczuć z pewnych powodów, o których dowiecie się podczas oglądania ::chytry:: Gorąco polecam! Tutaj zwiastun z polskimi napisami na zachętę :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=Sjt8krWkJkE

Teraz pozostaje czekać na 3 sezon, który już został potwierdzony przez stację E! :)
Jestem też ciekawy, czy kiedyś doczekamy się emisji serialu w Polsce. W końcu E! od dawna ma w Polsce swój kanał, na którym puszczali nawet program PartyOn z Jacqueline MacInnes Wood. Chciałbym zobaczyć ten serial z lektorem ::rad::

W sieci pojawił się już zwiastun 3 sezonu "The Royals" :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=97vNjwTFc9M
Premiera nastąpi 4 grudnia, odliczam już dni, bo stęskniłem się za tym super serialem :serce:

Dziś zaczyna się 3 sezon "The Royals", myślę, że to już czas, by ktoś z Forum zainteresował się tym świetnym serialem ::chytry::

Oto najnowszy zwiastun :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=x-iSCNVCxwE
A tutaj wcześniejszy, bez wypowiedzi aktorów :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=QXVph3Eg8Ho
ODPOWIEDZ