Twoja twarz brzmi znajomo

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Ogólnie dzisiejsze występy nie powaliły, ale faktycznie wspaniała Kasia Pakosińska zasługuje na wyróżnienie. Spodziewałem się też, że wielu nie spodoba się występ Fidusiewicza, bo uznają to za "parodię", ja jednak potraktowałem to z przymrużeniem oka i nieźle uśmiałem się. ;)
Punkty rozdzieliłbym następująco:
1 - Kasia Zielińska, niestety bardzo słaby występ, a miała okazję do popisania się. Głos zupełnie nie ten.
2 - Dariusz Kordek, nie wiem co się stało, ale miałem wrażenie, że Kordkowi w tym odcinku nie chciało się w ogóle występować. Zbyt mało mocy w tym wykonaniu.
3 - Ola Szwed, doceniam za taniec i choreografię, głosu nie udało się jej podmienić.
4 - Marcin Rogacewicz, tu doceniam za wkład i serce włożone w ten występ, bo niestety znowu z głosem mu nie wyszło.
5 - Jerzy Grzechnik, całkiem fajnie to wyszło, bardzo dobrze zaśpiewane i zagrane aktorsko.
6 - Adam Fidusiewicz, jak już pisałem powyżej, z przymrużeniem oka. Adam był bardzo odważny na scenie, a zrobić takie show i rozbawić publiczność też nie jest łatwo. ;)
7 - Agnieszka Twardowska, tak jak ostatni występ nie podobał mi się, tak dzisiaj uważam, że świetnie wcieliła się w postać Wondera, głos bardzo podobny.
8 - bezkonkurencyjnie dziś Kasia Pakosińska, której chyba występy polskich artystów dużo lepiej idą. Józek, nie daruję Ci tej nocy! :)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Czas na podsumowanie głosowania na najlepszą metamorfozę 2 odcinka V edycji programu.

Zagłosowało 9 osób. Oddano 14 głosów. Dziękuję.

Wyniki przedstawiają się następująco:

Dariusz Kordek jako Nina Simone - 5 głosów (35%)

Agnieszka Twardowska jako Céline Dion - 3 głosy (21%)
Marcin Rogacewicz jako Krzysztof "K.A.S.A." Kasowski - 3 głosy (21%)
Aleksandra Szwed jako Dawid Podsiadło - 1 głos (7%)
Katarzyna Zielińska jako Toni Braxton - 1 głos (7%)
Adam Fidusiewicz jako Anthony Kiedis z Red Hot Chili Peppers - 1 głos (7%)
Katarzyna Pakosińska jako Desireless - 0 głosów (0%)
Jerzy Grzechnik jako Britney Spears - 0 głosów (0%)

Za moment rozpocznie się głosowanie na najlepszą metamorfozę 3 odcinka V edycji. Zasady pozostają niezmienne. Zachęcam do licznego udziału w głosowaniu. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Odniosłem wrażenie, że jury zrobiło nam dziś spóźniony żart na Prima Aprilis, bo wygrana Rogacewicza to chyba jakiś ponury żart :shock: Jestem tak rozczarowany, że pominę nawet komentowanie i podam tylko swoją punktację, która zdecydowanie różni się od punktacji z programu.

1 - Katarzyna Zielińska
2 - Marcin Rogacewicz
3 - Ola Szwed
4 - Katarzyna Pakosińska
5 - Jerzy Grzechnik
6 - Agnieszka Twardowska
7 - Dariusz Kordek
10 - Adam Fidusiewicz
Elmoo

Mam podobne zdanie jak Mareczek, kompletnie nie rozumiem wygrany Rogacewicza. W dodatku jury strasznie mnie irytowało dzisiaj. Najbardziej Kasprzykowski, który zachowywał się jakby pozjadał wszystkie rozumy. W sumie to twórcy programy pozwolili mu na to, lansując go ponad wszystkie granice. W sumie to ze Skrzynecką i Królikowskim tworzy zgrane trio. Jedynie Małgorzata Walewska jeszcze wyróżnia się, która jednak ocenia swoimi kategoriami i według jej zasad.
Moje punkty:
1 - Marcin Rogacewicz, nawet nie starał się śpiewać damskim głosem tak jak robił to Fidusiewicz ostatnio.
2 - Kasia Pakosińska, nie rozumiem dzisiejszych zachwytów nad jej Rojkiem. Głos zupełnie nie ten, ale Kasię i tak kocham. :)
3 - Kasia Zielińska, głosu i śpiewu lepiej nie skomentuję. Doceniłem tylko za taniec i grę aktorską.
4 - Ola Szwed, no zbyt wysoki ten głos jak na Kravitza.
5 - Adam Fidusiewicz, przyzwoicie zaśpiewał, ogólnie lubię go w tym programie.
6 - Agnieszka Twardowska, kompletnie nie rozumiem krytyki jurorów, ja tu słyszałem w 90% Kayah.
7 - Dariusz Kordek, widać było, że włożył serce w swój występ. Świetnie podrobiony głos.
10 - Jerzy Grzechnik, śpiew, taniec, gra aktorska - wszystko perfekcyjnie.
Awatar użytkownika
Despina

Post autor: Despina »

Zgadzam się z Wami, głosowanie jury kompletnie niesprawiedliwe ::plask wczolo: Całe jury zdecydowanie do wymiany. ::ysz::

Moje punkty:
10 - Grzechnik :: bow :: (Jak dla mnie był dzisiaj najlepszy)
7 - Kordek :D
6 - Twardowska :)
5 - Fidusiewicz :|
4 - Pakosińska :?
3 - Szwed :zmiesz::
2 - Rogacewicz ::ysz::
1 - Zielińska ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

A co Jurek Grzechnik śpiewał? :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Elmoo

B@r pisze:A co Jurek Grzechnik śpiewał?
"Faith" George'a Michaela :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Oto jak przedstawiają się wyniki głosowania na najlepszą metamorfozę 3 odcinka V edycji show:

Katarzyna Pakosińska jako Beata Kozidrak (Bajm) - 7 głosów (53%)

Dariusz Kordek jako Zucchero - 3 głosy (23%)
Agnieszka Twardowska jako Stevie Wonder - 2 głosy (15%)
Jerzy Grzechnik jako Julio Iglesias - 1 głos (7%)

Katarzyna Zielińska, Aleksandra Szwed, Marcin Rogacewicz i Adam Fidusiewicz tym razem bez głosu.

Zagłosowało 7 osób. Oddano 13 głosów. Dziękuję. :wink:

Już za moment rozpocznie się głosowanie na najlepszą metamorfozę 4 odcinka V edycji programu. Zasady nie uległy zmianie. Zapraszam.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Gdzie zobaczę na youtube wszystkie występy? Bo przegapiłem odcinek
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
kamilabuziaczek

Post autor: kamilabuziaczek »

https://www.youtube.com/user/ttbzendemolpolska/videos

Na tym kanale możesz obejrzeć występy Adex.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dzięki! :) po zobaczeniu zagłosuję :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Elmoo

W dzisiejszym (wczorajszym) odcinku zasłużenie wygrała Agnieszka Twardowska, choć poziom występów był naprawdę niezły. ;)
1 - Adam Fidusiewicz, dzisiaj najsłabszy według mnie.
2 - Kasia Zielińska, chciałbym dać jej chociaż raz więcej, ale dzisiaj niestety została przyćmiona przez resztę gwiazd.
3 - Ola Szwed, nie lubię disco polo i ta piosenka jest żenująca według mnie, ale dała radę podrobić głos.
4 - Kasia Pakosińska, połowę piosenki śmiała się co nie było dla niej raczej trudne. Jednak w niektórych momentach naprawdę ładnie śpiewała operowo.
5 - Marcin Rogacewicz, akurat dzisiaj całkiem nieźle wypadł jak dla mnie. Zdecydowanie lepiej niż w ostatnim odcinku.
6 - Dariusz Kordek, fenomenalnie wczuł się w rolę. Z podrobieniem głosu też poradził sobie świetnie.
7 - Jerzy Grzechnik, chyba mój faworyt w tej edycji. Przez większość piosenki śpiewał pięknym, kobiecym głosem.
8 - Agnieszka Twardowska, kupiła mnie dzisiaj zdecydowanie swoim urokiem :)
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Fajny był wczorajszy odcinek. Bardzo ciekawe metamorfozy i cieszę się, że wreszcie wygrała Agnieszka Twardowska, która jest moją ulubienicą :serce: (mam nadzieję, że znajdzie się w finale)

Podobały mi się bardzo też występy Kordka i Pakosińskiej, która idealnie wcieliła się w Brodzińską. Chyba tylko ona idealnie mogła odtworzyć ten utwór :)

Grzechnik też nieźle sobie poradził, choć było momentami słychać jego własny głos.

Rogacewicz o dziwo też niezły miał występ - napewno lepszy od poprzedniego, w którym zwyciężył. Jednak i tak uważam, że zalicza on grono najsłabszych uczestników tej edycji.

Jeśli chodzi o Zielińską to było nawet dobrze, ale napewno nie powaliła wczoraj.

Najsłabsi wczoraj dla mnie to Szwed i Fidusiewicz.
Awatar użytkownika
Despina

Post autor: Despina »

Twardowska nie zachwyciła mnie zbytnio swoim występem w którym były nieczystości a najważniejszy refren śpiewały za nią chórki. :zmiesz::

Moje punkty:
10 - Kordek :: bow :: (był świetny)
7 - Pakosińska :zeby: (zabawnie i ciekawie jej to wyszło)
6 - Zielińska :D (w końcu jakieś wykonanie dobrze jej wyszło)
5 - Twardowska :)
4 - Szwed :?
3 - Grzechnik :|
2 - Rogacewicz ::kwasny::
1 - Fidusiewicz :zmiesz::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Czas na podsumowanie głosowania na najlepszą metamorfozę 4 odcinka V edycji show.

Zagłosowało 6 osób. Oddano 10 głosów. Dziękuję.

Oto wyniki:

Dariusz Kordek jako Garou - 4 głosy (40%)

Agnieszka Twardowska jako Kayah - 2 głosy (20%)
Jerzy Grzechnik jako George Michael - 2 głosy (20%)
Adam Fidusiewicz jako Krzysztof Krawczyk - 2 głosy (20%)

Katarzyna Zielińska, Ola Szwed, Katarzyna Pakosińska i Marcin Rogacewicz w tym głosowaniu nie otrzymali żadnego głosu.

Zapraszam do udziału w kolejnej ankiecie. Wybieramy najlepszą metamorfozę 5 odcinka V edycji programu. Zasady pozostają niezmienne. :wink:
ODPOWIEDZ