Mam Talent

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

Post autor: Tomala »

Ta dziewczynka, z którą nie było kontaktu była niezła ::loll::

Wczorajszy odcinek taki sobie. Jestem w szoku, że nie przeszła Kasia Popowska, a przeszła ta co śpiewała Amy Winehouse :(
Ucieszyłem się, że przeszła ta "gruba" dziewczynka, bo była bardziej wyrazista od tej drugiej, która swoją drogą pokazała klasę i nie ryczała, ani nic z tych rzeczy. W przeciwieństwie do tego rapera, który cośtam zaczął narzekać.

A Ty Damians tak nie lubisz "Mam Talent", ale tylko czekasz na przerwę w JOŚ, żeby przełączyć na TVN, a teraz pozostaje kochać JOŚ "dla zasady" :lol: :wink: :wink: :wink: ::loll::
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tomala pisze:A Ty Damians tak nie lubisz "Mam Talent", ale tylko czekasz na przerwę w JOŚ, żeby przełączyć na TVN, a teraz pozostaje kochać JOŚ "dla zasady" :lol: :wink: :wink: :wink: ::loll::
W zeszłym sezonie owszem, tak było, ale w tym wczoraj po raz pierwszy oglądałem kawałek i akurat były te baletnice, nie dało się tego oglądać i przełączyłem :wink:

Szogunko, każdy program w prywatnej telewizji jest nastawiony na kasę, ale nie na wykorzystywanie ludzi. W TVN-ie jeżeli wyciągną z człowieka ostatnie soki, to później go porzucają. Specjalnie jury przepuszcza dzieci itd., tylko po to, żeby o programie był głośno w mediach itd., a i tak je wywalą przy najbliższej okazji, jak czytam posty, to już kogoś tam wywalili, co miał przejść.
Każdy z nas ma inne potrzeby, Ty wolisz oglądać te dziwne zainteresowania ludzi - i gdyby na tym polegał Mam Talent, to może bym oglądał. Ale jak widzę te wszystkie pseudo śpiewające dzieciaki ( sorry, ale jak mała dziewczynka próbuje śpiewać Dziwny jest ten Świat, to mnie się robi nie dobrze. Ona nawet nie może wiedzieć, o czym jest ta piosenka, o czym jest ten tekst ), czy jakiś przebierańców, to mnie się to nie podoba, bo w założeniu to nie powinien być o tym program.
Można porównać wszystkich tych śpiewających uczestników do uczestników zeszłorocznej Fabryki Gwiazd - ludzie z Mam Talent nigdy nie dostaliby się do tego programu, programu, w którym naprawdę liczy się śpiew.

A jeszcze co do jury - nudny i przewidywalny Wojewódzki, skomercjalizowana Chylińska i Foremniakowa, która jest tam tylko dlatego, ze Przybylska się nie zgodziła - idealnie się dobrali ::loll::

I to tak a propos: Obrazek :mrgreen: :lol:
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Damians ,ale ty też jesteś magiczny i jedyny w swoim rodzaju . Nie znam takiego drugiego :lol:
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Szogunka pisze:A mi się podoba ten pprogram i zapraszam do polemiki. Wyjaśniam swoje stanowisko. W telewizji prywatnej KAŻDY program przewidziany jest na sukces-kasę-komerchę. Tu zarzut stawiać jest bezcelowo. Nie jest to telewizja edukacyjna czy "misyjna". Lubię oglądać Mam Talent bo przedstawia ludzi z pasją. Ukazuje ich zainteresowania, uzdolnienia. Nie mówię tu oczywiście o incydentach - które dodają szczypty ironii - nie każdy pojmuje swój talent jednoznacznie. Oczywiście wątpliwe moralnie wykorzystywanie: tu zaliczylabym właśnie tę dziewczynkę co tak ślicznie zaśpiewala i przypomina niektórym z Was Klaudię Kulawik. Ona JEST ZROBIONA. Uważam że ma niewiarygodnie duży talent, ale technicznie jest "robiona" od wielu lat. Kto zna się na śpiewie - wie o czym mówię. Tej "grubej" (popaprańcy z Was - nie jest GRUBA!) zależało na występie. Dzieci nie umieją aż tak udawać - jest naturalna, dziecięca. Nie wierzę, że wygra, ale nie jest zrobiona na artystkę, czy gwiazdę. Jest śpiewającym dzieckiem. Jury rozczarowało mnie wybierając perkusistę. A prywatnie lubię oglądać czym interesują się dziś ludzie, co jest popularne. Zabrzmi "staro", ale ja nie miałam takich możliwości, nie było takich technik tańca itp. Lubię patrzeć jak ludzie rozwijają swoje pasje. Jak robią coś więcej niż szkoła/praca/dom/komuter/tv/ksiązki.
Od dawna już prawie nic tu nie piszę, ale pod tym podpisuję się rękami i nogami ::ok:: To prawdziwa przyjemność oglądać ludzi z pasją i czasami niewyobrażalnymi zainteresowaniami. Ja osobiście nie oglądam tego programu dla jury, któremu mam sporo do zarzucenia, ale właśnie przede wszystkim dla tych wybitnych jednostek (a w każdym odcinku były co najmniej 3 takie!), w których oczach widać, że kochają to, co robią. W tym sezonie jestem zwłaszcza zauroczony facetem grającym na akordeonie i parą akrobatów - ojcem i jego malutką córeczką. Oglądając ich występy ma się ciary i na ich przykładzie można dowiedzieć się co to jest prawdziwa pasja. I nijak ma się to do co-sobotniej błazenady na Polsacie, gdzie pseudo-gwiazdki "wyciskają łzy z jury"... Uważam, że uczestnicy tej edycji JOŚ naprawdę mają talent, ale w zamian za te żałosne prośby o wysyłanie smsy i histerie Edyty Górniak wolałbym zobaczyć na Polsacie co tydzień koncert z nimi :) To dlatego co tydzień wybieram Mam Talent, a występy "gwiazd" z JOŚ śledzę tylko na ipli lub youtube - bo mnie interesuje tylko śpiew.

I taka mała prywata. Szogunko, jeszcze chyba nie było sytuacji w której bym się z Tobą nie zgodził. A każdy Twój post wskazuje na Twą niesamowitą dojrzałość i mądrość :) Oby takich było na tym forum jak najwięcej.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Damians

mucha331 pisze:. Oglądając ich występy ma się ciary i na ich przykładzie można dowiedzieć się co to jest prawdziwa pasja.
A byłeś kiedyś w cyrku?? Tam można obejrzeć to samo w wykonaniu naprawdę profesjonalnym, i w dodatku na żywo.
mucha331 pisze:Oby takich było na tym forum jak najwięcej.
Jak przetrwamy jeszcze 10 lat, to może będzie :lol:
Goku

Post autor: Goku »

Damians pisze:A byłeś kiedyś w cyrku?? Tam można obejrzeć to samo w wykonaniu naprawdę profesjonalnym, i w dodatku na żywo.
Po pierwsze - repertuar cyrku jest dużo mniejszy niż "Mam Talent", zresztą w cyrku tak naprawdę nie ma nic ciekawego...

Po drugie - no właśnie, w wykonaniu "profesjonalnym". Co mnie obchodzi jak to wykonują profesjonaliści? Oglądam MT by zobaczyć talenty zwykłych-niezwykłych ludzi. Dlatego też nie podobają mi się te wszystkie show z "gwiazdami"(poza TzG);

Po trzecie - a byłeś kiedyś na karaoke? Tam można zobaczyć to samo co w JOŚ, tylko wykonawcy są trochę mniej znani(trochę, bo uczestnicy JOŚ w 3/4 z poprzednich edycji byli znani dopiero po programie :lol:), czasami mniej fałszują, mają tekst i nie ma sztucznych, powtarzających zdania ze scenariusza jurorów ani Cichopkowej ani Ibisza. ::loll::
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Nie oglądam "Mam Talent" - ale obserwując rynek medialny w Polsce, podpisuję sie pod postami Szogunki i Muchy. :wink: Tyle, że dodam, że "JOŚ", którego też nie oglądam - też jest nastawiony na zysk - między innymi poprzez sms-y.

Gabro - widziałem na YT kilka występów Popowskiej. Jest ona naprawdę dobra i wydaje mi się, że bez "Mam Talent" zrobi ona karierę. Może się mylę, ale tak przypuszczam.
Awatar użytkownika
Damians

Goku pisze:Po pierwsze - repertuar cyrku jest dużo mniejszy niż "Mam Talent", zresztą w cyrku tak naprawdę nie ma nic ciekawego...
Pisałem to w kontekście postu Muchy, który napisał o jakimś ojcu i córce akrobatach, a takie rzeczy są właśnie w cyrku. Tyle, że tam jest lepszy efekt, lepszy nastój i można wszystki zobaczyć na własne oczy.
Goku pisze:Po trzecie - a byłeś kiedyś na karaoke? Tam można zobaczyć to samo co w JOŚ, tylko wykonawcy są trochę mniej znani(trochę, bo uczestnicy JOŚ w 3/4 z poprzednich edycji byli znani dopiero po programie :lol: ), czasami mniej fałszują, mają tekst i nie ma sztucznych, powtarzających zdania ze scenariusza jurorów ani Cichopkowej ani Ibisza. ::loll::
Goku przez Ciebie przemawia jakaś zaślepiona nienawiść do JOŚ ::loll:: ::cojest:: ::plask wczolo: Owszem, było kilka osób nieznanych do tej pory szerzej, lub zapomnianych dzisiaj, a popularnych kiedyś, ale w większości występowały jednak popularne gwiazdy popularnych seriali, a zdarzyło się nawet kilku aktorów z najwyższej półki - jak Szapołowska czy Zelnik. A porównywanie śpiewów karaoke, gdzie śpiewają ludzie po dwóch browarach, do profesjonalnych wykonań w JOŚ, z profesjonalną orkiestrą, z profesjonalnymi chórkami, pod okiem profesjonalnych nauczycieli - najlepszych w Polsce, jak np. pan Tylman, czy pani Stępniewska, nie nadaje się do skomentowania.
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Goku pisze:Po trzecie - a byłeś kiedyś na karaoke? Tam można zobaczyć to samo co w JOŚ
Rozwaliłeś mnie ::loll:: :zeby: ::loll:: :: bow ::
Goku

http://muzyka.onet.pl/festiwal/9501,2067718,news.html

Mam nadzieję, że Kasia Popowska dostanie "dziką kartę" :: bow ::. Ale mam też nadzieję, że ten klon Kulawik dzikiej karty nie dostanie! :x
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Kasia musi ją dostać! Oby naruszyli regulamin i dali szansę innym uczestnikom. Najlepiej by było, jakby z finału usunęli kogoś - "tanich drani" najlepiej. :roll:
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

mucha :serce: TĘSKNIĘ! :wink:
Jestem przeciwna tworzeniu precedensu i łamaniu regulaminu. Na tym etapie decydują jurorzy. Można się z nimi nie zgadzać. Wiem, program jest dla publiczności. Ale konia z rzędem temu, kto powie, czy więcej osób jest za przywróceniem Kasi, czy tej malej dziewczynki, czy za zostawieniem jak jest. Można się obrazić i nie oglądać, jak JOŚ na przykład :wink: . Nigdy nie zadowoli się wszystkich. A regulamin jaki jest, każdy widzi :wink: .
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Ciekawe, ciekawe jak z Kasią będzie :| . A te małe dzieci, które grały na skrzypcach (?) , to przeszły? :P Albo te, z której jednej (tej małęj) naśmiewał się Kuba na początku ostatniego odc?
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Chyba jednak z tą "dziką kartą" nic nie będzie. ::kwasny:: Reżyser MT opublikował na swoim blogu informację:

"Jeszcze raz odwołam się do kuchni programu MAM TALENT!. Przed wieloma tygodniami czterdziestu szczęśliwców usłyszało na scenie Teatru Dramatycznego w Warszawie z ust jurorów :- przechodzicie do półfinałów! Było wiele radości, były też łzy zawodu. Wszyscy uszczęśliwieni rozjechali się do swoich domów z dużym zastrzykiem optymizmu, by przez kolejne tygodnie ostro pracować nad swoim półfinałowym występem.

Zasady programu są bardzo proste. Jury wybrało czterdziestu półfinalistów!!! W pięciu półfinałach /kolejne soboty/ zaprezentuje się po ośmiu wykonawców. Z każdego półfinału tylko dwie osoby, czy dwa zespoły mają szansę do udziału w finale. Ten, kto uzyska najwięcej głosów z sms-ów i ten, którego wybiorą jurorzy z drugiego i trzeciego miejsca w rankingu sms-owym. Do czego zmierzam? Szanse w każdym półfinale są równe - zawsze 2 : 8!!!

Mam głęboką nadzieję, że nikomu z internautów nie przychodzi do głowy, aby kogoś, kto od tygodni żyje w przeświadczeniu swojego udziału w półfinale i ciężko pracuje, żeby przygotować swój występ, nagle pozbawić możliwości udziału w konkursie na rzecz Kasi Sawczuk. Tego nam zrobić nie wolno i wiem to na pewno.

W takim razie, w którym programie miałaby wystąpić dodatkowa osoba i dlaczego mielibyśmy jednej grupie półfinalistów powiedzieć wasze szanse są jak 2 : 9 ??? A przecież każdy z półfinalistów ma prawo wierzyć, że ma równe szanse w zdobyciu niebagatelnej nagrody w postaci 300 000zł. I o tym nie wolno nam zapominać.

Są jeszcze dwa dodatkowe aspekty tej sprawy. Po pierwsze?cały ten szum" faworyzuje siłą rzeczy dodatkowego uczestnika, a po drugie nikt nie chciałby znaleźć się w jego skórze tam w środku walki, bo nie byłaby to fajna pozycja. "
Goku

To mogliby dać 5 dzikich kart i wtedy wszyscy mieliby równe szanse 2:9, co za problem? ::plask wczolo: Albo najlepiej wywalić niektórych uczestników np. te dzieciaki od "Tanich Drani". A że będą beczeć? I tak nie mają żadnych szans, przynajmniej nie będą się łudzić... Tylko że niestety pewnie są już podpisane kontrakty, a ich rodzice już trzymają w łapie wynagrodzenie za ich występ. Albo niech wywalą Wiktorię Dupodajew. Śpiewające nastolatki? Mamy już Ewę Farnę, Alę Boratyn i Trolę. Jak na nasz polski rynek to i tak zdecydowanie za dużo(szczególnie o tą ostatnią). Dziewczyna ma ładny głos, ale niech poczeka jeszcze co najmniej 3 lata i dopiero wtedy spróbuje sił w show-biznesie. W tym momencie wcisnęliby jej jakiś repertuar w stylu "Wake up! Wake up! I haven't make up!" albo (w najlepszym przypadku) "Ta cisza zabiła Ibiszaaahaaajeejeee". ::plask wczolo:
ODPOWIEDZ