Babcia Józia dzisiaj wygrała, jak oburzona na cały świat władzy powiedziała, że nie ma herbaty!
Plebania
No właśnie też się zastanawiam cały czas i nie mogę sobie przypomnieć, o co chodziło w tym wątku.
[ Dodano: 2009-01-02, 01:36 ]
Plebania jest coraz bardziej postępowa.
Podoba mi się zamysł romansu tego studenta z Krystyną
Czuje, że to się rozkręci.
Święta nawet fajne. Fajnie zorganizowana akcja w domu starców z tym podsłuchem i ciotką z Australii. I tekst, że ksiądz jest głupszy od pensjonariuszek pobił wszystko
No i świetne nawiązanie do Londyńczyków
W jednej rodzinie rodzice wyjechali do Anglii, a dwójką dzieci opiekuje się babcia i nie może dać sobie rady ze starszym chłopcem. I proboszcz sugerując, ze te dzieci mogą być z rodzicami i uczyć się w tamtejszych szkołach podał przykład tego chłopaka z Londyńczyków. I ta babcia jeszcze powiedziała: tak, tak, oglądam ten serial, podoba mi się

[ Dodano: 2009-01-02, 01:36 ]
Plebania jest coraz bardziej postępowa.
Podoba mi się zamysł romansu tego studenta z Krystyną
Czuje, że to się rozkręci.
Święta nawet fajne. Fajnie zorganizowana akcja w domu starców z tym podsłuchem i ciotką z Australii. I tekst, że ksiądz jest głupszy od pensjonariuszek pobił wszystko
No i świetne nawiązanie do Londyńczyków
W jednej rodzinie rodzice wyjechali do Anglii, a dwójką dzieci opiekuje się babcia i nie może dać sobie rady ze starszym chłopcem. I proboszcz sugerując, ze te dzieci mogą być z rodzicami i uczyć się w tamtejszych szkołach podał przykład tego chłopaka z Londyńczyków. I ta babcia jeszcze powiedziała: tak, tak, oglądam ten serial, podoba mi się
-
kamilabuziaczek
Jak to co ?kamilabuziaczek pisze:A ktoś wie co się stało z synem Tracza ?
Mikiks - możliwe. Masz pewnie na myśli potrącenie kogoś i ucieczka z miejsca wypadku, wtedy Śliwiński próbował zniszczyć dowody, ale jak dalej się ten wątek potoczył, niestety nie wiem.
If you can't beat them, join them...
Też sobie to przypominam. On nawet wrzucił te dokumenty do Bystrawy. To chodziło o wypadek samochodowy, kogoś potrącił dawno temu i zabił, a teraz żona z kochankiem próbowali znaleźć sprawce wypadku. I znaleźli jakieś dokumenty w zakładzie samochodowym, ale on je ukradł... Ale sprawa jakoś się wydała i faktycznie, żeby nie iść do więzienia, to poszedł do zakładu psychiatrycznego.
A teraz mamy kolejny fajny wątek z Traczem, tym razem związany z przetargiem i Sandrą.
I rozwija się ten wątek z tymi skąpcami, nie dali księdzu poczęstunku, poznaliśmy ich córkę, która jest na skraju załamania psychicznego, jest prześladowana w szkole.
I cały czas czekam na romans tego studenta z Krystyną, bo wisi on w powietrzu. Kolejny skandal w Tulczynie
A teraz mamy kolejny fajny wątek z Traczem, tym razem związany z przetargiem i Sandrą.
I rozwija się ten wątek z tymi skąpcami, nie dali księdzu poczęstunku, poznaliśmy ich córkę, która jest na skraju załamania psychicznego, jest prześladowana w szkole.
I cały czas czekam na romans tego studenta z Krystyną, bo wisi on w powietrzu. Kolejny skandal w Tulczynie
Wątek ze skąpcami nawet ciekawy, bo jeszcze nie było takiego w Plebani
Aktorka grająca córkę Korońskich gra całkiem dobrze i przekonująco, podoba mi się
Mam nadzieję że jej wątek jakoś rozwiną, a nie zmarnują tak jak innych
Wątek Tracza fajny (jak wszystkie z nim zresztą), jak on umie wmawiać różne rzeczy ludzią
Uwielbiam tę postać, jest moją ulubioną od początku serialu
Wątek Rafała nie jest najgorszy, lubię tego aktora.
Ale nie chciałbym go z Krystyną
Aktorka grająca córkę Korońskich gra całkiem dobrze i przekonująco, podoba mi się
Mam nadzieję że jej wątek jakoś rozwiną, a nie zmarnują tak jak innych
Wątek Tracza fajny (jak wszystkie z nim zresztą), jak on umie wmawiać różne rzeczy ludzią
Wątek Rafała nie jest najgorszy, lubię tego aktora.
Ale nie chciałbym go z Krystyną
Już Cię lubię.Mareczek pisze:Wątek Tracza fajny (jak wszystkie z nim zresztą), jak on umie wmawiać różne rzeczy ludzią
Mnie na geja wygląda ten student. Jakoś tak dziwnie patrzy na Mateusza...
If you can't beat them, join them...
I są zacofani :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/
Ale po trzydziestu latach ( niczym jak w MNS ) wyszła na jawa tajemnica Zbyszka. Okazało się, że miał on z Halinką syna - Michasia, który miła mukowiscydozę i zmarł w wieku kilka lat. I to on jest nosicielem złego genu.
Teraz zrobią badania Wandzie i zobaczą, czy ona nie ma takiego genu, jeżeli nie będzie miała, to będę mogli mieć zdrowe dziecko.
Ale po trzydziestu latach ( niczym jak w MNS ) wyszła na jawa tajemnica Zbyszka. Okazało się, że miał on z Halinką syna - Michasia, który miła mukowiscydozę i zmarł w wieku kilka lat. I to on jest nosicielem złego genu.
Teraz zrobią badania Wandzie i zobaczą, czy ona nie ma takiego genu, jeżeli nie będzie miała, to będę mogli mieć zdrowe dziecko.
Trochę już wyszedłem z obiegu przy oglądaniu tego serialu (kiedyś zanim zaczęła się PM na Polsacie, oglądałem regularnie ten serial, potem przerzuciłem się na PM, które pokrywa się trochę czasem emisji z Plebanią, ale i tak zdarza mi się czasem powtórki zobaczyć). Fajnie, że Wanda nadal jest ze Zbyszkiem. Nie lubiłem jej w czasach, gdy współpracowała z Haliną, ale teraz się zmieniła i jest bardzo fajna.
Wydaje mi się, że kiedyś już o tym synku Zbyszka i Haliny było coś mówione, albo ja to czytałem w jakimś streszczeniu całego serialu na jakiejś stronie internetowej...
W każdym razie fajnie, że scenarzyści wracają do takich starych, dawno zapomnianych wątków.
Mam nadzieję, że Zbyszek i Wanda będą w końcu mieli razem ładne, zdrowe dziecko. 
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.