Plebania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Jak na razie wszystko poszło dobrze, czyli Tracz wygram, ale obawiam się, że proboszcz jednak wywęszy te oszustwo... ::chytry::
Babcia Józia dzisiaj wygrała, jak oburzona na cały świat władzy powiedziała, że nie ma herbaty! ::cojest:: ::loll::
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Wciąż mnie nurtuje, dlaczego Śliwiński był w szpitalu psychiatrycznym. Damians, może Ty coś wiesz na ten temat ? :wink:
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Damians

No właśnie też się zastanawiam cały czas i nie mogę sobie przypomnieć, o co chodziło w tym wątku.

[ Dodano: 2009-01-02, 01:36 ]
Plebania jest coraz bardziej postępowa.
Podoba mi się zamysł romansu tego studenta z Krystyną :D
Czuje, że to się rozkręci.

Święta nawet fajne. Fajnie zorganizowana akcja w domu starców z tym podsłuchem i ciotką z Australii. I tekst, że ksiądz jest głupszy od pensjonariuszek pobił wszystko ::loll:: ::loll:: ::loll::

No i świetne nawiązanie do Londyńczyków :D
W jednej rodzinie rodzice wyjechali do Anglii, a dwójką dzieci opiekuje się babcia i nie może dać sobie rady ze starszym chłopcem. I proboszcz sugerując, ze te dzieci mogą być z rodzicami i uczyć się w tamtejszych szkołach podał przykład tego chłopaka z Londyńczyków. I ta babcia jeszcze powiedziała: tak, tak, oglądam ten serial, podoba mi się :zeby: :zeby:
kamilabuziaczek

Post autor: kamilabuziaczek »

A ktoś wie co się stało z synem Tracza ?
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Thorne i Damians: A nie bylo tak, że żeby się wywinąć od poniesienia odpowiedzialności za jakieś tam wcześniejsze przekręty on zaczął udawać czubka?
Awatar użytkownika
Thorne

kamilabuziaczek pisze:A ktoś wie co się stało z synem Tracza ?
Jak to co ? :D To niemowlę, w pieleszach pewnie, nie pokazują go. ::jezyk::

Mikiks - możliwe. Masz pewnie na myśli potrącenie kogoś i ucieczka z miejsca wypadku, wtedy Śliwiński próbował zniszczyć dowody, ale jak dalej się ten wątek potoczył, niestety nie wiem.
Awatar użytkownika
Damians

Też sobie to przypominam. On nawet wrzucił te dokumenty do Bystrawy. To chodziło o wypadek samochodowy, kogoś potrącił dawno temu i zabił, a teraz żona z kochankiem próbowali znaleźć sprawce wypadku. I znaleźli jakieś dokumenty w zakładzie samochodowym, ale on je ukradł... Ale sprawa jakoś się wydała i faktycznie, żeby nie iść do więzienia, to poszedł do zakładu psychiatrycznego.

A teraz mamy kolejny fajny wątek z Traczem, tym razem związany z przetargiem i Sandrą.

I rozwija się ten wątek z tymi skąpcami, nie dali księdzu poczęstunku, poznaliśmy ich córkę, która jest na skraju załamania psychicznego, jest prześladowana w szkole.

I cały czas czekam na romans tego studenta z Krystyną, bo wisi on w powietrzu. Kolejny skandal w Tulczynie :zeby:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Wątek ze skąpcami nawet ciekawy, bo jeszcze nie było takiego w Plebani :D
Aktorka grająca córkę Korońskich gra całkiem dobrze i przekonująco, podoba mi się :P
Mam nadzieję że jej wątek jakoś rozwiną, a nie zmarnują tak jak innych :roll:

Wątek Tracza fajny (jak wszystkie z nim zresztą), jak on umie wmawiać różne rzeczy ludzią :twisted:
Uwielbiam tę postać, jest moją ulubioną od początku serialu :mrgreen:

Wątek Rafała nie jest najgorszy, lubię tego aktora.
Ale nie chciałbym go z Krystyną :?
Awatar użytkownika
Thorne

Mareczek pisze:Wątek Tracza fajny (jak wszystkie z nim zresztą), jak on umie wmawiać różne rzeczy ludzią
Uwielbiam tę postać, jest moją ulubioną od początku serialu
Już Cię lubię. :) Tracz to jest jedna z najgenialniejszych postaci w polskiej historii seriali. :)

Mnie na geja wygląda ten student. Jakoś tak dziwnie patrzy na Mateusza...
Awatar użytkownika
Mareczek

Bożesz ty mój ::bojesie::
Co to będzie, nie było dzisiaj Plebani - wszystko się pomiesza,
odcinek piątkowy będzie w poniedziałek, ciekawe jak to nadrobią ::chytry:: :zeby:
Awatar użytkownika
Damians

No właśnie ::kwasny::
Podejrzewam, że dadzą dwa odcinki, zamsit Jakiej to Melodii lub MNS.
Awatar użytkownika
Mareczek

Na 99% nie zrezygnują z Jakiej to Melodii ::kwasny::
Więc albo utną nam MnS, albo (w co wątpie) będą tak zacofani :|

Tekst sezonu :lol:

"Moja Penelopka została zgwałcona!" :zeby:
Awatar użytkownika
Damians

I są zacofani :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-|

Ale po trzydziestu latach ( niczym jak w MNS ) wyszła na jawa tajemnica Zbyszka. Okazało się, że miał on z Halinką syna - Michasia, który miła mukowiscydozę i zmarł w wieku kilka lat. I to on jest nosicielem złego genu.
Teraz zrobią badania Wandzie i zobaczą, czy ona nie ma takiego genu, jeżeli nie będzie miała, to będę mogli mieć zdrowe dziecko.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Trochę już wyszedłem z obiegu przy oglądaniu tego serialu (kiedyś zanim zaczęła się PM na Polsacie, oglądałem regularnie ten serial, potem przerzuciłem się na PM, które pokrywa się trochę czasem emisji z Plebanią, ale i tak zdarza mi się czasem powtórki zobaczyć). Fajnie, że Wanda nadal jest ze Zbyszkiem. Nie lubiłem jej w czasach, gdy współpracowała z Haliną, ale teraz się zmieniła i jest bardzo fajna. :) Wydaje mi się, że kiedyś już o tym synku Zbyszka i Haliny było coś mówione, albo ja to czytałem w jakimś streszczeniu całego serialu na jakiejś stronie internetowej... :roll: W każdym razie fajnie, że scenarzyści wracają do takich starych, dawno zapomnianych wątków. :) Mam nadzieję, że Zbyszek i Wanda będą w końcu mieli razem ładne, zdrowe dziecko. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Faktycznie, jeżeli o tym mówili, to bardzo dawno, bo ja tego nie pamiętam :|

A ktoś ostatnio pytał o syna Tracza, cały czas jest. Dzisiaj wieczorem miała zająć się nim ta zadziorna gosposia ::loll::
ODPOWIEDZ