Kacia
Kacia
Jak zaczęła się Twoja przygoda z "MnS"?

Post autor: Kacia »

Temat ten założyłam, aby każdy mógł w nim napisać dlaczego zaczął oglądać B&B i dlaczego? prosze piszcie :)

Post autor: Adex-fan Brooke »

Bardzo fajny temat! Aż dziwne że nigdy nie było takiego! :)
Więc niech no sięgnę pamięcią w przeszłość - u mnie było tak: Zakończyłem oglądanie serialu "Miłość i dyplomacja" (to dawali po zakończeniu "Pokoleń") iw gazetach zaczęto pisać o "Modzie na sukces" jaki to hit - zerknąłem tylko kilka razy bo nie miałem ochoty wciągać się w nowy serial (mimo iż był podobny budową do "Pokoleń" więc kuszący ::jezyk:: ) następenie gdy przyszły odcinki z Angelą, byłem już na tyle zaciekawiony że zerkałem coraz częściej, aczkolwiek też miałem zdanie że trochę ciągną niektóre wątki (wtedy jeszcze mało odcinków dawali) no właściwie tak się wkręciłem (bo nawet z ciekawości zerknąlem kilka razy na RTL gdzie mieli już odcinki z Sheilą i Taylor a u nas jeszcze ich nie było!), potem gdy w tym samym czasie leciał "Sunset Beach" przyznaje że kilka odcinków oglądałem niedokładnie, ale potem znowu i już solidnie zacząłem interesować się "Modą..." a nawet śledzić na czeskiej tv odcinki z końca 1996 podczas kiedy u nas były chyba z 1992 roku. Gdyby to nie było oczywiste dodam że od początku tego zerkania wzruszała mnie postać Brooke, którą Stephanie tak gardziła.
No a obecnie oglądam znane mi już odcinki na Tvp1 oraz najnowsze z USA.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Kacia
Kacia

Post autor: Kacia »

bardzo sie ciesze że tak uważasz właśnie też myślałam ze jest juz ten temat lecz nie. czyli od kiedy oglądasz?

No skoro w 1994 zaczeli dawać na Tvp1 to pewnie już wtedy musiałem coś widzieć ::rad::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: wiwi »

Ja też oglądałam Pokolenia i Miłość i Dyplomacja, ale nic z nich już praktycznie nie pamiętam ;) A Modę oglądała moja babcia i jakoś tak siedząc u niej wciągnęłam się i sama zaczęłam oglądać ;) Jednak miałam parę przerw, mimo że śledziłam opisy odcinków, żeby wiedzieć co się dzieje :)

Post autor: Logan »

Ja w 1994r. miałam tylko jeden kanał TV - jedynkę. Z konieczności więc oglądałam prawie wszystkie, a może i wszystkie seriale na TVP1. "Modę..." też i tak się wciągnełam. Przerwę miałam w latach 1998-2002 kiedy prowadziłam studęckie, trochę tułacze życie i nie miałam własnego Tv. :)

Post autor: emeralda »

Moja babcia tez to ogladala pare lat i czekala na nowe odcinki, teraz juz od 7 lat nie zyje ... a serial leci dalej ...

W Polsce nie ogladalam tego, chyba ze przypadkiem na wakacjach. Tu zaczelam ogladac, bo slucham se po niemiecku. Stwierdzila, ze zaczne codziennie jakis serial ogladac i sie uczyc, a ze niemieckie seriale to jedno wielkie badziewie wciagnelam sie w znany ze slyszenia serial z Brooke i Ridgem;) No a teraz nalogowiec ze mnie, nawet jak sobie robie odwyk czasami ;) to i tak zagladam na forum ;) a bardziej mnie interesuja odcinki z USA, tam to juz niezly hardcore;)

Milosc i dyplomacje pamietam - to bylo o belgijskich albo holenderskich ambasadorach i ich rodzinach w Argentynie;) (Hank van Verskeekeen albo jakos tak, Lucia, motyw z obrazem, kelnerka chora na HIV, 2 coreczki przybrane ambasadora, maz ambasadorki niby zginal w wypadku niby nie itd.) ogladalo sie rano na wakacjach;) - w kazdym razie mi sie zdaje ze to ogladalam rano a Pokolenia lecialy po poludniu chyba bo to wiecej rodziny ogladalo i sie podniecalo losami rodziny Whitemorow i Marshallow.

Na wakacjach pamietam tez jak wujki ogladali taki serial na regionalnej telewizji - najpierw Cristall a pozniej Yovizne i jak ktos przeszkadzal to krzyczeli, ze ma byc spokoj bo Yovizna leci;) - choc niby to nie lubia telenowel ogladac, jakiegos badziewia;)

Post autor: Marek Forrester »

Moja przygoda zaczeła się jakoś rok temu podczas kiedy Ridge postanowił odejść od Brooke, wtedy Rick wyszedł ze szpitala. Dokladnie pamiętam to był odcinek jak Rick był podniecony bo Ridge miał przyjść do nich na uroczysty obiad a tu Ridge oznajmił ,że wraca do Taylor... Zaczelo mnie to interesować, zaraz po tym były wakacje, więcej wolnego czasu to pozwoliłem sobie zajrzeć w kręgi Forresterów. Obecnie w mojej rodzinie modę oglądaja: Ja, mama, ciocia, babcie i kuzynka :D (Kuzynke i mame sdam wciągłem w oglądanie MNS)
Nobody does it better

Post autor: Kingsajz »

Moja przygoda...ufff...kiedy to bylo? Dokladnie nie pamietam ale serial ogladalem juz w 1994. To byly dla mnie tak ekscytujące odcinki, normlanie te intrygi i wszystko dookoła. Cudnie się w tedy oglądało Mode.
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!

Post autor: Primok »

Najstarsze wątki, które pamiętam z odcinków, które oglądałem to:
- wątek sióstr Brooke: Katie i Donny (to mnie wtedy bardzo zainteresowało :roll: )
- pojawienie się Angeli (zainteresowało jeszcze bardziej :mrgreen: ).
Później miałem krótkie przerwy, albo tylko zerkałem, co się dzieje - no i niestety wielu rzeczy już nie pamiętam :( .

Post autor: paulincia »

ja MNS oglądam mniej więcej od września 2005r. Wcześniej już słyszałam o tym, bo moja mama i bacia oglądają, ale zawsze myślałam, że to jakieś nudziarstwo skoro już tyle odcinków obejrzałam. I siedząc parę dni w domu obejrzałam ze dwa odcinki i ciekawiło mnie co będzie dalej i teraz już nie opuszczam żadnego odcinka i jest to jedyny film który obecnie oglądam:) żałuję, że wcześniej nie oglądałam...

Post autor: Tkk_Bolly »

Ja Mode na Sukces oglądałem bardzo dawno ,wtedy były ciekawe akcje z shealą jak chciała wszystkich zabić całą rodzinę a poźniej wypiła jakąś truciznę i sheila zgineła wiec przestalem to ogladac na jakies 2 lata nuie pamietam dokladnie ile :roll:
pozniej dowiedezialem sie ze sheila zyje i jest w zakladzie psychiatrycznym wiec zaczolem znowu to ogladac przez rok i mi sie znudzilo
obecnie ogladam od 1 stycznia :serce: odkad mamy 2 odc. dziennie i narazie nie zamierzam przestać ogladac zwlaszcze ze wiem ile ciekawych rzeczy sie szykuje

ps adex kiedy to sheuila grozila bronia calej rodzinie i wypila trucizne?? bo to moje pierwsze odc z MNS ale nie pamietam ktory to byl rok
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie

Post autor: Marisa »

Ja "Modę..." znałam (nie mogę powiedzieć że oglądałam :wink: ) od dawna ale nie pamiętam dokładnie odkiedy, w każdym razie znałam wszystkie imiona, wiedziałam kto kogo kocha itp. moja mama oglądała to często jak miała przerwę w pracy później wróciła do pracy i nie miała już zbytnio czasu a ja byłam bardziej zagłębiona w telenowele :) Dopiero od tej zimy zaczęłam oglądać często. Jak mama wróciła wcześniej z pracy to sobie puściła mi się nudziło więc też oglądałam była akurat odcinek z w którym Ridge decydował się czy zostać z Brooke czy wrócić do Taylor. No i tak jakoś się wciągnęłam :)

tkk sally=) pisze:Ja Mode na Sukces oglądałem bardzo dawno ,wtedy były ciekawe akcje z shealą jak chciała wszystkich zabić całą rodzinę a poźniej wypiła jakąś truciznę i sheila zgineła wiec przestalem to ogladac na jakies 2 lata nuie pamietam dokladnie ile :roll:
pozniej dowiedezialem sie ze sheila zyje i jest w zakladzie psychiatrycznym wiec zaczolem znowu to ogladac przez rok i mi sie znudzilo
obecnie ogladam od 1 stycznia :serce: odkad mamy 2 odc. dziennie i narazie nie zamierzam przestać ogladac zwlaszcze ze wiem ile ciekawych rzeczy sie szykuje

ps adex kiedy to sheuila grozila bronia calej rodzinie i wypila trucizne?? bo to moje pierwsze odc z MNS ale nie pamietam ktory to byl rok
W serialu to chyba 1995 a kiedy leciało w tv to już nie wiem.
M@rek
M@rek

Post autor: M@rek »

Ja zacząłem oglądać gdy miałem ok. 5 latek. Były to odcinki z 1994 roku. Dopiero we wrześniu 2005 zacząłem oglądać regularnie.

Najstarszy wątek jaki pamiętam to trzęsienie ziemi w domku w górach. Który to był rok?
ODPOWIEDZ