Nil
Nil
Sentencje

Post autor: Nil »

Myślę, że od bohaterów "Mody na sukces" można się bardzo wiele nauczyć. Chodzi mi o to jak się zachowują, rozwiązują konflikty, wspierają się, wzajemnie się szanują itd. Eryk, Stephanie i inni mówią czasem ważne słowa. Przychodzą mi do głowy nawet pewne sentencje wypowiedziane przez bohaterów "B&B", np.

Pierce: "Czas jest najcenniejszą rzeczą, jaką posiada człowiek"
albo
Ridge: "Człowiek jest godzien tego, o co jest gotów walczyć"

Chciałbym dlatego rozpocząć tutaj nowy temat - sentencje w "Modzie na sukces" :D Ciekawe, czy wam przychodzą na myśl jakieś inne złote myśli. Może nauczyliście się czegoś interesującego oglądając ten serial. ::rad:: Bardzo się cieszę, że jest to forum i mogę sobie postować i czytać wasze posty :D Tak więc będzie super, jeśli coś od siebie napiszecie ::rad:: Czekam na wasze propozycje sentencji.

Post autor: krzysno »

temat bardzo ciekawy, ale mi akurat nic nie przychodzi do głowy. Może nie zwracam uwagi

Post autor: Adex-fan Brooke »

Super temat! Czasem rzeczywiście mówia coś "mądrego", w tej chwili sobie nie przypominam, ale mam nadzieję że rozwiniecie temat.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Bartex »

Najlepsze sentencje są w "Gotowych na wszystko" od Mary Alice - po prostu cud miód.
Zmieniają życie.... ::rad::
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.

Post autor: mailo »

Podobnie w "Chirurgach" główna bohaterka zawsze na koniec mówi jakąś sentencję. Jedną pamiętam : "Po co uderzam się młotkiem w głowę? Bo ból tak cudownie mija, kiedy przestaję...."

Post autor: Thorne »

"Sex to połączenie dusz"-Taylor

Post autor: Boldfanka »

Przykro mi, ale oni najczęściej wygłaszają zwykłe banały, a ich odkrycia moralne i psychologiczne to same truizmy.
Czasem seniorki coś mądrego wrzucą - Stephanie walnie prawdę jak młotem między oczy (niektórym to się przydaje) , a Sally dowcipnie i z wdziękiem opisuje różne problemy i sytuacje, często z domieszką samokrytycyzmu. :wink:
A o serialowych, uczonych psychiatrach wolę nie pisać, żeby nie obrażać waszych uszu i oczu, bo nie znam cenzuralnych słów na ich temat.
:roll:

Post autor: Adex-fan Brooke »

Właśnie Sally ostatnio mówiła coś fajnego, ale już zapomniałem aby zacytować. Co do sentencji z serialu "Chirurdzy" to mi się też podobały.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Bartex »

Wczorajsza sentencja od Mary Alice o władzy i sposobach, jak ją zdobywamy była bardzo ciekawa.
A co do MNS, bo chyba tylko nawijam o desperatkach - ogólnie mało ciekawych, a co ważniejsze mądrych rzeczy zdarza im się powiedzieć, ale Stephanie i Sally umieją powiedzieć od czasu do czasu "sentencyjnie" ::rad:: :serce:
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.

Reese Witherspoon powiedziała: "Ilekroć wydaje mi się, że sobie z czymś nie dam rady - od razu się za to zabieram. To chyba tajemnica mojego sukcesu". W sumie ciekawe podejście :)
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Oleg »

A to ona grała w "MNS" :?: :shock:

Reese Witherspoon ? no coś ty :shock:
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

To co to robi w spoilerowym dziale MNS, a nie w wolnej dyskusji, hmmm :?:

Temat jest "Sentencje" to myśałem że można ogólnie o różnych sentencjach pisać :? Ok dawaj to ostzreżenie, jeszcze jedno mogę mieć ::jezyk::

[ Dodano: 2006-03-19, 12:41 ]
Oleg pisze:To co to robi w spoilerowym dziale MNS, a nie w wolnej dyskusji, hmmm :?:
A ja nie wiem czemu temat nie jest w "wolnej dyskusji" nie zakładałem go :shock:
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Nie no otrzeżenia nie będzie, ale temat nie jest w wolnej dyskusji, bo dotyczy sentencji tylko z "Mody na sukces".
ODPOWIEDZ