Dr House (House M. D.)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Tomala

Post autor: Tomala »

Pottermaniack pisze:Megaspoiler!

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,815 ... acie_.html

Szkoda, że ten news nie pojawił się wczoraj, tylko dzisiaj. :mrgreen:
:shock: :shock: :shock:

A co słychać w 6. sezonie? Jak wygląda serial bez Cameron? Ja nie śledzę na bieżąco, czekam na emisję w TVP2, a coś nam ten temat przygasł ostatnio.
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

Ja oglądam na tvp, bo nie dałam rady oglądać po angielsku, za dużo medycznego słownictwa. Ktoś wie kiedy będzie 6 sezon?
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Goku

Post autor: Goku »

Cynthia pisze:Ktoś wie kiedy będzie 6 sezon?
Zapewne we wrześniu - TVP ma zawsze rok opóźnienia ;).
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Cynthia pisze:Ja oglądam na tvp, bo nie dałam rady oglądać po angielsku, za dużo medycznego słownictwa. Ktoś wie kiedy będzie 6 sezon?
www.doktorhouse.pl . Trzeba tylko bezpłatnie konto na stronie założyć. Odcinki w USA emitowane w poniedziałki są już we wtorkowe wieczory zamieszczone na stronie . Odcinki są z napisami bardzo dobrze wszystko przetłumaczone. Ja oglądam na bieżąco. Nie lubię oglądać filmów/ seriali z lektorem. Dużo rzeczy jest niedopowiedzianych.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

Dziękuję. :)
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Awatar użytkownika
Tim

Cynthia pisze:Dziękuję. :)
Nie ma za co :wink:

Szczerze mówiąc 6 sezon jest taki średni to całkiem inny House. Trzeba się przyzwyczaić. Niektórym fanom nie będzie się podobać. Tylko kilka odcinków jest naprawdę fajnych. Chociaż ja tam ogólnie nie narzekam, nie nudzę się w trakcie oglądania.
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Spoiler odnośnie najbliższego odcinka House'a, który w USA już w poniedziałek :D
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,815 ... erii_.html

Przeczytałam, obejrzałam wszystkie filmiki i nie mogę się doczekać tego odcinka - przypomina mi klasyczny kryminał Christie czyli wszyscy bohaterowie są zamknięci w jakimś budynku i odkrywają swoje tajemnice. :D
Awatar użytkownika
Tim

Też nie mogę się doczekać tego odcinka Lockdown. Może być rewelacyjny. Wyreżyserował go Hugh Laurie.

Tak na marginesie. Ostatnio znowu widziałem 12 odcinek 3 sezonu "One Day, One Room" "Pewnego dnia, w jakimś pokoju" i muszę przyznać , że jest to jeden z najlepszych odcinków House'a i mój ulubiony odcinek. Szczególnie podoba mi się nazwijmy to umownie "głównej pacjentki" Eve w wykonaniu Katheryn Winnick. Nie będę streszczał odcinka , ale tu jest streszczenie w języku angielskim http://en.wikipedia.org/wiki/One_Day,_One_Room.
Odcinek miał jedną z najwyższych oglądalności jeżeli chodzi o wszystkie dotychczasowe odcinki House'a . Chyba 2 albo 3. Nie pamiętam już dokładnie.

Swoją drogą macie jakiś ulubiony/ulubione odcinki House'a?
Tomala

A w święta na AXN, i w niedzielę, i w poniedziałek leciało po 12 odcinków House'a pod rząd :D :lol: Cały 3. sezon chyba puścili. Ale widziałem tylko fragment jednego odcinka.
Tim pisze:Swoją drogą macie jakiś ulubiony/ulubione odcinki House'a?
Tak dokładnie nie pamiętam odcinków, ale zdecydowanie 1. sezon był najlepszy. Najciekawsze przypadki medyczne i te dłuższe wątki też były ciekawsze, tzn. ten z tym szefem, który chciał się pozbyć House'a. 2. sezon też był bardzo dobry, ale troszkę gorszy.
Awatar użytkownika
Tim

Sezon 6 za nami.

Muszę przyznać, że sam nie wiem jak mam ocenić ten sezon. Na plus czy na minus? Jedno jest pewne był to całkiem inny House. Bardziej taki psychologiczny skupiający się na Housie.
Ostatni odcinek zakończył się tak jak sobie fani życzyli. House i Cuddy razem. Według mnie to nie jest już ściema czy żadne halucynacje tylko fakt. W ostatniej scenie były pokazane dłonie House i Cuddy po tym jak ona powiedziała do House'a , że ramie Ci krwawi musisz zmienić opatrunek. Mam wrażenie, że żyły House'a wskazują na jakiegoś rodzaju infekcję czy coś w tym stylu. Chyba się 7 sezon zacznie od jakieś choroby House'a , ale kto to wie. Trzeba poczekać do jesieni.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Mnie się finałowy odcinek 6. serii bardzo podobał i ogólnie sezon oceniam pozytywnie :wink: Fakt, był inny niż popzednie, ale miał w sobie jak zwykle to coś, co sprawiało, że każdy odciek oglądałam z zaciekawieniem ::ok:: :wink:
A ostatni odcinek to z pewnością gratka dla fanów House'a i Cuddy :mrgreen:
Awatar użytkownika
Tim

Zgadzam się. Zawsze jest to coś tylko inne to coś niż zwykle.
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Wkrótce "Dr House" zagości w... TVN :shock:

Przez całe wakacje telewizja TVN i TVN HD będzie emitowała odcinki z I i II sezonu "House M.D.". Dziwne to trochę, że i tam ten serial zagości. Był/jest już w TVP2, AXN... teraz TVN. Za niedługo powtórki na Polsacie? :P

Ja się cieszę, że obejrzę sobie House'a w HD a nie w fatalnym obrazie SD jaki serwuje nam Dwójka, czy nawet TVP HD, które tylko z nazwy jest HD :D
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Tomala

Bez sensu :lol: ::plask wczolo: TVN zamiast emitować nowe odcinki seriali, które już zaczęli pokazywać (jak np. One Tree Hill, którego wyemitowali tylko 2/7 sezonów :? ) to będą puszczać to co dwójka i AXN pokazały xxx razy. Ciekawe o jakiej porze będzie leciał House i w jaki dzień.
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

A mnie rozczarował finał sezonu 6.
Ciekawa jestem nowej serii, ale tę ostatnią zdecydowanie uważam za najgorszą.
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
ODPOWIEDZ