Post autor: Damian »

No właśnie też mi się podobała ta wersja.

Ale czytałem gdzieś, że jakaś uczestniczka do której nikt się nie odwrócił zostanie dodana do uczestników na prośbę Kayah, więc może o nia chodzi.

Post autor: mailo »

Tęczowy ja też oglądam, tylko że czasem powtórki więc posty będą opóźnione. Ja tez zauważyłem, że ciągle się tak samo ubierają a przecież castingi są w różnych miejscach. Czy rzeczywiście przesłuchali tyle osób na raz?
Chociaż jury nieciekawe to właśnie formuła programu przyciąga najbardziej. Każda grupa będzie inna bo też każdemu podoba się coś innego, chociaż Nergal ostatnio przygarnął jakąś "radosną pieśniarkę" o którą bym go nie podejrzewał.
Nie wiem o co chodzi też z tą całą "aferą satanistyczną", że niby TVP promuje zł :lol: Nergal jest jurorem jak każdy inny, ocenia normalnie i niczego nie promuje a już na pewno nie satanizmu ! ::plask wczolo: Może to dzięki temu a może nie, ale oglądalność programu ciągle rośnie.

Odpowiedź na to czemu nie zmieniają ubrań:

http://www.pudelek.pl/artykul/35327/dla ... nia_ubran/
:lol:

Świetny był ten odcinek z duetami. Ja w ogóle lubię oglądać duety, jak 2 osoby współbrzmią i się uzupełniają a tutaj był jeszcze element rywalizacji. Podobał mi się też motyw prawdziwego ringu, był nawet gong :lol: Urbański trochę może dziwnie wypadł zapowiadając uczestników jak bokserów. Jury jak zwykle beznadzieja ale uczesnicy rewelacyjnie. Szczególnie podobała mi się balladowa wersja utworu Michaela Jacksona "Thriller".

Rewelacyjne były ostatnio duety :: bow :: Szczególnie podobało mi się wykonanie tej piosenki Alicii Keys (tam gdzie kayah nie mogła się zdecydować i stwierdziłą że sama odpadnie) i piosenka Sistars "Sutra". Jeszcze raz powtórzę, że pomimo beznadziejnego prowadzącego i jury - formuła programu i sami uczestnicy zachęcają do dalszego oglądania.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

A mnie już zaczyna trochę nudzić ten program. Nie mam nawet swojego faworyta. Kibicowałem Gabrielowi Fleszarowi, ale niestety odpadł... Nie ma takich wyróżniających się osobowości jakie były w X Factor. Lipa. :roll: Ale będę dalej oglądał. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Tęczowy »

Ja oczywiście też nadal oglądam i nie mogę się doczekać odcinków na żywo :D

Moi faworyci to: Damian Ukeje, Monika Urlik i Ewelina z grupy Nergala.
Bardzo lubię też Kasię Lisowską u Piaska, no i ciekawy jestem Iana.

W ogóle wszyscy są fajni :D
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Te odcinki live są wg mnie dużo ciekawsze od bitew. :)

Jednak mam teraz osoby, którym kibicuję. Należą do nich Monika i Ares z grupy Nergala + Antek i Rafał Brzozowski też są bardzo fajni. A no i przekonałem się do Filipa po jego ostatnim wykonaniu. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Goku »

Obejrzałem wszystkie występy z live'ów na YT. Jest zdecydowanie ciekawiej niż na castingach, choć zazwyczaj przewijam wypowiedzi Kayah i Piaska, bo gadają takie głupoty, że szkoda czasu :roll: .

Moim faworytem jest zdecydowanie Piotr Niesłuchowski. Jego dzisiejszy występ ( http://www.youtube.com/watch?v=hOWBBMko9jk ) był genialny! Zaraz za nim Damian Ukeje i Monika Urlik. W ogóle drużyny Ani i Nergala są świetne, czego nie mogę powiedzieć o dwóch pozostałych - u Kayah jedynie Edyta jest dobra, drużyna Piaska cała jest kiepska.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

No wczoraj występ Damiana mnie dosłownie powalił. :D Był zdecydowanie najlepszy w tym odcinku. Monika też świetnie wypadła i na duży plus także Piotr Niesłuchowski.
Szkoda, że odpadli Ares i Ewa Szlachcic. Wolałem, żeby odpadli ich przeciwnicy w dogrywce.
Kurczę, jednak nie mam jakiegoś jednego mocnego faworyta. Lubię i podoba mi się wielu uczestników, ciężko się zdecydować na jedną osobę...

Z jury Piasek mnie wczoraj już tak wpieniał swoimi komentarzami... ::kwasny::

Ale Piasek żartuje przecież przez cały czas i Nergal też ma do tego dystans ;) Obaj panowie przecież bardzo się lubią prywatnie.

Na tym etapie wszyscy są już świetni. Naprawdę świetni. Wczoraj została pożegnana najsłabsza moim zdaniem dwójka, więc mamy naprawdę najlepszych w ćwierćfinale.

Jak dla mnie najlepsi są:
- Monika Urlik i Damian Ukeje od Nergala,
- Piotr Niesłuchowski od Ani Dąbrowskiej,
- Filip Moniuszko od Kayah,
- Antek od Piaska.

W finale chciałbym: Monikę, Piotrka, Filipa i Antka, ale obawiam się, że od Kayah będzie ten cały Krautwurst, który chociaż ma możliwości wokalne, to swych zachowaniem sprawia, że po prostu nie da się go lubić ;/ Jego pyskówka z Anią Dąbrowską w ostatnim odcinku poniżej wszelkiego poziomu...
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Tęczowy pisze:Ale Piasek żartuje przecież przez cały czas i Nergal też ma do tego dystans Obaj panowie przecież bardzo się lubią prywatnie.
No wiem, że żartuje, ale mnie osobiście nie śmieszą jego żarty. :roll:
Tęczowy pisze:Jego pyskówka z Anią Dąbrowską w ostatnim odcinku poniżej wszelkiego poziomu...
No właśnie nie widziałem tego ostatnio i nie wiem zbytnio "o co się rozchodzi".

Ania pochwaliła profesjonalizm Mateusza, ale stwierdziła, że zbyt wychwala się tym co potrafi (przez co zresztą zniekształca piosenki) i przez to ludzie postrzegają go, jako nieprawdziwego w śpiewie. On od razu się obruszył i wyznał, że ma wrażenie, że ona ma z nim jakiś prywatny problem. A potem nie wiadomo po co dodał, że doskonale zna jej drogę zawodową, karierę, pierwszą płytę i historię z "Idola", gdzie też nie zaszła zbyt daleko. No i ona wyraźnie zmarkotniała (w ogóle do końca programu już siedziała taka przywieszona), ale wcześniej powiedziała mu, że jeśli chciał ją tym jakoś uderzyć emocjonalnie, to mu się to nie udało. No i dodała, że wcale nie życzy mu źle, po prostu chce dla niego jak najlepiej i stąd te rady.

Podsumowując, nie powiedziała mu nic złego, a on od razu zaczął pyskować. A prawda jest taka, że choć ona rzeczywiście nie wygrała Idola, to jednak zrobiła karierę. A on w przeciwieństwie do niej pomimo udziału w wielu programach muzycznych i nagrania płyty nadal jest nikim w polskim świecie muzycznym...
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Wczorajszy odcinek całkowicie przebiegł po mojej myśli. Odpadły moim zdaniem "najsłabsze ogniwa'', a pozostali najmocniejsi. Chciałbym, że z drużyny Ani do finału wszedł Piotr, od Nergala Monika, od Piaska niech będzie Antek, a z drużyny Kayah - Filip. :)

Nikt nie skomentował finału? Moim zdaniem Damian słusznie wygrał. Szczerze to miałem od początku przeczucie, że jeśli wygra ktoś z drużyny Nergala to n pewno będzie to on. Zapomniałem wcześniej napisać, że fajne w programi jest to że każdy z finalistów dostał już na starcie własnego singla napisanego i skomponowanego specjanie dla niego. Jest to moim zdaniem konkretna pomoc ze strony programu a nie tylko obietnice o wielkiej szansie.
ODPOWIEDZ