Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika
The Voice

Post autor: B@r »

Dziwię się, że nikt tu jeszcze nie założył tematu o tym jakże świetnym programie. Moim zdaniem The Voice jest najlepszym programem rozrywkowym od czasów Idola. :D

Fajnie, że TVP wzięła się za ten format. X Factor się nie umywa. ::jezyk::

A wy oglądacie? :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

B@r pisze:A wy oglądacie? :D
Widziałem pierwszy odcinek. :D Program bardzo mi się spodobał. :D
Zaskakująca i ciekawa jest formuła programu, w której to jurorzy początkowo nie widzą uczestnika i oceniają go jedynie na podstawie głosu. :wink:

Z uczestników najlepsze wrażenie chyba zrobił na mnie pierwszy chłopak, który śpiewał piosenkę Kings of Leon oraz Gabriel Fleszar.
Jeśli chodzi o jury to najfajniejszy wydaje się być... Nergal! :) Jest bardzo sympatyczny, ma dystans do siebie i duże poczucie humoru. :) Poza tym bardzo lubię też Kayah. Natomiast nieco wkurzający są Piasek i Ania Dąbrowska. Mam wrażenie, że uważają się za nie wiem jakie gwiazdy i są zbyt "nadęci".

Ogólnie program przypadł mi do gustu i chyba będę oglądał dalej (jeśli znajdę czas). :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Martin Rode »

Gabriel Fleszar był kiedyś znany:)
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Bartek pisze:Gabriel Fleszar był kiedyś znany:)
Wiem właśnie i jego pojawienie się w programie wywołało pewne kontrowersje... :wink:
Ja osobiście bardzo mu kibicuję. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Goku »

Oglądałem. Znudziło mnie. Podobało mi się tylko wykonanie "Sex on Fire", cała reszta mnie nie przekonała. Z jurorów Ania i Nergal są świetni, ale pozostała dwójka to jakiś koszmar.

Z polskich talent-show zdecydowanie wyżej oceniam "Mam Talent" i "Must Be The Music"(choć tego drugiego już nie oglądam). Ten pierwszy to zupełnie inna formuła, bardziej rozrywkowa, więc ciężko porównywać, ale ten drugi ma większe szanse na znalezienie prawdziwych talentów wokalnych(nie przekonuje mnie ta marketingowa ściema, że niby tu 'liczy się tylko głos', szczególnie że jurorzy po każdym z występów komentowali nie głos, a właśnie osobę :roll:).

Do "X-Factora" porównać mi ciężko, bo mimo że polska edycja tegoż też nieszczególnie mi się podobała, to jednak wciąż mam zamiar oglądać kolejną edycję, bo po prostu lubię ten format.
B@r pisze:Dziwię się, że nikt tu jeszcze nie założył tematu o tym jakże świetnym programie. Moim zdaniem The Voice jest najlepszym programem rozrywkowym od czasów Idola. :D

Fajnie, że TVP wzięła się za ten format. X Factor się nie umywa. ::jezyk::

A wy oglądacie? :D
Za mało show w show. Taki strasznie smutny ten program, choć jury interesujące i same zasady ciekawsze od X FACTOR. Uważam, że bardzo źle, że to właśnie TVP wzięło się za ten format, bo ich przerósł. Nie podołali raczej.
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Dlaczego ktoś zmienił nazwę tematu? A jak będę chciał pisać o oryginalnej amerykańskiej edycji? :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: fandantego »

B@r pisze:Dlaczego ktoś zmienił nazwę tematu? A jak będę chciał pisać o oryginalnej amerykańskiej edycji? :lol:
Myślę, że można tutaj pisać o wszystkich edycjach. Tak na marginesie - amerykańska edycja nie jest oryginałem. Pierwowzorem jest "The Voice of Holland" - w Holandii narodził się ten format, który kupili amerykańcy ::jezyk::
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

To ja zmieniłem, bo chyba się głównie będzie mówić o polskiej wersji programu.

O zagranicznych wersjach można tutaj śmiało rozmawiać, nie ma żadnego problemu.

Przywracam poprzednią nazwę tematu.

Post autor: Grisza »

Bardzo mi się podoba Ten program jest luźny nie banalny i nie nudny ma coś w sobie. Jeśli chodzi o jury to piasek jest wredny. Kayah podoba mi się pełen profesjonalizm. Nergal bardzo sympatyczny i fajny . Natomiast Dąbrowska jest głupia , odgapia od innych tylko jak inny juror przyciśnie to ona za nim. Jej wypowiedzi sa z dupy wzięte. Po za tym ma słabą drużynę .
Grisza :)

Post autor: Tęczowy »

Dziwię się, że tak mało osób tu pisze. Jak dla mnie to jeden z najlepszych programów tego typu, super formuła, ciekawy, zabawny. Fajne jest to, że tu każdy kto przychodzi naprawdę umie śpiewać, nie ma sztucznych łez jak w "Mam talent" czy złośliwości jak w "X factor". Tu naprawdę liczy się tylko głos i choć często nie zgadzam się z jurorami, podoba mi się, że nikogo właściwie nie krytykują, a zawsze znajdą coś, za co można pochwalić.

Najbardziej z jurorów lubię Nergala (mega pozytywne zaskoczenie tego sezonu w TV!) i Kayah. Z kolei Piasek trochę stracił w moich oczach, trochę za bardzo cwaniakuje i wydaje mi się, że przez to nie jest do końca sobą.

Każdy ma w swojej drużynie super osobowości, sam nie wiem, komu będę kibicował :D

Post autor: Damian »

Ja to chyba zorganizuję akcję "Podaruj ubrania dla jury The Voice of Poland" ;)
Bez kitu, ale chyba w ciągu jednego dnia nie przesłuchali tylu ludzi :>

Piasek jest okropny, tak nie lubię gościa, że szok :/ zbiera tych, których niek nie chce xD
Kayah ma mocnych ludzi w grupie, dobrze wybiera, ale kurcze nie wiem, czy będzie potrafiła dobrac tym ludziom dobry repertuar później...
Ania ma najlepszą grupę i z pewnością dopasuje im dobrą muzykę,
Nergal natomiast bierze tylko tych, których inni się boją :lol:
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Tęczowy pisze:Najbardziej z jurorów lubię Nergala (mega pozytywne zaskoczenie tego sezonu w TV!) i Kayah. Z kolei Piasek trochę stracił w moich oczach, trochę za bardzo cwaniakuje i wydaje mi się, że przez to nie jest do końca sobą.
Ja tak samo myślę na temat jurorów. :)

Kayah ma moim zdaniem najlepszą grupę, ale ludzie Nergala też są ciekawi. Ania Dąbrowska też widać, że starannie dobiera sobie ludzi, ale nie bardzo ją lubię. Piasek jest dziwny, sam do końca chyba nie wie czego chce i wydaje mi się, że ma problemy z ocenianiem innych.
Generalnie mówi się, że w tego typu programy lansują bardziej jurorów niż uczestników i tu może być podobnie. Największą gwiazdą programu jest zdecydowanie Nergal. :mrgreen: Bardzo sympatyczny, z dystansem do siebie i dużym poczuciem humoru. :wink:
DaMiAn pisze:Ja to chyba zorganizuję akcję "Podaruj ubrania dla jury The Voice of Poland" ;)
Bez kitu, ale chyba w ciągu jednego dnia nie przesłuchali tylu ludzi :>
Haha, no właśnie też nie rozumiem tego dlaczego oni są wciąż w tych samych ubraniach. :lol:

No i Urbański całkiem dobrze sobie radzi jako prowadzący. Wspiera uczestników jak należy. Pozytywne zaskoczenie. :)

Post autor: Tęczowy »

O czyli jednak ktoś ogląda oprócz mnie :D

Też nie rozkminiam, jak to jest z tymi ciuchami i wielu moich znajomych też się nad tym zastanawia :D Za dużo jest tych osób, żeby ich przesłuchać w ciągu jednego dnia. Dziwna sprawa :P

Co do wczorajszego odcinka, to żałuję, że nie wzięli dziewczyny śpiewającej piosenki Lady Gagi - Paparazzi. Miała własną interpretację, ale mi się spodobała :)
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Tęczowy pisze:Co do wczorajszego odcinka, to żałuję, że nie wzięli dziewczyny śpiewającej piosenki Lady Gagi - Paparazzi. Miała własną interpretację, ale mi się spodobała :)
Ja również żałuję i mnie też przypadła do gustu ta interpretacja. :wink:
ODPOWIEDZ