Klan
- Adex-fan Brooke
Mnie też ciekawi jakie jest usprawiedliwienie na zapędy pedofilskie Grażynki
W ogóle uważam że scenarzyści mają teraz duże wyzwanie aby przedstawić widzom coraz większego Maćka jako normalną osobę z zespołem Downa.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- Marek Forrester
Osoby z zespołem DOWNA często nawet kiedy mają około 20 lat wyglądają o 5 lat młodziej. Bo to stwierdzenie padlo już w "Klanie": "Wieczne dzieci". Scenarzyści chcą pokazać jak trudne zadanie mają rodzice wychowujący dziecko z tą chorobą oraz to ,że należy im współczuć i jednocześnie nie wytykać go palcami ani nie robić z tego sensacji.
Nobody does it better
Mi się wydaje, że określenie "wieczne dzieci" tyczy właśnie tego, że przez całe życie potrzebują intensywnej opieki.
Swoją drogą, to mam wrażenie, że "Klan" dobrze spełnił swą społeczną misję w tym względzie. Nie pamiętam jak było przed nim (10 lat temu), ale chyba gorzej niż teraz. Dziś widok takiej osoby w metrze czy sklepie już nawet nikogo nie dziwi.
Swoją drogą, to mam wrażenie, że "Klan" dobrze spełnił swą społeczną misję w tym względzie. Nie pamiętam jak było przed nim (10 lat temu), ale chyba gorzej niż teraz. Dziś widok takiej osoby w metrze czy sklepie już nawet nikogo nie dziwi.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
- Adex-fan Brooke
Prędzej był amerykański serial "Dzień za dniem" z nastoletnim Corky'm.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Był, ale nie miał takiej oglądalności. Ponadto moim zdaniem był gorzej skonstrułowany - Corky był centralnym bohaterem, cały świat serialu kręcił się dookoła niego. Wolę jak tego typu problemy są przedstawiane tak jak w Klanie - Maciek jest po prostu jedną z postaci.
- Marek Forrester
Do wakacji roku 2007 powinniśmy mieć w Klanie już ponad 1300 odcinków! Super a ciekawe kiedy TVP rozpocznie powtórkę od 1 odcinka, chętnie bym zobaczył te odcinki kiedy Monika była czarnym charakterem, kiedy żyła Maria i kiedy Michał został pobity! Classic Klan mógłby wrócić bo TVP3 wyemitowała około 100 pierwszych odcinków tj. cały 1 sezon i skończyła...
Nobody does it better
Ja jakoś nie trawię tego serialu...Kiedyś oglądałem jak jeszcze mały byłem bo była to jakaś...Nowość...A teraz??Cała fabuła ogranicza się do tego że była sobie pewna rodzina i wszyscy w tej rodzinie byli tacy głupi że myśleli iż życie jest nowelą i umierali po kolei jakby jakaś epidemia panowała...A Maciuś się spił i powiedział pamiętne zdanie "co się stao??" które przez wiele miesięcy spoczywało na ustach polaków (jakby ktoś jeszcze nie widział to http://youtube.com/watch?v=yMXLlJfWFnU )...W poprzednim sezonie wprowadzili jeszcze pewną atrakcję do fabuły a mianowicie okazało się że większość znajomych córki syna baby która zagnieździła się w czołówce i nie ma zamiaru z niej wychodzić to kryminaliści 
- Marek Forrester
Niekoniecznie, to małorozwojowy temat jest
Dr Lubicz zamknie ją u siebie i tyle ją będzie widać
[ Dodano: 2006-09-19, 17:48 ]
Łoch, dla mnie to nie do pomyślenia - odebrać komórkę w trakcie rozmowy z szefem. I jeszcze w jego gabinecie. No, ale Grażynka jest z rodziny.
[ Dodano: 2006-09-19, 17:48 ]
Łoch, dla mnie to nie do pomyślenia - odebrać komórkę w trakcie rozmowy z szefem. I jeszcze w jego gabinecie. No, ale Grażynka jest z rodziny.
- Marek Forrester
Nareszcie Olka przejżała Damiana, od początku podejrzewałem ,że facet tak naprawdę myśli tylko o sobie, już na wyspie był zły kiedy dowiedział się ,że ktoś ich widział a teraz bał się o swoją pracę zamiast pomóc dziewczynie z poprawczaka. Ola nie ma szczęścia w miłości, to kolejny mężczyzna który ją oszukał.
Nobody does it better
- Adex-fan Brooke
Godny uznania jest nowy wątek z Maćkiem pokazujący probmemy osoby z zespołem Downa bo przeważnie większość wątków tam jest durna. W ogóle gra większości aktoró jest drewniana.
- Marek Forrester
Klan jest serialem niskich lotów ale nie powiesz ,że w MNS grają sami uznani aktorzy... To raczej osoby które nie mają przyszłości aktorskiej. Jednak gra w takiej operze zoobowiązuje do tego ,że na zawsze będzie się tą "Grażynką" czy tą "Brooke"...
Ale wątek Maćka bardzo ciekawy i jestem ciekaw kolejnych sytuacji!
Ale wątek Maćka bardzo ciekawy i jestem ciekaw kolejnych sytuacji!
Nobody does it better
Mi się aktorstwo w Klanie podoba. Pamiętajcie, że to nie są ani gwiazdki ani ludzie z ulicy, tylko aktorzy teatralni - z odpowiednim warsztatem i doświadczeniem.