Lektorzy i tłumacze odcinków
- Adex-fan Brooke
Napisy do piosenek to by było najlepsze -ale możemy sobie pomarzyć, więc może lepiej niech tłumaczy, jakieś babcie będą w temacie (no i ja sam nie umiem tak idealnie angielskiego jak niektózy tutaj
)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Zupełnie przypadkiem i szukając czegoś całkiem innego trafiłem dziś na miłą wzmiankę o naszym ulubionym lektorze 
http://serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2513330.html
http://serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2513330.html
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
- Adex-fan Brooke
Dziś źle przetłumaczył CJa -bo on powiedział że Amber juz nie musi całowac tyłka Forresterom (a nic takiego lektor nam nie powiedział
)zauważyliście?
Ostatnio zmieniony 2006-08-07, 17:18 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- Marek Forrester
Zgadzam się. Nie wiem jak można dubbingować film, a o serialu już nie wspomnę. To jest bez sensu - nie słyszeć oryginalnego głosu aktorów. Głos aktora jest dla mnie bardzo, bardzo, bardzo ważny.Dawidek pisze:Ja wolę lektora, głos jest bardziej stabilny i wszystko w miarę można zrozumieć. Dubbing może wypaść sztucznie. Oczywiście to też kwestia przyzwyczajenia. W przypadku MNS nie wyobrażam sobie po prostu dubbingu.
A ja wolę napisy. Raz, że wtedy naprawdę odbieram film "w całości" (nie wiem jak to lepiej swormułować, wiecie o co chodzi), dwa, że istotnie można się świetnie uczyć języka.
Co do dubbingu, to kiedyś go nie cierpiałem, ale na Canal po pewnym czasie bardzo mi się spodobał. I dziś chętnie obejrzałbym jakiś film z nim - raz na jakiś czas, np. tydzień
Co do dubbingu, to kiedyś go nie cierpiałem, ale na Canal po pewnym czasie bardzo mi się spodobał. I dziś chętnie obejrzałbym jakiś film z nim - raz na jakiś czas, np. tydzień
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi