Moda na Sukces - bardzo dobra czołówka, powstała jeszcze w latach 80-tych, ale świetnie przetrwała rewolucję w serialach lat 90-tych. Po zmianie czołówki, bodajże w 2003 roku, nie straciła swojego dawnego charakteru, natomiast zyskała bardzo fajny motyw z fotografowaną modelką
The Young and The Restless - Muzyka w czołówce dobra, ale strona wizualna taka sobie, chociaż widzę że inni mają odmienne zdanie
Sunset Beach - Moją uwagę w tej czołowce zwróciły zdjęcia plaży i samego miasteczka oraz wpadający w ucho podkład muzyczny z saksofonem, bardzo sexy
Dynastia - bardzo dobra, wręcz wzorcowa czołówka jak na lata osiemdziesiąte. Obecnie jednak to już nie to samo
Pokolenia interesująca czołówka ze względu na przedstawioną w niej krótką historię USA mniej więcej od czasów niewolnictwa do tereaźniejszości, Jedna z pierwszych amerykańskich soap opher poruszających problem afroamerykanów. Niezły podkład muzyczny. Ogólnie oceniam ją na dobry z małym minusem
Santa Barbara - zawsze miałem słabość do tego serialu a co za tym idzie do jego czołówki. Szybka, dynamiczna, wpadający w ucho motyw muzyczny to jej atuty.
Gotowe na Wszystko - czołówka na czasie, ciekawy pomysł, nowatorskia realizacja, ogólnie bardzo dobra.
Jeżeli chodzi o polskie seriale to ciężko mówić o jakiś fenomenach w czołówkach. Moim zdaniem na uwagę zasługują jedynie czołówki seriali: Pierwsza milość za całokształt oraz Samo Życie nie wiem za co, po prostu nie jest najgorsza
Jeżeli ktoś jeszcze nie zna, polecam stronę z czołówkami i nie tylko: www.wost.org