Post autor: Majkel »

Moje zdanie o czołówkach niektórych seriali:
Moda na Sukces - bardzo dobra czołówka, powstała jeszcze w latach 80-tych, ale świetnie przetrwała rewolucję w serialach lat 90-tych. Po zmianie czołówki, bodajże w 2003 roku, nie straciła swojego dawnego charakteru, natomiast zyskała bardzo fajny motyw z fotografowaną modelką :D
The Young and The Restless - Muzyka w czołówce dobra, ale strona wizualna taka sobie, chociaż widzę że inni mają odmienne zdanie :)
Sunset Beach - Moją uwagę w tej czołowce zwróciły zdjęcia plaży i samego miasteczka oraz wpadający w ucho podkład muzyczny z saksofonem, bardzo sexy :twisted:
Dynastia - bardzo dobra, wręcz wzorcowa czołówka jak na lata osiemdziesiąte. Obecnie jednak to już nie to samo :wink:
Pokolenia interesująca czołówka ze względu na przedstawioną w niej krótką historię USA mniej więcej od czasów niewolnictwa do tereaźniejszości, Jedna z pierwszych amerykańskich soap opher poruszających problem afroamerykanów. Niezły podkład muzyczny. Ogólnie oceniam ją na dobry z małym minusem :wink:
Santa Barbara - zawsze miałem słabość do tego serialu a co za tym idzie do jego czołówki. Szybka, dynamiczna, wpadający w ucho motyw muzyczny to jej atuty.
Gotowe na Wszystko - czołówka na czasie, ciekawy pomysł, nowatorskia realizacja, ogólnie bardzo dobra.

Jeżeli chodzi o polskie seriale to ciężko mówić o jakiś fenomenach w czołówkach. Moim zdaniem na uwagę zasługują jedynie czołówki seriali: Pierwsza milość za całokształt oraz Samo Życie nie wiem za co, po prostu nie jest najgorsza :mrgreen:

Jeżeli ktoś jeszcze nie zna, polecam stronę z czołówkami i nie tylko: www.wost.org

Post autor: mailo »

chociaż nie oglądam polskich seriali to znam czołówki. Najbardziej podoba mi sie ta do "Na Wspólnej"(fajne kolory - niebiesko-czerwone związane z logo serialu) potem Plebania i Pierwsza miłość (wydaje mi sie ze kluczem do czolowki jest jednak muzyka a tutaj jest ok)

Aha a słyszeliscie ze Klan zdejmuja z anteny? Podobno w grudniu kręcą ostatnie odcinki czy coś? Ktoś wie cos na ten temat?

Post autor: Adex-fan Brooke »

Oczywiście postanowiono dalej kręcić "Klan" -mogliby więc wreszcie czołówkę nową zrobić!
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Roxi »

Seriali polskich wyżej wymianionych nie ogladałam wcale przez dłuugi czas, dopiero od pół roku "lookam" sobie na Klan i Plebanię i też jestem zdania, że Klan powinni zdjąć, ale wiem, jak wtedy wiele fanów tego serialu - a jest ich sporo - by byli zawiedzeni, to niech już dla nich go nadal kręcą, mi się nie podoba, choć ostatnio jest nawet ciekawie z tymi wątkami kryminalnymi.
Wolę Plebanię, choć też mnie nie zachwyca, ale bardziej mi się podoba niż Klan.
Plabania jest fajna pod tym względem, że są w niej "dziwne rzeczy".

Post autor: Bartex »

Wg mnie "Klanu" nie zdejmą z anteny, zresztą w ostatnim "Ss" jest napisane, że Paweł Karpinski(główny rezyser i chyba twórca) ma pomysły na kolejne 1000 odcinków. :lol:
Śmieję się, bo może nam wyrośnie droga MNS - ktoś umrze, potem jednak ożyje iitd.
Klan ma widownie ok.3-4 miliony.
Kilka fotek:
Obrazek
Obrazek
a i jeszcze jedno - drażni mnie w "Klanie" jego olbrzymia wrecz prorodzinność - nikt się z nikim nigdy nie pokłóci, nie ma obozów w rodzinie itd.
pa
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Poprawka- Klan ogląda ok. 7 mln ludzi :!:
Pozdrawiam

w zasadzie mnie to nie obchodzi B@r, więc uznaję Twoje zdanie
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.

Post autor: Torpedzia »

"Samo Życie" ma dość dobrą czołówkę, ale wkurza mnie strasznie brak jakiejś logiki w pokazywaniu tych postaci. Niektóre są pokazane rodzinami po kolei, a Rowiccy rozpierzchnięci, że aż strach. :x

Post autor: Majkel »

Klan ma widownię na poziomie 3 milionów, 7 milionów to miał w latach świetności tego serialu a rekordową widownię 10 mln 912 tys. osób (udziały – 75 proc.) osiągnął odcinek nadany 22 lutego 1999 r. To tyle tytułem uzupełnienia :)
M@rek
M@rek

Post autor: M@rek »

Klan ma nieaktualną czołówkę (chodzi mi o Marię Lubicz i nowe postacie).

Myślę Marku, że Maria została w czołówce w "Klanie' przez szacunek, bo to aktorka a nie postać zmarła. :( (chyba)

Ale ogólnie fakt - Klan nigdy chyba nie zmieniał swojej czołówki...
Mary Alice Young.

W "Klanie" zmarła aktorka... oczywiście... ale bohaterka też została przez to uśmiercona... A czołówka sie zmieniła tylko raz jak zmieniono Michała...
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

W Klanie to było tak, że najpierw zmarła jej postać- Maria Lubicz. Aktorka jeszcze się wypowiadała, że oglądała śmierć swojej bohaterki na ekranie. A chwilę później zmarła ta aktorka...

Jesteś pewny? Ja przyznam szczerze, że nigdy w to aż tak nie wnikałam, ale sądziłam, że aktorka zmarła i przez to uśmiercono jej postać...
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Torpedziu, jestem pewny w 100%.
Aktorka chorowała na nowotwór od dłuższego czasu, jednak jeszcze starczało jej sił i grała w Klanie. Gdy sił brakło grana przez nią Maria wyjechała do senatorium. To było jakoś w maju w drugim sezonie. I dopiero w pierwszym powakacyjnym odcinku, dowiadujemy się, że Maria zmarła we wakacje.
Aktorka wtedy jeszcze żyła.
ODPOWIEDZ