Sądzę, że dociągną do 30stki serialu i dadzą sobie spokój.
Ale kto sobie da spokój? Producent, który żyje tylko z tego serialu czy telewizja, która ciągle na nim zarabia, tym bardziej, że to tania w nagraniu produkcja? Dopóki kasa się zgadza i widownia jest ciągle zadowalająca, a to mechanizmy powiązane, to nikt nie zrezygnuje. Telewizja nie jest głupia, bo usunięcie teraz "Klanu" byłoby bardzo ryzykowne. Ten serial ma stałą i wierną widownię i wątpliwe, by coś nowego przebiło ten ponad milion widzów (dane z lutego br. gdzie widać, jak widownia nawet rosła!, ale fakt, jakość odcinków się lekko poprawiła https://www.press.pl/tresc/91748,serial ... mln-widzow ). Przypominam, że "Galeria", która zastąpiła "Plebanię", skończyła się szybko i dziś o niej nikt nie pamięta. Tak samo było z nowym serialem codziennym "Wszystko przed nami", który robiła Ilona Łepkowska, a który był jeszcze większym niewypałem. To od dawna nie czasy na nowe tasiemce, trzeba szanować to, co się ma. Tym bardziej, że w TVP nie ma takich budżetów jak kiedyś.
W ostatnim odcinku sezonu 2025/2026 wróciła w końcu Bożenka. Ale była tylko w jednej krótkiej scenie. Na sam koniec odcinka wróciła z Miłoszem i Grażynką po dzieci - prosto z lotniska. Była zażenowana fetą z okazji jej powrotu, tymi balonami, itp., a Miłoszek mimo jej ogromnego grymasu przed nią klęknął, by mu wybaczyła i z takim cliffhangerem trzeba teraz czekać trzy miesiące.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Administrator
Ja pamiętam o tym serialu, teraz trochę jak przez mgłę, bo to dawno było. Kilkanaście lat temu obejrzałem online wszystkie odcinki.B@r pisze: Przypominam, że "Galeria", która zastąpiła "Plebanię", skończyła się szybko i dziś o niej nikt nie pamięta.
Wątpię, że "Klan" szybko zostanie zakończony. Zgadzam się z @B@r w tej kwestii. Ogólnie dziś w polskiej telewizji stworzenie nowego hitu jest znacznie trudniejsze, niż kiedyś.
Któregoś maja widziałem początek odcinka "Klanu". Rzuciła mi się w oczy czołówka, której nigdy wcześniej nie widziałem - kiedy sie ona pojawiła w serialu? I druga ciekawa obserwacja - pierwsza scena była plenerową - rozmowa Agnieszki i Oli, które skądś wychodziły.