Naszła mnie taka refleksja, że to 19 zł. jakie RED GO życzy sobie za pakiet, to jest śmiech na sali. Przecież ich biblioteka, póki co nic poza "Modą..." nie ma. 9 zł. byłoby i tak dużą kwotą w takiej sytuacji, ale jeszcze najbardziej akceptowalną.
Wiem, że kilka osób stąd ma kontakt z przedstawicielami tej stacji, warto im to powiedzieć. Tym bardziej, że odcinki z RED GO za darmo są dostępne legalnie na YT, więc łaski nie robią. Jak chcą pakiet za 19 zł. to niech zadbają najpierw o bibliotekę.
Zachłanność jeszcze nikogo do niczego dobrego nie doprowadziła.
Ostatnio zmieniony 2022-09-26, 15:29 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Jakość na YT jest słaba, dla mnie za słaba, chociaż jakby nic nie było to bym tak oglądała. Mogę zapłacić te 20zł bez grosza, chociaż to rzeczywiście dużo. Tylko nie rozumiem co jest w pakiecie.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Ja zdecyduje się raczej na pakiet. Nie jestem na tyle dobry z angielskiego, by oglądać w oryginale na Youtube.
W marcu kupiłem roczny dostęp do Playera za 90 zł (ok 8 zł miesięcznie), w przyszłym troku pewnie przedłużę, bo nie tylko "MnS" mnie tam przyciąga. I porównując z RED Go, to Player jest tani oraz ma znacznie bogatszą bibliotekę, niż RED Go, który za pakiet z nowościami każe sobie płacić prawie 20 zł. Trochę dużo na tle konkurencji, która ma ofertę bogatszą co najmniej 100 razy. Rozumiem, że nowy serwis chce zarobić, by móc w przyszłości zaoferować bogatszą ofertę, po za tym serwis ma oczywiście spore koszty i nie ma tak dużego kapitału jak większa konkurencja. Mimo wszystko, prawie 20 zł za dość skromną ofertę, to jednak za dużo - taką polityką klientów ciężko pozyskać.
Jeszcze zatęsknimy za Playerem. Obawiam się, że RED Go odbije się nam czkawką. Obym sie mylił.
Oczywiście, że Player to była lepsza, wygodniejsza opcja, tutaj wszystko jest jeszcze w powijakach, kupią albo i nie to tylko fani Mody... Niestety nie wróżę, że kupi tyle aby chcieli wydawać kasę na kolejne transze odcinków... Jeszcze ratunek jakiś, że dadzą w swojej tv RedCarpet i przeciętny widz zobaczy i na nowo się wciągnie... ale nie jest to zbytnio realistyczne bo stacja nie jest raczej popularna. Ja bym najbardziej chciał aby Moda była o 16.30 w TVN premierowo a potem w Player, jestem pewien, że to byłby prawdziwy powrót popularności serialu w Polsce, może nie spektakularny, ale byłby!
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Adex-fan Brooke pisze:Oczywiście, że Player to była lepsza, wygodniejsza opcja, tutaj wszystko jest jeszcze w powijakach, kupią albo i nie to tylko fani Mody... Niestety nie wróżę, że kupi tyle aby chcieli wydawać kasę na kolejne transze odcinków... Jeszcze ratunek jakiś, że dadzą w swojej tv RedCarpet i przeciętny widz zobaczy i na nowo się wciągnie... ale nie jest to zbytnio realistyczne bo stacja nie jest raczej popularna.
Dokładnie uważam tak samo w 100%. Będzie pewnie jak z Anteną czy Nową TV. Niestety w tym temacie trzeba myśleć realistycznie. Mały zasięg i nieciekawa zupełnie platforma VOD, która w takim stanie jak teraz mało kogo przyciągnie, pozwala wróżyć porażkę, a przecież Moda nie jest serialem, który kupują za grosze.
Póki co emisja na RedCarpet nie jest taka oczywista. Przedstawiciel stacji mówi, że serial trafi kiedyś na antenę "być może".
- W pierwszym kroku chcemy zaoferować serial na Platformie VOD. Być może później trafi też na anteny naszych kanałów. Aczkolwiek nie wiem czy serial nie będzie objęty sankcjami z uwagi na propagowanie przez serial wzorców rodzinnych które mają być przedmiotem badania KRRiT - komentował Wirtualnym Mediom Leszek Kułak, członek rady nadzorczej Red Carpet Media Group.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
B@r pisze:Aczkolwiek nie wiem czy serial nie będzie objęty sankcjami z uwagi na propagowanie przez serial wzorców rodzinnych które mają być przedmiotem badania KRRiT
Jak zaczną liczyć wymianę partnerami przez Brooke i Taylor to już leżymy
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
PetroPython pisze:Acha, no to jak Red Carpet boi się KRRiT to Moda zejdzie szybciej niż nam się wydaje Porażka murowana
To raczej była wypowiedź ironiczna i chyba miała być zabawna, ale nie wyszło.. KRRiT podała jakie dokładnie produkcje będą objęte badaniem. Będzie np. „Na dobre i na złe” czy „Na Wspólnej”. Za to już „M jak miłość” nie, ani tym bardziej „Moda na sukces”. https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/k ... isarz-mama
Ostatnio zmieniony 2022-09-28, 21:20 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
Mija tydzień, odkąd RED GO emituje "MnS". Jakie są Wasze odczucia, obserwacje, wrażenia i pierwsze wnioski, po obejrzeniu pierwszych odcinków, po przeniesieniu serialu do innego serwisu streamingowego?
Obejrzałam przed chwilą jeden odcinek, z polskimi napisami, a potem się mocno rozczarowałam, bo kolejne nie mają napisów, głos lektora zagłusza całkowicie aktorów. Nie znam aż tak dobrze angielskiego, żeby wszystko zrozumieć.
Na plus jest ilość odcinków.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Kupiliście pakiet premiery czy pakiet premiery na 12 miesięcy? Jako, iż nie mam pewności czy nie uznają, że po miesiącu Moda to już nie premiera i z tego pakietu usuną kupuję na początek na miesiąc. Cena przesadzona jak na jeden serial wg mnie, mogliby dodać więcej fajnych seriali. Dziwna jednak rzecz przy kupowaniu: wprowadziłem dane i nie zdążyłem jeszcze zapłacić a tu trwa weryfikacja płatności...wtf? W ogóle napis, że będzie się odnawiać co miesiąc. A z jakiej paki? Przecież ktoś może chcieć zrezygnować Ale chyba jest opcja rezygnacji? Ktoś miał podobne doświadczenia?
Edit: Udało mi się kupić, ale musiałem z innego e-maila od nowa, co za dziadostwo...
Ostatnio zmieniony 2022-10-03, 23:40 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Ogólne dziadostwo. Chciałam do nich napisać pytanie. Formularz kontaktowy nie działa mi na żadnej przeglądarce. A mail nie doszedł nie wiem dlaczego.
Mnie nie przeszkadza, że tylko jeden serial, na Playerze ostatnio też oglądałam jeden. Na początku Brzydulę potem Skazaną, ale przez większość czasu tylko MNS. Więc mogę zapłacić i tutaj tylko za 1 serial.
Tak samo nie mam zaufania, że to się zaraz nie skończy, a że nie płacimy tylko za MNS, a za usługę Premiery, to nawet nie odzyskam pieniędzy. Więc będę płacić na razie co miesiąc.
Przez to, że nie podoba mi się głos lektora, a napisów nie ma, przełączam się na lektora tylko jak nie rozumiem co mówią, więc tak skaczę w ustawieniach językowych między angielskim i polskim.
Chociaż i tak na plus, że dali możliwość bez lektora.
Zgłosiłem ekipie Red Carpet kwestię montażu audio/video. Również uważam, że oryginalne dialogi są trochę zbyt ciche. Musimy słyszeć kto w danej chwili mówi, bo przy natłoku dialogów można się pogubić.
Napisy mają się pojawiać na bieżąco za jakiś czas.
Kwestia płatności (brak Blika/przelewów) również wydaje się zaporowa. Gamą rozwiązań płatniczych ma być poszerzona.
Lektor według mnie brzmi w porządku. Dajcie mu trochę czasu, żeby się wczuł w serial.
Kto może, niech pisze na ich profilach FB. Im więcej komentarzy, tym lepiej
Jest jeszcze jeden dziwny problem (może tylko u mnie?) nie mogę się zalogować na ich stronię w przeglądarce www na telewizorze.