"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minie 2026-07-10, 22:30, do tej pory wszystkie głosy będą ukryte.
Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

Mnie to wkurzyło, bo wykupiłam abonament na rok, właśnie ze względu na MNS. ::kwasny:: Pieniądze wezmą, ale oferta jest słabsza. Wiem, że to samo robi Netflix, ale do tej pory mnie to nigdy nie dotknęło.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja na Playerze oglądam tez inne treści, ale przyznaję, że jestem zawiedziony postawa serwisu.

Przeglądałem w programie Onetu ramówki Filmaxa i TVC. W przypadku tej pierwszej stacji nie ma w święta "MnS", w przypadku TVC będą odcinki w Lany Poniedziałek o zwykłej porze.
Drugą ciekawostką jest, że w przypadku TVC nie jest podawana numeracja odcinków. W ramówce Filmaxa jest numeracja, ale widać tam chaos. Dzisiaj - wg programu Onetu - premierowe były dwa odcinki, jutro jeden i podobnie w kolejnych dniach - system emisji wygląda tak, że po południu jest powtórka wczorajszego i premiera nowego (ten sam zestaw jest też rano). Dziwna jest luka w odcinkach między sobotą a poświątecznym wtorkiem. Brakuje odcinka 7113, we wtorek po świętach znowu są premierowo dwa odcinki. Totalny misz-masz. Może to jeszcze skorygują: https://programtv.onet.pl/program-tv/filmax?dzien=0 .
Artur

Post autor: Artur »

Przypuszczam bardziej, że Paramount (właściciel CBS) nie zgodził się na dalszą dystrybucję swojego serialu na platformie, która należy teraz do Warner Bros Discovery. Nie zdziwię się jeśli "Moda na sukces" nie trafi do platformy SkyShowtime, która ma wejść do Polski jeszcze w tym roku.
Ta nowa platforma streamingowa to europejski projekt współpracy CBS, NBC i brytyjskiej telewizji Sky.
mefifeniks

Post autor: mefifeniks »

Jestem głęboko zszokowany tą informacją . Brak słów dziady wstrętne. Akurat Paramount nie ma tutaj nic do rzeczy bo nie są oni dystrybutorem , a jedynie w ich sieci CBS jest emitowany serial w USA.
Najwidoczniej mamy albo koniec emisji serialu w Polsce albo zmianę miejsca dystrybucji na rzecz platformy SKY ShowTime , która zwyczajnie dała więcej $$$
Ostatnio zmieniony 2022-04-18, 14:27 przez mefifeniks, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

To dla mnie bez różnicy gdzie to będzie nadawane, ale pod warunkiem, że będą kontynuować od tego momentu na którym Player zakończy.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
mietek02

Post autor: mietek02 »

Może się skusi ponownie TVP?. Mam taką nadzieję.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

mietek02 pisze:Może się skusi ponownie TVP?. Mam taką nadzieję.
Wątpię. Przede wszystkim dlatego, że te odcinki są za drogie. Kurskiemu bardziej opłaca się kupować dużo tańsze tureckie czy ukraińskie seriale, które nie dość, że taniej kupione, to cieszą się popularnością, więc wilk syty i owca cała. Z punktu biznesowego TVP "Moda na sukces" na ich antenach zupełnie się nie opłaca.

Z całym szacunkiem do "Mody...", to niestety, ale obecne odcinki nie cieszyłyby się oglądalnością jak tureckie czy ukraińskie produkcje, pełne plot twistów co odcinek. W "Modzie..." akcja się wlecze, a ludzie chcą emocji.

Dobrym posunięciem byłaby za to emisja "Dynastii" np. w dni powszednie w paśmie tych tureckich i ukraińskich produkcji. Myślę, że ludzie z sentymentu mogliby zerknąć i zostać, tym bardziej, że tam akcji nie brakowało. 8)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

B@r pisze:Dobrym posunięciem byłaby za to emisja "Dynastii" np. w dni powszednie w paśmie tych tureckich i ukraińskich produkcji. Myślę, że ludzie z sentymentu mogliby zerknąć i zostać, tym bardziej, że tam akcji nie brakowało.
Dobry pomysł :mrgreen: Szepnij koledze Kurskiemu :wink:
Cynthia pisze:To dla mnie bez różnicy gdzie to będzie nadawane, ale pod warunkiem, że będą kontynuować od tego momentu na którym Player zakończy.
Na Player jest wygodnie bez reklam jeśli zakupiło się taki pakiet, gdzieś indziej może będą znowu jakieś reklamy wciskać? No, ale oby tylko kontynuowali bo fajnie się ogląda po polsku i czyta opinie niespoilerowców.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Artur

Post autor: Artur »

I tak "Moda..." utrzymała się w polskim streamingu bardzo długo. Mało kto wierzył w ten sukces.
Topol
Administrator

Post autor: Topol »

Artur pisze:Mało kto wierzył w ten sukces.
Jak w tytule - "Moda na sukces"... :wink:

Szczerze to chciałbym powrotu Mody do TVP, aczkolwiek powinna być w takich godzinach, gdzie oglądalność będzie w miarę satysfakcjonująca. Godzina 16.00, jak za dawnych czasów, byłaby odpowiednia. Grunt to dobra promocja serialu. Ale czy TVP ponownie zakupi serial, tego nie wie nikt.
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Mnie szczerze mówiąc nie zaskoczyła zbytnio informacja o redukcji emisji. Pomyślałem sobie, że przez to że Player wypuszczał 7 odcinków tygodniowo, to bardzo zbliżyliśmy się do tych z USA, a przez to może stałyby się zbyt drogie dla platformy. No cóż, to już lepiej by było wypuszczać 5 odcinków tygodniowo, żeby nie musieć teraz redukować o ponad połowę :?
Ostatnio zmieniony 2022-04-20, 21:54 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Marcus pisze:Pomyślałem sobie, że przez to że Player wypuszczał 7 odcinków tygodniowo, to bardzo zbliżyliśmy się do tych z USA, a przez to może stałyby się zbyt drogie dla platformy
To jest nadal około 3 lat różnicy, ale to byłoby nawet dość prawdopodobne z kwestiami finansowymi,bo gdy na podobną odległość TVP się zbliżyło, to pojawiła się przerwa wakacyjna i nastąpił powrót do 5 odcinków tygodniowo...
Topol pisze:Godzina 16.00, jak za dawnych czasów, byłaby odpowiednia
Klasyczna godzina(ok. 16:00 na Nowej, 16:30 na Antenie) była już ponownie przerabiana i nic z tego dobrego nie wynikło bo zaraz serial był przesunięty na wcześniejsze godziny.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Trochę piszecie tak, jakby Player zakończył emisję "MnS". Tak się nie stało. Zredukowano ilość odcinków w tygodniu. I to nie jest dobra informacja. Uważam, że serwis trochę źle zrobił. Utrzymał jak najdłuższą emisje 7 premierowych odcinków w tygodniu, zamiast w odpowiednim momencie zmniejszyć ich do 5 (bez weekendów). Wtedy nie byłoby konieczności ograniczania emisji do 3 w tygodniu. I można było też wcześniej podjąć rozmowy na temat zakupu kolejnych odcinków - wątpię teraz, że Player chce się pozbywać serialu, bo z tego co pisano czy na FB "Mody..." czy na Wirtualnych Mediach - serial ma dobre wyniki oglądalności. Ograniczenie liczby emisji może zmniejszyć zainteresowanie serialem.
Inny serwis streamingowy - na razie nowy, o którym piszecie - jeszcze nie ruszył. zastanawiam się też, czy - jeśli "MnS" trafi do oferty - będzie reklamowana i promowana, zważywszy co stało się z Nową TV czy Anteną.
Ja mam nadzieje, że "MnS" w Playerze zostanie. Oglądajmy serial i wyślijmy w ten sposób sygnał, że produkcja jest nadal oglądana. Player musi dostrzec, że serial jest jednym z fundamentów serwisu.
Awatar użytkownika
Mariush

Post autor: Mariush »

Kwestia zasadnicza - czy w ogóle gdzieś oficjalnie podano informację, że „moda…” wylatuje z playera?
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dawidek pisze:Trochę piszecie tak, jakby Player zakończył emisję "MnS". Tak się nie stało.
Bo do tego zmierzają. Ptaszki ćwierkają, że na dzień dzisiejszy nie zamierzają wykupić nowych odcinków, więc trzeba o tym głośno pisać, bo jeszcze mogą iść po rozum do głowy i dokupić transzę, mimo że szans dużych nie ma...
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ