Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Piosenka Rafała i jego wygląd ok, ale dlaczego to nie on śpiewał tylko ktoś zza kulis? :lol: Przez to wyszła totalna żenada. Spodziewałem się różnych rzeczy, ale nie czegoś takiego. Jak już ktoś miał mu pomóc w chórkach to powinien być na scenie z nim ::kwasny:: Grecja najlepiej, szkoda, że Czechy nie weszły do finału.
Ostatnio zmieniony 2021-05-21, 01:28 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Artur

Post autor: Artur »

Brawa dla Finlandii, San Marino i Szwajcarii.

Rafał przecholował z tymi okrzykami.
Goku

Post autor: Goku »

Z jednej strony jestem rozczarowany wynikiem, bo Włochy nie były nawet w mojej pierwszej 10 (choć były moim faworytem 2 lata temu). Z drugiej obawiałem się, że znów wygra ballada, a tego nie chciałem jeszcze bardziej :lol:. Cieszę się, że publika zagłosowała zupełnie inaczej niż jurorzy. Osobiście wysyłałem smsa na Islandię, liczyłem też na Litwę. Bardzo podobał mi się tegoroczny system przyznawania punktów, naprawdę trzymał w napięciu.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja też jestem rozczarowany wygraną Włoch, ale ten rockowy kawałek pozwoli nieco odczarować Eurowizję. Doceniam fakt, że w tym roku pojawiło się kilka niestandardowych utworów, wystarczy wspomnieć Hooverphonic z Belgii. Moi faworyci daleko, część odpadła w półfinałach.
Artur

Ja jestem zadowolony z wyników. 2 rockowe utwory w TOP10 tym jeden zwycięzca. Maneskin trochę mi przypominają młodych Lady Pank. :)

Litwa, Islandia, Francja i Szwajcaria też dały radę. Ja osobiście głosowałem na Finlandię. Jurorzy ich trochę pogrzebali, ale Blind Channel sobie poradzą na rynku międzynarodowym. Już podpisali kontrakt z jakąś międzynarodową wytwórnią.

Finał był mocny i różnorodny. Te punkty musiały jakoś rozłożyć. Jestem zdania, że nie było nudy i konkurs idzie w dobrym kierunku.

Publiczność, uczestnicy i prowadzący bardzo honorowo się zachowali przy Wielkiej Brytanii. To wsparcie i owacje były Jamesowi potrzebne.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

W przyszłym roku według moich nieoficjalnych informacji, ponoć Polskę ma reprezentować pani Daria z utworem „Paranoia". Ma to być ogłoszone podczas Sylwestra Marzeń. Wklejam link do jej utworu - https://www.youtube.com/watch?v=1Ree9a-ehOk

Znacie, podoba się wam? :D
Ostatnio zmieniony 2021-12-18, 12:58 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Słyszałem kilka razy w radiu. Nie jest to muzyka, której słucham na co dzień, ale... jeśli ta informacja okazałaby się prawdą, myślę, że Polska miałaby spore szanse na finał. Co prawda nie jest to materiał na zwycięstwo, gdyż piosenka nie wyróżnia się aż tak bardzo niczym, ale jest na dużo wyższym poziomie niż ostatnie polskie propozycje.
Artur

Szczerze mówiąc mało mnie już obchodzi kogo wyśle nasz kraj. Ważne że Eurowizja od kilku lat pokazuje nowych ciekawych artystów z różnych nurtów muzycznych. Nawet gdyby TVP zrezygnowała z konkursu, to bym się tym nie przejął. Konkurs nadawany jest i tak na żywo na Youtube.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Paranoia miałaby szanse na finał i w najlepszym przypadku miejsce w stylu różnych Mata Hari z tego roku, tylko w przypadku nie skopanego stagingu. Ale ponieważ nie umiemy w stagingi do szybkich piosenek nie od dzisiaj(Jestem, Light Me Up, The Ride) to Paranoia skończy na jakimś 13 miejscu w semi. Zresztą widzowie dość jasno się wyrazili co sądza o takich bangerach w televotingu w tym roku, zostały przyjęte źle.
Nawet gdyby TVP zrezygnowała z konkursu, to bym się tym nie przejął. Konkurs nadawany jest i tak na żywo na Youtube.
Wtedy stracimy możliwość głosowania, a jednak dobrze jest wesprzeć to co nam się podoba choć jednym sms.
Ostatnio zmieniony 2021-12-18, 19:24 przez BeLieF, łącznie zmieniany 2 razy.
Dawidek
Administrator

Słyszałem już tę piosenkę w telewizji. Myślałem, że Daria nie jest polską artystką. Miłe zaskoczenie.

Nie jest ona zła. Nudna nie jest, ale trochę przewidywalna. Nie jest to piosenka na wygraną, finał może być, spodziewałbym się około 15 miejsca. Jest to lepsza propozycja niż tegoroczna Rafała. Zobaczymy, kogo ostatecznie wybierze TVP.

Ciągle zapominam o podsumowaniu tegorocznej Eurowizji - muszę to zrobić. :D
Ostatnio zmieniony 2021-12-18, 22:35 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur

BeLieF pisze:Wtedy stracimy możliwość głosowania, a jednak dobrze jest wesprzeć to co nam się podoba choć jednym sms.
Nigdy nie wysyłałem sms-ów. A przez ostatnie 10 lat chyba tylko 2 razy nie wygrał mój faworyt. Widocznie Europa i Australia wiedzą co kubię :)

Poza tym jesteśmy w dobie streamingu spotify i Youtuba. Możemy odtwarzać muzykę wg własnego uznania a nie to co na Eska czy RMF narzucą.
Zawsze jestem zdania, że te prawdziwe 12 punktów przyznaje czas. :)

Zespół Maneskin robi świetną karierę po Eurowizji. Ma za sobą występy u Ellen, Kimmela lub Fallona (nigdy ich nie odróżniam), a także występy na galach w American Music Awards oraz MTV Europe Music Awards. W Los Angeles wystąpili jako support przed koncertem The Rolling Stones.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Tymczasem na Eurowizji Junior zajęliśmy drugie miejsce. :D Konkurs wygrała Armenia. Reprezentowała ją Maléna z piosenką „Qami Qami". :roll:

Podoba Ci się Dawidku zwycięska piosenka?
Ostatnio zmieniony 2021-12-19, 18:49 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Artur, moi faworyci też nie wygrywają. Ostatnio tak było w 2013 roku. Podobała mi się wygrana w 2016 roku, ale Jamala nie była moją ścisłą faworytką. :wink:

B@r, nie widziałem. Nagrałem sobie dzisiejsze JESC więc obejrzę sobie w okresie świąteczno-noworocznym.

Sarze gratuluję świetnego wyniku. :wink:
Artur

@Dawidek nie zrozumiałeś. :) Moi faworyci wygrywają. Tylko 2 razy nie wygrali w latach 2011 i 2014 :)
8 na 10, to prawie jak wygrana w Lotto 😂

Eurowizja Junior jest mi obojętna. Ogląda ją na świecie zaledwie 10 mln widzów. Z czego połowa, to Polacy.
Artur

2,7 mln widzów Eurowizji Junior. Duży spadek oglądalności w stosunku do ubiegłego roku gdzie finał w Warszawie oglądało ponad 5 mln Polaków. Przypomnę, że Sara James miała to wygrać wg Sikory i Sierockiego.
ODPOWIEDZ