"MnS" w Polsce
-
sharkinator
-
Dawidek
- Administrator
Ja mam tak samo jak Sharkinator, gdyby nie "Moda..." to olałbym Playera, mimo że poza "MnS" serwis ma też inne ciekawe treści do zaoferowania. W ciągu kilku dni kupię którąś ofertę i nadrobię "modowe" zaległości.
We wczorajszym wpisie wspominałem, że najtańszy pakiet z reklamami kosztuje 4 zł na miesiąc. To cena promocyjna, po miesiącu jest 8 złotych: https://sklep.player.pl/playerplus/ofer ... ferta_big= . Są też oferty promocyjne.
We wczorajszym wpisie wspominałem, że najtańszy pakiet z reklamami kosztuje 4 zł na miesiąc. To cena promocyjna, po miesiącu jest 8 złotych: https://sklep.player.pl/playerplus/ofer ... ferta_big= . Są też oferty promocyjne.
-
sharkinator
-
steraf19
- Adex-fan Brooke
Widzę takie coś małym drukiem:
Cena promocyjna: 4zł za pierwsze 30dni, następnie 8zł za każde kolejne 30 dni.
Cena regularna pakietu: 15zł za 30 dni
Czy dobrze rozumiem, że za 2 miesiące subskrybcji raz za 4 zł a potem za 8 następnie będą pobierać 15 zł? A bez subskrybcji w dowolnym czasie przelewem można kupować na 30 dni za 8 zł?
Czy dobrze rozumiem, że za 2 miesiące subskrybcji raz za 4 zł a potem za 8 następnie będą pobierać 15 zł? A bez subskrybcji w dowolnym czasie przelewem można kupować na 30 dni za 8 zł?
Ostatnio zmieniony 2021-02-17, 21:24 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
sharkinator
-
mefifeniks
Przez pierwszy miesiąc 4 zł , jeśli nie anulujesz subskrypcji to 8 zł (płatność cykliczna) . Jeśli anulujesz subskrypcje po pierwszym miesiącu i nie będzie promocji za 8 zł wówczas cena regularna 15 zł. Najlepiej zakupić w cenie promocyjnej 50 złotych na cały rok pakiet bez reklam .Adex-fan Brooke pisze:Widzę takie coś małym drukiem:
- Adex-fan Brooke
A po roku cena wskoczy na 360 zł chyba, że anuluje się przed końcem roku subskrybcje? Dziwne to wszystko. Myślę, że Player będzie stratny na tym ruchu z płatnościami. Wielu nie będzie płacić.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
sharkinator
Wbrew pozorom to świetna inwestycja na przyszłość, która kiedyś zaowocuje, bo żyjemy jednak w 2021 roku, a nie w latach 90. i dziś każdy gigant za swoje treści wymaga pieniędzy – mniejszych, większych, ale jednak. Legalna kultura kosztuje. Teraz nie dość, że zarabia na reklamach, to i na subskrypcjach.Adex-fan Brooke pisze:Dziwne to wszystko. Myślę, że Player będzie stratny na tym ruchu z płatnościami. Wielu nie będzie płacić.
Na pewno musi minąć czas, by starzy użytkownicy, którzy nie płacą za nic w necie, przekonali się do tego, ale na dłuższą metę to jedyne rozwiązanie, które pozwoli platformie na rozwój, a nie na cofanie się.
Dla nowoczesnych ludzi, to serio normalne, że płaci się za dostęp do platform. Patrz Netflix, HBO, Amazon, a wkrótce Disney.
Jedynie nie akceptowałbym, by platforma TVP VOD zamknęła się na amen dla każdego. Jednak to mimo wszystko produkcje publiczne, za które płacimy z podatków i jakaś część przynajmniej musi być otwarta. Może przedpremiery niekoniecznie, ale stare odcinki już jednak tak.
Mnie decyzja Playera w ogóle nie dziwi, jedynie mam zastrzeżenia o poinformowaniu o tych zmianach nagle z dnia na dzień. Ta platforma bardzo się rozrasta od kiedy TVN należy do DISCOVERY i non stop biblioteka powiększa się, nawet z większym tempem niż biblioteka Netflixa.
Jeśli wasze babcie/dziadkowie/ktokolwiek czy starsi członkowie rodzin oglądali B&B na tv na Playerze, to znaczy, że jednak są troszkę zaznajomieni z technologią. Jeśli nie umieją wykupić sobie dostępu, a by chcieli, albo jednak ich na to nie stać, to może warto podzielić się z nimi dostępem do swojego konta? Player zakłada dostęp kilku użytkowników. Można sobie tworzyć profile.
Ostatnio zmieniony 2021-02-22, 19:13 przez B@r, łącznie zmieniany 3 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- Adex-fan Brooke
Wszystko racja, ale ja patrzę pod kątem popularyzowania Mody na sukces i dobra fanów/zainteresowanych serialem i tu ewidentnie jest to kolejna przeszkoda i jestem pewien, że grono widzów naszego serialu się zmniejszy a w dalszej kolejności może to oznaczać, że Player nie kupi dalszych odcinków. Ja znam te odcinki, ale zapłacę aby sobie ponownie oglądać z polskim lektorem, komu mogę to udostępnię czy powiem jak oglądać, ale nie w tym problem. Inna sprawa to właśnie brak wcześniejszej informacji czy na pierwszy rzut oka nie do końca jasne jak ta cena się zmienia czy nie w późniejszym czasie, nie mówiąc już o tym, że niektórzy nie chcą udostępniać danych z kart z tego co czytam. Niezmiennie uważam, że Moda powinna lecieć równocześnie w Tvn lub Tvn7.
Byłoby super. Ale niestety z tego co widzę, to trend jest taki, że „Moda na sukces" znika z telewizji na całym świecie i leci coraz częściej tylko online. Coraz więcej tv się wycofuje z emisji tradycyjnej. Znak czasów i nie przypadek, bo nowe odcinki nie przypominają tych super klasycznych.Adex-fan Brooke pisze:Niezmiennie uważam, że Moda powinna lecieć równocześnie w Tvn lub Tvn7.
Ostatnio zmieniony 2021-02-22, 19:38 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
Dawidek
- Administrator
Ja zapłacę za Playera, zdaję sobie z tego sprawę, że za dobre treści się płaci. Także gazety przechodzą na model subskrypcyjny - tylko tutaj chciałbym upowszechnienia modelu, polegającego na tym, że obok abonamentów, można zapłacić za jeden interesujący artykuł, najlepiej SMS-em. Na przykład teraz mi brakuje świetnych tekstów Wojciecha Jagielskiego z "Tygodnika Powszechnego" i tu też zastanawiam się nad tym, czy warto troszkę zainwestować.
Wracając do Playera, wiele osób protestuje bo musi płacić za "oglądanie reklam" w najtańszym pakiecie. Może lepszym rozwiązaniem byłoby pozostawienie darmowego odbioru części zawartości, ale po obejrzeniu kilku spotów? A kto chce mieć więcej interesującej zawartości, to zapłaci. Poprzedni model wydawał się być dobry. To też sposób na dywersyfikację przychodów. Nie można jednak wykluczyć tego, że pandemia sprawiła, że jest mniej pieniędzy na rynku reklamowym. Skutkiem są mniejsze przychody reklamowe. I ta sytuacja mogła skłonić dyrekcję Playera do wprowadzenia modelu subskrypcyjnego. I ta zmiana może się skończyć niemałym sukcesem.
Zwracałem uwagę na to parę dni temu, teraz B@r też o tym wspomina, że Player ogłosił zmianę w najpóźniejszym możliwym terminie - dzień przed. Mniej zgrzytów byłoby, gdyby zmiana modelu została ogłoszona np. z dwutygodniowym wyprzedzeniem, tak by wszyscy mogli się przygotować. I można byłoby na to przygotować także starsze osoby, które nie są na bieżąco z nowymi technologiami. I jeszcze jedna rada dla Playera z mojej strony - powinno być znacznie więcej sposobów płatności za usługi. Nie wszyscy są zwolennikami płacenia kartą w Internecie. Może warto też upowszechnić tzw. karty prezentowe, jakie oferuje np. Netflix czy CDA Premium?
Wracając do Playera, wiele osób protestuje bo musi płacić za "oglądanie reklam" w najtańszym pakiecie. Może lepszym rozwiązaniem byłoby pozostawienie darmowego odbioru części zawartości, ale po obejrzeniu kilku spotów? A kto chce mieć więcej interesującej zawartości, to zapłaci. Poprzedni model wydawał się być dobry. To też sposób na dywersyfikację przychodów. Nie można jednak wykluczyć tego, że pandemia sprawiła, że jest mniej pieniędzy na rynku reklamowym. Skutkiem są mniejsze przychody reklamowe. I ta sytuacja mogła skłonić dyrekcję Playera do wprowadzenia modelu subskrypcyjnego. I ta zmiana może się skończyć niemałym sukcesem.
Zwracałem uwagę na to parę dni temu, teraz B@r też o tym wspomina, że Player ogłosił zmianę w najpóźniejszym możliwym terminie - dzień przed. Mniej zgrzytów byłoby, gdyby zmiana modelu została ogłoszona np. z dwutygodniowym wyprzedzeniem, tak by wszyscy mogli się przygotować. I można byłoby na to przygotować także starsze osoby, które nie są na bieżąco z nowymi technologiami. I jeszcze jedna rada dla Playera z mojej strony - powinno być znacznie więcej sposobów płatności za usługi. Nie wszyscy są zwolennikami płacenia kartą w Internecie. Może warto też upowszechnić tzw. karty prezentowe, jakie oferuje np. Netflix czy CDA Premium?
- Adex-fan Brooke
To dlaczego jest napisane płatność odnawialna i cena regularna 360 zł? To jest cena, która wskoczy za drugi rok automatycznie?sharkinator pisze:Kupując na cały rok nie płacisz za subskrypcję, która się odnawia tylko jest to płatność jednorazowa, ja zapłaciłem BLIKiem.

Ktoś mnie też pytał czy tam jest opcja wyrejestrowania karty po zakupie?
Ostatnio zmieniony 2021-02-23, 03:15 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 2 razy.