Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
cmk

Post autor: cmk »

Zastanawiam się czy scenarzyści robią to celowo czy są po prostu tacy słabi. Ta kolejna prośba Mai i Ricka by Nicole została surogatką jest według mnie niesmaczna! Choćby nawet ze zdrowotnego punktu widzenia - postać Nicole dopiero co urodziła pierwsze dziecko tych dwojga...
Rozumiem, że serial ma wzbudzać emocje. Radość, złość, smutek - OK, ale nie obrzydzenie :?
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Całe to zamieszanie wokół związku Nicole i Zende sprawia, że związek młodych nie jest jeszcze na tyle ugruntowany, by sobie radzić z poważnymi przeciwnościami. Oni działają zbyt emocjonalnie. Nie ma tutaj jednoznacznego winowajcy. Wszystko zaczęło się od propozycji Mayi i Ricka, potem wszystko potoczyło się lawinowo. Zende nie czekał na wyjaśnienia Nicole, Sasha zbyt szybko wskoczyła chłopakowi do łózka a on ochoczo zgodził się na numerek. Najmniej winy jest w samej Nicole - widać było, że targają nią sprzeczne uczucia, czy zostać matką zastępczą czy nie. Zmieniała co chwilę zdanie, dezorientując wszystkich dookoła. Maya chciała dobrze - ale wyszło fatalnie, czego ona ma na szczęście świadomość.

Sceny Steffy i Liama są takie usypiające...

Pokaz mody - Quinn znowu się udało wywieść Ridge'a w pole. Jestem tylko ciekawy, czy biała suknia - gwóźdź pokazu - która została uszyta na miarę dla Steffy, idealnie leżała na Fuller. Ale kto by się przejmował takimi drobiazgami. :D Jak Wam się podobał pokaz wraz z nowatorskim pomysłem skupienia się na samej biżuterii? Quinn potrafi być kreatywna - tego jej nie można odmówić.
nołbady

Post autor: nołbady »

Nicole jest winna, tak samo jak Maya i Rick. Razem uzgodnili, że odmówi, a ona nie dotrzymała słowa. Już raz to przeszli, o mało nie straciła Zende i nic się nie nauczyła tępota. Jest po prostu głupia. Lepiej by mu było z Sashą. Ona przynajmniej nie będzie rodzić innym dzieci :lol:

Maya w rozmowie z Rickiem po tym, jak Zende uciekł na Hawaje, a Nicole zrezygnowała z zabiegu.
Było im tak dobrze. Zende namieszał.
Że co?! Czy to nie Rick i Maya namieszali swoją prośbą?
Ostatnio zmieniony 2020-07-08, 19:41 przez nołbady, łącznie zmieniany 2 razy.
Dawidek
Administrator

Bo namieszał, swoim wyjazdem na Hawaje. Nie umniejsza to winy May i Ricka oraz samej Nicole. W tej sytuacji nie ma jedynego sprawcy całego zamieszania. Nastąpił efekt domina. Jedno wydarzenie pociągnęło za sobą kolejne.

Zende i Sasha - to mogłoby się udać. :wink:
Dawidek
Administrator

Czy Steffy dobrze zrobiła, przyjmując dyrektorską posadę w FC? Moim zdaniem - tak, chociaż będzie jej trudno, bo Quinn ją osacza - mimo że Eric zdecydował, że jej mąż otrzyma stanowisko szefa PR, a Quinn będzie prezesem. Eric chce - jak jego żona - uratować małżeństwo wnuczki, ale prawda jest taka, że popełnił gafę, sprawiając, że rozwodzący się małżonkowie będą razem pracować. Eric jest pod przemożnym wpływem Quinn i chce jej dogodzić. Odnoszę wrażenie, że Ridge, Rick, Liam mają rację, co do pani Forrester.
Jak oglądałem sceny, podczas których Quinn zabija Katie - to od razu wiedziałem, że to tylko mroczna wyobraźnia matki Wyatta. Katie naruszyła jej terytorium. Od myśli do czynów daleka droga - oby Quinn nie zrealizowała swoich wizji.
Ridge i Brooke - do tej pary podchodzę obojętnie. Logan powinna poszukać sobie mężczyznę spoza swojego otoczenia. Ridge i Bill także powinni wyjść ze swoich dziupli i rozejrzeć się za innymi paniami. Może Spencer i Alison? :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Gołym okiem widać, że Steffy woli Liama, ale Quinn i Eric uparcie próbują reanimować trupa, czyli od początku niezbyt udane małżeństwo Steffy i Wyatta. Mam wrażenie, że cały wątek trójkąta Liam/Steffy/Wyatt jest przedłużany na siłę. Jakby nie można było połączyć już Wyatta z kimś innym i dać Liamowi oraz Steffy innych problemów.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
paw

Post autor: paw »

Za każdym razem gdy widzę Deacona w czołówce pytam: czemu ta postać została tak zmarnowana? Przecież to był idealny duet z Quin? Czy w USA nie lubili jego postaci? Przecież zawsze wnosił coś fajnego, gdyby tylko mu pisali dobre wątki. W końcu po co powrót po tylu latach, żeby kilka wątków tylko zagrać, a nie poważnej roli.
Dawidek
Administrator

Deacon jest jednym z wielu przykładów postaci, którą scenarzyści zmarnowali. Nie został wykorzystany potencjał tego bohatera. Wolałbym, by Quinn była związana z nim, a nie z Ericem. :D Między nimi była specyficzna chemia.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

paw pisze:Czy w USA nie lubili jego postaci?
Deacon jest bardzo lubiany przez widzów z USA, ale co z tego. Bell nie chce lub/i nie umie pisać już wielu postaci 40+ jak choćby Deacon, Thorne, Felicia...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Dawno tu nikt nie pisał. :D

Liam i Steffy razem tak przynudzają. Lepiej by było, gdyby ta para miała jakieś perypetie, dzięki temu coś się dzieje. A w sielankowych scenach para spędza czas w łóżku. Liam ostatnio był irytujący - domagał się od Steffy lojalności, a ona naprawdę nie ma łatwej sytuacji, szczególnie po objęciu najważniejszego stanowiska w FC.
Drapieżna, wiedząca czego chce Quinn zmieniła się ostatnio w lękliwą, skłonną do ustępstw żonę Erica. Wystarczył krótki epizod z Ridge'm, by kobieta zmieniła sie o 180 stopni. Take Ridge, który nie przebierał w słowa na temat żony ojca, nagle stał się nagle ugodowy wobec niej. Nie dziwi więc reakcja rodziny na tak nagła przemianę ich obu. Ciekawe, co by było, gdyby oboje poszli na całość, a potem ich tajemnica wyszłaby na jaw. Ciekawe teraz, czy Ridge nadal prowadzi swoją grę, by wykluczyć Quinn z rodziny?
Wyatt pozytywnie zaskoczył, kończąc małżeństw ze Steffy. Zobaczył, że nie ma żadnych szans u niej i postanowił zakończyć tę farsę.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dawidek pisze:Liam i Steffy razem tak przynudzają.
Zawsze tak jest jak już para pokona problemy :lol: , ale jak się jest fanem jakiejś pary to chwila sielanki nie wadzi. Ogólnie przesadzone było to zachowanie Liama i cała ta scena jak biegli do siebie.
Co do Quinn to jej zmiana mnie irytuje. Zachowanie Ridge'a też.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Dawidek pisze:Liam i Steffy razem tak przynudzają. Lepiej by było, gdyby ta para miała jakieś perypetie, dzięki temu coś się dzieje
Działo się u nich przez cały 2016 rok intensywnie, więc może pora by trochę ustąpili miejsca innym wątkom a sami zaznali trochę sielanki i spokoju. :) Zwłaszcza że mamy ciekawie rozwinięty wątek Quinn i Ridge'a i interesujące scenki pomiędzy nimi. Chociaż ogólnie można było w tę intrygę wplątać inną postać, np. Ricka, tworząc przy okazji wątek kłopotów małżeńskich dla niego i Mayi.
Ostatnio zmieniony 2020-08-23, 01:12 przez BeLieF, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawidek
Administrator

Zgadzam się z Tobą BeLieF, co do Steffy i Liama. Niech ustąpią miejsca nowym bohaterom. Po ślubie niech znikną na jakiś czas. :D

Spodziewałem się tego, że Nicole i Zende zejdą się.. Sam ślub mi się podobał, plus powrót rodziców chłopaka. Największym minusem była suknia ślubna panny młodej - nie podobała mi się - była trochę zbyt przekombinowana. Prawdę mówiąc - bardziej mi się podoba portret Nicole niz Quinn. :mrgreen:
Nowa Sally weszła z przytupem. I zaczęła mieszać. I od razu chciała wzbudzić zainteresowanie, zbliżając się na różne sposoby do Steffy. Dziewczyna działa tak, by o niej mówiono jak najwięcej, nieważne czy dobrze czy źle. Najważniejsze, by nie przekręcać nazwiska. :D Z tej całej ekipy najbardziej przypadli mi do gustu Shirley i młody Saul.
Bill jest coraz bardziej irytujący swoją nadmierną pewnością siebie. :x
margo

Post autor: margo »

Suknia Nicole była piękna, a najlepszy w dzisiejszym odcinku był plaskacz Ivy wymierzony Quinn. Świetne zakończenie odcinka :serce:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

najlepszy w dzisiejszym odcinku był plaskacz Ivy wymierzony Quinn
Każdy lubi spoliczkowania a to było świetne bo z zaskoczenia i zasłużone.
BeLieF pisze:ciekawie rozwinięty wątek Quinn i Ridge'a i interesujące scenki pomiędzy nimi
Jak dla mnie już trochę męczące i dziwaczna ta fascynacja trochę, ale typowa dla B&B, np. Deacon i Brooke też się kiedyś nienawidzili a potem wiadomo :mrgreen:
Dawidek pisze:Sam ślub mi się podobał
Gdyby nie to, że wreszcie zobaczyliśmy Kristen i Tony'ego w interakcjach z innymi to byłaby to nuda, kolejny ślub na jedno kopyto czyli Carter i salon
Dawidek pisze:Z tej całej ekipy najbardziej przypadli mi do gustu Shirley i młody Saul.
Mi też bardzo przypadli do gustu, ogólnie fajne scenki z tym nowym gangiem Spectra, tylko żal mi ich, że ten wstrętny Bill zaczął ich niszczyć.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ