A nie korzysta tylko z wersji lektorskiej? Wersja w VOD Nowej to takie niby FullHD - jest odpowiednia rozdziałka, większą niż w Playerze - wszystko ok, jedyne co można zarzucić to ciut zbyt mały bitrate, ale jakość obrazu i dźwięku i tak jest lepsza niż to co udostępnił Player. Niech ktoś porówna taki odcinek 6167.cmk pisze:Najgorsze w tym jest to, że stacja NOWA TV korzysta z materiału od Playera
"MnS" w Polsce
- Adex-fan Brooke
Mało kto marudził odnośnie HD bo po prostu się cieszyliśmy, że w ogóle serial wrócił do Polski, teraz jednak czas pogrymasić bo to faktycznie trochę skandaliczne. Serial jest kręcony w pięknej jakości HD a oni dają nam w gorszej. Dla takiej stacji jak Nowa HD to powinien być wstyd. Możemy im trochę zwrócić na to uwagę, ale to nic nie da bo jak zauważyliście i tak biorą resztki po Playerze, trzeba by więc pisać do Playera, ale oni to oleją bo mają z góry ustalony plan działania i nawet wpadkami w tłumaczeniu się nie przejmują... Co więc zostaje nam zrobić? Myślę, że mimo wszystko warto mówić o tym, że Moda jest w HD i chcielibyśmy lepszą jakość bo jak to mówią kropla drąży skałę, więc zawsze warto nie być bezczynnym.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
Dawidek
- Administrator
Nowa TV emituje sygnał w dwóch formatach, więc nawet gdyby "MnS" była w HD, to na kanale emitowanym w SD, to standardowa rozdzielczość zostanie. Obraz może będzie nieco lepszy. Z tego co piszesz, to na kanale HD jest upscale z SD do HD, co powinno poprawić jakość, ale właściwego HD nie będzie.cmk pisze: Szczerze powiedziawszy jestem zaskoczony, że jak dotąd żaden z forumowiczów nie zauważył w jak kiepskiej jakości obrazu jest pokazywana Moda w NOWEJ TV. Obraz jest bardzo niewyraźny, ciemny.
Dla mnie serial od początku miał charakter takiego trochę ciemnego, wszystko to zależy też od scenografii i wg mnie lepszy sprzęt raczej nie zmieni tego klimatu. Bardzo fajnie wychodzą sceny plenerowe, które lubię.
Ten link Mareczka zainteresował mnie, ale nieco z innego powodu.
Nowa TV satelitarnie i w DVB-T jest dostępna tylko w SD. Ciekawe, jak sprawy się mają w wersji HD tego kanału.
Nie ma możliwości zakupu odcinków MNS w SD, więc wiadomo, że Player specjalnie kompresuje. Można przypuszczać, że robią tak, by zaoszczędzić miejsce na serwerze, bo innego racjonalnego wytłumaczenia nie ma.
Co do tłumaczenia, to pewnie jest tak, że TVN zlecił wykonanie polskiej wersji zewnętrznemu studiu (Mastergroove Studios), a reszta ich pewnie nie obchodzi, niestety. Ktoś próbował pisać bezpośrednio do studia, skarżył się, że ich pracowniczki odwalają manianę przy MNS?
Nie ma możliwości zakupu odcinków MNS w SD, więc wiadomo, że Player specjalnie kompresuje. Można przypuszczać, że robią tak, by zaoszczędzić miejsce na serwerze, bo innego racjonalnego wytłumaczenia nie ma.
Co do tłumaczenia, to pewnie jest tak, że TVN zlecił wykonanie polskiej wersji zewnętrznemu studiu (Mastergroove Studios), a reszta ich pewnie nie obchodzi, niestety. Ktoś próbował pisać bezpośrednio do studia, skarżył się, że ich pracowniczki odwalają manianę przy MNS?
Ja oglądam na tlewizorze 4K i nie zauważyłem XD Tzn tak samo zła jakość jak zawsze w porównaniu z normalnymi programami w TVnołbady pisze:Oglądałeś na komputerze w przeglądarce? Jeśli tak, to nic dziwnego, że nie widać różnicy. Na urządzeniach, np. w smart tv widać różnicę.
A co do czwartkowego odcinka, to od razu jak zobaczyłem, że jest ściśnięty, to im zgłosiłem. Już wczoraj został poprawiony.
Ja w 6554 mam do wyboru "Bardzo wysoką", ale nie ma to pokrycia w rzeczywistości i jakość jest przeciętna. A na domiar złego, od kilku dni odcinki są w mega złej jakości, mimo, że po ściągnięciu mają taki sam rozmiar jak zwykle. Mam wrażenie, że inaczej kompresują, na obrazie widać piksele, screeny wyglądają fatalnie 
-
Dawidek
- Administrator
Minęły dwa lata, odkąd player.pl rozpoczął emisję "MnS". Od 1 kwietnia 2015 roku do 31 marca 2017 roku zobaczyliśmy 529 odcinków (6048 - 6577).
W listopadzie 2016 roku rozpoczęła się emisja na Nowa TV. Na dzień dzisiejszy dystans pomiędzy emisją telewizyjną a portalem wynosi 327 odcinków (stan na 4 kwietnia: Nowa TV - odc. 6252, player.pl - odc. 6579). Wydaje mi się, że taki mniej więcej dystans już pozostanie - tak może wynikać z porozumień między obiema stronami.
W listopadzie 2016 roku rozpoczęła się emisja na Nowa TV. Na dzień dzisiejszy dystans pomiędzy emisją telewizyjną a portalem wynosi 327 odcinków (stan na 4 kwietnia: Nowa TV - odc. 6252, player.pl - odc. 6579). Wydaje mi się, że taki mniej więcej dystans już pozostanie - tak może wynikać z porozumień między obiema stronami.
Od poniedziałku emisja powtórek o 14.00 znika z Nowej. Póki co trudno stwierdzić, czy tylko na wakacje, czy na stałe.
Żródło: http://www.teleman.pl/program-tv/stacje ... 03&hour=-1
Za to emisja o 19.30 bez zmian
To pierwszy raz od wakacji 2010, kiedy serial jest emitowany w TV także w porze letniej. W dodatku o korzystnej porze.
Żródło: http://www.teleman.pl/program-tv/stacje ... 03&hour=-1
Za to emisja o 19.30 bez zmian
-
Dawidek
- Administrator
Wyprzedziłeś mnie, bo chciałem o tym pisać.
W ogłoszeniu na górze strony głównej forum zostało to już uwzględnione.
Też się zastanawiam nad tym, czy likwidacja odcinków o 14.00 ma związek z wakacjami. Mogę podejrzewać, że odcinki, najpierw o 16.00, potem o 14.00, nie cieszą się zbyt dużym zainteresowaniem. Emisja o 19.30 jest premierowa, więc tu widownia będzie znacznie wyższa, też ze względu na dobra porę.
Też się zastanawiam nad tym, czy likwidacja odcinków o 14.00 ma związek z wakacjami. Mogę podejrzewać, że odcinki, najpierw o 16.00, potem o 14.00, nie cieszą się zbyt dużym zainteresowaniem. Emisja o 19.30 jest premierowa, więc tu widownia będzie znacznie wyższa, też ze względu na dobra porę.
-
Dawidek
- Administrator
Dzisiaj player.pl przeszedł metamorfozę. Jest nowe logo serwisu, zmienił się chyba też sam player. Nawigacja po stronie raczej jest taka sama, tylko trochę inaczej ułożono kolejność odcinków. Dzisiaj strona nieco muliła, ale udało się obejrzeć odcinek do końca. Do wszystkich zmian trzeba będzie się przyzwyczaić. Jak oceniacie zmieniony portal player.pl?
-
Dawidek
- Administrator
Nikt o tym nie przypomniał? Wczoraj minęła 23 rocznica rozpoczęcia polskiej przygody z "Modą na sukces". Przez ten czas serial przeżywał różne przygody, zarówno dobre, jak i złe. Przez większą część czasu serial mogliśmy śledzić na TVP1. Jednak w 2014 roku doszło do zdjęcia serialu z anteny - nigdy tego nie zapomnę obecnemu członkowi Rady Mediów Narodowych z ramienia PO - Juliuszowi Braunowi. Jednak to dzięki TVP mogliśmy przeżywać niezapomniane chwile z Sheilą, trójkątem Brooke - Ridge - Taylor czy "gangiem Spectry".
"MnS" na stałe już wpisała się w krajobraz polskiej telewizji.
- Adex-fan Brooke
Przypomnieli o tym w dolnośląskim Muzycznym Radio oraz wspomnieli w Tele Tygodniu
no i oczywiście na polskim facebookowym profilu Mody na sukces
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city