Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
paw

Post autor: paw »

Choć Dayzee i Marcus to mega nudne postacie, a po scenach Marcusa słabych aktorsko -odcinek bez Liama i Hope był świetny :)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Warte odnotowania jest to, że pojawił się dawno nie widziany porucznik Burke. Ciekawe, kiedy ten policjant dostanie awans, bo chyba się mu na to zależy. On jest zawsze, kiedy coś się dzieje u Forresterów.
Fajna była rozmowa Donny i Erica. Mimo, że nie wniosła niczego ciekawego, ale to fajna odskocznia od Hope i Liama.
paw

Donna jest w ciąży prawda ? Temu ją tak śmiesznie kadrują :)

Nie wiem , ale wydaje mi się , że zamiast dawać jej wątki jak nie jest w ciąży , to dają jej jakieś sceny jak jest i ukrywają ciąże. Już tyle razy nie było logiki, co by zaszkodziło , że Donna jest w ciąży z kimś tam nam nie znanym i nowy wątek na poczekaniu:)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dawidek pisze:Fajna była rozmowa Donny i Erica. Mimo, że nie wniosła niczego ciekawego
Widzę, że doszedłeś już do tego etapu co spoilerowcy, że cieszy się coś co kiedyś byłoby zwykłą nudną sceną :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
paw

Dzisejszy odcinek był mega śmieszny -te miny, teksty komisarza, miały być na poważnie , ale wyszło jak karykatura, a to wejście w trakcie i ślubu i spojrzenia jakby Marcus miał własnie zamordować Dayzee mnie rozwaliło:) W dawnej modzie takie jaja juz by nie przeszły, ale i tak lepsze to niż wiecie co:)

No i nieobecność własnie znanej pary -hah fantastycznie usprawiedliwiona:)

A i panna Młoda niby w sukni od najlepszych , a tak nieforemnie wyglądała, chyba lepiej na codzień:)
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Do min i tekstów komisarzy nic nie mam, nie różnią się one niczym od tych z lat poprzednich. Główną przyczyną jałowości tych scen jest fatalna i mdła muzyka! Gdzie się podziały te świetne podkłady, które przez ponad 20 lat towarzyszyły niemal każdej scenie i zawsze budowały największe napięcie w finałowych scenach?! Dziś odcinek skończył się niby w kluczowym momencie, ale muzyka kompletnie na to nie wskazywała. Równie dobrze ostatnie zdanie mogło by brzmieć np. kup mi na jutro ziemniaki :lol: Zrobiłem mały eksperyment i podłożyłem bardzo popularny podkład z przeszłości, pod ostatnie 20 sekund dzisiejszego odcinka. Różnica w odbiorze jest moim zdaniem kolosalna, jak uważacie? :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=yELKs1-Wrgw

Jeśli chodzi o sam ślub, to był dość ubogi. Gości praktycznie nie było, Hope niby wielka koleżanka, tak się cieszyła po ich oświadczynach, a olała sprawę (nie żebym narzekał ::jezyk:: ), bo ma tyyyyle pracy. Liam musi zastępować Billa, bo przecież Spencer Publications upadnie bez niego. Pytanie tylko w czym zastępować, skoro jego też nie było na ślubie syna, swojego przyjaciela. Steffy najwyraźniej nie jest fanką Dayzee, bo też nie znalazła czasu - dziwię się, że nie chciała zobaczyć jak jej były chłopak się żeni. Taylor też musi być zapracowana w swoim gabinecie. Krótko mówiąc - mało gości, mało dekoracji, mało atrakcyjne stroje u wszystkich!

Sceną dobitnie świadczącą o upadku tego serialu, była ta, w której wszyscy stali na środku salonu i opowiadali o tym jak żyją w zgodzie. Najgorsze jest to, że to prawda. Nikt z nikim nie rywalizuje, każdy każdego szanuje. Nudy! :ziewam:
paw

Zwykle śluby trwały kilka odcinków -a tu praktycznie w jednym -to też dobitnie świadczy o tym , że po łebkach go wciśnięto do scenariusza :)-przynajmniej tak wygląda to:) Te sceny o rodzinie mi się o dziwo najbardziej podobały:P
Dawidek
Administrator

Wydaje się, że cały ślub przeciągnie się na dwa odcinki. Zgadzam się z Mareczkiem, że stroje są takie średnie. To nie jest klimat z lat 90-tych. Najładniej prezentuje się sama panna młoda.

Chociaż usprawiedliwiono nieobecność Hope i Liama, to dzisiejszy ślub jest kolejnym dowodem na to, że takie wydarzenie nie jest chwilowo najważniejszym wydarzeniem w serialu. Chyba wszyscy mogliby się urwać na kilka godzin, by wpaść do domu Stephanie i Erica i uczestniczyć w najważniejszej chwili dla Marcusa i Dayzee. Ciekawe, że sama Dayzee nie zauważyła nieobecności przyjaciela. Kazałaby poczekać, aż Anthony się zjawi. Błędem jest to, że dziewczyna nie dowiedziała się o wypadku, skutkiem tego mogłoby być przełożenie uroczystości. Marcus nadużył zaufania dziewczyny.
matti05

Post autor: matti05 »

Tak dawnego nudnego ślubu Dayzee i Marcusa jeszcze nie widziałem, nie podobało mi się. Brooke ciągle kamerowała,jakby nie miała innego zajęcia.
Dawidek
Administrator

Tak napisałeś Matti05, że tych ślubów Marcusa i Dayzee było więcej. Rozumiem, o co ci chodziło. :D Ślub dla mnie nie był nudny, ale pominięto parę przydługawych elementów, jak czytanie fragmentu Biblii przez Stephanie. Ogólnie - lubię śluby w "MnS", więc nie nudziłem się. było fajnie. Kiedyś było więcej dreszczyku emocji, ale teraz - uroczystość raczej przewidywalna. Przez moment istniała szansa, że policjanci przerwą ceremonię, lecz panowie s dość kulturalni i nie zdecydowaliby się przerwać uroczystość.
Adex-fan Brooke pisze:
Dawidek pisze:Fajna była rozmowa Donny i Erica. Mimo, że nie wniosła niczego ciekawego
Widzę, że doszedłeś już do tego etapu co spoilerowcy, że cieszy się coś co kiedyś byłoby zwykłą nudną sceną :)
W sumie tak, ale właśnie tak teraz jest. Takie są realia "MnS". Ale na przestrzeni lat, takich scen można znaleźć setki.
paw

Goście potraktowali ten ślub byle jak-bez krawatów , długich sukni, to mogli zrobić w ogrodzie ,a tak wyszło jak krótkie spotkanie na herbacie:) Jeszcze ta Brooke jak sekretarka, jak nie ona:)

Najbardziej zaskoczył mnie tekst Antoniego , wogóle to jakoś bez logiki ten wątek, może jeszcze coś wyjaśnią czemu takie stanowisko choć. Ale zawsze lepsze to niż Liam i Hope.
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Nie wiem jak Wy, ale moim zdaniem ten nowy wątek z Marcusem jest prowadzony beznadziejnie. Wszystko jest takie przewidywalne, nie ma tu żadnego dobrego zwrotu akcji. Jedynie wejście Bakerów na ślub wydawało się dosyć dobre, ale ci jednak stwierdzili, że nie będą zakłócać uroczystości. Niby w porządku z ich strony, ale gdyby przerwali ceremonię to było by niezłe. A w ogóle scena wypadku Anthony'ego to jakaś kpina. W dawnej "Modzie" scenarzyści postaraliby się o dobre efekty przy takiej scenie.

Na plus to, że chyba przez 3 odcinki nie pokazywali Hope, Liama i Steffy :)
paw

Dziś się w sumie sporo działo-furia Hope :) i aresztowanie Marcusa-ale oba wątki były bardziej śmieszne :),a już aresztowanie Marcusa to totalnie im nie wchodzi ten wątek- pompowali wątek ,że niby decyzja Antonego, a potem i tak go aresztowali i jeszcze te teksty i kajdanki-komedia w Modzie to była-zero realizmu , przynajmniej Dazyze jako tako zagrała. A co do Hope , wreszcie byle jak najszybciej , ale końca nie widać by to poszło w jakimś kierunku, wydawała się , że poszło , a tu klops.
Dawidek
Administrator

Zatrzymanie Marcusa było - moim zdaniem - jak najbardziej realne. Nie wszystko zależy od poszkodowanego, być może, więcej zależało od woli funkcjonariuszy i paragrafów. Chociaż, chyba wszyscy liczyli na Anthony'ego, zastanawiam się, czy jego wcześniejsze negatywne słowa zaważyły na tym, że młodemu Forresterowi zostały postawione zarzuty. Dayzee dobrze dziś zagrała. spodziewałem się tego, że jej gniew będzie większy, że dopiero po ślubie dowiedziała się o wypadku.

Kolejny sekret w związku Hope i Liama - po raz który już? To się robi zbyt przewidywalne, scenarzyści powinni się bardziej postarać.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ten wątek Marcusa jeszcze tak głupio prowadzony, że szok. Najgorszy jest Baker i jego syn Charlie, którzy tak analizują jak wielką zagadkę kryminalną, chyba nie mają nic do roboty. Idiotyczne, że z poważnego policjanta zrobili jakąś karykaturę co ciągle musi jeść podczas pracy i buduje napięcie, które jest śmiechu warte. Na dodatek zachwyty nad tą brzydką i świętą Dayzee i tym jak to niby uratowała Stephanie zupełnie do mnie nie przemawiają, aż ciężko na to patrzeć jak Stephanie ją uwielbia, bez sensu to jest! Nie dziwię się, że aktorzy zechcieli uciekać z serialu przy takim scenariuszu. To już sensowniej, ale też męcząco prowadzony wątek głupiego rozmemłanego dupka Liama. Fajnie, że Brooke się z nim skonfrontowała odnośnie tego jak mógł po incydencie ze Steffy wziąć w ten sam dzień ślub z Hope, niestety to jedyny raz gdy Brooke miała jakąś uwagę, jego też wszyscy nie wiem za co uwielbiają... A ślubu Marcusowi i Dayzee dawał Clarence, on od roku 2009 zabawnie komentował odcinki kiedyś w skrótach na youtube. Zapowiadał też reklamy B&B na początku lat '90 a teraz dostał rolę pastora :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ