"MnS" w Polsce
Wspólnie z nołbady, odkryliśmy, że 5 odcinków w Playerze zostało udostępnionych w jakości HD
Obraz jest jak żyleta, a różnica kolosalna - zobaczcie sami
Czołówka i tyłówka dosłownie rażą w oczy

Pojawia się niestety smutna refleksja, że TVN jednak dysponuje odcinkami w najwyższej jakości, ale do sieci wrzuca skompresowane do jakości SD. Po co? Pewnie w ramach oszczędności miejsca na serwerach
Obraz jest jak żyleta, a różnica kolosalna - zobaczcie sami
Czołówka i tyłówka dosłownie rażą w oczy

Pojawia się niestety smutna refleksja, że TVN jednak dysponuje odcinkami w najwyższej jakości, ale do sieci wrzuca skompresowane do jakości SD. Po co? Pewnie w ramach oszczędności miejsca na serwerach
-
mefifeniks
Kilka dni temu pisałem właśnie w tej sprawie do Player.pl i otrzymałem następującą odpowiedź : "Sprawdziliśmy tę kwestię;
Na chwilę obecną, tylko dla tych odcinków mamy dostępną jakość HD; jeśli tylko dla kolejnych będą dostępne także HD - na pewno je opublikujemy w serwisie; jeszcze raz dziękujemy za spostrzegawczość i sugestię."
Więc piszcie do Playera , ogólnie jeszcze dostałem mały prezent od nich
Na chwilę obecną, tylko dla tych odcinków mamy dostępną jakość HD; jeśli tylko dla kolejnych będą dostępne także HD - na pewno je opublikujemy w serwisie; jeszcze raz dziękujemy za spostrzegawczość i sugestię."
Więc piszcie do Playera , ogólnie jeszcze dostałem mały prezent od nich
-
Dawidek
- Administrator
Zauważyłem to, że w tych paru odcinkach jakość była lepsza. Widać to było podczas napisów końcowych. Wyglądało to świetnie, mimo że do samego HD nie jestem przekonany. Może na komputerze to ma większy sens, ale w telewizji nie odczuwam większej różnicy między HD a SD (chyba, że jest wybitnie zła jakość SD). Oczywiście, że chciałbym więcej odcinków w HD, ale tak czy owak, "MnS" się dobrze ogląda. A to jest najważniejsze. 
Nie rozumiem. Przecież już od odcinka 6149 powinno być HD. Sprzedają im wszystkie w SD, a tu nagle zdarzyło się 5 odcinków w HD? Nadal zgadzam się z Mareczkiem, że posiadają odcinki w najwyższej jakości, ale kompresują je, by zaoszczędzić miejsce na serwerzemefifeniks pisze:Na chwilę obecną, tylko dla tych odcinków mamy dostępną jakość HD; jeśli tylko dla kolejnych będą dostępne także HD - na pewno je opublikujemy w serwisie; jeszcze raz dziękujemy za spostrzegawczość i sugestię.
- Adex-fan Brooke
Przenoszę tu dyskusję. Jeśli Player blokuje coś to nie dobrze, mi się lepiej oglądało w tv Modę bo była większa mobilizacja i żadnego zacinania. Najgorsze, że niektórzy ludzie myślą, że Moda już nie jest kontynuowana.nołbady pisze:Ktoś jakiś czas temu na FB napisał, że TVP coś kombinowała z MNS, tak usłyszał w radiu, ale nie da się, bo TVN ma prawa do emisji, a raczej do udostępniania odcinków na swoim PlayerzePewnie mają prawa na wyłączność.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
Dawidek
- Administrator
Teraz, to prawdopodobnie wszystko rozbija się o prawa do emisji. Player.pl ma prawdopodobnie wyłączność na emisję internetową i chyba się nic tu nie zmieni. Coraz częściej czytam, że player.pl ma coraz więcej treści pokazywanych tylko w sieci, co jest naturalnym trendem. Oczywiście dobrze byłoby, gdyby "MnS" leciała także w TV, teraz nadawca musi odpowiednio wypromować "MnS" tak, by więcej widzów dowiedziało się o tym, że serial można oglądać w necie.
Podstawowym błędem była rezygnacja z emitowania "MnS" przez TVP. Możemy za to podziękować ekipie J. Brauna.
Podstawowym błędem była rezygnacja z emitowania "MnS" przez TVP. Możemy za to podziękować ekipie J. Brauna.
Wrócę jeszcze do kwestii jakości odcinków udostępnianych w Playerze, ponieważ korespondowałem ostatnio z osobami z produkcji. Dystrybutorka potwierdziła to co podejrzewaliśmy - TVN kupuje odcinki w jakości HD (nie ma zresztą innej opcji zakupu), jednak z sobie tylko znanych powodów, kompresuje je do nędznego SD 
Dodatkowo chyba mogę też ujawnić, że kolejna transza odcinków (6408-6527) została już zakupiona! Oznacza to, że nie musimy się martwić o emisję serialu przynajmniej do stycznia 2017
Dodatkowo chyba mogę też ujawnić, że kolejna transza odcinków (6408-6527) została już zakupiona! Oznacza to, że nie musimy się martwić o emisję serialu przynajmniej do stycznia 2017
- Adex-fan Brooke
Dlatego ja bym chciał w tv odcinki bo mimo udogodnień internetowych, nie jest tak super...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- bosskicinu
To znakomita wiadomość ! Obawiałem się trochę, że po zakończeniu obecnej transzy odcinków (z powodu nudnych wątków) dystrybutor nie zakupi kolejnych odcinków. Jednak dobrze bo następna transza odcinków będzie o wiele ciekawsza niż ta obecnaMareczek pisze:Dodatkowo chyba mogę też ujawnić, że kolejna transza odcinków (6408-6527) została już zakupiona! Oznacza to, że nie musimy się martwić o emisję serialu przynajmniej do stycznia 2017