Twoja twarz brzmi znajomo

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
paw

Post autor: paw »

Kolejną uczestniczką będzie Agnieszka Twardowska z the Voice.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Nic mi to nazwisko nie mówi, ale to nieważne, bo nazwiska Grobelny czy Jakubiec też nic mi nie mówiły, a oni wypadli w programie bardzo dobrze (a Grobelny wręcz genialnie). :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
paw

Post autor: paw »

Kolejnymi uczestnikami Kasia Zielińska i Adam Fidusiewicz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

To będzie najgorsza edycja z tego co widzę ::kwasny:: Irytuje mnie ta Zielińska.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan

To już można łatwo przewidzieć kto będzie dostawał od wielce "obiektywnego" jury najwyższe noty. Wiecie kto? Zielińska. Aktorka i przecież z pewnością dobra znajoma Królikowskiego, Skrzyneckiej i Kasprzykowskiego. :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Oto pełna i oficjalna lista uczestników 5 edycji TTBZ:

Katarzyna Zielińska
Marcin Rogacewicz
Katarzyna Twardowska
Dariusz Kordek
Katarzyna Pakosińska
Aleksandra Szwed
Adam Fidusiewicz
Jerzy Grzechnik

Wygląda na to, że jedynymi najbardziej słynnymi gwiazdami będą jedynie Zielińska, Szwed i Rogacewicz. Kordka kojarzę z telewizji, ale nie zaliczyłbym jego do grona tych sławnych. Fidusiewicza oczywiście znam jako Maksa z "Na wspólnej". Grzechnik i Twardowska to kolejne osoby, które zasłynęły jedynie z "The Voice". Jednak może to być miłe zaskoczenie bo taki Grobelny, który też nie był nigdy znany zdobył sukces w 4 edycji TTBZ (mimo, że nie dostał się do finału chociaż powinien był).
Szkoda, że jednak wśród uczestników nie będzie Radka Pazury bo bardzo lubię tego aktora. Tamara Arciuch również chciała brać udział, ale jej nie wzięto z oczywistego powodu jakim jest obecność w jury Kasprzykowskiego - do czego akurat nie jestem przekonany. No ale zobaczymy może jako jury sprawdzi się i będzie sprawiedliwie oceniał. Jednak wielka szkoda, że nie będzie Adamusa już bo on jako jedyny oceniał właśnie sprawiedliwie. Uważam, że to Królikowski powinien opuścić jury co chyba każdy się ze mną zgodzi.

Napewno będę śledził kolejną edycję w miarę możliwości i czasu oczywiście. Jednak najbardziej tęsknię za klimatem, kiedy były puszczane 3 pierwsze edycje, które były dla mnie najlepsze. 4 edycja była już trochę słabsza a szczególnie finał, który bardzo mnie rozczarował.
Awatar użytkownika
DeaconFan

bosskicinu pisze:Kordka kojarzę z telewizji, ale nie zaliczyłbym jego do grona tych sławnych.
Kordek był niegdyś popularnym aktorem telewizyjnym, zwłaszcza w latach 90. Cieszę się, że będzie brał udział w tej edycji. Już kiedyś w JOŚ pokazał, że głos ma i potrafi fajnie śpiewać. :)
bosskicinu pisze:Grzechnik i Twardowska to kolejne osoby, które zasłynęły jedynie z "The Voice".
Grzechnika kojarzę z różnych programów muzycznych. Występował na pewno w takim dawnym show muzycznym z Urbańską i Józefowiczem, chyba też w "Jakiej to melodii" i zdaje sie, że koncertuje tez z Rubikiem. :wink:

Ogólnie kojarzę wszystkich poza Twardowską.

Wielka szkoda, że jednak nie będzie Radka Pazury.

Dobrze, że nie wzięli do programu Tamary Arciuch. Mogliby ją wziąć, gdyby w jury nie było Kasprzykowskiego. Ogólnie jednak nic do niej nie mam.

Mogłaby być naprawdę fajna edycja, gdyby nie Królikowski, Skrzynecka i Kasprzykowski w jury... :roll:

Zgadzam się z Tobą, bosskicinu. Trzy pierwsze edycje były najlepsze. IV edycja miała też fajnych uczestników, ale finał bardzo rozczarował. To, co wyprawiali w IV edycji Królikowski ze Skrzynecką przeszło wszelkie pojęcie...
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Bardzo fajnie, że w nowej edycji wezmą udział takie osoby jak Pakosińska, Rogacewicz czy Kordek.
A co do Bartka Kasprzykowskiego - nie oceniajmy od razu go tak surowo, może on akurat wykaże się większą sprawiedliwością niż Królikowski i Skrzynecka. :wink:
Ogólnie to miałem nie oglądać nowej edycji, ale z ciekawości jednak będę śledził nowe odcinki. Jeśli jednak zachowanie Królikowskiego nadal będzie takie chamskie, nie wiem czy będzie mi się chciało słuchać tych żałosnych wypowiedzi.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

bosskicinu pisze: Wygląda na to, że jedynymi najbardziej słynnymi gwiazdami będą jedynie Zielińska, Szwed i Rogacewicz.
No nie mówcie że nie znacie Katarzyny Pakosińskiej !! To jedna z najbardziej charakterystycznych artystek kabaretowych w historii chyba. Szwed słynna gwiazda? ::cojest:: A gdzie ona jeszcze grała oprócz "Rodziny zastępczej" w dzieciństwie?
Elmoo

Post autor: Elmoo »

mailo, zgadzam się z Tobą. Pakosińska jest bardzo charakterystyczną i lubianą osobą, według mnie to ona jest największą gwiazdą w nowej edycji. :wink:
mailo pisze:A gdzie ona jeszcze grała oprócz "Rodziny zastępczej" w dzieciństwie?
Zdaje się w Barwach Szczęścia pogrywa. A tak ogólnie to jej kariera polega na regularnym rozbieraniu się w Playboyu i braniu udziału w programach rozrywkowych dla celebrytów. :P
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Oglądaliście premierowy odcinek TTBZ? Ja tak i mam mieszane uczucia. Królikowski jak zawsze w formie ze swoimi żenującymi tekstami. Kasprzykowski niestety nie pasuje mi do jury, brakuje mi konkretnych opinii Adamusa. Kolejna sprawa to występ otwierający nową edycję - co tam robiła Tamara Arciuch? Przecież ona nie brała nigdy udziału w tym programie, więc jej występ był zupełnie zbędny. Fakt, że jest żoną jednego z jurorów, nie czyni jej gwiazdą tego show... Na dodatek ciągle pokazywali ją na widowni :roll: To miało sens, gdy kibicowała mężowi, ale teraz?

Jeśli chodzi o występy to trudno mi jednoznacznie ocenić. Nie podoba mi się, że znów powtórzono tyle gwiazd - Madonna, Adele, Rihanna, to już było. Czas na kogoś nowego. O ile w przypadku Madonny ma to jeszcze jakiś sens, bo ona ma setki wcieleń, to jednak umówmy się, Adele ciagle wygląda i śpiewa tak samo. Ten, który ją dziś "robił" miał mocny głos, ale jednak z głosem Adele miało to niewiele wspólnego. Zaśpiewał świetnie, ale chyba w programie chodzi o maksymalne podrobienie danej osoby, a nie odtworzenie jej piosenki własną barwą. Ale trudno, podobał mi sie bardzo :)

Charakteryzacje są słabe! Poza Olą Szwed to w zasadzie każdy miał dziś swoją twarz, a jedyną ingerencją była peruka (i diastema u Zielińskiej i Pakosińskiej). W pierwszych edycjach wszyscy byli niemal obklejeni różnymi rzeczami, a tu jakoś wypadło to dość słabo. Zielińska wyglądała jak Anna Maria Anders ::loll::

Gdybym ja siedział w jury, moje oceny wyglądałyby tak:
1 - Marcin Rogacewicz
2 - Adam Fidusiewicz
3 - Katarzyna Zielińska
4 - Dariusz Kordek
5 - Katarzyna Pakosińska
6 - Katarzyna Twardowska
7 - Ola Szwed
10 - Jerzy Grzechnik
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Najgorszy wsytęp wg mnie to niestety pakośńska - zero energii, prawdziwa madonna to by rozwaliła scenę, a ona jakos flegmatycznie wykonała kilka ruchów. Najgorsza stylizacja to rihanna - w ogóle niepodobna chyba faktycznie tylko peruka i nic więcej. Najlepiej wypadła wg mnie Szwed wcielająca się w Reni Jusis.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

W tym moim rankingu oceny 1-5 były w zasadzie losowe, bo żaden z tych występów mi się nie podobał. Dałem Pakosińskiej 5 bo chociaż piosenkę znałem, czego nie mogę powiedzieć o pozostałych :lol:
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Oceny jury w sumie zgadzają się z moją osobistą oceną co do wczorajszych występów. Napewno wg mnie to Grzechnik i Szwed byli najlepsi. Stylizacje były super a szczególnie u Oli. Postać Adele to taka, której głos ciężko jest podrobić, ale Grzechnikowi dosyć dobrze to wyszło a głos swój miał trochę no bo nie oszukujmy się, że z mężczyzny na kobiety głos i odwrotnie przekształcić to jest wyzwanie. :) Ale cieszę się, że wygrał ten odcinek bo facet ma świetny głos co pokazał już kiedyś w "The Voice" :)

Z reszty uczestników podobali mi się: Twardowska i Fidusiewicz (mimo, że słabo go ocenili to dla mnie dobre to było).

Najmniej mnie zachwycili wczoraj Kordek i Rogacewicz.

Również mam mieszane uczucia co do obecności Kasprzykowskiego w jury. Jakoś tak byle jak wypowiadał się o występach uczestników. To prawda, że Adamus oceniał konkretnie i sprawiedliwie.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

W ogóle nie podobna ani z głosu ani z ruchów ta Pakosińska, to był żenujący występ jak i ona cała, dostała świetną piosenkę królowej pop i słabo wypadła. Tym bardziej widać jak rewelacyjna i niedościgniona jest jedyna w swoim rodzaju Madonna. Podobała mi się charakterystyka i występ Szwed i ona powinna wygrać a nie marna podróba Adele. A w jury zastanawiam się kto bardziej jest irytujący, ta zarozumiała mająca się za niedoścignioną artystkę Walewska czy wiochmen Królikowski? Brakuje Adamusa bo chociaż nie zawsze z jego ocenami się zgadzałem to zawsze mówił muzyczne fakty o prawdziwych artystach a Ci się zachwycają nad byle czym.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ