Post autor: Sexi Ricky »

Steffy, zjedz snickersa, bo za bardzo gwiazdorzysz!

Mam nadzieję, że Brooke powie Ridgowi, że jego córeczka nie jest święta.
Nie mogę już słuchać jak ta dziewucha umniejsza zasługi Brooke dla tej firmy.
Najgorsza jest jednak postawa Ridge'a, który niby jest takim twardzielem, a daje się zmanipulować córce i nie jest w stanie obronić własnej żony, także przed Taylor.

Szkoda, ze scenarzyści po raz kolejny zawiedli i nie dali wykazać się Nickowi i Bridget jako rodzicom :roll:
Przecież taka perspektywa stwarzała tyle możliwości na kontynuowanie wątku rywalizacji dwóch kobiet nie tylko o mężczyznę, ale i dziecko :wink:
Agnes bowiem mogłaby zmienić zdanie i wcale nie chcieć oddać swego potomka.
Niestety spłycono ten wątek, a w efekcie dostaliśmy kolejny odgrzewany kotlet.

Post autor: Mareczek »

Zauważyliście, że dzisiejszy odcinek rownież był bardziej realistyczny? :lol:
Jakby nie nałożyli soczewski na kamerę - powiem, że nawet mi się podoba ta zmiana :)
cmk

Post autor: cmk »

Mógłby ktoś udostępnić fragment na YT? Zza granicy nie mogę niestety oglądać TVP.
Widząc samo zdjęcie ostatniego odcinka na stronie http://www.tvp.pl/seriale/obyczajowe/moda-na-sukces widać jakby nieco żywsze kolory. Pomijając fakt, że od czasu wprowadzenia TVP1 HD jest i tak o niebo lepiej z jakością, to jestem ciekaw czy może być jeszcze lepiej :) Pamiętam Niemcy mieli wersję jakby nieco bardziej "kolorową" :)

Jestem ciekaw czy te zmiany odnośnie obrazu to wprowadziła TVP czy też te odcinki były podrasowane w oryginale :P
Brookens
Brookens

Post autor: Brookens »

Moim zdaniem zmieniła się realizacja obrazu podczas kręcenia scen. W 2010 roku zaczęto wprowadzać więcej scen plenerowych, być może byliśmy świadkami momentu, w którym wymieniono kamery? Kto wie ;)
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Mareczek pisze:Zauważyliście, że dzisiejszy odcinek rownież był bardziej realistyczny? :lol:
Jakby nie nałożyli soczewski na kamerę - powiem, że nawet mi się podoba ta zmiana :)
Obejrzałem dziś odcinek w telewizji i już wiem o co chodzi. Niestety, ta zmiana mi się nie podoba. Wszystko jest sztuczniejsze, niż było. Dla mnie to jest zaniżanie jakości do streamingu w Internecie. Teraz odcinek w TV i w necie wyglądają identycznie. Dla mnie jest to zmiana na gorsze. Nie wiem, czy tę zmianę wprowadzili Amerykanie, czy TVP. Parę lat temu oglądałem serial na irańskim Farsi1 i tam było coś podobnego do tego, co teraz widzimy na TVP1 (były to odcinki z 2006 roku chyba) i kompletnie mi się to nie podobało.

Wracając do odcinków. Szkoda mi Bridget i Nicka. Szkoda też dziecka. Tak długo czekali na własnego potomka, a tu potężne rozczarowanie. :cry: Zgadzam się z tym, że scenarzyści mogli inaczej tym wątkiem pokierować.
Brooke nie powinna teraz od razu gadać. Powinna tak pokierować sprawami, żeby Steffy sama się przyznała, jak pogrywała z Billem. :twisted: Końcówka pokazała, że Forresterówna boi się, że rodzina dowie się, co ona zmajstrowała. :twisted:

We wczorajszym odcinku wystąpił Rick i muszę przyznać, że bardzo korzystnie wyglądał :wink:
Miał całkiem sympatyczną fryzurę (w której mu lepiej niż w długich włosach jakie miał wcześniej).
W dodatku chyba trochę przypakował :lol:
Także zmiana jak najbardziej na plus.
Myślę, że widzowie zdążyli od niego odpocząć i mógłby znów dostać jakiś wątek.

Tu na YT scena z tych odcinków :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=X_zkJRnCsBI
Różnica jest wyraźna, szczególnie to widać na małych elementach np jak dzisiaj Owen przeglądał gazetę. To przewracanie kartek było troche dziwne :P

Post autor: Grisza »

Ridge powinien powiedzieć Steffy przy Brooke że chce aby jego żona była dobrze traktowana w firmie. Dobra ok wybaczył jej, ale powinien odrazu oświadczyć ze nie da wygonić z firmy Brooke.
Grisza :)

Post autor: bosskicinu »

Wlasnie nadrobiłem troche zaległości z oglądaniem odcinków. Uważam, że Taylor absolutnie żadnych udziałów nie powinna mieć firmie. Nigdy nie zajmowała się tą branżą i przede wszystkim nie zna sie na tym. Taylor powinna odsprzedać swoje udziały Brooke, która sobie zasłużyła na bycie jedną ze współwłaścicielek. Nie oszukujmy sie - Brooke przez lata miała duży wkład w firmę. Ale troche rozumiem Steffy, że chce pozbyć się Loganów z firmy. Tylko zamiast swojej matki mogłaby włączyć swojego wujka Thorne'a jako współwłaściciela.

Czy Bridget zapomniała, że była już dwa razy w ciąży i teraz straciła trzecie dziecko? :roll: :lol:

Mareczek pisze:Czy Bridget zapomniała, że była już dwa razy w ciąży i teraz straciła trzecie dziecko? :roll: :lol:
Myślę, że nie :wink: Chodzi jednak o stratę jaką ponieśli zarówno Bridget jak i Nick. Myślę, że nawiązanie do Dantego byłoby zbędne dla potrzeb tego wątku i dlatego scenarzyści nie zdecydowali się na to.
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ale warto byłoby wspomnieć o tym, że to już trzecia strata Bridget.

Dziś miałem nieodparte wrażenie, że powtarza się ta sama sytuacja, co kilka lat temu: Brooke przespała się z Nickiem, chwilę po tym jak Ridge "wpadł" do pieca hutniczego. Była podobnie załamana jak jej córka teraz i nie wiedziała, co czyni. Z Bridget teraz jest tak samo - straciła trzecie dziecko i z rozpaczy nie myśli racjonalnie.

Śmierć dziecka, seks i nagranie na wielofunkcyjnym telefonie
czyli debilizm skrajny w pigułce

Powtórka sytuacji z roku 2003 kiedy to Brooke przespała się z Nickiem w odlewni opłakując Ridge'a, który dopiero co usmażył się w piecu. Tym razem sytuacja nieco bardziej skomplikowana, bo w grę wchodzą dwa małżeństwa i dobra reputacja Bridget :wink:
Ja co prawda straciłem szacunek do Bridget kiedy po raz kolejny związała się z Nickiem, ale inni zawsze ją wychwalali, dlatego jestem ciekawy ich reakcji.
Ciekawe czy pojawią się komentarze w stylu: "Jaka matka, taka córka".

Wytłumaczcie mi proszę o co chodzi z tym nagraniem, bo dla mnie to jest strasznie naciągane. Oliver wynajął dom, do którego przyjechali Owen i Bridget i tam oni się dziubdziali?
Zresztą w jaki sposób brat Agie nagrał ich seks "niechcący"? :roll:
Scenarzyści chyba sami nie wiedzieli za bardzo jak wkręcić widzom kit z tym nagraniem.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Owen wynajął Oliverowi swój domek na plaży, jednak najwidoczniej jak poszedł tam z Bridget to zapomniał o tym, że ktos tu mieszka i może nieoczekiwanie wrócić.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ