Plebiscyty i konkursy

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

fandantego pisze:
Mareczek pisze:Jak narazie wyniki są ciekawe, ale wciąż nie wiadomo kto wygra :P Ja oczywiście kibicuję Donnie albo Pam :D Szkoda tylko, że frekwencja jest tak niska - jak na forum "z tradycją" 15 osób to za mało :?
No właśnie i tutaj moje pytanie: Dlaczego tak się dzieje? Czy Forumowicze nie wiedzą o takiej zabawie? Wątpię. Czy może jest ona "mało atrakcyjna"? Jakie są powody tego, że tak mało osób bierze udział w naszym "Plebiscycie" (słowo na wyrost użyte, ale myślę, że ta nasza zabawa ma już jakąś rangę - przynajmniej dla fanów, od 5 lat organizowany konkurs na najciekawszą postać serialu - jest popularny i emocjonujący)? Macie jakieś powody?

Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w głosowaniu w II i III etapie naszej zabawy. Wybierzmy Najciekawszą Postać 2011 roku.
Dlatego, że nie można było głosować ani na Brooke ani na Taylor a forum jest tak właśnie podzielone. Myślałem, że będzie sprawiedliwie jak głosowanie będzie bez nich ale frekwencja spadła:D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Zapraszam do głosowania w kolejnym etapie plebiscytu "Najciekawsza postać 2011". :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

No głosujmy, głosujmy :wink:
Ja oddałem głos na Donnę :P
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

A ja tym razem na Storma :)
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Widać, że faworytami są Stephanie, Donna i Owen. Ciekawe, kto przejdzie do III etapu :wink:
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
fandantego

Minął już tydzień głosowania w II etapie. Oto cząstkowe wyniki (po zliczeniu wszystkich głosów oddanych za pomocą wszystkich środków):

Stephanie Forrester (56)
Donna Logan (34)
Owen Knight (33)
Rick Forrester (28)
Steffy Forrester (26)
Phoebe Forrester (21)
Jackie Marone (20)
Marcus Walton (18)
Ridge Forrester (10)
Thorne Forrester (8)
Pamela Douglas (8)
Storm Logan (6)

Głosowanie potrwa jeszcze dwa tygodnie i zakończy się w niedzielę wieczorem, 23 października. Oficjalne wyniki podane zostaną w niedzielę późnym wieczorem bądź w poniedziałek rano.
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Dawidek
Administrator

Oto wyniki kolejnego etapu plebiscytu "Najlepszej postaci 2011": Głosowało 14 osób, głosy rozkładają się następująco.

Thorne Forrester - 1 (7%)
Jackie Marone - 0 (0%)
Ridge Forrester - 0 (0%)
Phoebe Forrester - 0 (0%)
Donna Logan - 4 (28%)
Storm Logan - 1 (7%)
Pamela Douglas - 1 (7%)
Rick Forrester - 1 (7%)
Steffy Forrester - 5 (35%)
Marcus Walton - 0 (0%)
Owen Knight - 1 (7%)
Stephanie Forrester - 0 (0%)

Fandantego w swoim czasie zaprosi na kolejny etap głosowania. Ja już zachęcam do udziału w kolejnych głosowaniach.
Awatar użytkownika
fandantego

Zgodnie z naszym harmonogramem, w tym momencie zakończyliśmy głosowanie w drugim etapie Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces" 2011. Sześć postaci, które uzyskało największą ilość Waszych głosów, zawalczy o tytuł Najciekawszej w ostatnim etapie naszej zabawy. Chcecie ich poznać? Oto oni:

Thorne Forrester (15 głosów) 3,5%
Jackie Marone (32 głosy) 7,4%
Ridge Forrester (27 głosów) 6,2%
Phoebe Forrester (40 głosów) 9,2%
Donna Logan (45 głosów) 10,4%
Storm Logan (8 głosów) 1,8%
Pamela Douglas (12 głosów) 2,7%
Rick Forrester (42 głosy) 9,7%
Steffy Forrester (48 głosów) 11%
Marcus Walton (41 głosów) 9,5%
Owen Knight (44 głosy) 10,1%
Stephanie Forrester (78 głosów) 18,5%

Łącznie w tym etapie oddano 432 głosy

Obrazek

A zatem jak widzimi, w finale zobaczymy Stephanie Forrester (podopieczna Taylor), Steffy Forrester (podopieczna Taylor), Donnę Logan (podopieczna Brooke), Owena Knighta (podopieczny Bridget), Ricka Forrestera (podopieczny Brooke) i Marcusa Waltona (podopieczny Brooke).

Głosowanie w tym etapie rozpocznie się już jutro, 30 października i potrwa do niedzieli, 4 grudnia 2011 roku. Wtedy też poznamy zwycięzcę piątej edycji Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"!

O nominowanych i Plebiscycie możecie czytać na oficjalnym profilu Plebiscytu Najciekawsza Postać na Facebooku oraz na łamach www.forummns.pl.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ciekawe, że przeszły, aż 3 osoby, które dołączyły do obsady stosunkowo niedawno :D
Chodzi mi tu o Steffy, Marcusa i Owena :P
Dawidek
Administrator

Zgodnie z zapowiedzią Fandantego, rozpoczyna się kolejny etap plebiscytu na Najlepszą Postać 2011. 4 grudnia poznamy zwycięzcę. Zapraszam do licznego udziału w głosowaniu.
Dawidek
Administrator

W finałowej rundzie plebiscytu na najlepszą postać 2011 roku, zagłosowało 11 osób. Wyniki przedstawiają się następująco: Owen zdobył 4 głosy (36%) głosów. Po 3 głosy zdobyły Donna i Steffy (po 27%). Rick otrzymał poparcie jednej osoby (9%). Pozostali finaliści, czyli Marcus i Stephanie nie uzyskali żadnego poparcia.

Czekamy teraz na ostateczne i zbiorcze wyniki, które poda Fandantego. :wink:
Dawidek
Administrator

TVP zakończyła emisję odcinków z 2009 roku. Zgodnie z tradycją, rozpoczyna się kolejna edycja "MnS Forum Awards". Zasady są takie same jak poprzednio. Jutro pojawią się 4 kategorie: "Najlepsza postać", "Najlepszy aktor/ka", "Najciekawszy wątek" oraz "Najlepsza para". Po 2 tygodniach głosowania, w każdej kategorii pojawi się piątka finalistów, która zawalczy o zwycięstwo. W finałowej grze pojawi się dodatkowa kategoria "Najlepszy debiut".
W pierwszych dwóch kategoriach pojawią się postacie i aktorzy, którzy przynajmniej na chwilę pojawili się w openingach, plus Sandy, Ann, Justin i chyba jeszcze ktoś, ale teraz nie pamiętam. :P
Mam nadzieję, że w obu etapach będzie dużo głosów. Także w drugiej turze, gdzie zazwyczaj głosuje mniej uczestników, niż w pierwszej.

Najprawdopodobniej jest to ostatni plebiscyt w tej formie. Kolejna edycja (za rok 2010) być może będzie także na Facebooku.

Jeśli macie sugestie, czy uwagi - piszcie!
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Bardzo fajnie, że znowu będzie plebiscyt. To zawsze takie miłe urozmaicenie na forum. :) Dobrze też Dawidku, że planujesz jakąś zmianę jego formy przy kolejnej edycji, bo ta obecna już się trochę wyczerpała. Wg mnie największe emocje były za czasów tych eurowizyjnych edycji jakie organizował jeszcze Oleg. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Zbiorcze wyniki plebiscytu "MnS" Forum Awards. Wyniki będą prezentowane w następującym układzie: propozycja - liczba głosów w I etapie (procent uzyskanych głosów) / ilość głosów w II etapie (procent uzyskanych głosów). Finaliści zostają dodatkowo pogrubieni, a zwycięzcy w poszczególnych kategoriach zostają dodatkowo zaznaczeni na czerwono.

Najlepsza postać: 22 osoby (94 głosów) / 20 osób (20 głosów)

Ann - 5 (5%) / 0 (0%)
Beth - 3 (3%) / - (-)
Bill - 9 (9%) / 5 (25%)
Bridget - 5 (5%) / 1 (5%)
Brooke - 9 (9%) / 5 (25%)
Donna - 3 (3%) / - (-)
Eric - 0 (0%) / - (-)
Felicia - 2 (2%) / - (-)
Jackie - 5 (5%) / 1 (5%)
Justin - 1 (1%) / - (-)
Katie - 4 (4%) / - (-)
Marcus - 1 (1%) / - (-)
Nick - 1 (1%) / - (-)
Owen - 9 (9%) / 1 (5%)
Pamela - 2 (2%) / - (-)
Rick - 1 (1%)/ - (-)
Ridge - 0 (0%) / - (-)
Sandy - 4 (4%) / - (-)
Steffy - 4 (4%) - (-)
Stephanie - 5 (5%) / 0 (0%)
Stephen - 0 (0%) / - (-)
Taylor - 8 (8%) / 6 (30%)
Thomas - 5 (5%) / 1 (5%)
Thorne - 2 (2%) / - (-)
Whip - 5 (5%) / 0 (0%)
Karen - 4 (4%) / - (-)

Najlepszy aktor / aktorka - 20 osób (90 głosów) / 21 osób (21 głosów)

T. Battle (Marcus) - 1 (1%) / - (-)
B. Beemer (Owen) - 5 (5%) / - (-)
D. T. Bell (Thomas) - 2 (2%) / - (-)
S. J. Brown (Sandy) - 2 (2%) / - (-)
D. Diamont (Bill) - 8 (8%) / 3 (14%)
L. A. Down (Jackie) 6 (6%) / - (-)
P. Duffy (Stephen) - 1 (1%) / - (-)
J. Gareis (Donna) - 2 (2%) / - (-)
R. Hearst (Whip) - 3 ( 3%) / - (-)
J. Johnson (Karen) - 4 (4%) / - (-)
A. Jones (Bridget) - 6 (6%) / - (-)
L. Kay (Felicia) - 6 (6%) / - (-)
K. K. Lang (Brooke) - 8 (8%) / 8 (38%)
K. Lowder (Rick) - 3 (3%) / - (-)
J. McCook (Eric) - 1 (1%) / - (-)
A. Mills (Pamela) - 3 (3%) / - (-)
R. Moss (Ridge) - 2 (2%) / - (-)
R. Riker (Beth) - 1 (1%) / - (-)
A. Spears (Justin) - 0 (0%) / - (-)
H. Tylo (Taylor) - 8 (8%) / 4 (19%)
H. Tom (Katie) - 1 (1%) / - (-)
J. Wagner (Nick) - 1 (1%) / - (-)
B. White (Ann) - 4 (4%) / - (-)
J. M. Wood (Steffy) - 8 (8%) / 3 (14%)
S. Flannery (Stephanie) - 9 (10%) / 3 (14%)

Najciekawszy wątek - 23 osoby (94 głosy) / 19 osób (19 głosów)

ślub Brooke i Ridge'a - 4 (4%) / - (-)
kolekcja surfingowa - 0 (0%) / - (-)
konflikt wokół Ricka - 3 (3%) / - (-)
Madame X - 3 (3%) / - (-)
Steffy i Rick - 1 (1%) / - (-)
pożar domku na plaży - 4 (4%) / - (-)
Stephanie zmienia pracę - 7 (7%) / 1 (5%)
Bill Spencer - 7 (7%) / 9 (47%)
Katie rozstaje się z Nickiem - 0 (0%) / - (-)
Stephanie współpracuje z Billem - 1 (1%) / - (-)
Brooke - Ridge - Taylor - 8 (8%) / 3 (15%)
Bill i Donna - 0 (0%) / - (-)
Jackie i Owen - 8 (8%) / 4 (21%)
Nick i Bridget - 0 (0%) / - (-)
Nick kontra Owen - 0 (0%) / - (-)
rywalizacja FC i JM - 6 (6%) / - (-)
Katie i Bill - 1 (1%) / - (-)
terapia Jamesa - 3 (3%) / - (-)
choroba Stephanie - 5 (5%) / - (-)
Bill przejmuje FC - 6 (6%) / - (-)
Steffy - Owen - Jackie - 0 (0%) / - (-)
Donna i Justin - 1 (1%) / - (-)
Sandy - 3 (3%) - - (-)
ślub Katie i Billa - 2 (2%) / - (-)
śmierć Ann - 10 (10%) / 2 (10%)
matka zastępcza - 3 (3%) / - (-)
Bill i Steffy - 3 )3%) / - (-)
spisek Erica i Ridge'a - 5 (5%) / - (-)

Najlepsza para: 20 osób (80 głosów) / 20 osób (20 głosów)

Donna - Pamela - 9 (11%) / 2 (10%)
Donna - Eric - 4 (5%) /- (-)
Brooke - Ridge - 7 (8%) / 5 (25%)
Bill - Katie - 7 (8%) / 4 (20%)
Bill - Steffy - 4 (5%) / - (-)
Bill - Justin - 1 (1%) / - (-)
Stephanie - Pamela - 5 (6%) / - (-)
Jackie - Owen - 13 (16%) / 6 (30%)
Jackie - Stephanie - 1 (1%) / - (-)
Nick - Bridget - 5 (6%) / - (-)
Nick - Sandy - 2 (2%) / - (-)
Ann - Pamela - 2 (2%) / - (-)
Stephanie - Eric - 2 (2%) / - (-)
Eric - Ridge - 0 (0%) / - (-)
Justin - Donna - 0 (0%) / - (-)
Taylor - Whip - 11 (13%)
Jackie - Nick - 1 (1%) / - (-)
Thomas - Steffy - 5 (6%) / - (-)
Brooke - Bill - 1 (1%) / - (-)

Najlepszy debiut: 22 osoby (22 głosy)

S. J. Brown (Sandy) - 4 (18%)
D. Diamont (Bill) - 18 (81%)
A. Spears (Justin) - 0 (0%)

Wyniki nieco przewidywalne, tak mogę skomentować ten plebiscyt. Jedynym - pozytywnym zresztą - zaskoczeniem jest zwycięstwo Jackie i Owena jako pary. :zeby:

Przenoszę do tego tematu dyskusję na temat forumowych "Telekamer" z "Nagród filmowych i telewizyjnych". W tamtym temacie zostawiamy prawdziwy plebiscyt, o forumowym piszmy tutaj.

Sexi Ricky napisał:
Sexi Ricky pisze:Ciekawy pomysł :lol:
Proponuję jednak dodać kilka kategorii i zmienić "Telekamery" na ogólne podsumowanie roku. Także w dziedzinach takich jak film czy muzyka np. najlepsza płyta roku (polska i zagraniczna), najlepszy wokalista roku.
Kategoria najlepszy film roku (polski i zagraniczny) też by się przydała :wink:

Dajmy nieco więcej kategoerii :wink:
Zgadzam się z późniejszą odpowiedzią DeaconFana, że dodatkowe kategorie mogą spowodować dodatkowe problemy. Ja nie jestem władny by ustalić piątkę "szczęśliwców", bo w filmach kinowych się niezbyt orientuję, a po za tym - moja subiektywna decyzja nikogo raczej nie zadowoli. Można by zrobić eliminacje - chętny przedstawiałby mi na PW swoje propozycje i w ten sposób wyłoniona zostałaby finałowa piątka w tych dodatkowych kategoriach. Na dzień dzisiejszy optuję wyłącznie za kategoriami i nominacjami przedstawionymi przez organizatorów "Telekamer".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Fajne wyniki plebiscytu, choć faktycznie przewidywalne. Widać, że na forum największą sympatią cieszą się teraz trzy postaci, a nie jak niegdyś dwie. :D Bill stał się godnym przeciwnikiem zarówno dla Brooke jak i Taylor. :) I ja także uważam, że to mocna, wyrazista postać. Aktor ją grający także jest świetny.

Zadowoleni powinni być zarówno fani Taylor (Hunter), jak i Brooke (KKL). KKL wygrała w kategorii Najlepszy Aktor, a Taylor w kategorii Najlepsza Postać. Bill/Don wygrywał w dwóch innych kategoriach, no i moja ulubiona para w 2009 roku Jackie i Owen pobiła słynne Bridge i wygrała w swojej kategorii.
Jestem zadowolony z takich wyników. :wink:

Skończyły się czasy nieciekawej ciągłej dominacji Brooke oraz pary Bridge na forum.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ