Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Adex-fan Brooke pisze:
Tiril pisze:To nie był konkretny plan?
Nie był, gadanie jakich wiele, poza tym po co przywołujesz ten wątek? :roll: On nie ma nic wspólnego z teraźniejszością na którą chyba Ci brakuje argumentów skoro na siłę jakieś dawne urywki scen wyciągasz.
A ja uważam, że sprawa romansu zakończonego narodzinami Hope ma duży związek z teraźniejszością, dotyczy postrzegania świata przez Brooke i jej zachowania wobec mężczyzn, które - jak sama przyznaje- rzutuje bardzo mocno na jej relacje z dziećmi, o których dobro własnie tutaj chodzi (w razie ewentualnej porażki one i ich dobro schodzi na dalszy plan, a ona sama jest owładnięta obsesją). Dlatego więc uważam - (w czym utwierdza mnie m.in. historia z Deaconem) - że Brooke póki co nie nadaje się na matkę, pod wieloma względami.
Adex-fan Brooke pisze:
Tiril pisze:Moja wypowiedź dotyczyła porównywania obu pań pod względem ilości facetów.
To już całkiem zeszłaś z tematu w takim razie, poza tym Taylor zalicza już nie tylko Forresterów, Warwicków i Marone, ale i Loganów :lol:
Nie ja zeszłam a Alex1981, on wtłoczył do dyskusji porównanie ilości mężczyzn w ich życiu.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Tiril pisze:A ja uważam, że sprawa romansu zakończonego narodzinami Hope ma duży związek z teraźniejszością, dotyczy postrzegania świata przez Brooke i jej zachowania wobec mężczyzn, które - jak sama przyznaje- rzutuje bardzo mocno na jej relacje z dziećmi, o których dobro własnie tutaj chodzi (w razie ewentualnej porażki one i ich dobro schodzi na dalszy plan, a ona sama jest owładnięta obsesją). Dlatego więc uważam - w czym utwierdza mnie m.in. historia z Deaconem) - że Brooke póki co nie nadaje się na matkę, pod wieloma względami.
To normalne i logiczne, że jeżeli komuś małżeństwo się sypie rzutuje to na całe życie. Utrata partnerki/partnera obojetnie w jakich okolicznościach to dla człowieka który ma uczucia to bolesna kwestia. Ale z wydarzeń i faktów jakie możemy oglądac w TV widziemy, że Brooke jest bardzo dobrą matką. Przyjazd policji i straży pożarnej został spowodowany z winy osób 3 ( Donna i Nick ) obwinianie tutaj Logan - mówiąc delikatnie - jest nie na miejscu. Oczywiście można dopatrzeć się jakieś szczegółów ale nazywanie tego ,,złem'' i oskrażanie Brooke, że jest ,,złą matką'' jest głupie. Tylko i wyłącznie można to potraktować jak zaślepieniem i obłudą. Żadna matka nie jest idealna i każda popełnia błędy, ale zabieranie Brooke jej dzieci czy już karygodna wypowiedź, że ,,Brooke jest złą matką'' świadczy o braku obiektywizmu osoby piszacej takie brednie.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Tak jak powiedziała Taylor ona rok temu była złą matka (piła,kłamała,przyczyniała się do śmierci,córka ją kryła itp.), tak samo Brooke nie była święta gdy miała romans z Deaconem to jej najgorszy błąd życia mimo że wynikło coś pięknego - Hope, którą kocha i dla której jest bardzo dobra matką, ale nie ma sensu odwoływać się konkretnie do tego, to śmieszne na siłę oczernianie. Fajnie się dziś Brooke pozbierała i wreszcie chce stanąć zdecydowana na nogi, Nick widać że dużo do niej czuje, ale trzeba przyznać że stara się być wierny Taylor. Taylor ostatnio wyglądała bardzo ładnie, ale dziś jakoś tak mi się skojarzyła z transwestytą, chyba przez niekorzystne miny, przezabawne było jak powiedziała o pomyłce :lol: Bridget już w szoku a ta że chodzi o kubki z piciem. Jednak najśmieszniej Stephanie ze swoimi jadowitymi tekstami o latarni i o tym że Rick nie może być pewny ojca :lol: Ogólnie fajna dziś wymiana zdań między Erykiem a Stephanie.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tak, fajne teksty dzisiaj leciały w rozmowie Stephanie i Erica. :D Dobre było jak Stephanie wspomniała, że Eric wcale nie odzywał się w sądzie, a teraz tylko martwi się o swój portfel w związku z odejściem Brooke z firmy.
No, ale Brooke już sobie znalazła nową pracę, którą wcześniej tak szybko odrzuciła. Logan skacze z kwiatka na kwiatek nie tylko w kwestii mężczyzn, ale i firm (raz FO, raz FC).
Podobało mi się jak Taylor szczerze wyjaśniła dziś Bridget dlaczego w sądzie postąpiła tak a nie inaczej. No i przyznała się też do tego, że sama kiedyś nie była dobrą matką. Zabawna sytuacja wynikła z tymi kubkami w szpitalu. Znowu nawiązanie do jajeczkowego mixu.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

Brooke znowu się dzisiaj ośmieszyła. Ridge jej nie chce to już powoli się przystawia do Nick'a. Dokonała zaskakującego odkrycia, że tylko Nick'owi może ufać :lol: Czekałem tylko jak powie, że uświadomiła sobie, że to on jest jej przenaczeniem :lol:
Adex-fan Brooke pisze:Taylor ostatnio wyglądała bardzo ładnie, ale dziś jakoś tak mi się skojarzyła z transwestytą, chyba przez niekorzystne miny,
A mi dzisiaj bardzo przypominała siebie z 1998 roku ::rad::

Stephanie oczywiście jak zawsze była najśmieszniejsza ze swoimi tekstami.
DeaconFan pisze:Dobre było jak Stephanie wspomniała, że Eric wcale nie odzywał się w sądzie, a teraz tylko martwi się o swój portfel w związku z odejściem Brooke z firmy.
Jak Stephanie to mówiła to sobie pomyślałem "No nie jest tak?" :lol: :mrgreen:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

W całej tej dyskusji o Brooke i Taylor, to jak zwykle wszyscy macie rację. :D

Stephanie dzisiaj w jednym miała rację, to, że Eric w ogóle nie interweniował w sprawie Brooke i jej dzieci, nie zajął się nimi. W pozostałej części swoich wypowiedzi, już nie.
Logan robi się wkurzająca, wędrując od firmy do firmy, przyjmując i odrzucając pracę - gdyby wcześniej myślała, to nie byłoby takich niespodzianek jak teraz. Dobrze, że ona chce się czymś zająć, ale te szopki są całkowicie zbędne.

Alex, Stephanie jak na swój wiek źle nie wygląda. jej zachowanie a wygląd fizyczny to dwie różne sprawy. Ogranicz też epitety pod adresem tej postaci na rzecz konstruktywnej krytyki.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Tak sobie myślę o tej rozprawie Brooke i śmiać mi się chce że w tym wątku na bardziej zrównoważonych wyszli obecnie Taylor (w zeszłym roku sądzona za zabicie Darli po alkoholu) i Ridge, (który usunął zwłoki Shane'a a wcześniej w 1997 popełnił krzywoprzysięstwo) :lol: nie mówiąc o Stephanie, która też naginała prawo (przyszła do domu Brooke gdzie mieszkają dzieci i zostawiła broń a wcześniej zachęcała Brooke do zabicia się).
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Alex1981

Post autor: Alex1981 »

Dawidek pisze:W całej tej dyskusji o Brooke i Taylor, to jak zwykle wszyscy macie rację. :D

Stephanie dzisiaj w jednym miała rację, to, że Eric w ogóle nie interweniował w sprawie Brooke i jej dzieci, nie zajął się nimi. W pozostałej części swoich wypowiedzi, już nie.
Logan robi się wkurzająca, wędrując od firmy do firmy, przyjmując i odrzucając pracę - gdyby wcześniej myślała, to nie byłoby takich niespodzianek jak teraz. Dobrze, że ona chce się czymś zająć, ale te szopki są całkowicie zbędne.

Alex, Stephanie jak na swój wiek źle nie wygląda. jej zachowanie a wygląd fizyczny to dwie różne sprawy. Ogranicz też epitety pod adresem tej postaci na rzecz konstruktywnej krytyki.
Wybacz ale nie jestem smarkaczem żebyś mi mówił co mam robić i co pisać na tym forum i nie życzę sobie na przyszłość uwag tego typu. Pamiętaj o tym bo u mnie to krótka piłka. Każdy na forum na temat bohaterów piszę to, co uważa za stosowne i jest to zdanie poszczególnych osób korzystających z tego forum. Poza tym moja krytyka względem zachowania Stephanie jest jak najbardziej konstruktywna. Poza tym pamiętaj, że mówimy tutaj o bohaterach fikcyjnych serialowych a nie o prawdziwych postaciach np. ze świata polityki. Jak chcesz mogę ci podać w punktach z tysiąc świństw, które Stephanie zrobiła innym tylko nie chcę mi się tego robić bo zajęłoby mi to wieki, więc sobie daruje. Stephanie to postać występująca w bieżących odcinkach więc mam prawo ją krytykować tak jak inni krytykują Brooke. Mam tez prawo pisać na temat wyglądu Stephanie bo osobiście uważam, że to wpływa na to dlaczego Stephanie tak bardzo nienawidzi Brooke bo jej zazdrości. Uważam także że skoro w tytule oryginalnym tego serialu występuje słowo piękni to aktorzy też powinni być dobierani tak aby pasowali do tego tytułu. Aktor powinien o siebie dbać tj. o swój wygląd zewnętrzny, mam tutaj na myśli Susan Flannery która moim zdaniem jest osobą strasznie zapuszczoną jeżeli chodzi o sylwetkę a przecież zarabia tyle pieniędzy, że stać ją na najdroższą dietę a także suplementy różnego rodzaju które pomagają w schudnięciu. Wiele normalnych osób nie aktorów gdyby miało te pieniądze co ta aktorka grająca Stephanie to stanęłoby na rzęsach wykorzystując wszystkie dostępne metody aby schudnąć. Takie jest moje zdanie i mam do niego prawo.
Kitty

Post autor: Kitty »

Mnie akurat tusza Stephanie nie przeszkadza, może wynika to z faktu że nie zwracam szczególnej uwagi na wygląd zewnętrzny. Poza tym ta pani już ma swoje lata, więc jest naturalne, że uroda nie jest już tak zniewalająca, jak w młodości.Pewnie że mogłaby schudnąć, ale może nie chce? Może ma problemy zdrowotne i nie może schudnąć? Nie wiem.

Osobiście odbieram pozytywnie to, że w serialu nie wszyscy są młodzi, szczupli, panie w full makijażu itp. Byłoby to dziwne. A tytuł serialu? Jest ogólny, wg mnie z tytułem serialu nie wiąże się warunek, że wszyscy muszą być piękni fizycznie.

Niechęć S. do B. nie wiąże się wyłącznie z tym, że Stephanie zazdrości Brooke urody. Jest, że tak powiem, bardziej ogólna. Nie wszystko kręci się wokół wyglądu. Moim zdaniem w pogorszeniu relacji obu pań zawiniło to, że kiedyś Eric zostawił Stephanie dla młodszej kobiety, właśnie dla Brooke. A to jest bolesne.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Nie wina Susan, że wygląda jak wygląda. A jak na swój wiek to wygląda ona dobrze. A jako aktorka spisuje się znakomicie. :D W rolę wrednej seniorki rodu wciela się rewelacyjnie.

Brooke chyba się wyspała i zaczęła mądrze gadać, myśli o pracy, by nie zwariować. Mam tylko nadzieję, że nie zapomni o terapii, którą jej nakazał sędzia.
Stephanie nie musi się już trudzić by zbliżyć do siebie Ridge'a i Ashley. :D
Z Thorne'm dzieje się coś niedobrego. Pozornie zachowuje sie ok, ale widać, że skrywa to, że nie radzi sobie psychicznie po śmierci żony.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Fajnie i ciekawie zapowiada się nowy wątek Thorne'a. Wydawałoby się, że już otrząsnął się po śmierci Darli i zaczyna sobie szukać nowej partnerki, ale to tylko pozory. No i wciąż sięga po te tabletki. :roll: Szkoda mi go. Przydałaby mu się jakaś nowa fajna kobieta.

Brooke główną projektantką FC? Dziwny pomysł. Nick ma przecież tyle kasy, żeby kupować sieci butików, to dlaczego nie ściągnie sobie do firmy jakiegoś uznanego projektanta? Nie ma już żadnych innych projektantów niż Forresterowie?

Dobra babcia Stephanie przygarnęła wszystkie dzieci do siebie, żeby jej synek i Ashley mogli spędzić razem wieczór. O wszystkim pomyślała. :lol: Ashley jak się wystraszyła tego prezenciku Ridge'a. :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

DeaconFan pisze:ł. Nick ma przecież tyle kasy, żeby kupować sieci butików, to dlaczego nie ściągnie sobie do firmy jakiegoś uznanego projektanta?
No dokładnie, śmieszne i żenujące zarazem to jest.

Dziwnie się oglądało scenę, jak Thorne, który ostatnio pojawił się na drugim planie, nagle się pojawił się na pierwszym i był głównym bohaterem :lol: Ale lubię Thorne'a, jego watki zawsze były ciekawe, mam nadzieję, że teraz po tylu miesiącach przerwy, w końcu coś dostanie.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Brawo dla Thorne'a za dziś - świetnie powiedział Taylor, pokazał wreszcie co na prawdę myśli o sytuacji że rok temu po alkoholu Taylor zabiła przez wypadek Darlę a potem z poczucia winy brnęła w "miłość" z nim a już w sylwestra całowała Nicka i teraz rok po tragedii ma się bardzo dobrze, wystarczyło że nie poszła do więzienia na stałe i większość jej poczucia winy wyparowała już. Współczuję Thorne'owi, świetnie było dziś zobaczyć na sekundkę Darlę, była to najsolidniejsza para tego serialu, szkoda że już nie ma zabawnej, dobrej, uczynnej Darli :(
A Stephanie oczywiście dzisiaj totalnie przesadziła, ale może przynajmniej mogliście zobaczyć jej prawdziwe motywy postępowania. Brooke natomiast ma plusa że wreszcie chce się ogarnąć i co zrozumiałe jej priorytetem są dzieci.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Adex-fan Brooke pisze:Brawo dla Thorne'a za dziś - świetnie powiedział Taylor, pokazał wreszcie co na prawdę myśli o sytuacji że rok temu po alkoholu Taylor zabiła przez wypadek Darlę a potem z poczucia winy brnęła w "miłość" z nim a już w sylwestra całowała Nicka i teraz rok po tragedii ma się bardzo dobrze, wystarczyło że nie poszła do więzienia na stałe i większość jej poczucia winy wyparowała już. Współczuję Thorne'owi, świetnie było dziś zobaczyć na sekundkę Darlę, była to najsolidniejsza para tego serialu, szkoda że już nie ma zabawnej, dobrej, uczynnej Darli :(
W pełni się zgadzam!

A Stephanie na końcu machająca misiem, wyglądała jak z horroru :lol:
Awatar użytkownika
Alex1981

Post autor: Alex1981 »

Damians pisze:
Adex-fan Brooke pisze:Brawo dla Thorne'a za dziś - świetnie powiedział Taylor, pokazał wreszcie co na prawdę myśli o sytuacji że rok temu po alkoholu Taylor zabiła przez wypadek Darlę a potem z poczucia winy brnęła w "miłość" z nim a już w sylwestra całowała Nicka i teraz rok po tragedii ma się bardzo dobrze, wystarczyło że nie poszła do więzienia na stałe i większość jej poczucia winy wyparowała już. Współczuję Thorne'owi, świetnie było dziś zobaczyć na sekundkę Darlę, była to najsolidniejsza para tego serialu, szkoda że już nie ma zabawnej, dobrej, uczynnej Darli :(
W pełni się zgadzam!

A Stephanie na końcu machająca misiem, wyglądała jak z horroru :lol:
Tutaj się zgadzam i dodam. że Stephanie już samym swoim odrażającym wyglądem przypomina starą, grubą i odrażającą czarownicę jak z horroru. Ubolewam, że przed laty jak Sheila Carter która strzelała do Stephanie, że jej nie zabiła. Mogła w nią jeszcze z pięć kulek władować to wtedy już ta starucha nie miałaby szans na przeżycie. Sheila była negatywną bohaterką ale w jednym miała rację, że gnoiła Stephanie i chciała ją zabić. Akurat Sheila jak nikt poznała się na Stephanie i akurat tutaj miała 100% rację. Brooke jest zbyt naiwna bo druga na jej miejscu już dawno spuściła by jej niezły łomot, że ta starucha wylądowałaby na ortopedii albo jeszcze gorzej. A tak realnie patrząc to taka stara i gruba Stephanie ledwo trzymająca się na swoich spasłych nogach ze szczupłą i wysportowaną dużo młodszą Brooke nie miałaby żadnych szans w walce. Jeżeli Stephanie jest taką bohaterką to niech stanie solo do walki z Brooke a nie zasłania się jakimiś ochroniarzami. Brooke ma prawo widywać się ze swoimi dziećmi bo jest ich matką a ta stara raszpla nie ma prawa jej tego zabraniać. Nienawidzę Stephanie i odcinek w którym ta starucha w końcu umrze będzie najlepszym odcinkiem w całym serialu, nikt po niej płakać nie będzie. Ale żeby to nastąpiło to najpierw musiałaby aktorka grająca jej rolę umrzeć co w końcu kiedyś nastąpi bo Flanery ma już 71 lat więc wiecznie żyć nie będzie podobnie jak Darlene Conley która umarła w wieku niespełna 73 lat. Flannery miała już odejść z serialu na emeryturę rok temu ale ta małpa dalej musi siedzieć i mącić.
ODPOWIEDZ