Lektorzy i tłumacze odcinków

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Pottermaniack pisze:Dzisiaj pan Olejniczak przeczytał, że "Brooke jest z Thorne'em w Big Bear". :P
Też to usłyszałam.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
agasb11

Post autor: agasb11 »

Tiril pisze:
Pottermaniack pisze:Dzisiaj pan Olejniczak przeczytał, że "Brooke jest z Thorne'em w Big Bear". :P
Też to usłyszałam.
Ja również :lol:
Tomala

Post autor: Tomala »

Zastanawiam się skąd mu to się wzięło. Przecież imiona Brooke i Taylor nie są do siebie w ogóle podobne a i nie miało to sensu dla tej sytuacji. O ile pomylenie "Stephanie" ze "Stephen'ie" było zrozumiałe o tyle to nie.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Nasz lektor, jak zawsze przy okrągłych odcinkach, przeczytał dumnie liczbę 4700. :lol:
Czyli w oryginalnej numeracji to 4915, pod koniec kwietnia lub na początku maja już będzie 5000 odcinek. :D
grzegorz475

Post autor: grzegorz475 »

słyszeliście lektor popełnia coraz więcej błędów dziś zamiast Storm przeczytał Stephen
cmk

Post autor: cmk »

Może to akurat nie błąd tylko pełne imię Storma...
Polecam scenę z 1990 roku w której Storm (przedstawiający się jako Stephen) po raz pierwszy spotyka Taylor (Ashford :D a powinno być Hamilton ) i rozpoznaje w niej koleżankę z liceum: http://www.youtube.com/watch?v=-e6T79yd0XA
Ostatnio zmieniony 2010-02-24, 16:56 przez cmk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Storm tak naprawdę ma na imię Stephen, po ojcu ;) Także nie ma tu żadnego błędu :D
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
grzegorz475

Post autor: grzegorz475 »

a to ciekawe myślałem że to dwa różne imiona :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

grzegorz475 pisze:a to ciekawe myślałem że to dwa różne imiona :D
Tak jest, Storm ma na imię Stephen, a Storm to jego takie przezwisko. A wzięło się chyba od tego, że często wpadał w gniew na wspomnienie o ojcu, który porzucił rodzinę- Storm, czyli Burza. :twisted: Może też nie chciał, żeby go nazywano imieniem znienawidzonego ojca.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Dzisiaj lektor przeczytał, że przybranym ojcem Nicka był Frank Payne, a wczoraj, że Jack Payne. :roll: I chyba Pamela powiedziała do Felicii " po śmierci twojego ojca...".
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Z tym, że Pamela powiedziała do Felicii ''po smierci twojego ojca'' to się zgadzam.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzisiaj widziałem tylko końcówkę drugiego odcinka i usłyszałem jak Eric dzwonił do Ann i zwrócił się do niej Anno (tzn. tak przeczytał lektor). :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Cały czas tak lektor czyta i moim zdaniem bardzo dobrze. Miałem o tym właśnie wspomnieć :P
Babcia Anna kojarzy mi się z moją babcią i brzmi lepiej niż Babcia Ann... :P
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Lepsze było oryginalne imię, Anna kojarzy mi się z bohaterką polskiego serialu.
Awatar użytkownika
DeaconFan

A ja słyszałem jak lektor raz, chyba w jednej ze scen z terapią Stephanie u Taylor, przeczytał "An", nie zauważyłem jakoś, żeby cały czas czytał Anna, poza tym o niej raczej mówią jako o "matce Stephanie" niż nazywają jej właściwym imieniem. Chociaż przegapiłem parę odcinków i muszę nadrobić, więc nie jestem pewien tej kwestii.
Ale jeśli cały czas będzie czytał "Anna" to beznadzieja jak dla mnie, po co zmieniać imię na polski odpowiednik, to tak jakby np. czytał zamiast "Stephanie" - "Stefania". :roll:
ODPOWIEDZ