Usta Usta

Post autor: fandantego »

Jak widzę jestem zmuszony założyć nowy temat ;) Zrobię to z miłą chęcią.

Jestem po emisji 1 odcinka serialu Usta Usta, który obejrzałem na Onet VOD. Jest to serial zrealizowany na podstawie brytyjskiego serialu Cold Feet. Nie będę słodził tak sobie obiecałem, ale muszę, po prostu muszę!

[center]Obrazek [/center]

Do tej pory uważałem, że TVN robi doskonałe seriale (Niania, 39 i pół, Na Wspólnej itd. itp.), utwierdziłem się w tym przekonaniu oglądając Usta Usta. Ten serial to strzał w dziesiątkę! :: bow :: Chylę czoła realizatorom, serial nie dość, że ma świetną obsadę (Magda Różdżka, Sonia Bohosiewicz, Wojciech Mecwaldowski, Paweł Wilczak...) to do tego jest prześmieszny! Nie będę tutaj spojlerował, bo nie chcę nikomu odbierać przyjemności oglądania. Powiem tylko jedno - świetne zdjęcia, szybka i dynamiczna akcja (2 miesiące w 1 odcinku), duża dawka humoru... Główni bohaterowie to Julka (Magda Różdżka) i Adam (Paweł Wilczak). Poboczni bohaterowie to przyjaciele Julki - Agnieszka (Magdalena Popławska) i Krzysztof (Marcin Perchuć) oraz przyjaciele Adama - Iza (Sonia Bohosiewicz :serce: ) i Piotrek (Wojciech Mecwaldowski). Ci pierwsi to wyżyny społeczne - bogaci, zamożni, ludzie z wyższych sfer. Natomiast ci drudzy to ludzie prości, ale niezwykle szczęśliwi ;) Więcej nie zdradzę (tyle jest w opisie serialu)!

Ogólnie serial polecam i to bardzo bardzo bardzo mocno! Naprawdę warto! :!: :!: Nie bójcie się, że stracicie czas. A jeżeli nie jesteście fanami TVNu i jego seriali to może po Ustach zmienicie troszkę zdanie ;) Kawał dobrej roboty jak już wspomniałem wcześniej, nie dziwię się, że dyrektor Edward Miszczak zdecydował się na 2 serię (właśnie kończą się do niej zdjęcia), a ekipa szykuje się do 3 serii. Serial będzie miał 40 odcinków (chyba).

Emisja w TVN w każdą sobotę o 20:00, poczynając od 6 marca ;) Odpowiadam na pytanie DeaconFana ;)
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

A kiedy emisja w tv i o jakiej porze?

Tak zachwalasz ten serial, że może jak będę miał czas to się skuszę. :P
I faktycznie niezła obsada, dawno nie widziałem na ekranie Pawła Wilczaka, a bardzo lubię tego aktora, Wojciech Mecwaldowski też jest świetny w każdej roli. :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Beja »

Też to wczoraj obejrzałam i też bardzo polecam :D

Świetny odcinek, megaśmieszny, Wilczak i Mencwaldowski są świetni. :mrgreen:
I jeszcze występuje tam Aleks z BrzydUli, czyli Mariusz Zaniewski, któremu strasznie do twarzy w żółtym, który wydaje dzikie odgłosy i którego teksty mnie zabiły. :mrgreen:
fandantego pisze:szybka i dynamiczna akcja (2 miesiące w 1 odcinku)
Nawet więcej, bo trzy miesiące. ;)

Aha, i jeszcze muzyka jest świetna - w tle leci dużo energicznych, wpadających w ucho piosenek. :D
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

fandantego pisze:Emisja w TVN w każdą sobotę o 20:00, poczynając od 6 marca ;) Odpowiadam na pytanie DeaconFana ;)
O to mam problem, bo to chyba będzie bezpośrednio konkurować z tym JOŚ 7, czy tam Tylko we dwoje. :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Damians »

bezpośrednio konkurować z tym JOŚ 7
Jak Oni Śpiewają już się zakończyło i nigdy nie wróci, zapamiętaj :wink:

Ten serial ma chyba zastąpic Nianię...
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Damians pisze:Jak Oni Śpiewają już się zakończyło i nigdy nie wróci, zapamiętaj :wink:
Widzę Damians, że już nie jesteś tak pozytywnie nastawiony do tego programu "Tylko we dwoje", jak byłeś na początku. 8) No, ale to nie o tym temat...

A wiadomo coś na temat ewentualnych powtórek odcinków "Ust"??

Usta Usta będą powtarzane w niedzielę o godzinie 17tej ;)
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

fandantego pisze:Usta Usta będą powtarzane w niedzielę o godzinie 17tej ;)
O to super, ta pora mi odpowiada. :) A więc, jak nie zapomnę o tym serialu, będę oglądał powtórki w niedzielę, a w sobotę "Tylko we dwoje" na Polsacie. :)

Post autor: Tomala »

Rewelacyjny serial! :D Na obecną chwilę lepszy od KSD. Na pewno będę oglądał.
Bardzo fajni aktorzy. Wszyscy są świetni. Ich postacie też ciekawe z wyjątkiem tego nadętego bufona, męża tej z dzieckiem. Serial jest bardzo zabawny. Prawie cały czas się śmiałem. Najbardziej utkwiło mi w pamięci jak Różdżka schyliła się pod stół, a Wilczak do niej: "Myślałem, że nurkujesz, żeby mi..." ::loll:: Sorry, że tak nazwiskami aktorów, ale nie pamiętam jeszcze imion postaci.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Miałem oglądać, ale jednak chyba sobie odpuszczę. Ogólnie nie chce mi się zaczynać nowych seriali, podczas gdy i tak mam już na seriale mało czasu i oglądam właściwie regularnie tylko MnS, Pierwszą Miłość i Samo Życie.
Nie wykluczam jednak, że może obejrzę jutro powtórkę, albo kiedyś tam, jak TVN pewnie będzie powtarzać serial. :wink:

Durgi odcinek równie świetny jak pierwszy :D
Ten poród był przezabawny ::loll::
Śmieszne też było jak Adam śpiewał przed oknem Julii, a ona nic nie słyszała ::loll::
Krzysztof jest beznadziejny. Niby taki wielki biznesmen, ale poglądy ma strasznie prymitywne.
A tak w ogóle to się bardzo zdziwiłem, że przesunęli akcję serialu o rok ::rad::

Akcja w tym serialu dzieje się dynamicznie ;) W jednym odcinku możemy zobaczyć nawet kilka miesięcy :) Myślę, że to fajne rozwiązanie :)

Dzisiejszy odcinek był chyba najlepszy z dotychczasowych. Po prostu cały czas się śmiałem. Te sceny łóżkowe i rozmowy były świetne ::loll:: Wszystko jest tu pokazane w tak zabawny sposób, że nie można się powstrzymać od śmiechu. Cała ta sytuacja z rzekomymi problemami Adama i Julii, która potem faktycznie się spełniła ::loll:: Naprawdę nie pamiętam kiedy ostatnio coś mnie tak rozbawiło ::loll::

Post autor: Tęczowy »

Dopiero teraz znalazłem ten temat, wcześniej jakoś go nie zauważyłem. Trochę mało tu fanów tego świetnego serialu. Coś zupełnie nowego w polskiej TV i boskie teksty! :)

Kto jest Waszym ulubionym bohaterem? Moim Piotrek i genialny w tej roli Mecwaldowski :: bow ::
Nie mogę się doczekać 2 sezonu :)

No widzę, że tutaj straszne pustki, aż mnie to dziwi. Jak wiadomo "Usta Usta" są kręcone na licencji, jednak to nie zwalnia z tego, aby nazwać ten serial Najlepszym serialem komediowo-dramatycznym ostatniej dekady. Ostatni wpisał się Tęczowy blisko rok temu. Dzisiaj TVN wyemituje przedostatni odcinek tego serialu. Nie chcę spoilerować, ale tylko zaznaczę, że to będzie jeden z najważniejszych i moim zdaniem najlepszych odcinków tego serialu. Komuś stanie się krzywda, świat jednej z postaci wywróci się do góry nogami, życie głównych bohaterów zmieni się na zawsze... ;)

To już właściwie koniec tego serialu, więc mogę wystawić mu ocenę. Pomijając fakt, że jest to serial na licencji (pamiętajmy, że nawet doskonały scenariusz zza granicy można schrzanić przekładając na nasze realia) wystawiam serialowi "Usta Usta" ocenę 8,5/10. ;) :: bow ::
ODPOWIEDZ