Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika
Hotel 52

Post autor: B@r »

Pod koniec lutego 2010 roku Telewizja Polsat rozpocznie emisję nowego serialu własnej produkcji - "Hotel 52". Jego akcja rozgrywa się w luksusowym, warszawskim hotelu. Codzienne perypetie pracowników i gości są pretekstem, aby pokazać życie hotelu od zaplecza.

"Hotel 52" to współczesna opowieść rozgrywająca się we wnętrzach
czterogwiazdkowego hotelu, usytuowanego w centrum Warszawy. Jej rytm wyznacza dynamika miejsca, w którym możliwie jest każde spotkanie i wszystko może się zdarzyć
. Jej specyfikę określają dramatyczne, śmieszne, czasami gorzkie przypadki hotelowych gości, które nieustannie splatają się z osobistymi losami ludzi pracujących w Hotelu 52. Każdy gość to osobna opowieść, a jego przyjazd do hotelu otwiera jej nowy rozdział.

Obrazek

Główną bohaterką serialu jest Natalia Lipska (Laura Samojłowicz), 24-latka, która w wyniku nieoczekiwanego zbiegu okoliczności staje się właścicielką luksusowego hotelu. Jest młoda, spontaniczna, bezpośrednia; zupełnie nie pasuje do świata „białych rękawiczek” i zawodowej uprzejmości. Nie umie i nie zamierza się do niego przystosowywać. Nieustannie wkracza w problemy gości hotelowych, czasami je rozwiązując, ale jeszcze częściej powodując dodatkowe komplikacje. W dodatku jest wybitną specjalistką od komplikowania własnego życia, obdarzoną szczególnym talentem do wybierania niewłaściwych mężczyzn.

Obrazek

Na naszych oczach Natalia będzie dojrzewała do swojej nowej roli życiowej. Sprawdzi siłę starych przyjaźni i zbuduje nowe. Zakocha się i przekona, że najtrudniej zrozumieć tych, na których najbardziej nam zależy. Powoli dostrzeże również, że za fasadą służbowych uniformów i profesjonalnego dystansu tętni ukryte przed oczami postronnych życie
hotelu. Z czasem stanie się ono i jej życiem, tak jak załoga hotelu stanie się jej nową rodziną. Wtedy Natalia na własnej skórze odczuje, że rodzina to nie tylko wsparcie i stały punkt odniesienia, ale też konflikty, zawiedzione nadzieje, niespełnione ambicje, skrywane namiętności i tajemnice. Tajemnica rodzinna splecie los Natalii z losami Iwony Szwed (Magdalena Cielecka), która pełni w Hotelu 52 funkcję menadżera.

Obrazek

Obok dwóch wyrazistych postaci kobiecych, granych przez Laurę Samojłowicz i Magdalenę Cielecką, najważniejsze role męskie, to: Artur Górski (Krzysztof Kwiatkowski) i Michał Horwat (Rafał Królikowski). Artur - recepcjonista, trochę starszy od Natalii; studiował prawo, ale w wyniku konfliktu z rodziną musiał przerwać studia i zacząć radzić sobie samodzielnie. Czarujący, męski, bardzo lubiany, ale jednocześnie zamknięty w sobie, nie potrafi się zaangażować emocjonalnie. Michał - konsjerż (concierge). Doskonały w swojej roli - potrafi załatwić wszystko i dogadać się prawie z każdym. W odległej przeszłości związany z Iwoną, za którą tak naprawdę chyba wciąż tęskni. Ma poczucie niespełnienia - sądzi, że w życiu należało mu się znacznie więcej.

Postacie drugoplanowe w serialu „Hotel 52”: Katarzyna Stroińska (Helena Sujecka) - lojalna przyjaciółka Natalii; Paweł Sadyba (Robert Kuraś) - młody, ambitny, ale niedostatecznie pewny siebie szef kuchni
; Kuba Gwiazda (Paweł Tomaszewski) - bellboy, zapatrzony w siebie, potrafi być cyniczny, ale zarazem to świetny obserwator, lubiany przez gości; Marta (Magdalena Lamparska) - kelnerka, próbuje się dokształcać, chce awansować; Paula (Magdalena Kumorek) - recepcjonistka, dziewczyna wyrozumiała i opiekuńcza, jednocześnie utrzymująca przed wszystkimi w tajemnicy swoje życie rodzinne; Robert (Jakub Mazurek) - barman, przystojny, dojrzały, pełen zdrowego rozsądku. Niestety cierpiący z powodu poczucia winy...

Reżyserem tego serialu jest również i zarazem operatorem obrazu Grzegorz Kuczeriszka. Autorami scenariuszy do poszczególnych odcinków "Hotelu 52" są: Katarzyna Leżeńska, Aneta Głowska i Wojciech Szarski. Za produkcję wykonawczą „Hotelu 52” odpowiada firma
Akson Studio Michała Kwiecińskiego.

Serial będzie można oglądać na antenie Telewizji Polsat w czwartki o godzinie 21. Premiera - 25 lutego 2010 roku.

Jak dla mnie to taki nowy "Pensjonat pod Różą", tyle, że nowocześniejszy! :) Chyba zerknę bo kusi mnie obsada- szczególnie obecność Magdy Kumorek i Magdy Cieleckiej. :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: Goku »

Obejrzę pilota, bo lubię Magdę Cielecką, ale nie sądzę, żebym oglądał ten serial regularnie. Zdecydowanie ciekawsze wydają mi się nowości TVNu i TVP2.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Ja raczej nie będę oglądał, bo nie przepadam za Samojłowicz, która w dodatku gra główną rolę i ogólnie reklamy mi się nie podobają...

Ogólnie trochę mi to wszystko przypomina dawny świetny serial "Pensjonat pod różą". ::chytry::

Post autor: Pottermaniack »

Pojawiła się właśnie recenzja nowego serialu:

http://rtv.blox.pl/2010/02/nie-ma-to-jak-Hotel-52.html

Post autor: Damians »

W sumie taka pozytywna.
Spróbuję oglądać ten serial, może się uda. A wie ktoś może coś o odcinkach w Internecie?

W charakterze gości "Hotelu 52" zobaczymy m.in. Beatę Ścibakównę, Lesława Żurka, Małgorzatę Zajączkowską, Mateusza Damięckiego.

Coraz bardziej czekam na ten serial :D
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

A jednak obejrzałem pierwszy odcinek. :)
Polsat tak reklamował ten serial, na Polsat News tuż przed emisją pierwszego odcinka były nawet rozmowy w studiu z aktorami serialu (Magdą Stużyńską i Krzysztofem Kwiatkowskim), że obejrzałem. :wink:
Ogólnie serial przypadł mi do gustu, bo kojarzy mi się z jednym z moich ulubionych seriali "Pensjonatem pod różą" i jest o podobnej tematyce.
Wątek tego bogatego chłopaka i jego matki nawet fajny, śmieszne były te sceny z tą prostytutką. :lol:
Poza tym jeśli chodzi o wątek Natalii to spodziewałem się, że jej ojciec zginie i ona zapewne przejmie po nim hotel. Z głównych postaci na razie najbardziej przypadł mi do gustu ten młody recepcjonista - Artur, potem Iwona, grana przez Cielecką. Królikowskiego było mało, a za Laurą Samojłowicz jak nie przepadałem, tak i nadal nie przepadam. Postaci Natalii na razie nie polubiłem. Aha i jeszcze nie wiem czemu miała służyć ta scena ze ściągnięciem przez nią majtek. ::cojest::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Oczywiście zapomniałem o tym. Kiedy jest powtórka, lub czy odcinki są w Necie?>
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Damians pisze:Oczywiście zapomniałem o tym. Kiedy jest powtórka, lub czy odcinki są w Necie?>
Niedziela, 17:45. Odcinki pewnie można także oglądać poprzez aplikację IPLA.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Czołówka jest świetna i profesjonalna! Wreszcie coś wyszło Polsatowi! Tu można ją obejrzeć- http://www.youtube.com/watch?v=WiAYrEqx ... r_embedded
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: Mareczek »

Naprawdę dobra czołówka :mrgreen:
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Na początku mi się nie podobała ta czołówka, tak jak i muzyka, ale po ponownym obejrzeniu stwierdzam, że nie jest zła. Fajne ujęcia głównych postaci, szkoda jednak, że nie ma ich więcej.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Czołówka mi się lekko z "Dexterem" kojarzy. :lol:

Post autor: fandantego »

Czy to jest oryginalna czołówka z Polsatu? Są dwa rodzaje czcionek (inna przy nazwisku Laura Samojłowicz a inne przy nazwie serialu i pozostałych bohaterach). Do tego napisane jest: "Laura Samojlowicz", "Rafal Krolikowski", "rezyseria"... bez polskich znaków... Helou? To jest dobra czołówka? Nie załamujcie mnie... To jest kopia czołówki Dextera i zalatuje też Chirurgami (Grey's Anatomy)...
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!

Obejrzałem pierwszy odcinek i wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie :D
Faktycznie, takie połączenie Pensjonatu pod różą z Hotelem Babilon, w bardzo nowoczesnej wersji, podoba mi się i w niedzielne popołudnia będę oglądał :D
ODPOWIEDZ