Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Dziewczyny, Anna Cyzon, Aneta Figiel i jedyny znani czyli Pin to kandydaci, których wyłoniła komisją. TVP zastrzega przyznanie do 6-ciu dzikich kart i nawołuje polski gwiazdy aby zechcialy się zgłosic, ale z tą chęcią to ciężko
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

A ja bym chciał, żeby dali Dzika kartę Oldze Bończyk, w sumie cień nadziei można miec...
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Tu by trzeba było mieć raczej cień nadzei na to, żeby w ogóle były dzikie karty. W zeszłym roku też je mogli przyznać, a nie przyznali ani jednej :mrgreen:
Tkk_Bolly

Jak nie dadzą jakichś sensownych dzikich kart to pojedzie nas reprezentowac Pin pewnie z marnym skutkiem ::kwasny::
Awatar użytkownika
Damians

A można gdzieś posłuchać tej piosenki PIN??
Gdyby Lampert połączył pop z operą, co akurat on jest w stanie zrobic, mogłoby powstac coś oryginalnego i ciekawego.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

No połączy, choć ja więcej opery słyszę w tej piosence, ale podoba mi się :mrgreen:
Zresztą ja uważam, że on (na równi np. ze Szcześniakiem) jest jednym z najlepszych polskich wokalistów.
Damians pisze:A można gdzieś posłuchać tej piosenki PIN??
http://www.tvp.pl/rozrywka/festiwale-i- ... /wideo/pin
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ta piosenka PIN-u jest świetna! :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Mi też podoba się ta piosenka, ale jest trochę przesłodzona, chociaż patrząc na poprzedniego zwycięzce to może być jej atut. No i ostatnio wygrał pop+skrzypce, więc może tym razem pop+opera? :P

W każdym razie bije na głowę te wszystkie Isis-Krisis, itd. itp.
Tkk_Bolly

Zmieniam zdanie, podoba mi się ta piosenka!
Ostatnio preselekcje układały się po mojej myśli i jechali moi faworcycie ( Jet Set,Lidia Kopania, Isis Gee, 2x Ich Troje czy Blue Cafe)Ale jeszcze czekam jakie gwiazdy namówi TVP
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Tkk_Bolly pisze:Ale jeszcze czekam jakie gwiazdy namówi TVP
Pierwsza "gwiazda" -dziką kartę dostał zespół VIR - piosenka "Sunrise". ::cojest:: Śmiech na sali ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
Damians

Ta piosenka jest genialna!!! :D

Jeżeli ktoś ma na Eurowizji coś więcej osiągnąć, to oni niewątpliwie mają szanse. Nie jest to zwykła, pusta ballada, jakich wiele, oryginalna piosenka, Lampert ma świetny głos ( jak kiedyś Ela Zapendowska powiedziała w JOŚ, najlepszy męski głos w Polsce ), tylko on umie łączyć opere z popem, żeby wyszło z tego coś genialnego i się udało :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Mi się też PIN podoba - najlepszy utwór spośród tych czterech zaprezentowanych w linku, który dał Oleg. Pop-opera może mieć szansę na finał, ale czy na zwycięstwo...

Piosenki VIR nie słyszałem....Nawet nie wiem kto to taki.... ::plask wczolo:

Właśnie odsłuchałem ten utwór na stronie TVP - utwór VIR jest fajny, na dziń dzisiejszy ma u mnie drugie miejsce. :D
Link dany przez Olega wczoraj jest nieaktualny już. ::plask wczolo: To nowy adres - od razu do utworu VIR:
http://www.tvp.pl/rozrywka/festiwale-i- ... /wideo/vir
Tkk_Bolly

Najprawdopodobniej Pin zrezygnował :cry: eliminację spadają do czterech nieznanych wykonawców, tym bardziej teraz czekam na jokery, jeszcze nigdy tak nie było aby pojechał ktoś nieznany
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

A Kopania niby znana? Dowiedziałem się o jej istnieniu właśnie w związku z polskimi preselekcjami dopiero.. jak większośc zresztą :ziewam:
Tkk_Bolly

Moim zdaniem tak, ale może dlatego, że się w takich kręgach muzycznych obracam, ale na jej koncercie byłem już w czerwcu, pół roku przed polskimi preselekcjami. A jakiś powód musiałem miec aby isc.

Miała wiele singli chętnie granych w radiach lokalnych, a ja robię podsumowanie,więc się orientuje, na swoim koncie miała już dwie płyty oraz była kiedyś wokalistką Kind of blue kiedyś występującego w Premierach w Opolu. A ich piosenka Pocałuj mnie gości na mojej playliście do dziś. Wielki sukces to zwycięstwo na festiwalu Top Trendy i tam też wygrała promocję dla siebie, ale jak ona przebiegała to się nie orienruje
ODPOWIEDZ