Chyba ta informacja najbardziej pasuje to tego tematu.
W wieku 59 lat zmarł Jan Wejchert.
Jan Wejchert był założycielem i prezydentem Grupy ITI oraz współzałożycielem stacji telewizyjnych, w tym TVN i TVN24. Był także współwłaścicielem grupy Onet, platformy satelitarnej "n", Multikina i Legii Warszawa.
Jan Wejchert miał 59 lat. Umarł niespodziewanie po ciężkiej, krótkiej chorobie. Przyczyną śmierci była silna infekcja bakteryjna i niewydolność serca. Jan Wejchert od 1993 roku zmagał się z białaczką.
źródło onet.pl
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Na wszystkich TVN-ach dzisiaj co chwilę leci napis na dole ekranu z informacją o jego śmierci. W sumie to trochę żenujące, bo przecież nikt go wcześniej nie znał. Nawet wspominali go w DDTVN jaki to był wspaniały itd...
Tomala pisze:W sumie to trochę żenujące, bo przecież nikt go wcześniej nie znał
Mimo wszystko trochę osób go znało. np. ja i kilku moich znajomych go znało. Chociaż ja o nim wiedziałem z racji tego, że czytam te wszystkie listy TOP 100 najbogatszych Polaków i , że był współwłaścicielem Legii Warszawa.
Ostatnio zmieniony 2009-10-31, 20:17 przez Tim, łącznie zmieniany 1 raz.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Ja też go znałam.
Tomala, czy nie masz wrażenia, że nadużywasz słowa "żenada" i "żenujące"?
W ciągu kilku ostatnich minut przeczytałam Twoje 3 albo 4 posty (w różnych działach) i w każdym pojawia się to słowo. A słowa nadużywane tracą swoją moc.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Ja chcę nawiązać do Szymona Hołowni, o którym jest mowa w temacie "Mam Talent".
Faktycznie, on jest jedną z największych gwiazd Religia TV, prowadzi tam, ciekawy nawet, "Między sklepami" (program jest realizowany w Złotych Tarasach w Warszawie, chyba). I tam, co ciekawe, potrafi kłócić się z księżmi, gośćmi w studiu. Tematy są czasem dosyć kontrowersyjne, ale stara się by zostały zaprezentowane wszystkie punkty widzenia. Tematyka kościelna jest jego ulubioną, ponoć ma konserwatywne poglądy, ale w "Między sklepami" tego raczej nie widać.
Zgadzam sie , że każdy ma jakieś poglądy. Ale żeby tak natretnie się z nimi afiszować i to jeszcze w programie typu "Mam Talent", który z religia nie ma nic wspólnego? Albo w przeglądzie prasy w "Dzień dobry TVN", który powinien być raczej obiektywny? A on np specjalnie wybiera artykuł o eutanazji i nawazuje do tego, jak to Kosciół jest temu przeciwny. Na wszystko jest czas i miejsce, a TVN to nie Religia TV jednak...
W TVN-ie nie ma czegoś takiego jak obiektywizm Nie tylko Hołownia prezentuje swoje poglądy. Wojewódzki ciągle naśmiewa się z katolików. A w DDTVN Jolanta Pieńkowska to aż czasem przechodzi samą siebię Jak ją oglądam to mam ochotę rzucić czymś w telewizor. Wiecznie robi jakieś aluzje, głupie docinki itd.
Na szczęście każdy ma wolny wybór i może zdecydować sam czy będzie oglądal program albo osobę, która go denerwuje. Może niektórzy lubią się czasem zdenerwować
Ja lubię DDTVN, ale nie lubię Pieńkowskiej. A oglądam ją, bo w programie są często ciekawe tematy, a ten jej subiektywizm przejawia się zwykle podczas przeglądów prasy. Nie zmieniam kanału, bo nie chcę się potem spóźnić na jakiś ciekawy temat. Ale i tak rzadko oglądam DDTVN z Pieńkowską, bo ona jest od poniedziałku do piątku.
Wczoraj była fajna akcja w DD TVN. Emilian Krakowski na koniec rozmowy coś tam zażartował, że Mołek jest bardzo fajną dziewczyną i chwycił ją za ramię, a ona prawie że odepchnęła jego rękę i się odsunęła. On chciał ją jeszcze raz dotknąć, a prawie że wlazła na Sołtysika, tak się odsuwała