Złotopolscy

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Waldek ne żyje. Zacząłem oglądac od pół roku temu i Waldka już nie było, ale daję fragment z wikipedii pewnie prawdziwy
(..)Waldek wyjechał do Kazachstanu aby ratować Andrzeja Złotopolskiego, gdzie został aresztowany. Zginął we Lwowie w wypadku samochodowym(...)
Z Marcysią to na czasie :D Marcysia teraz cięzko chora na oczy. Musi przebywac w ciemnych pomieszczaniach, bo ją bolą oczy gdy widzi światło. Choroba do tej pory nierozpoznana. Wyjechała do kliniki do Warszawy. Teraz Marek próbuje ją na stałe wywiezc zagranicę, aby tam zdiagnozowali co dolega Marcysii, choc w W-wie i tak się zajmuje nią zagraniczny specjalisty. Jednak życiu Marcysi podobno nie zagraża zadne niebezpieczeństwo, a przyczyną choroby może byc depresja po śmierci męża.

Tym samym małe bliźniaki zostały bez rodziców ::kwasny:: :(
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Tomala

Post autor: Tomala »

To trochę bez sensu, że uśmiercili Waldka, bo podobno Andrzej Nejman tego nie chciał, aby na wszelki wypadek mieć możliwość powrotu.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tomala pisze:To trochę bez sensu, że uśmiercili Waldka, bo podobno Andrzej Nejman tego nie chciał, aby na wszelki wypadek mieć możliwość powrotu.
Tak, ale samego wypadku, ani ciała Waldka chyba nie pokazali, więc dalej ma możliwość powrotu.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Mam pytanie i zarazem pilną prośbę do kogoś, kto zna odpowiedź, aby mi jej udzielił !!! :)

A mianowicie : kto wykonuje piosenkę i jaki ona ma tytuł, piosenkę, która dziś leciała w pubie Kowalskiego podczas jego rozmowy z Tomkiem ?! W dzisiejszym odcinku serialu "Złotopolscy". Tkk_Bolly, wiem, że oglądasz na bieżąco. Wiesz może ? Ta piosenka kilka razy się pojawiała w serialu, ale nie mogę usłyszeć słów tekstu, bo zagłuszają mi rozmowy aktorów.

Wielkie dzięki za odp !!
If you can't beat them, join them...
Tkk_Bolly

Maja Kraft "Moje skrzydła" http://kalakala.wrzuta.pl/audio/8BhyusF ... e_skrzydla

Ale te afery na tej wsi są świetne. Poseł Biernacki za namową swojej asystenki powiedział, a właściwie wymyślił, że nie poszedł na studnia, bo komuniści do tego nie dopuścilim. To wszystko po to aby zaimponowac Joannię, która kocha. Kocha ją również policjant Frotecki i zorientował się, że Biernacki w żadnej opozycji nie był :lol: Ciekawe jak to wykorzysta. Bawią mnie niektóre wątki.

Szkoda, że jeszcze zostały tylko dwa odcinki przed wakacjami
Awatar użytkownika
Thorne

Wielkie dzięki !!!!!! :D Ta piosenka jest piękna !!!! :serce: :serce: :serce: :serce:

Ostatnio każdy odcinek "Złotopolskich" oglądam. Podoba mi się ten serial. Ma taki klimat, niepowtarzalny. I wiąże się z nim bardzo dużo wspomnień w moim życiu. Zresztą nadawany jest od 1997 roku.

Bardzo lubię te sceny w pubie Kowalskiego. Ostatnio moją ulubioną męską postacią jest Tomek. Lubię ten jego luz i spokój. ::jezyk:: A damską Berta. Nie dość, że bardzo ładna, to taka tajemnicza, chłodna, zdystansowana, taktowna i z rezerwą. Szkoda, że nie chce pozwolić Tomkowi na wychowywanie ich wspólnego dziecka. Przecież ta Marylka jest beznadziejna. W ogóle nie dba o Tomka. Co to za małżeństwo w ogóle.

Biernacki jest posłem jednak ? Przecież go nie wybrali. Jak to ?
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Tkk_Bolly pisze:Maja Kraft "Moje skrzydła" http://kalakala.wrzuta.pl/audio/8BhyusF ... e_skrzydla
W tym pubie zaciął im się sprzęt grający czy co? Ciągle ta piosenka tam leci, od lat.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Thorne pisze:Biernacki jest posłem jednak ? Przecież go nie wybrali. Jak to ?
To nawet ja wiem :P
Inny poseł z sąsiedniej wsi albo uciekł, albo umar :roll: Pamiętam jak Kleczkowska mówiła że go wywieźli karawanem, ale nie wiem czy to marka samochodu czy prawdziwym karawanem ::jezyk::
I Biernackigo wzięli bo był drugim kandydatem ::chytry::
Awatar użytkownika
Thorne

Tiril pisze:
Tkk_Bolly pisze:Maja Kraft "Moje skrzydła" http://kalakala.wrzuta.pl/audio/8BhyusF ... e_skrzydla
W tym pubie zaciął im się sprzęt grający czy co? Ciągle ta piosenka tam leci, od lat.
No i dobrze. Pewne rzeczy nie powinny się zmieniać. "Złotopolscy" ma ten niepowtarzalny klimat, bo pewne rzeczy są stałe, a czas płynie.

Dzięki Mareczku za wyjaśnienie. :)
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

A gdzieś czytałem, że ta nowa pora to niewypał i wszystko wraca po staremu :lol:
Tkk_Bolly

Tak, powtórki wracają na 14.30, a były o 13.30, z tych premierowych też mogli by zrezygnowac, ludzie przyzwycaili się, że oglądają Złotopolskich do obiadu

A w serialu teraz bardzo ciekawie, nie opuszczam odcinka! Do obsady doszła Joasia Jeżewska, która gra dyrektorkę banku, narzeczoną Marka i chce wprowadzic swoje rządy w domu Złotopolskich.Zaczęły się waśnie, bo Biernaccy są dziedzicami majątku (Marcysia po zmarłym mężu Waldku, a w jej imieniu teraz ojciec) i nie pozwalają Agnieszce-dyrektorce na wprowadzenie się.

Mały Ziuk został wywieziony bezprawnie za granicę z matką Różyczką bez wiedzy ojca Ziuka i kolejny spór między panem Józefem stryjem Ziuka, a Borowym ojciem Róży

Berta i Tomek oboje zostali porwani, ostanio ciekawa scena jak Bercie, która lada chwila będzie rodzic przyłożyli pistolet do brzucha i powiedzieli "pani to pójdzie z nami"
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Czytałem gdzieś, że niedługo w końcu ma się pojawić siostra Józefa, często wspominana Aniela Garlińska, w jej rolę będzie się wcielać Maria Maj (Lucyna z M jak Miłość).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Thorne

Kiedy w końcu emitują Złotopolskich ???? Ostatnio w poniedziałek i wtorek ok. godz. 17 widziałem odcinek!!

Oglądam teraz z netu. Super wątek z porwaniem Tomka, potem Berty i Marylki. Tylko dlaczego nam w ogóle nie pokazują scen z porwania, scen, jak Tomek, Berta i Marylka są przetrzymywani ?!?! ::kwasny:: W "Plebanii" by pokazali na pewno...
Tkk_Bolly

Przezabawne teraz odcinki. Zwłaszcza wątek Kleczkowskiej i Zalewskiego i ten cały obmiar sklepu ::krzyw:: Fajne było wczoraj jak Kleczkowska poszła po radę do Anieli i mówiła, że "Ona jako biedna wdowa...", a Aniela " Jaka z Ciebie biedna wdowa ::loll:: " Tak samo później do Marka aby był mediatorem w tym konflikcie, i znowu tekst o biednej wdowie. :lol: jako to ona pokrzywdzona, bo Zalewski chce ją okantowac na 630zł Albo jak Grzesiu mierzył sklep, Kleczkowska "Nie martw się Grzesiu drabina się pod Toba nie zarwie"Aniela już nie jest postacią spoilerową, jest od poprzedniego poniedziałku i już w tych trzech odcinkach zdążyła Borowego pogonic ::rad:: A Józef w szpitalu, ale aktor miał udar czy wylew już nie pamiętam, ale na plan już wrócił, więc wkrótce znowu sie na pewno pojawi
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Jak podaje Vipnews, to już koniec Złotopolskich, serial znika z anteny!!!

To było dla wszystkich totalne zaskoczenie. Nikt się nie spodziewał, że środa będzie ostatnim dniem zdjęciowym na planie serialu „Złotopolscy". - Do dziś ludzie chodzą w szoku! To stało się tak nagle - zdradza Vipnewsowi osoba związana z programem 2 TVP, gdzie serial był emitowany. - Nie było żadnych sygnałów, że może tak się stać. Niedawno serial świętował nawet swoje 12. urodziny - dodaje. Drodzy fani serialu - to niestety prawda. "Złotopolscy" znikają z ekranu. Przerwano kręcenie dalszych odcinków!

Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Podobno o tym, że serial „Złotopolscy" nie będzie kontynuowany zadecydowały względy finansowe. W środę po południu do aktorów i ekipy filmowej dotarła ta niespodziewana wiadomość, w którą trudno było im uwierzyć.

Ciekawo, czy to prawda.
ODPOWIEDZ