Plebania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Co z wątkiem Andżeliki? Są jakieś spoilery?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

No właśnie jakoś to zanikło na razie :?

Fajny był dzisiaj początek z tymi scenami w sepii, myślałem, że Józefina będzie miała jakieś retrospekcje, jak opowiadała o wojnie.

Trochę zwiększyli i rozjaśnili napisy w czołówce, chyba po to, żeby stare babcie lepiej je widziały :lol:
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

W "Plebanii" znowu coś się dzieje. A dzisiaj Tulczyn napadną paparazzi. :twisted: w dodatku Grzybowa znowu coś knuje, będzie się działo. :)
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Z wczorajszej zapowiedzi z paparazzi nie wynikało, że pismacy tak się zachowają. Te pytania o wikarego i Oliwię były przegięciem. A między Tośkiem i Grzybową wybuchła wojna. :twisted:
Awatar użytkownika
Damians

Ale jak sobie wszytko dopowiedzieli, że Oliwia jest kochanką wikarego ::loll:: A oni nawet się nie widzieli na żywo, przynajmniej my tego nie widzieliśmy.

Józefina zbulwersowała się, że ta dała autograf na świętym obrazku :lol:

A w zapowiedziach była fajna scena w kościele, jak Grzybowa i Tosiek mówią w myślach! :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Na razie podoba mi się tylko ten wątek z Oliwią. Szkoda, że nie pokazali nam więcej tego filmu co kręciła, bo to akurat było ciekawe.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Damians

A na końcu jaki ona miała uśmieszek!
Wczoraj tez specjalnie wyszła przed Plebanię, żeby jej robili zdjęcia.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Właśnie, zapomniałem dodać o Tośku i Grzybowej, jeszcze nigdy nie słyszałem w Plebanii ( ani w Klanie, MJM, NDINZ czy BS ), żeby postać myślała na głos. :)

A Oliwia ciągle kojarzy mi się z Wioletką z Rancza. :mrgreen:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ja słyszałem już takie "myślenie na głos" w polskich serialach, a konkretnie w serialach Polsatu, chyba nawet w "Pierwszej miłości" o ile się nie mylę. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Strasznie nudzi mnie teraz postać Oliwii - mogli to inaczej rozwinąć :roll:
Może jeszcze jakoś to dopracują, ale wątpie :roll:
Jak na razie Plebania niczym nie zaskoczyła :ziewam:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ja już się pogubiłem całkowicie w wątkach, jacyś Żydzi, jakiś fizyk, Betty - już nie wiem kto jest kim. :lol: Ale to pewnie chwilowe wątki i postaci.

A wie ktoś co z Andżeliką i jej wątkiem? Bo ja śledzę fragmenty tylko w przerwie na reklamy (oglądam PM na Polsacie :P ) i nic o tym nie ma. W streszczeniach też chyba nic. :roll:

Mareczek, a jak ty godzisz oglądanie PM i Plebanii?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Wczoraj nie udał się Traczowi żart. ::jezyk:: Chciał ośmieszyć Oliwię, że nie poradzi sobie w wiejskim świecie, a ona przebrała się w robocze ciuchy, wydoiła krowę i wypiła jej mleko. :lol: Ciekawi mnie dalszy ciąg wątku z Żydami.

Też mnie ciekawi, co z Andżeliką i Holendrem. Ale o to trzeba zapytać Damiansa. :P
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

To oglądajcie "Plebanię" na www.tvp.pl. Wprawdzie odcinek kosztuje 5,00 zł, ale ja często korzystam z tej internetowej opcji, bo mi trudno pogodzić "Plebanię" z TVP1 z "BrzydUlą" z TVNu. I często nie mogę się doczekać kolejnego odcinka "Plebanii".

Bardzo ciekawy ten wątek relacji Tracza z Oliwią !! Widać, że Traczowi ta aktorka bardzo zaimponowała. "Nikt tak ze mną wcześniej nie grał" - tak się dzień po tej imprezce na wsi wypowiedział o Oliwii Tracz. :D I stwierdził, że nikt nie musi w tej grze przegrać ! Byłem zaskoczony takimi słowami. A zauważyliście spojrzenie i minę Tracza, jak słucha Oliwii ? Jest taki rozanielony, łagodny, wzruszony... :P Chciałbym by zrobili jakiś wątek miłości w życiu Tracza. Zmieszali by czyste zło z nutką dobra. To by nadało tej postaci nowy wydźwięk i nieco ją skomplikowało.

Wątek ze Svietłaną i fizykiem ciekawy. Fizyk widać, że przełamał ścianę swojej racjonalności i zakochał się w Rosjance. Zawsze uważałem, że Rosjanki są ładne, a Svietłana do takich należy z pewnością. Z odcinka na odcinek ładniejsza. :serce:

Wątek z Żydami mnie nudzi.
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Thorne pisze:To oglądajcie "Plebanię" na www.tvp.pl. Wprawdzie odcinek kosztuje 5,00 zł, ale ja często korzystam z tej internetowej opcji, bo mi trudno pogodzić "Plebanię" z TVP1 z "BrzydUlą" z TVNu. I często nie mogę się doczekać kolejnego odcinka "Plebanii".
Jeszcze nie jestem taki zdesperowany, żeby płacić za oglądanie serialu w internecie. :P

Dzisiaj widziałem powtórkę wczorajszego odcinka i trochę dzisiejszego. Mnie też podoba się wątek Tracza i Oliwii, w ogóle podoba mi się postać Oliwii. :P Fajne sceny w tym gospodarstwie Osy. I do tego ten ochroniarz - Rumcajs - godny następca Osy "awansowanego" na brata Tracza. :lol:
Widziałem też dzisiaj wspomnienia Krystyny z jej romansu z Januszem, opowiadała o tym Oliwii. Nigdy wcześniej nie widziałem tych scen. "Plebania" jednak trzyma wysoki poziom jak za dawnych lat, kiedy jeszcze oglądałem serial regularnie. Takich scen np. w "Klanie" nie znajdziemy. :wink:
Awatar użytkownika
Damians

DeaconFan, w Plebani bardzo często są retrospekcje. Józefina nawet kiedyś miała retrospekcje ze swojego dzieciństwa :lol:

Pottermaniack pisze:Też mnie ciekawi, co z Andżeliką i Holendrem. Ale o to trzeba zapytać Damiansa. :P
Wątek kompletnie urwany, nic na ten temat nie wiemy.]

A co tej do Swietłany, czy jak to się piszę, mnie się ona kompletnie nie podoba, całkowicie nie mój typ.
ODPOWIEDZ