Radio i telewizja
Teraz mi się przypomniało, że miałem się jeszcze do tego odnieść.
Nawet dzisiaj jak jechałem znad morza tak sobie rozmyślałem, że w kolejnej reklamówce TVN-u (na wiosnę 2010) mogłaby być teraz jakaś bardziej energiczna piosenka, np. "Circus".
Hahaha, ja też tak mamGoku pisze:Ojj tak! To by wyglądało super! W tle refren Britney Spears - Circus(po zwiastunie "Melrose Place" teraz do każdego zwiastuna bym tą piosenkę wrzucał xDD)
TVP2 też przygotowuje spot reklamowy swojej ramówki - http://www.plejada.pl/3,22936,news,1,1, ... tykul.html
Tylko mam wrażenie patrząc na te zdjęcia, że będzie on zbyt podobny do TVNowskiego sprzed roku!
Wychodzi na to, że tylko Polsat jest zacofany
.
Tylko mam wrażenie patrząc na te zdjęcia, że będzie on zbyt podobny do TVNowskiego sprzed roku!
Wychodzi na to, że tylko Polsat jest zacofany
- Marek Forrester
Czytając twoją wypowiedź troche się zasmuciłem ale z całością się zgadzam. Seriale emitowane od dawna, mają poziom ale 70% seriali polsatu to niewypały. Nina napewno za rok zrobi spot ale ona chyba ma ważniejsze sprawy jak to ,że musi zapłacić Edytce. Swoją drogą na koncercie fundacji Edzia ma zaśpiewać... Czy nie zrezygnuje? Albo wypowiem się w muzyce.
Nobody does it better
Tak, te ostatnie nowości jak choćby ten serial o weterynarzach (zapomniałem tytułu), Agentki, wszystko to niewypały znikające po ok. 13 odcinkach.
A Tylko Miłość to chyba trzymali tak na siłę przez te chyba 2 lata.
Podstawa seriali obyczajowych Polsatu to przede wszystkim Pierwsza miłość, dawniej też Samo Życie (ale ostatnio niestety straciło na wartości, może ten lifting coś pomoże?). Z komediowych najlepsi są chyba Kiepscy, ale to też nie to samo co kilka lat temu kiedy jeszcze grali Walduś (Bartosz Żukowski) i Babka (śp Krystyna Feldman).
A Tylko Miłość to chyba trzymali tak na siłę przez te chyba 2 lata.
Podstawa seriali obyczajowych Polsatu to przede wszystkim Pierwsza miłość, dawniej też Samo Życie (ale ostatnio niestety straciło na wartości, może ten lifting coś pomoże?). Z komediowych najlepsi są chyba Kiepscy, ale to też nie to samo co kilka lat temu kiedy jeszcze grali Walduś (Bartosz Żukowski) i Babka (śp Krystyna Feldman).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Niby tak, ale dawniej był taki radosny, wesoły klimat, pomysły Ferdka i Waldka, teraz Waldka nie ma i Ferdek zrobił się jakiś zgorzkniały, wiecznie narzeka, to samo Halina. Z Boczka zrobili jakiegoś całkowitego głupka, tylko Paździoch jest taki jak na początku.
Co nie zmienia faktu, że nadal to lubię oglądać i będę oglądał dalej.
Co nie zmienia faktu, że nadal to lubię oglądać i będę oglądał dalej.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Ja na temat Kiepskich mam takie zdanie jak Mikiks. Wolę te nowe odcinki. Jakoś bardziej mnie śmieszą. W tych starych to w każdym odcinku chodziło o to samo - Ferdek próbował zbić wielką kasę i zawsze mu się nie udawało.
Ale uważam, że równie śmiesznym serialem komediowym Polsatu było "Daleko od noszy". Szkoda, że serial nie miał szczęścia do pór emisji i zdjęli go z anteny. Najlepiej byłoby jakby wznowili produkcję i puszczali po Kiepskich. Niedługo chyba mają być powtórki tego serialu od 1. odcinka ale jakoś rano, a lada chwila zaczyna się rok szkolny...
Ale uważam, że równie śmiesznym serialem komediowym Polsatu było "Daleko od noszy". Szkoda, że serial nie miał szczęścia do pór emisji i zdjęli go z anteny. Najlepiej byłoby jakby wznowili produkcję i puszczali po Kiepskich. Niedługo chyba mają być powtórki tego serialu od 1. odcinka ale jakoś rano, a lada chwila zaczyna się rok szkolny...
"Daleko od noszy" też było jednym z najlepszych seriali komediowych Polsatu.
Aktualnie oglądam sobie już te ostatnie odcinki na Polsat 2 o godzinie 00:00 (wcześniej są też stare odcinki Kiepskich i Rodziny Zastępczej
). Wcześniej ich nie widziałem (właśnie ze względu na dziwne pory emisji) i stwierdzam, że serial trzymał poziom do końca.
Zaszło też dużo zmian pod koniec: Basen został salowym, pokazywano szpital od zewnątrz, pojawiali się znani aktorzy gościnnie...
Ogólnie może przenieśmy się już z tymi wypowiedziami do tematu o serialach komediowych.
Aktualnie oglądam sobie już te ostatnie odcinki na Polsat 2 o godzinie 00:00 (wcześniej są też stare odcinki Kiepskich i Rodziny Zastępczej
Ogólnie może przenieśmy się już z tymi wypowiedziami do tematu o serialach komediowych.
Co do tych reklamówek TVP, to bardzo fajnie, że nagrali, ale bardzo dziwne, że jeszcze tego nie puszczają
To kiedy oni chcą je puszczać, we wrześniu?
Teraz na Jedynce Brzózka przedstawia różne programy - nowości w rozmowach z gośćmi, a na TVP2 dzisiaj Richardson opowiadała o propozycjach Dwójki.
Ale za to w niedzielę 30 września TVP zorganizuje zapowiedzi jesiennej ramówki - o 20.00 na TVP1, a o 21.00 na TVP2. Już takie coś kiedyś było, wyszli aktorzy z Klanu i śpiewali piosenkę z czołówki, podobnie aktorzy z Plebani, Jaworowicz coś tam śpiewała, o ile pamiętam Kammel tańczył, ekipa z JTM też śpiewała i ogólnie był taki wesoły wieczór
W tym roku będzie podobnie.
Na TVP1 wystąpią ( co nie jest jednoznaczne z tym, że zaśpiewają, chociaż po co innego mieliby wystąpić na scenie xD ):
Piotr Pręgowski, Elżbieta Romanowska, Anna Jurksztowicz, Włodzimierz Matuszak, Małgorzata Teodorska, Izabela Trojanowska, Kaja Paschalska, Przemysław Sadowski, Lesław Żurek, Anna Czartoryska, Pawł Kukiz, Robert Chojnacki, Filip Łobodziński i Paweł Deląg, Iwona Schymalla, Elżbieta Jaworowicz, Agnieszka Szulim, Małgorzata Słupkowka, Małgorzata Wyszyńska, Dorota Wysocka, Paulina Chylewska, Marta Kielczyk, Agata Konarska, Robert Janowski, Grzegorz Miśtal, Jarosław Kret, Radek Brzózka, Maciej Orłoś, Paweł Bukrewicz, Piotr Kraśko, Jarosław Kulczycki, Przemysław Babiarz, Włodzimierz Szaranowicz, Paweł Zygmunt i Dariusz Szpakowski.
A próbkę zabaw w TVP można obejrzeć tutaj - śpiewający duet Brzózka-Jaworowicz i tańcząca Szulim
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-s ... jaworowicz
Naszła mnie jeszcze teraz taka myśl, że kiedyś prezenterzy TVP kojarzyli się - przynajmniej mi - z jakąś taką klasą, sztywniactwem - czasy Kamela ( przez jedno "m" xDD ) i Mołek. A teraz odkąd "panuje" tam Brzózka, Szulim, Popek, Kurzajewski wszystko jest takie na luzie, wręcz kiczowate
Teraz na Jedynce Brzózka przedstawia różne programy - nowości w rozmowach z gośćmi, a na TVP2 dzisiaj Richardson opowiadała o propozycjach Dwójki.
Ale za to w niedzielę 30 września TVP zorganizuje zapowiedzi jesiennej ramówki - o 20.00 na TVP1, a o 21.00 na TVP2. Już takie coś kiedyś było, wyszli aktorzy z Klanu i śpiewali piosenkę z czołówki, podobnie aktorzy z Plebani, Jaworowicz coś tam śpiewała, o ile pamiętam Kammel tańczył, ekipa z JTM też śpiewała i ogólnie był taki wesoły wieczór
W tym roku będzie podobnie.
Na TVP1 wystąpią ( co nie jest jednoznaczne z tym, że zaśpiewają, chociaż po co innego mieliby wystąpić na scenie xD ):
Piotr Pręgowski, Elżbieta Romanowska, Anna Jurksztowicz, Włodzimierz Matuszak, Małgorzata Teodorska, Izabela Trojanowska, Kaja Paschalska, Przemysław Sadowski, Lesław Żurek, Anna Czartoryska, Pawł Kukiz, Robert Chojnacki, Filip Łobodziński i Paweł Deląg, Iwona Schymalla, Elżbieta Jaworowicz, Agnieszka Szulim, Małgorzata Słupkowka, Małgorzata Wyszyńska, Dorota Wysocka, Paulina Chylewska, Marta Kielczyk, Agata Konarska, Robert Janowski, Grzegorz Miśtal, Jarosław Kret, Radek Brzózka, Maciej Orłoś, Paweł Bukrewicz, Piotr Kraśko, Jarosław Kulczycki, Przemysław Babiarz, Włodzimierz Szaranowicz, Paweł Zygmunt i Dariusz Szpakowski.
A próbkę zabaw w TVP można obejrzeć tutaj - śpiewający duet Brzózka-Jaworowicz i tańcząca Szulim
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-s ... jaworowicz
Naszła mnie jeszcze teraz taka myśl, że kiedyś prezenterzy TVP kojarzyli się - przynajmniej mi - z jakąś taką klasą, sztywniactwem - czasy Kamela ( przez jedno "m" xDD ) i Mołek. A teraz odkąd "panuje" tam Brzózka, Szulim, Popek, Kurzajewski wszystko jest takie na luzie, wręcz kiczowate
Fakt, kiedyś to wszystko było bardzo sztywne. Do tego grona sztywniaków zapomniałeś jeszcze dodać Miśtala, który niestety nadal tam "panuje". Ale że to wszystko jest kiczowate to bym nie powiedział, na luzie wystarczy.Damians pisze:Naszła mnie jeszcze teraz taka myśl, że kiedyś prezenterzy TVP kojarzyli się - przynajmniej mi - z jakąś taką klasą, sztywniactwem - czasy Kamela ( przez jedno "m" xDD ) i Mołek. A teraz odkąd "panuje" tam Brzózka, Szulim, Popek, Kurzajewski wszystko jest takie na luzie, wręcz kiczowate
Damians pisze:A próbkę zabaw w TVP można obejrzeć tutaj - śpiewający duet Brzózka-Jaworowicz i tańcząca Szulim
http://www.tvp.pl/styl-zy...jaca-jaworowicz
Trzeba także wspomnieć o 13 Posterunku , który potem był również emitowany w nowej serii przez TVN 
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Właściwie to nigdy jej nie lubiłem. Nie podobała mi się ani jako prowadząca różne programy, ani jako prowadząca festiwali.
Nie wiem czy to prawda, ale podobno Odeta Moro-Figurska też została wyrzucona. Jeżeli tak to jest to skandal! Ona bardzo fajnie prowadziła "Pytanie na śniadanie" i podobno odcinki prowadzone przez nią miały lepszą oglądalność niż te prowadzone przez innych. Podobno po wakacjach do prowadzących pytanie na śniadanie ma dołączyć Jan Pospieszalski
To po prostu katastrofa.
Nie wiem czy to prawda, ale podobno Odeta Moro-Figurska też została wyrzucona. Jeżeli tak to jest to skandal! Ona bardzo fajnie prowadziła "Pytanie na śniadanie" i podobno odcinki prowadzone przez nią miały lepszą oglądalność niż te prowadzone przez innych. Podobno po wakacjach do prowadzących pytanie na śniadanie ma dołączyć Jan Pospieszalski