Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Primok

Post autor: Primok »

mailo pisze:Co do konkursu Eurowizji to mogę powiedziec tylko, ze reprezentantka Azerbejdżanu mi się bardzo podobała
To mamy podobny gust, bo jeśli chodzi sprawy nie związane z piosenkami, to tylko to mi utkwiło :P .
Goku

Post autor: Goku »

O tak, reprezentantka Azerbejdżanu była zdecydowanie najładniejsza ze wszystkich uczestniczek Eurowizji :).
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Atwt pisze:Wiedziałem że wygra... ale 387 punków :shock: to 95 punktów wiecej niż rekord Lordi z 2006... wygrał zasłużenie ale ze zbyt dużą przewagą (169! ::ke:: )
Ta przewaga była wielka. Kiedy ostatni raz wygrał ktoś z taką przewagą? Norwegia dla mnie była najlepsza , ale i tak ta piosenka jakoś mnie nie zachwyciła.
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

Tim pisze:
Atwt pisze:Wiedziałem że wygra... ale 387 punków :shock: to 95 punktów wiecej niż rekord Lordi z 2006... wygrał zasłużenie ale ze zbyt dużą przewagą (169! ::ke:: )
Ta przewaga była wielka. Kiedy ostatni raz wygrał ktoś z taką przewagą? Norwegia dla mnie była najlepsza , ale i tak ta piosenka jakoś mnie nie zachwyciła.
Z taką... NIKT... to jest rekort, poprawiony o 99 punktów :!: . Poprzedni rekord należał do Wlk. Brytanii z 1997 roku.
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Fajnie, że Norwegia wygrała :D Miałam głosować na nią, ale uśmiechnęłam się do telefonu i wybrałam Grecję =] Oddałam też głos na Azerbejdżan ::jezyk::
Prowadzenie nie było takie rewelacyjne jak to pan Orzech mówił :roll: , choć złe też nie było ^^ A Brzózka też się nie popisał ::loll:: Ech, za rok będzie lepiej :P Tak bym chciała wybrać się do Oslo :zeby: Do Bjoerna 8)
Pomysł z tym basenem by extra :!: :shock: Miło ta przerwa upłynęła ;DDD W półfinale mieliśmy rewelacyjne tańce- to było cudne :serce: Ogólnie Rosja bardzo fajnie zorganizowała tą Eurowizję :: bow :: Prowadzenie ogólnie good, choć nie widziałam pierwszego półfinału *.* Dziennikarze byli spoko i te ich żarty ::rad::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Muszę przyznać ,że Eurowizja 2009 bardzo mi się podobała, mam 15 piosenek z tegorocznego konkursu i ciągle ich słucham, poziom znacznie wyższy niż ostatnie lata, oby tak dalej.
Nobody does it better
Goku

Post autor: Goku »

Słyszeliście co Kuba Wojewódzki podobno napisał w tygodniku Polityka o Lidii Kopanii??
Kolejny tryumf polskiej piosenki na festiwalu Eurowizji. W tym roku dowiedzieliśmy się, że jesteśmy w śpiewaniu gorsi od Azerbejdżanu, Albanii i Estonii. Piosenka Lidii Kopani była doskonała. Brak energii i przebojowości artystka skutecznie nadrabiała brakiem charyzmy, stroju i prezencji
Zgadzam się z tym komentarzem w 100%.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Na trzy występy i za każdym razem zajmowali końcowe miejsca w półfinale. Nie zaskoczyła mnie ta wiadomosc. Dobrze zrobili, nawet gdyby Rybak pojechał od nich to i tak z półfinału by nie wyszedł
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Tomala

Post autor: Tomala »

Uważam, że Polska też powinna się wycofać z Eurowizji. Odnieśliśmy sukces z Edytą Górniak, a potem już nie byliśmy w pierwszej trójce. Wiem, że Ich Troje byli też wysoko, ale nie wiem jak reszta, chociaż pewnie słabo.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

A dlaczego mamy wycofywać się z Europy? Nie mamy sukcesów, ale zawsze jest szansa pokazania się za granicą, nie ma co się wypinać na Europę, bo Europa kiedyś może wypiąć się na nas.
A to, że możemy odnieść sukces pokazała nam Eurowizja Taneczna :wink:
Tomala

Post autor: Tomala »

Damians pisze:A dlaczego mamy wycofywać się z Europy? Nie mamy sukcesów, ale zawsze jest szansa pokazania się za granicą, nie ma co się wypinać na Europę, bo Europa kiedyś może wypiąć się na nas.
A to, że możemy odnieść sukces pokazała nam Eurowizja Taneczna
Ja tam już wogóle nie wierzę, że jeszcze kiedykolwiek odniesiemy sukces na Eurowizji muzycznej. Eurowizja taneczna to zupełnie inna bajka. Bo w polskim TzG wiele osób naprawdę chce się nauczyć tańczyć, wytwarza się wielka rywalizacja, a w zagranicznych edycjach raczej stawia się na dobrą zabawę, a nie na wielkie umiejętności. A zazwyczaj pary z TzG jeżdżą na Eurowizję.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Jakby wysłać jakiegoś niezwykłego wokalistkę z niezwykłą piosenkę, to tez byśmy odnieśli sukces. Tylko nikt taki nie chce jechać.
A poza tym u nas zainteresowanie Eurowizją cały czas jest spore - polskie eliminacje i sam konkurs miały dosyć dobrą oglądalność.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Polska na ESC radzi sobie o wiele lepiej niż Czesi. W porównaniu z nimi mamy nawet finał (z Isis), więc nie uznaję tego za całkowitą porażkę. Nie dziwie się decyzji czeskiego nadawcy publicznego. Teraz zobaczymy, jak będzie sobie radzić Słowacja, która wróciła po kilkunastoletniej przerwie.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Eurowizyjna ciekawostka. Jeśli się to potwierdzi i EBU zastosuje nowy przepis, to Azerbejdżan może pożegnać się z konkursem na 3 lata. Chodzi o ściganie osób, które podczas tegorocznego konkursu głosowały na Armenię: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... l?skad=rss
ODPOWIEDZ