Plebania
Wspomnienia Jurka, jak włamali się do tego bandziora odzyskać kasę, a on wszedł i Kacper - ten od tego temu, co Jerzyk mieszka z Irka - chciał go zabić, ale ten przeżył.
[ Dodano: 2009-02-27, 19:11 ]
Nowy wątek w Plebanii dotyczy SB. Okazało się, że Grzyb była agentem SB i donosił na księdza proboszcza. A w rzeczywistości też przecież wiemy, że Damięcki był agentem.
I dzisiaj opowiedział swoją historię - dwa w jednym - prawdziwa historia aktora i historia bohatera, jak to złapali go pijanego na rowerze i zmuszali do składania zeznań...
[ Dodano: 2009-02-27, 19:11 ]
Nowy wątek w Plebanii dotyczy SB. Okazało się, że Grzyb była agentem SB i donosił na księdza proboszcza. A w rzeczywistości też przecież wiemy, że Damięcki był agentem.
I dzisiaj opowiedział swoją historię - dwa w jednym - prawdziwa historia aktora i historia bohatera, jak to złapali go pijanego na rowerze i zmuszali do składania zeznań...
Wszedłem do tego wątku bo chciałem zapytać o wątek Grzyba, ale widzę, że Damians już to tu opisał, a nie było widać...
Dzisiaj trafiłem przypadkiem na Plebanię i widziałem końcówkę odcinka, jak w gospodzie Grzyb płakał i prosił o wybaczenie Heńka... Rozumiem, że to miało związek z tą sprawą odnośnie SB?
I czyżby Irka była nową dziewczyną Tracza?
W Plebanii wkurza mnie, że pojawiają się wątki postaci, które tak jak szybko dołączają do serialu, tak szybko znikają... Przed wakacjami był taki fajny wątek tego księdza co miał syna... Powinni skupić się na głównych bohaterach.
Dzisiaj trafiłem przypadkiem na Plebanię i widziałem końcówkę odcinka, jak w gospodzie Grzyb płakał i prosił o wybaczenie Heńka... Rozumiem, że to miało związek z tą sprawą odnośnie SB?
I czyżby Irka była nową dziewczyną Tracza?
W Plebanii wkurza mnie, że pojawiają się wątki postaci, które tak jak szybko dołączają do serialu, tak szybko znikają... Przed wakacjami był taki fajny wątek tego księdza co miał syna... Powinni skupić się na głównych bohaterach.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
I ksiądz Wójtowicz miał wypadek w Rzymie
Szkoda że nam tego nie pokazali - chociaż nie wiem jak oni umieli by to zrobić
Babcia Józia jak się dała nabrać
A i Machejko był całkiem niezły
Kolejny nudny wątek z Michałem Brzozowskim - wogóle do mnie nie trafia
Natomiast Walencik mnie poprostu wkur**a (mam nadzieje że zadziała cenzurka)
Typowy głupi chłop - nienawidzę go
Bożżżżże jaka ta Kasia jest brzydka

Szkoda że nam tego nie pokazali - chociaż nie wiem jak oni umieli by to zrobić
Babcia Józia jak się dała nabrać
A i Machejko był całkiem niezły
Kolejny nudny wątek z Michałem Brzozowskim - wogóle do mnie nie trafia
Natomiast Walencik mnie poprostu wkur**a (mam nadzieje że zadziała cenzurka)
Typowy głupi chłop - nienawidzę go
Bożżżżże jaka ta Kasia jest brzydka
No teraz są bardzo ciekawe odcinki. Tracz rozkręca swoją grę/manipulację w stosunku do Irki. Irka próbuje go w końcu uwieść, Tracz jednak pozostaje nieugięty. "Jesteś zbyt mechaniczna" - tak jej powiedział ostatnio, gdy usiadła na stole, na którym on pracował.
Tracz nadal ją traktuje, jak ścierę. I oczekuje, że Irka się w nim zakocha (to warunek przekazania jej dowodu na niewinność Jurka). Nie wiem w końcu tak naprawdę co on zamierza w zwiążku z Irką. To ciągnie się za długo, zdecydowanie za długo. Mogłoby dojść do jakiejś kulminacji wreszcie.
2 front. Sandra złożyła wymówienie pracy w urzędzie gminy. I zakomunikowała to ostatnio Traczowi (dziś nie oglądałem i nie wiem, czy to miało c.d). Tracz oczywiście spokojny, wyluzowany... Sandra chce sprawdzić czy Tracz naprawdę ją kocha. Ja bym na jego miejscu ją do diabłów posłał. Co za kretynka... Wolała się zwolnić, byleby sprawdzić uczucia Janusza.
Interesujący jest ten wątek z poszczącą dziewczynką. Wydaje mi się, że mama tej dziewczynki zmusza ją do takiego ścisłego postu. To bardzo prawdopodobne. Zresztą już to zauważył ksiądz Antoni (wikary).
Mulak w więzieniu.
Teraz taki dobry. Nagle pokochał dziecko. Ja bym był wkurzony, że przez cholerną ciążę trafiłem za kratki (a właściwie nie ciążę, a czynność gwałtu). Nie mogę pojąć, że on teraz o tym dziecku myśli...
2 front. Sandra złożyła wymówienie pracy w urzędzie gminy. I zakomunikowała to ostatnio Traczowi (dziś nie oglądałem i nie wiem, czy to miało c.d). Tracz oczywiście spokojny, wyluzowany... Sandra chce sprawdzić czy Tracz naprawdę ją kocha. Ja bym na jego miejscu ją do diabłów posłał. Co za kretynka... Wolała się zwolnić, byleby sprawdzić uczucia Janusza.
Interesujący jest ten wątek z poszczącą dziewczynką. Wydaje mi się, że mama tej dziewczynki zmusza ją do takiego ścisłego postu. To bardzo prawdopodobne. Zresztą już to zauważył ksiądz Antoni (wikary).
Mulak w więzieniu.
If you can't beat them, join them...
Szykuje się wielki koncerty w Tulczynie, na rzecz Walencika
Dwa lata temu w czerwcu był koncert na rzecz tych ludzi, co spalił im się dom, do dzisiaj pamiętam Agę Włodarczyk jak tam śpiewała
Na tym Agi pewnie nie będzie, ale liczę, że zaśpiewają pozostali bohaterowie
Józefina już uczy się śpiewać
A w ŚS napisali, że główną gwiazdą będzie Tadeusz Woźniak ( to ten artysta, który śpiewa tytułową piosenkę Plebanii, a znany tez jest z "Zegarmistrz światła purpurowy", już kiedyś występował w Plebanii i grał samego siebie ), ma zaśpiewać jakąś piosenkę, do której tekst napisze Wala
A z innych spoilerów, to Tracz zamknie Sandrę w piwnicy i będzie chciał ją zabić, ale ostatecznie wyśle ją do Szkocji
Ogólnie mamy bardzo fajne odcinki, polecam oglądać!
Dwa lata temu w czerwcu był koncert na rzecz tych ludzi, co spalił im się dom, do dzisiaj pamiętam Agę Włodarczyk jak tam śpiewała
Na tym Agi pewnie nie będzie, ale liczę, że zaśpiewają pozostali bohaterowie
A w ŚS napisali, że główną gwiazdą będzie Tadeusz Woźniak ( to ten artysta, który śpiewa tytułową piosenkę Plebanii, a znany tez jest z "Zegarmistrz światła purpurowy", już kiedyś występował w Plebanii i grał samego siebie ), ma zaśpiewać jakąś piosenkę, do której tekst napisze Wala
A z innych spoilerów, to Tracz zamknie Sandrę w piwnicy i będzie chciał ją zabić, ale ostatecznie wyśle ją do Szkocji
Ogólnie mamy bardzo fajne odcinki, polecam oglądać!
A przegapiłem dziś początek
Jutro zobaczę, ale bardzo fajnie, ze robią jakieś zmiany.
Może i w Klanie od wakacji coś się zmieni...
[ Dodano: 2009-04-21, 18:46 ]
Tak, logo zrobiło się takie klanowe
Wszystko rozjaśnili, dali nowe zdjęcie proboszcza i nazwiska aktorów, podobają mi się te zmiany
Rozpoczął się nowy watek z tą pielęgniarką, ciekawy.
I jakie zbliżenie było dzisiaj na Krystynę, jak zobaczyła swoje zdjęcie w telefonie tego młodego studenta
MNS by się tego nie powstydziło
I liczę, że pomiędzy nimi faktycznie coś będzie!
[ Dodano: 2009-04-21, 18:48 ]
I Tracz co i rusz ma nowy wątek. Wczoraj powiedział, że ma haki na wszystkich
Jutro zobaczę, ale bardzo fajnie, ze robią jakieś zmiany.
Może i w Klanie od wakacji coś się zmieni...
[ Dodano: 2009-04-21, 18:46 ]
Tak, logo zrobiło się takie klanowe
Rozpoczął się nowy watek z tą pielęgniarką, ciekawy.
I jakie zbliżenie było dzisiaj na Krystynę, jak zobaczyła swoje zdjęcie w telefonie tego młodego studenta
[ Dodano: 2009-04-21, 18:48 ]
I Tracz co i rusz ma nowy wątek. Wczoraj powiedział, że ma haki na wszystkich
Ale mega ciekawy jest ten wątek w Plebanii
Wogóle nie mam pojęcia o co chodzi z tą fałszywą pielęgniarką i złą szefową domu opieki
W Świecie Seriali nic o tym nie pisze więc jestem tym bardziej zafascynowany tym wątkiem
Natomiast wątek z Tadeuszem Woźniakiem i całym tym porabanym koncertem to nudy
Wcale mnie nie przekonuje ten owłosiony gość
A z tym tekstem Wandy to taka amatorszczyzna
Liczyłem na coś więcej 
Wogóle nie mam pojęcia o co chodzi z tą fałszywą pielęgniarką i złą szefową domu opieki
W Świecie Seriali nic o tym nie pisze więc jestem tym bardziej zafascynowany tym wątkiem
Natomiast wątek z Tadeuszem Woźniakiem i całym tym porabanym koncertem to nudy
Wcale mnie nie przekonuje ten owłosiony gość
A z tym tekstem Wandy to taka amatorszczyzna