Jakoś nie odbiło się to na wyniku. Obie piosenki Ich Troje miały o wiele więcej punków niż gniot Blue Cafe.. Większość ludzi jednak uznała te piosenki za lepsze niż "Love Song" i to są fakty..Goku pisze:To było dużo lepsze niż "Kaine Grenzen" czy "Follow my Heart" czerwonego i spółkiOleg pisze:A Blue Cafe? Sweeeet Song, Loooove SongRobi pisze:Jak do tej pory wszyscy nasi artyści nie przynieśli nam wstydu , wszystkie piosenki były dobre ,![]()
.
Eurowizja
A akurat "Follow my heart" i "Keine Grenzen" to bardzo fajne piosenki, ta druga z resztą zajęła bardzo dobrą pozycję w finałowym rankingu. W zeszłym roku Isis miała przyjemną piosenkę, ale że nas nikt nie lubi, to nie głosowali.
A te eliminacje w tym roku- szkoda gadać! Jakieś zespoły wyciągnięte z nie wiadomo skąd, pseudo artyści z "JOŚ", którzy się wybili dzięki marnemu show, a teraz chcą zawojować Europę
. Jedyni porządni wykonawcy to byli Stachursky i Blue Cafe. Ale wiadomo, Stachursky zaśpiewał beznadziejnie, a w dodatku pchał się z piosenką po polsku.
Przecież logiczne jest, że piosenka w naszym ojczystym języku nie miałaby szans.
Lidia mi się spodobała nawet, ciekawa piosenka, choć sądzę, że na taki konkurs przydałoby się coś bardziej żywiołowego.
A te eliminacje w tym roku- szkoda gadać! Jakieś zespoły wyciągnięte z nie wiadomo skąd, pseudo artyści z "JOŚ", którzy się wybili dzięki marnemu show, a teraz chcą zawojować Europę
Lidia mi się spodobała nawet, ciekawa piosenka, choć sądzę, że na taki konkurs przydałoby się coś bardziej żywiołowego.
- Marek Forrester
-
Gabra-Sheila
Dokładnie, zgadzam sie z Tobą całkowicie Oleg.Oleg pisze:Jakoś nie odbiło się to na wyniku. Obie piosenki Ich Troje miały o wiele więcej punków niż gniot Blue Cafe.. Większość ludzi jednak uznała te piosenki za lepsze niż "Love Song" i to są fakty..Goku pisze:To było dużo lepsze niż "Kaine Grenzen" czy "Follow my Heart" czerwonego i spółkiOleg pisze:A Blue Cafe? Sweeeet Song, Loooove SongRobi pisze:Jak do tej pory wszyscy nasi artyści nie przynieśli nam wstydu , wszystkie piosenki były dobre ,![]()
.
Tego konkursu nie oglądałam, lecz słuchałam z wanny
Gdzie te czasy, gdzie na preselekcjach były Łzy, Wilki, Ich Troje
- Marek Forrester
Jeśli ja miałbym wybierać to piosenka Isis Gee była o wiele lepsza niż piosenka Lidii Kopani i dlatego sam już nie potrafię odpowiedzieć na pytanie jaka piosenka ma szanse wygrać eurowizję, moim zdaniem Isis była cudowna a ostatecznie była pod koniec zestawienia wiec może przeciętna piosenka Lidii będzie wyżej...?
Nobody does it better
- kimberly1990
Najbardziej podobała mi się piosenka zespołu Tigrita Project. Fakt, że piosenka może nie na Eurowizję, ale ten francuski wokalistki super
i fajnie można by było do tego zatańczyć
ogólnie oprawa muzyczna piosenki świetna (chociaż trochę mi przypominała Gotan Project). Nikt inny jakoś specjalnie mi się nie podobał...
Nie miałaby szans. Z prostej przyczyny- jest w naszym ojczystym języku. A bądź co bądź minęły już te czasy, gdy każdy kraj śpiewał po swojemu. Widać to na zeszłorocznym przykładzie, gdzie w innych językach śpiewała chyba tylko Hiszpania i Bośnia z Hercegowiną. Francja, Niemcy, Rosja- nawet oni przeszli na angielski, więc to chyba o czymś świadczy.Marek Forrester pisze:Tomala zgadzam się! Piosenka "Od dziś" byłaby idealna na konkurs, jest piękna i bardzo ciekawa.
Ostatnio zmieniony 2009-02-15, 22:14 przez Marisa, łącznie zmieniany 1 raz.
- PetroPython
Tak zgadzam się, w końcu ta dzisiejsza technika... może zdziałać cuda i stworzyć nieziemskie głosy, więc kto wieDamians pisze:Dlatego, że jest marną podróbką.Tomala pisze:, to dlaczego Paulla miałaby go nie osiągnąć...
A tak serio Paulla powinna jechać na tą Eurowizję bez dwóch zdań. Isis Gee była okropna, moim zdaniem teraz będzie lepiej, bo ta 'nowa' dziewczyna naprawdę dobrze śpiewa
-
Dawidek
- Administrator
Chciałbym by na ESC pojechał wykonawca, który śpiewa po polsku.
W ubiegłym roku z większym entuzjazmem podchodziłem do IsiS Gee. Jej piosenka, jak dla mnie była wyrazista. Lidia ma mniej wyrazistą piosenkę i wydaje mi się, że nie ma większych szans na zwycięstwo bo się nie przebije. Choć różnie bywa. Dima z Rosji, na moje oko miał ładny, ale niezbyt wyrazisty utwór. I wygrał. Każdy konkurs ma swoją specyfikę, W maju będę kibicować Lidii, jako, że jestem patriotą. Ale złudzeń nie mam.
Jak dla mnie, najgorzej na ESC wypadł Ivan i Delfin. To tylko moje odczucie, nie biorę pod uwagę wyników, jakie odnieśli Polacy w poszczególnych startach.
W ubiegłym roku z większym entuzjazmem podchodziłem do IsiS Gee. Jej piosenka, jak dla mnie była wyrazista. Lidia ma mniej wyrazistą piosenkę i wydaje mi się, że nie ma większych szans na zwycięstwo bo się nie przebije. Choć różnie bywa. Dima z Rosji, na moje oko miał ładny, ale niezbyt wyrazisty utwór. I wygrał. Każdy konkurs ma swoją specyfikę, W maju będę kibicować Lidii, jako, że jestem patriotą. Ale złudzeń nie mam.
Jak dla mnie, najgorzej na ESC wypadł Ivan i Delfin. To tylko moje odczucie, nie biorę pod uwagę wyników, jakie odnieśli Polacy w poszczególnych startach.
Zgadzam się Ivan i Delfin jak do tej pory najgorsi.
Love song-Blue Cafe to jedna z lepszych kompozycji, które tam się pojawiły z naszego kraju, ale to w moim odczuciu.
I właśnie pamiętne preselekcje z 2003. Gdzie kibicowałem Let me introduce Kasii Klich i You may be in love-Blue Cafe
I tak mi zostało do tej pory z Kasią i Tatianą.
Zgadzam się również z Olegiem , że jedynie Man Meadow mieliby jakieś szanse później w konkursie, biorac pod uwagę jaki gatunek muzyki cieszy się tam powodzeniem. Ale i tak wolę Lidię. Liczę, że teraz jej kariera nabieże teraz rozpędu.
Podobno Edyta Górniak nie zajęła drugiego miejsca w normalnym systemie głosów, tylko wybrało ją jury, prawda to? To taki to mit o Edycie krąży
Love song-Blue Cafe to jedna z lepszych kompozycji, które tam się pojawiły z naszego kraju, ale to w moim odczuciu.
I właśnie pamiętne preselekcje z 2003. Gdzie kibicowałem Let me introduce Kasii Klich i You may be in love-Blue Cafe
Zgadzam się również z Olegiem , że jedynie Man Meadow mieliby jakieś szanse później w konkursie, biorac pod uwagę jaki gatunek muzyki cieszy się tam powodzeniem. Ale i tak wolę Lidię. Liczę, że teraz jej kariera nabieże teraz rozpędu.
Podobno Edyta Górniak nie zajęła drugiego miejsca w normalnym systemie głosów, tylko wybrało ją jury, prawda to? To taki to mit o Edycie krąży
A co to jest normalny system głosów?? Kiedyś nie było audiotele, ludzie nie mieli czasem telefonów, o komórkach już nie wspomnijąc, więc na ESC tylko jury decydowało. Audiotele zaczęło raczkować dopiero pod koniec lat 90., a Górniakowa była w 1994Tkk_Bolly pisze:Podobno Edyta Górniak nie zajęła drugiego miejsca w normalnym systemie głosów, tylko wybrało ją jury, prawda to? To taki to mit o Edycie krąży
To dla mnie bajka o Edycie prysła do tej pory myslałem , że chociaż po części została wybrana przez audiotele. To w takim razie jej miejsce jest mało znaczące. Pewnie Isis by sobie poradziła podobnie w takim systemie.Oleg pisze:A co to jest normalny system głosów?? Kiedyś nie było audiotele, ludzie nie mieli czasem telefonów, o komórkach już nie wspomnijąc, więc na ESC tylko jury decydowało. Audiotele zaczęło raczkować dopiero pod koniec lat 90., a Górniakowa była w 1994Tkk_Bolly pisze:Podobno Edyta Górniak nie zajęła drugiego miejsca w normalnym systemie głosów, tylko wybrało ją jury, prawda to? To taki to mit o Edycie krąży![]()
50%-50% lepszy system, najpierw głosowanie wszystkich krajów i z tego jedna tabelka i na koniec nieobliczalne głosy jury, które mogę ją przewrócic do góry nogami.