Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Goku pisze:
Oleg pisze:
Robi pisze:Jak do tej pory wszyscy nasi artyści nie przynieśli nam wstydu , wszystkie piosenki były dobre ,
A Blue Cafe? Sweeeet Song, Loooove Song :? ::plask wczolo:
To było dużo lepsze niż "Kaine Grenzen" czy "Follow my Heart" czerwonego i spółki ;).
Jakoś nie odbiło się to na wyniku. Obie piosenki Ich Troje miały o wiele więcej punków niż gniot Blue Cafe.. Większość ludzi jednak uznała te piosenki za lepsze niż "Love Song" i to są fakty..
Marisa

Post autor: Marisa »

A akurat "Follow my heart" i "Keine Grenzen" to bardzo fajne piosenki, ta druga z resztą zajęła bardzo dobrą pozycję w finałowym rankingu. W zeszłym roku Isis miała przyjemną piosenkę, ale że nas nikt nie lubi, to nie głosowali.

A te eliminacje w tym roku- szkoda gadać! Jakieś zespoły wyciągnięte z nie wiadomo skąd, pseudo artyści z "JOŚ", którzy się wybili dzięki marnemu show, a teraz chcą zawojować Europę :lol: . Jedyni porządni wykonawcy to byli Stachursky i Blue Cafe. Ale wiadomo, Stachursky zaśpiewał beznadziejnie, a w dodatku pchał się z piosenką po polsku. :roll: Przecież logiczne jest, że piosenka w naszym ojczystym języku nie miałaby szans.
Lidia mi się spodobała nawet, ciekawa piosenka, choć sądzę, że na taki konkurs przydałoby się coś bardziej żywiołowego.
Ridge: The only life I have, Brooke, I have with you.

Bridge <3 29.10
www.modanasukces.boo.pl/Forum
Tomala

Post autor: Tomala »

Moim zdaniem Polskę powinna (mimo, że chyba nie startowała) reprezentować Paulla. Ma bardzo podobny głos do Edyty Górniak, więc skoro Edyta osiągnęła na Eurowizji tak wielki sukces, to dlaczego Paulla miałaby go nie osiągnąć...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Tomala zgadzam się! Piosenka "Od dziś" byłaby idealna na konkurs, jest piękna i bardzo ciekawa.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tomala pisze:, to dlaczego Paulla miałaby go nie osiągnąć...
Dlatego, że jest marną podróbką.
Nawet w tym mini wywiadzie po wykonie zaczęła się zachowywać jak Edyta, żenada ::kwasny::
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Oleg pisze:
Goku pisze:
Oleg pisze:
Robi pisze:Jak do tej pory wszyscy nasi artyści nie przynieśli nam wstydu , wszystkie piosenki były dobre ,
A Blue Cafe? Sweeeet Song, Loooove Song :? ::plask wczolo:
To było dużo lepsze niż "Kaine Grenzen" czy "Follow my Heart" czerwonego i spółki ;).
Jakoś nie odbiło się to na wyniku. Obie piosenki Ich Troje miały o wiele więcej punków niż gniot Blue Cafe.. Większość ludzi jednak uznała te piosenki za lepsze niż "Love Song" i to są fakty..
Dokładnie, zgadzam sie z Tobą całkowicie Oleg. ::ok:: Nic gorszego nie pamiętam :evil: Wyszła tak fatalnie ubrana [jaki wstyd! ::plask wczolo: ] i zaczęła tym swoim głosem śpiewać w kółko Sweeeeeet Song, Looove Song. Żenada ::jezyk:: ::kwasny::
Tego konkursu nie oglądałam, lecz słuchałam z wanny ::krzyw:: Podobał mi się Artur, bo on jest wogóle super, lecz piosenka mdła i sie nie nadawała do Moskwy (aczkolwiek Arturek wyglądał świetnie i wogóle bosko :wink: ) . Lidia Kopania też bardzo fajnie śpiewała, ciesze się, że wygrała :D Myślę, że ma małe szanse, bo podobnych piosenek będzie z 10 co najmniej...
Gdzie te czasy, gdzie na preselekcjach były Łzy, Wilki, Ich Troje :cry: Pamietam, w 2003 roku była mocna konkursencja :twisted: I zwyciężyła najpiękniejsza piosenka :serce: A potem znakomite 7 miejsce i ta pamiętna ,,12" od Niemiec :wink: :zeby:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Jeśli ja miałbym wybierać to piosenka Isis Gee była o wiele lepsza niż piosenka Lidii Kopani i dlatego sam już nie potrafię odpowiedzieć na pytanie jaka piosenka ma szanse wygrać eurowizję, moim zdaniem Isis była cudowna a ostatecznie była pod koniec zestawienia wiec może przeciętna piosenka Lidii będzie wyżej...?
Nobody does it better
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Oglądałam wczoraj cały ten koncert i przyznam szczerze, że żadnej z tych "gwiazd" nie wysłałabym na Eurowizję xP Ani jedna spośród 10 piosenek nie spodobała mi się. Może to dlatego, że słucham zupełnie innej muzyki...
Cieszy mnie tylko jedna rzecz: że nie będzie nas reprezentowała Ola Szwed ::jezyk::
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Najbardziej podobała mi się piosenka zespołu Tigrita Project. Fakt, że piosenka może nie na Eurowizję, ale ten francuski wokalistki super ;) i fajnie można by było do tego zatańczyć :serce: ogólnie oprawa muzyczna piosenki świetna (chociaż trochę mi przypominała Gotan Project). Nikt inny jakoś specjalnie mi się nie podobał...
Marisa

Post autor: Marisa »

Marek Forrester pisze:Tomala zgadzam się! Piosenka "Od dziś" byłaby idealna na konkurs, jest piękna i bardzo ciekawa.
Nie miałaby szans. Z prostej przyczyny- jest w naszym ojczystym języku. A bądź co bądź minęły już te czasy, gdy każdy kraj śpiewał po swojemu. Widać to na zeszłorocznym przykładzie, gdzie w innych językach śpiewała chyba tylko Hiszpania i Bośnia z Hercegowiną. Francja, Niemcy, Rosja- nawet oni przeszli na angielski, więc to chyba o czymś świadczy.
Ostatnio zmieniony 2009-02-15, 22:14 przez Marisa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ridge: The only life I have, Brooke, I have with you.

Bridge <3 29.10
www.modanasukces.boo.pl/Forum
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Damians pisze:
Tomala pisze:, to dlaczego Paulla miałaby go nie osiągnąć...
Dlatego, że jest marną podróbką.::kwasny::
Tak zgadzam się, w końcu ta dzisiejsza technika... może zdziałać cuda i stworzyć nieziemskie głosy, więc kto wie :) Naprawdę to jest bardzo możliwe 8)

A tak serio Paulla powinna jechać na tą Eurowizję bez dwóch zdań. Isis Gee była okropna, moim zdaniem teraz będzie lepiej, bo ta 'nowa' dziewczyna naprawdę dobrze śpiewa :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Chciałbym by na ESC pojechał wykonawca, który śpiewa po polsku.
W ubiegłym roku z większym entuzjazmem podchodziłem do IsiS Gee. Jej piosenka, jak dla mnie była wyrazista. Lidia ma mniej wyrazistą piosenkę i wydaje mi się, że nie ma większych szans na zwycięstwo bo się nie przebije. Choć różnie bywa. Dima z Rosji, na moje oko miał ładny, ale niezbyt wyrazisty utwór. I wygrał. Każdy konkurs ma swoją specyfikę, W maju będę kibicować Lidii, jako, że jestem patriotą. Ale złudzeń nie mam.
Jak dla mnie, najgorzej na ESC wypadł Ivan i Delfin. To tylko moje odczucie, nie biorę pod uwagę wyników, jakie odnieśli Polacy w poszczególnych startach.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Zgadzam się Ivan i Delfin jak do tej pory najgorsi.
Love song-Blue Cafe to jedna z lepszych kompozycji, które tam się pojawiły z naszego kraju, ale to w moim odczuciu.
I właśnie pamiętne preselekcje z 2003. Gdzie kibicowałem Let me introduce Kasii Klich i You may be in love-Blue Cafe :D I tak mi zostało do tej pory z Kasią i Tatianą. :wink:
Zgadzam się również z Olegiem , że jedynie Man Meadow mieliby jakieś szanse później w konkursie, biorac pod uwagę jaki gatunek muzyki cieszy się tam powodzeniem. Ale i tak wolę Lidię. Liczę, że teraz jej kariera nabieże teraz rozpędu.

Podobno Edyta Górniak nie zajęła drugiego miejsca w normalnym systemie głosów, tylko wybrało ją jury, prawda to? To taki to mit o Edycie krąży ::chytry::
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Tkk_Bolly pisze:Podobno Edyta Górniak nie zajęła drugiego miejsca w normalnym systemie głosów, tylko wybrało ją jury, prawda to? To taki to mit o Edycie krąży ::chytry::
A co to jest normalny system głosów?? Kiedyś nie było audiotele, ludzie nie mieli czasem telefonów, o komórkach już nie wspomnijąc, więc na ESC tylko jury decydowało. Audiotele zaczęło raczkować dopiero pod koniec lat 90., a Górniakowa była w 1994 ::krzyw:: Ale od tego roku jury też zaczyna mieć więcej do powiedzenia, bo głosy w finale będą i od widzów i od jury - 50%-50%, ale w półfinale będzie tak jak w zeszłym roku - 9 piosenek wybierają telewidzowie, dziesiątą jury - przypominam, że Isis weszła do finału właśnie dzięku jury rok temu.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Oleg pisze:
Tkk_Bolly pisze:Podobno Edyta Górniak nie zajęła drugiego miejsca w normalnym systemie głosów, tylko wybrało ją jury, prawda to? To taki to mit o Edycie krąży ::chytry::
A co to jest normalny system głosów?? Kiedyś nie było audiotele, ludzie nie mieli czasem telefonów, o komórkach już nie wspomnijąc, więc na ESC tylko jury decydowało. Audiotele zaczęło raczkować dopiero pod koniec lat 90., a Górniakowa była w 1994 ::krzyw::
To dla mnie bajka o Edycie prysła do tej pory myslałem , że chociaż po części została wybrana przez audiotele. To w takim razie jej miejsce jest mało znaczące. Pewnie Isis by sobie poradziła podobnie w takim systemie.
50%-50% lepszy system, najpierw głosowanie wszystkich krajów i z tego jedna tabelka i na koniec nieobliczalne głosy jury, które mogę ją przewrócic do góry nogami. ::rad:: Ale będą emocje!
ODPOWIEDZ