Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Jeżeli te trzy imprezy mają być w jednym dniu, to masakra i tragedia w jednym ::kwasny:: Powinni przenieść finał JOŚ na jeszcze kolejny tydzień ::kwasny::

Tkk_Bolly jesteś taki pewny przejścia Isis, więc nie wierzysz w słowa Leszczyńskiego, który bezlitośnie ją krytykuje... A ja mu wierzę. Mam nadzieję, że Isis nigdzie się nie zakwalifikuje.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Nie wiem Damians jak możesz tak mówić? Na jakiej podstawie życzysz tego Isis?

Eurowizja nie ma wysokiej oglądalności ale napewno odbierze JOS3 widzów.
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Oleg pisze:
Tkk_Bolly pisze:W jakiej stacji będzie można oglądać drugi półfinał? Posiadam Cyfrowy Polsat. Znajdzie się tam jakiś kanał nadający konkurs.
Te kanały pokażą drugi półfinał - 22 maja:
numer kanału - nazwa
502 - RIK Sat
531 - RTS Sat
556 - ERT Sat
573 - RTP Int
748 - TRT Int
811 - RTR Planeta
1615 (TV1) lub 1616 (TV2) - HRT
Na Cyfrowym Polsacie nie ma żadnego z tych kanałów :| To chybą sa z Cyfry Plus , a mi chodziło o Cyfrowy polsat. A jak nie ma to czy będzie jakaś transmisja w internecie?
Damians pisze:Jeżeli te trzy imprezy mają być w jednym dniu, to masakra i tragedia w jednym ::kwasny:: Powinni przenieść finał JOŚ na jeszcze kolejny tydzień ::kwasny::

Tkk_Bolly jesteś taki pewny przejścia Isis, więc nie wierzysz w słowa Leszczyńskiego, który bezlitośnie ją krytykuje... A ja mu wierzę. Mam nadzieję, że Isis nigdzie się nie zakwalifikuje.
A co ma wspólnego przejścia Isis z opinią Robert Leszczyńskiego. Tylko opinią, bo chyba nie podał żadnych faktów, dwodów nic... wiec ja mu nie wierze. Może chciał o sobie przypomieć i być kontrowersyjny. Tak jak np Katarzyna Kanclerz, który dzieki Wiśniewskiemu, Rubikowi i Mandarynie zasiądzie w jury nowego programu
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Tkk_Bolly pisze:
Oleg pisze:
Tkk_Bolly pisze:W jakiej stacji będzie można oglądać drugi półfinał? Posiadam Cyfrowy Polsat. Znajdzie się tam jakiś kanał nadający konkurs.
numer kanału - nazwa
502 - RIK Sat
531 - RTS Sat
556 - ERT Sat
573 - RTP Int
748 - TRT Int
811 - RTR Planeta
Na Cyfrowym Polsacie nie ma żadnego z tych kanałów :| To chybą sa z Cyfry Plus , a mi chodziło o Cyfrowy polsat. A jak nie ma to czy będzie jakaś transmisja w internecie?
Nie, to jest z Cyfrowego Polsatu. Zresztą, wszystkie te kanały są ogólnodostępne z satelity, więc myślę, że C Polsat ich nie koduje. No, a czwartkowy półfinał będzie można także oglądać na oficjalnej stronie Eurowizji - eurovision.tv.
Tkk_Bolly

Oleg pisze:
Tkk_Bolly pisze:
Oleg pisze:
numer kanału - nazwa
502 - RIK Sat
531 - RTS Sat
556 - ERT Sat
573 - RTP Int
748 - TRT Int
811 - RTR Planeta
Nie, to jest z Cyfrowego Polsatu. Zresztą, wszystkie te kanały są ogólnodostępne z satelity, więc myślę, że C Polsat ich nie koduje. No, a czwartkowy półfinał będzie można także oglądać na oficjalnej stronie Eurowizji - eurovision.tv.
Nie ma co kodować , bo ich nie ma. u siebie na Cyrfowym Polsacie, jest tam około 200 kanałów, ale tych wymienionych nie ma. Niewiem czy tylko u mnie czy da się je jakoś wyszukać...
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Do listy kanałów, które podał Oleg, dodam jeszcze SLO TV1, bądź SLO TV2 (Słowenia). W ubiegły czwartek o 20.. słoweńska Dwójka dała półtoragodzinny program prezentujący piosenki startujące w ESC2008.
HRT2 z Chorwacji zazwyczaj jest kodowana, więc podejrzewam, że transmisja będzie na HRT1 (na terminalach Cyfry+ jest pod numerem 326).
W przypadku Rosji transmisję może przeprowadzić Pierwyj Kanał a nie RTR Planeta. Oba kanały są niekodowane z Hot Bird. Pierwyj kanał na Cyfrze jest pod numerem 118.

Wszystkie wymienione kanały nadawane są FTA, czyli są niekodowane. Dziwię się, że nie ma ich w grupie kanałów zagranicznych Cyfrowego Polsatu. Abonenci C+ mają dostęp do tych kanałów, niezależnie od wybranego pakietu. Niestety, nie mam tej platformy, więc nie mogę się wypowiedzieć w tej sprawie.

Przygotuję jeszcze listę kanałów transmitujących ESC wraz z numerami na Cyfrze+.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Podaję listę trzech stacji z Hot Bird'a, na których będzie można oglądać drugi, czwartkowy półfinał ESC. Te kanały są dostępne również na Cyfrze+. W nawiasie podaję numer kanału ( na liście operatora, mają to wszyscy abonenci):

ERT Sat Europe (lub EPT World) - grecki odpowiednik TVP Polonia (323);
SLO TV2 - słoweńska publiczna Dwójka (335) - istnieje niewielkie prawdopodobieństwo kodowania;
TRT Int. - turecki odpowiednik TVP Polonia (396).

Stacji jest trochę więcej. Transmisję prawdopodobnie przeprowadzi też C1 (ARM1 - jedyny kanał publiczny z Armenii), nie można wykluczyć, że też relacjonować będzie TVRi (rumuński kanał dla zagranicy). W Chorwacji transmisję przeprowadzi HRT 2, który jest kodowany.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Ja już to zrobiłem kilka postów wyżej. No, może nie tak szczegółowo, ale nie wymieniłeś np. stacji rosyjskiej, czy tureckiej. Ja mam zamiar oglądać na RTR Planeta :wink:
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na kilka pytań, wiem, że one gdzieś były kilkanaście stron wcześniej, ale naprawdę nie mam teraz głowy do tego, by szukac :( Czemu półfinał jest podzielony na dwa półfinały? Dlaczego drugiego nie pokaże tvp? Ile krajów wystąpi dziś? Kto poprowadzi? I będę wdziećzna za odp. :D
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Czemu półfinał jest podzielony na dwa półfinały?
Bo w półfinale musiałoby wystąpić aż 29 wykonawców, ale przede wszystkim chciano rozbić bloki państw głosujących na siebie nawzajem i do losowania podzielili je na kilka koszyków, np. w jednym były Bałkany, w drugim były ZSRR, w trzecim Skandywnawia, w czwartym pary typu Cypr-Grecja, tak, by np. słaba piosenka z BJR Macedonii n-ty raz z rzędu nie przeszła z 10. miejsca w półfinale tylko dzięki głosom sąsiadów i byłej Jugosławii.
Dlaczego drugiego nie pokaże tvp?
Bo władze tvp uznały, że dwa koncerty - wtorkowy i sobotni w pełni spełnią oczekiwania widzów :twisted: A za prawa do czwartkowego i tak musieli zapłacić, bo wykupuje się trzy koncerty jako całość.
Ile krajów wystąpi dziś? Kto poprowadzi?
19
Prowadzenie: Jovana Janković & Zeljko Joksimović
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Jesteśmy w końcu w finale tego konkursu :: bow :: Byłem pewny ,że wejdziemy . Moim zdaniem nasz utwór dzisiaj był najlepszy , więc coś mi się wydaje ,że zajmiemy wysokie miejsce.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Przegapiłem, jak się rozłożyły głosy na Isis? Jest już na necie występ? ::chytry::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tkk_Bolly

Głosy z półfinału są utajnione do dnia po finale.Isis naprawdę dobrze się zaprezentowała. Europa ją doceniła co mnie cieszy. Prawie wytypowałem całą dziesiątkę która przejdzie , tylko myślałem , że zamiast Azejberżanu i Bośni&Harcegowiny wejdzie Irlandia i Słowenia. Ale to i lepiej
Wogóle cieszę się także , że ludzie nie głosowali na kicz w większości przypadków Estonia , Irlandia czy nawet w początkach Słowenii wiało tandetą . I te kraje się nie zakwalfikowały.

Natomiast co mi się podobało: Dima Bilan z Rosji jest moim faworytem . I bardzo dobrze zaprezentowała się Armenia i Izrael. I to jest moja trójka z pierwszego półfinału nie biorąc pod uwagę Polski. Następnie Grecja io Norwegia( Norweszka miała podobny głos do Aguilery)

Jeszcze kilka słów o Isis oprócz wspaniałego wystepu , bardzo ładnie wyglądała w rozpuszczonych włosach , w tej sukience z diamentami i chyba dośc czuła się swobodnie , nie bylo widac po niej zdenerwowania. licze , że będzie w Top 10 i wtedy możemy mówić o wielkim sukcesie
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Adex-fan Brooke pisze:Przegapiłem, jak się rozłożyły głosy na Isis? Jest już na necie występ? ::chytry::
http://www.youtube.com/watch?v=gvu188dImZo&eur

KOLEJNOŚĆ W FINALE:

1. Rumunia
2. Wielka Brytania
4. Niemcy
5. Armenia
6. Bośnia i Hercegowina
7. Izrael
8. Finlandia
10. POLSKA
19. Francja
20. Azerbejdżan
21. Grecja
22. Hiszpania
23. Serbia
24. Rosja
25. Norwegia
Awatar użytkownika
emeralda

Post autor: emeralda »

Jestem rozczarowana ;) Przede wszytskim dlatego, ze na Polonii nikt nie komentowal. Ciemniak nie jestem, prosty angielski potrafilam zrozumiec. Brakowalo mi tych komentarzy Orzeszka - skad kto przyjechal, kim sa rodzice, i innych perelek, plotek i fajnych komentarzy niby mowionych od niechcenia ;) Czy na jedynce tez nikt nie komentowal/tlumaczyl??

o ile w poprzednich latach bylo duzo fajnych piosenek w polfinalach i finalach - to tym razem przewazalo niestety badziewie.

Moje subiektywne odczucia:
- Podobala mi sie Andora. Jako piosenka latwa, wpadajaca w ucho, melodyjna, przyjemna. No ale kto mial na nich glosowac? W ogole pewnie malo kto slyszal o Andorze.
- Malzonkowi podobal sie Izrael, mi tak sobie.
- Podobal mi sie Dima z Rosji - chyba jedyny co wsrod nich potrafil spiewac. Piosenka juz mi sie tak bardzo nie podobala, poprzednio mial duzo ladniejsza (i gdyby wtedy moze nie wystapil w obszarpanym podkoszulku - kto wie moglby wygrac). No i ten Ilia Kulik na lyzwach ;)
- Na moje amatorskie ucho - pani z Holandii tez umie niezle spiewac.
- Irlandia - badziew wielki. Szkoda komentowac. Tak jak wystep Estonii.
- Skandynawia z uporem maniaka wysyla zespoly ciezkometalowe. To chyba raczej nie ten styl muzyki na ten konkurs. Raz sie udalo tym potworkom - ale to zasluga charakteryzacji i skandalizacji chyba a nie gusta muzyczne przecietnego Europejczyka.
- Polske schwale. Kobieta ladnie zaspiewala i na tle tego badziewia prezentowalismy sie calkiem dobrze. Jedynie jej wyglad mi sie nie podobal. Czemu znowu jest stereotypowy obraz Polki - spalona w solarium skwarka, kilo tapety, wlosy niemozliwie rozjasnione? No i stuningowana chyba jest niezle - chirurdzy plastyczni sie przy niej duzo napracowali. Pomijajac wizje, fonia byla bardzo dobra.

Czekam na final, bo strasznie mnie kreci glosowanie :D i patrzenie czy znowu ruskie glosuja na siebie, balkany na siebie i skandynawia na siebie. I czy tradycyjnie Cypr i Grecja dadza sobie po 12 punktow ;)
ODPOWIEDZ