Dwie Strony Medalu

Post autor: Goku »

Temat o nowym Serialu TVP

Opis(tvp.pl):

Serial o wielkich emocjach, o sile walki, o przyjaźniach na całe życie i wielkich miłościach – czyli o wartościach, które w życiu każdego człowieka są najważniejsze.

Akcja serialu rozgrywa się w klubie sportowym, który jest prawdziwym centrum życia 20 tysięcznego Szczelina, miasteczka gdzieś w zachodniej Polsce. Kulisy walki o sportowe trofea i sukcesy, czyli tytułowa druga strona medalu, czasem radosna, czasem mroczna zapisywana przez codzienne drobne zwycięstwa i porażki, to codzienność bohaterów mieszkańców Szczelina. To serial o wielkich emocjach, o sile walki, o przyjaźniach na całe życie i wielkich miłościach – czyli o wartościach, które w życiu każdego człowieka są najważniejsze. W serialu zobaczymy gwiazdy - Daniela Olbrychskiego, Sławomira Orzechowskiego, Tomasza Karolaka, Ewę Wencel, Gabrielę Kownacką, a także wielu aktorów młodego pokolenia – min. Jakuba Strzeleckiego, Karolinę Nolbrzak i Macieja Brzoska.

Klub wpadł w finansowe tarapaty. Z powodu zaległości płatniczych elektrownia odcięła dopływ prądu. To nie jedyny kłopot, jakiemu zaradzić musi prezes Wysocki. Romek, gwiazda i kapitan miejscowej drużyny piłkarskiej, nie chce dłużej zastępować trenera, nieobecnego z braku pieniędzy na wynagrodzenie. Grozi odejściem z klubu. Pomocy potrzebuje też sekcja kolarska. Jej lider Sebastian podczas treningu na ulicach Szczelina wpada pod koła samochodu Adama Zalewskiego, wychowanka miejscowego domu dziecka, który po latach wraca już jako biznesmen w rodzinne strony. Zalewski pierwsze kroki kieruje do burmistrza Żelazka, z którym łączą go niejasne sprawy z przeszłości. Sebastian nie ma co marzyć o nowym rowerze. W naprawie starego pomaga mu oddany klubowi portier Toni, były bokser. W dodatku dziewczyna Sebastiana, Iza z sekcji szermierczej, zalotnie spogląda na Romka. Sebastiana z kolei wspiera Beata, rywalka Izy z sekcji. Małżeństwo prezesa klubu, Janusza Wysockiego, jest poważnie zagrożone. Jego żona Jola ma dość nadmiernego angażowania się męża w sprawy klubu.

Właśnie na TVP leci drugi odcinek...Jutro o 17.30 kolejne dwa odcinki...Jak na razie najbardziej spodobała mi się postać Izy...

Post autor: Brooklyn »

Już reklama pokazywała, że będzie to słaby serial. Trochę jednak widziałem, ale tylko dlatego, że nie miałem nic lepszego do roboty. Czasami zdarza się przeziębić czy nie mieć kłopoty z Internetem...
Najlepiej grała ta aktorka, która gra Anię (?) w "Rodzinie zastępczej plus".

Post autor: Abec »

Gabriela Kownacka.

Serialu nie widziałem, więc więcej nie piszę ;)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Re: Dwie Strony Medalu

Post autor: LoLex »

Goku pisze:Opis(tvp.pl):

Serial o wielkich emocjach (...)

Jak na razie tych emocji to niewiele. Wróciłem zmęczony i akurat włączyłem TVP1, bo nawykowo pomyślałem o "Klanie". Od miesiąca trąbili o tym serialu "Dwie strony medalu" z pioseneczką Maryli. Zwiastuny mnie strasznie bawiły, bo wyglądały na amatorszczyznę. Po obejrzeniu wydawało mi się, że ten serial trwał 15 minut. Olbrychski znowu w serialu. Tym razem gra chyba jakiegoś poplątańca. No i Szczepan z "Kryminalnych" coraz częściej się pokazuje w serialach.

Post autor: arturkcf »

Fajnie, a co tam u Janeczki z m jak miłość, bo ją też widziałem w spocie.

Post autor: Brooklyn »

arturkcf pisze:Fajnie, a co tam u Janeczki z m jak miłość, bo ją też widziałem w spocie.
W "DWM" uczy szermierki.

Post autor: LoLex »

arturkcf pisze:Fajnie, a co tam u Janeczki z m jak miłość, bo ją też widziałem w spocie.
Ha, Wencelowa gra trenerkę szermierki. ::loll:: ::loll:: ::loll::

Post autor: Bridget »

Obejrzałąm kwałek przypadkiem bo nie wiedziałąm ze Savannah przerzucili na inna pore. Nic ciekawego jeśli o mnie chodzi nie dopatrzyłam sie. Serialik na poziomie jaki lubi tvp1, raczej nie bede go oglądać...

Post autor: Misia »

Mnie już zniecheciły same reklamy tego serialu ::kwasny:: Dałam sobie z nim spokój ::chytry::
Team Hunter:)A jak!

Post autor: Damians »

Misia pisze:Mnie już zniecheciły same reklamy tego serialu ::kwasny:: Dałam sobie z nim spokój ::chytry::
A mi właśnie reklama bardzo się podoba. Najlepsza jest tytułowa piosenka Maryli, mogę jej słuchać cały czas ::rad:: ::jezyk::

Post autor: Misia »

Ja niestety nie... ::jezyk::
Team Hunter:)A jak!

Post autor: Marek Forrester »

Nuda... Zapowiedali wielki hicior a mnie ten serial niczym nie zaskoczył wręcz zanudzał, nie będę go oglądał... :)
Nobody does it better

Post autor: Goku »

A mi bardzo się spodobał ten serial...Zakochałem się w postaci Izy :serce: :: bow :: ::jezyk::...

Znalazłem ciekawą stronę o serialu:

http://www.besta.pl/produkcja/dsm/dsm_pl.html

Oraz strona na filmpolski.pl ze streszczeniami do 10 Odcinka!!!(Spojery!!!):

http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/1218550

Tylko skąd mogę wziąć czołówkę??

Post autor: Marek Forrester »

Obrazek

Jeśli ktoś ma ochotę ściągać ten serial to odcinek drugi:

Odcinek2 Cześć1
Odcinek2 Cześć2

Wkrótce dodam kolejne odcinki...
Nobody does it better
SallyFan
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Alex a masz może wgraną czołówke? Nie chce ściągać aż pół odcinka, chce tylko czołówke, bo nie mam możliwości oglądania tego - nie ma mnie wtedy w domu ::ysz::
ODPOWIEDZ