JamesBond#00788
JamesBond#00788
Policjanci z Miami (Miami Vice)

Post autor: JamesBond#00788 »

Czesć! Witam Was wszystkich jako stary znajomy James Bond ale w nowym temacie, który dotyczy jednego z najlepszych (oczywiście po "Modzie na sukces") seriali telewizyjnych, jakie wyprodukowała tzw "Ameryka" (czyli USA) na przestrzeni kilkudziesięciu lat XX wieku! Mowa mianowice o serialu "Miami Vice" - "Gliniarze z Miami" w obsadzie Dona Johnsona jako Sonny'ego Crocketta i Edwarda Jamesa Olmosa jako Ricardo Tubbsa" - policyjnego duetu wszechczasów! ::ok:: Być może są tacy, co go oglądali, być może też są tacy, co go jeszcze NIE oglądali" Dlatego właśnie wyszedłem naprzeciw "wyzwaniu" i stworzyłem dział, do Waszej dyspozycji, w którym możecie dowolnie wypowiadać się na temat tego serialu, czy też umieszczać różne materialy (filmiki, fotki, etc...). Niestety ja "niewiele mogę (Wam)dać!" bo "sam niewiele mam (na ten temat)" :cry: "Przykro mi!" może wystosujemy jakaś "petycję" :D do TVP, być może się zgodzi w zamian za niewyemitowanie od początku MNS (Mody na sukces). Powinniście ją ujrzeć gdzieś jeszcze w ten weekend, lub maksymalnie w przyszłym (ostatnim) tygodniu przedwakacyjnym" No to narazie tyle na ten temat, a więc ja życze miłego długiego weekendu! No i byle do wakacji (oby z "Miami Vice" w TVP1)! Pa! 8)

Post autor: Adex-fan Brooke »

Pamiętam jak ten serial był popularny na początku lat '90 w Polsce. Fajna czołówka, ale mnie nigdy nie był w stanie na tyle zaciekawić aby go śledzić. Niedawno powtarzali go chyba na Tv4 a teraz chyba na Tvn7 więc po co Ci jakieś petycje skoro on jest obecny w tv? :wink:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
JamesBond#00788
JamesBond#00788
Powód do napisania petycji...

A po to petycje, byś mogł oglądać w TVP (którą większość ogląda) a nie koniecznie w TVN7 (której nie wszyscy oglądają - bo Cyfra Plus troche więcej kosztuje niż abonament za TVP)! Zresztą są tacy, co chętnie by obejrzeli ten serial choćby jeszcze raz! Albo ci, co nigdy go nie oglądali, (chocby ja :mrgreen: )! I pewnie większość się z tym zgodzi! Pozdrawiam! 8)

Post autor: Marek Forrester »

Skończmy z tymi petycjami a co do serialu to nie wiem dlaczego ale nie przepadam za nim!
Nobody does it better
JamesBond#00788 pisze: Albo ci, co nigdy go nie oglądali, (chocby ja :mrgreen: )!)
Skoro go nigdy nie oglądałeś, to czemu jesteś nim tak zafascynowany, że aż chcesz pisać petycje? :lol:
JamesBond#00788
JamesBond#00788

Skoro go nigdy nie oglądałeś, to czemu jesteś nim tak zafascynowany, że aż chcesz pisać petycje?
Ponieważ bardzo podobają mi się klimaty lat 80!

Post autor: mailo »

Niedawno nakręcono film na podstawie tego serialu. Podobno jego budżet przekroczył 150mln dolarów.

Post autor: Primok »

Serial znowu powócił na TVN7 w tygodniu o 15.05 :wink: .

Serial jest bardzo dobry, a do tego dzisiaj był jeden z najbardziej zakręconych i najlepszych odcinków: kosmici, UFO, kręgi Jacoba, a do tego sam James Brown jako Lou De Long oraz Chris Rock :zeby: . Oj bardzo schizowaty odcinek :mrgreen: .

A tak w ogóle to kto w tym serialu nie występował w poszczególnych odcinkach 8) .

Post autor: Dragon_Scale »

Serial kultowy i jeden z moich ulubionych.Genialny klimat tamtych lat, świetna obsada(Don Johnson the best :D ) no i jeszcze świetny soundtrack... z seriali akcji wolałem chyba tylko Nash'a Bridgesa
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Odkopuję ten temat po dokładnie 13 latach!

Od najbliższego poniedziałku telewizja WP będzie emitować "Policjantów z Miami". Emisja serialu będzie 4 razy w tygodniu o dobrej porze, czyli o 19.00: http://www.portalmedialny.pl/art/73381/ ... ji-wp.html .

Post autor: Artur »

Wspaniały klimat, świetna muzyka oraz gra aktorska.
Dobra alternatywa dla widzów NTC co mają dosyć polskich oper mydlanych na TVN-ie czy TVP2.
ODPOWIEDZ