Temat seksu w serialu

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Temat seksu w serialu

Post autor: Adex-fan Brooke »

Obecne odcinki obfitują w rozmowy o seksie itp. Pomijając więc kto z kim w serialu, myślę że przyda się ten osobny temat do romowy o "Brooke's Bedroom" i kasecie Pierce'a i Taylor. Obu stronom przyznaję rację -uważam że to całkiem dobry pomysł i przekaz serialu - zgadzam się z tym co mówi Taylor i Pierce -ale jednak chwilami przesadzają i tworzą jakieś utopijne rzeczy, zgadzam się też z Brooke jako przedstawicielką promowania seksualności -obie panie powinny jednak połączyć siły -to dopiero byłby efekt -chyba teraz ja mówie utopijne rzeczy ::jezyk::
Tak czy tak oba projekty są interesujące z tym że ten Brooke bardziej efektowny i dochodowy, nie każdy tez rozumie przekaz Brooke -na szczęście Ridge tak
Jeszcze co do tematu seksu w serialu - wątek Amber i Ricka jest bardzo dobry - może uczyć młodych odbiorców odpowiedzialności i konsekwencji w związku z seksem, dobre jest to że wspominają np. o AIDS. A jak wy sądzicicie o tym wszystkim? Może bierzecie wzór z którejś postaci? ::chytry::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Ireth

Post autor: Ireth »

W zachowaniach seksualnych to lepiej się nie zapatrywać na bohaterach MNS :lol: :mrgreen: .Wg mnie scenarzyści powinni więcej pamiętać o powszechności antykoncepcji i szerokiej dostępności informacji o niej-to absurd z tymi ciążami tam,Brooke np ma tyle dzieci ale czy któreś było planowane :mrgreen: ?Rick też,rozumiem,że młody ale...Oni się tam zachowuja jakby antykoncepcja nie istniała.
Awatar użytkownika
Boldfanka

Post autor: Boldfanka »

Masz rację Ireth w całej rozciągłości ::ok::
Ale w serialu muszą być takie głupoty, problemy i komplikacje, bo ludzie to kupują.
Gdyby było wszystko z sensem i gdyby zachowywali się odpowiedzialnie, to publika zaczęłaby się nudzić ::jezyk::
A tak są dyskusje, kłótnie i pouczanie biednych bohaterów tego dzieła i....wszystko się kręci i pieniądze lecą do kieszeni producentów.
Oczywiście jak kiedyś przegną pałę (chyba już to robią w ostatnich miesiącach w USA) to zniechęcą w końcu widzów.
Ja też często jestem na granicy wytrzymałości i powtarzam sobie, że to już ostatni odcinek..... więcej nie oglądam tych głupot, ale......wracam, bo to NAŁÓG i przywiązanie do niektórych postaci.
A te wszystkie pseudonaukowe dyskusje Taylor i Pierce'a to takie truizmy i banały, że nawet nasz 13-letni Bartex zna się na tym pewnie lepiej i sformułowałby te wszystkie "odkrycia" inteligentniej. Dostaję mdłości słuchając tego uczonego bla, bla ::kwasny:: :nie: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

No tak racja, ale plusów żadnych?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Ireth

A mi się wydaje,że jednak mogliby imteligentniej rozwiązać rozmaite seksualne wpadki.Np w "Przyjaciołach" Rachel zaszła w ciąże i też była to nie lada niespodzianka :twisted: ale to dlatego,że antykoncepcja zawiodła a nie dlatego,że jej nie stosowali(no w przypadku MNS to nie wiem czy oni o niej WIEDZĄ :twisted: ).Choć i tak zrobili postęp z powodu jednej akcji ale to dopiero w usa a tu nie moge pisać bo dział niespoilerowy(Adex,może lepiej dac ten temat do spoilerowych i wtedy można pisać swobodniej?)Co do wywodów Piercea i Taylor to nie wiem nawet jakie są bo nie mam czasu oglądać :(
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Jeśli Oleg może to niech przeniesie -aczkolwiek chciałem pogadać o obecnych wydarzeniach z Tvp1 - a co do antykoncepcji to gadają o niej teraz trochę -właśnie dzięki temu wątkowi ciąży Amber.
Awatar użytkownika
Ireth

Adex-fan Brooke pisze:Jeśli Oleg może to niech przeniesie -aczkolwiek chciałem pogadać o obecnych wydarzeniach z Tvp1 - a co do antykoncepcji to gadają o niej teraz trochę -właśnie dzięki temu wątkowi ciąży Amber.
No wlaśnie,chętnie bym sobie obejrzała i zobaczyła,ale...znam siebie.Jak zacznę ogladać to nici z nauki,a teraz nie moge sobie na to pozwolic.Co mówią?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Rick żałował że nie użył prezerwatywy ::jezyk:: nic takiego -ale ogólnie wszyscy o seksie się nagle rozgadali -Ridge i Eryk zgodzili się na pomysł Brooke-zainspirowanej Lauren - "Sypialnie Brooke". Ireth teraz zbliża się coś ciekawego z Brooke -nie możesz przegapić.
Primok

Post autor: Primok »

Ja uważam, że ten seksualny wątek z Amber i Rickiem jest strasznie sztuczny od samego początku. A najlepsze są te uwagi i komentarze CJ'a;).
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Najgłupsze jeśli chodzi o seks było to że James był "prawiczkiem" a Taylor była jego pierwszą kobietą (potem związał się z Brooke). A jakie głupie miał na to wytłumaczenie - że był człowiekiem nauki i nie miał czasu a takie rzeczy. Śmieszne było jak Brooke uczyła seksu starego faceta:) Jake z tego co pamiętam tez miał probley z kobietami, ale był molestowany w przeszłości.
Awatar użytkownika
Magdoszka

Post autor: Magdoszka »

Sypialnia Brooke była wspaniałym pomysłem.
Bardzo miło było mi patrzeć na Stephanie jak dostaje szału oraz drgawek ze złości i na Taylor jak cała denerwowała się przed tv. Cieszę się z porażek Stephanie.
Brooke w akcji, to jest coś.!
Awatar użytkownika
Kokoszka

Post autor: Kokoszka »

Ta scena z sypialnią to było coś.
Lubię patrzeć jak Brooke się ta komptomituje :mrgreen:
Pociągając za sobą Ridge'a i Stefcię ::krzyw::
Jeśli nie rozumiesz woni, esencja Cię nie zadowoli...
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Brooke osiągnęła sukces :)
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Też się cieszę z sukcesu Brooke a tym bardziej, że jest to przeciwne poglądom Taylor, ciekawe czy jej film będzie bardziej rozchwytywany niż ta kolekcja bielizny :mrgreen:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Wiwi, ja wykupię cały nakład filmu Taylor ::chytry::
I co na to powiesz? :serce:
ODPOWIEDZ