Kto ogląda najnowszy serial twórcy Gotowych na wszystko czyli Devious Maids? Polska nazwa chyba powinna być przebiegłe pokojówki. Ja oglądam z ciekawości od 1 odcinka (było dopiero 10 odcinków, zostały 2, ale już ogłoszono na szczęście, iż będzie 2 sezon). Producentką jest też Eva Longoria, gra tam m.in. Grant Show (Jake z Melrose Place), ale też są aktorzy, którzy byli epizodycznie w Gotowych na wszystko. Polecam wszystkim! Świetny, zabawny serial z tajemnicą w tle. Jest to serial bardzo podobny do Gotowych na wszystko, oczywiście jednak nigdy im nie dorówna, ale powinien zostać podobnym hitem gdy wyjdzie poza USA. Jak ktoś lubił desperatki nie ma wątpliwości, że ten serial częściowo zapełni mu pustkę i spodoba się. :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Adex-fan Brooke »

Proponuję zmodyfikować nazwę tego tematu dodając polską nazwę bo serial już jest nadawany w Polsce na Fox Life, niestety zamiast nazwać go Sprytne czy przebiegłe pokojówki wymyślili nazwę Pokojówki z Beverly Hills :roll: Tymczasem w USA 20 kwietnia będzie sezon 2.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Nazwa wątku została zmieniona. :wink:

Post autor: mailo »

Chyba zacznę oglądać:)

Post autor: sharkinator »

Ja też to poważnie rozważę skoro Adex poleca. Gotowe na wszystko to najlepszy serial jaki oglądałem, mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Jestem po po pierwszym odcinku. Klimat rzeczywiście bardzo przypomina DH - też są 4 przyjaciółki, jest tajemnica, intryga, ale też wątki komediowe, śmieszne teksty itp. Świat bogaczy bardzo przejaskrawiony, ukazane wszystkie typowe wady. Nawet muzyka w scenach podobna do DH. Fajnie, że pokojówki są w różnym wieku, mają różne problemy i cele które chcą osiągnąć (podobnie jak desperatki). Pojawia sie też aktorka z Desperatek - była żona Orsona i również gra niezrównoważoną psychicznie.
Polecam każdemu, nawet, jeśli nie widział DH.

Jaką pokojówkę lubicie najbardziej? :lol: Mnie najbardziej interesuje wątek Carmen i jej walki o karierę muzyczną. Śmieszne są jej potyczki z Odessą. Fajny też wątek śledztwa i Marisol, która jest bardzo inteligentna i robi w konia wszystkich bogaczy. Rose natomiast ma bardzo mocny akcent i jak mówi to kojarzy mi się to z typową telenowelą latynoamerykańską :lol: Czasami to bardzo komiczne nawet kiedy mówi o poważnych sprawach (np o synu)

Chyba Carmen lubię najbardziej :) Ogólnie już jest drugi sezon i trzyma poziom :) oglądacie?

Skończyłem pierwszy sezon. Serial bardzo mi się podoba, chociaż niektóre wątki zbyt szybko się toczą i za szybko są kończone. Widzę, że już 2 sezon jest.

Było już 5 odcinków drugiego sezonu, polecam :)
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Dołączam do fanów serialu. Przed chwilą skończyłem 1 sezon i jeszcze dzisiaj zacznę 2. Rzeczywiście jak powiedział mailo, czasem wydaje się, że akcja dzieje się za szybko, ale moim zdaniem to efekt nadrabiania i oglądania hurtowego. Jak się ogląda jeden odcinek w tygodniu, to podejrzewam, że nie ma takiego wrażenia. Chociaż lepiej oczywiście, że się dzieje. :)

Klimat oczywiście rodem z "Gotowych na wszystko", ale w końcu Marc Cherry i Eva Longoria zobowiązują. I dużo aktorów fanom desperatek znanych jak np: Karl Mayer, pastor Bree, matka Bree, Alma. Ktoś jeszcze? Mogliby sprowadzić gościnnie którąś z głównych Desperatek.

Najbardziej lubię Evelyn Powell ale jej mąż z kolei mnie najbardziej denerwuje. Odpychający typ, który powinien być ukarany za wszystkie swoje grzeszki. Genevieve z kolei jest najśmieszniejsza z tą swoją hipochondrią. Świetna Susan Lucci znana z "All my children". Wielki plus za jej zatrudnienie! Z głównych maids to w sumie każda na swój sposób jest fajna i nie da się którejś jednoznacznie nie lubić. Podobnie zresztą jak w "Gotowych na wszystko". Może powiem, że fajnie w głównej roli widzieć Anę Oritz, którą znam z "Ugly Betty". Ogólnie właśnie podsumowując to obsada jest bardzo na plus, bo wiele znajomych twarzy. :) Z wątków poza tym kto zabił Florę, najbardziej interesowała mnie Rosie i Mr. Spence. Jej angielski jest uroczy. Miło się też patrzyło na Valentinę i Remiego, ale później popsuli strasznie jego postać, więc uważam, że ona zasługuje na kogoś lepszego. :lol:

Naprawdę polecam! Na jakim etapie są teraz odcinki na Fox Life? :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

2 sezon też się rozkręcił :) oglądam jeden odcinek na tydzień i mam niedosyt :) od razu chce się następny :)

ja teraz jestem na 2 sezonie ale muszę kilka nadrobić. fajnie, że oglądacie:)

Post autor: Grisza »

Dopiero zacząłem oglądać. Bardzo mi się podobają wszystkie postacie. Klimat jak z "Gotowych na wszytko" i to jest najlepsze. Mam nadzieję, że będzie jeszcze z parę sezonów, bo zaczynam się wkręcać na dobre.
Grisza :)
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Zauważyliście, że w drugim sezonie willa Powellów jest inna? A niby to to samo miejsce. :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ