Telenowele latynoamerykańskie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anna

Post autor: anna »

Pamiętam ten swrial choć zbyt uważnie go nie śledziłam...
Moda przemija, styl pozostaje.
Coco Chanel
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Ja też nie śledziałem "Luna Salvaje" ale mniej więcej pamiętam tą telcie i nie wspominam jej dobrze, pamiętam ,że denerwował mnie ten aktor Gabriel Corrado czy jakoś tak.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
anna

Post autor: anna »

J atez nie lubie gdy on gra główna rolę, jeszcze Letitii nie lubiałam grała ją Millie Stegman.
Moda przemija, styl pozostaje.
Coco Chanel
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

Pamiętam jedną świetną akcję. Ojciec Letitii przygotowywał się do biznesowej kolacji, chciał, żeby córka była na niej z mężem. Oni nie byli już wtedy ze sobą, ale mieli wyglądać na szczęsliwych. Gdy Letitia poprosiła mezczyzne o obecosc, on powiedzial, ze myslal, iz ona sie zmieniala. Trudno jest mi to opowiedziec. Wiem, ze pisze nieciekawie. To przez te imiona, których wlasciwie nie pamiętam i ogólnie.
Primok

Post autor: Primok »

Ostatnio natknąłem się na brazylijską telenowelę "Anita".
Głównym wątkiem odcinka było rozprawiczanie jakiegoś chłopaka przez główną bohaterkę z dość odważnymi scenami erotycznymi :roll: . Nie oglądam południowoamerykańskich telenowel, ale może mi ktoś powiedzieć, czy większość jest tego typu?
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Ojej... Naprawde niektóre te telenowelki to przegięcia ::ke:: Mam w ręce Świat Seriali i opisy najbliższych wydarzeń w serialach. Oto fragment najbliższych dziejów w "Miłość i Przemoc":

"Elvita wpada w konsternację, gdy dowiaduje się, że jest w ciąży. Nie wie, kto może być ojcem jej nienarodzonego dziecka. Postanawia poinformować o tym fakcie wszystkich swoich kochanków: Beltrana, Numę i Lorenza. Zalicza do nich także Jaira."

No wiecie co?! Kobieta ma 4 kochanków. Bez przesady.. Ciekawe co się stanie jak spotkają się we czwórke ::cojest::

Jestem bardzo tolerancyjny, wobec telenowel, ale to chyba już przesada :!:
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Mylisz się SallyFanie. Znam bardzo dobrze "Miłość i przemoc" - oglądałem ją już rok temu na RCTV gdy miała premierę. Najprościej jest ocenić telenowelę/soap operę czy serial w ogóle się z nim nie stykając. "Miłość i przemoc" to telenowela komediowa - ma ogromne zabarwienie humorystyczne, głównie na motyw przewodni serialu lub slogan jakim reklamuje go Zone Romantica: "Idealnych mężczyzn nie ma - trzeba ich zrobić. Miłość i przemoc". Ta telenowela jest satyrą, totalną parodią wszystkiego - a Elvirita jest kobietą po czterdziestce, która chce tylko jednego faceta z serialu...

I apel do wszystkich - nie oceniajmy czegoś, skoro czegoś nie znamy...
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Martin - tak z ciekawości zapytam, co to za telewizja, o której wspominałeś RCTV? z jakiego kraju ona pochodzi, bo jakoś nie kojarzę jej? Z góry dziękuję.
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Dawidku, RCTV to jedna z dwóch głównych stacji telewizyjnych w Wenezueli. Zapraszam Cię na jej stronkę: www.rctv.net . Drugą przewodzącą stacją w Weenezueli jest Venevision:
www.venevision.net. :wink: Do usług.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Martin, dzięki :: bow :: :: bow :: :: bow ::
Pierwszy raz spotkałem się z RCTV, a Venevision znam doskonale z wielu produkcji. Sam czasami oglądałem na satelicie Venevision Continental i raz trafiłem na lokalną wersję "Familiady" oraz "Ciao Darwin" chyba.
Znana jest też Firma Coral (ale to chyba firma producencka). Kończę na ten temat.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Dziś obejrzałem: "Moja piękna grubaska" :lol:
Było dramatycznie ale i komediowo ale ogólnie ciekawa telcia! Szkoda ,że nie oglądam od początku ::kwasny::
Filmiki z MPG:

Obrazek
Czołówka: http://lndroylor.tripod.com/mgb_entrada.wmv

Obrazek
Eksplozja: http://efrain890.tripod.com/video1/MGB1-1.wmv

Obrazek
Grubaska w dyskotece: http://migordabella2.tripod.com/MGB6.avi
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

Ja tylko widziałem kiedyś napisy końcowe "Grubaski". Były zdjęcia jakichś fajnych akcji, ale napisy prawie wszystko zasłaniały. ::krzyw::
Kitty

Post autor: Kitty »

W wakacje oglądałam przed jakiś czas "Niewolnicę Isaurę" oraz "Marzenia nic nie kosztują" na Zone Romantica. Bardziej spodobała mi się ta pierwsza telenowela, choć obie nie były rewelacyjne. :wink: Nie zobaczyłam końcowych odcinków, ale wiem z gazet, że wszystko skończyło się dobrze. :D
Goku

Post autor: Goku »

Oglądałem kilka odcinków "Grubaski" ale nie zaciekawił mnie ten serial...Ale uwaga:[glow=black]Już niedługo Valentina schudnie(w ogóle będzie inaczej wyglądać :P)!!![/glow]
Marisa

Post autor: Marisa »

Brooklyn pisze:Wspomnieliście o "Dzikim Księżycu"... To była świetna telenowela. Była rywalizacja, zwroty akcji, ciekawe postaci.
Zgadzam się, Luna Salvaje było świetne :) To chyba jedyna telenowela z innej wytwórni niż Televisa i Telemundo, która mnie wciągnęła :) Teraz zaciekle oglądam Rubi, znakomita telenowela :D Od 02.01 na Pulsie startuje Kobieta w lustrze (La Mujer en el Espejo) z Telemundo. Zamierzam oglądać :wink: Szkoda, że po Rubi poleci EL Cuerpo del deseo, bo nie lubie Maria Cimmara :roll: Mam nadzieje, że TVN wymyśli przynajmniej jakiś senowny tytuł, nie tak jak El Manantial- Wiosenna Namiętność ::kwasny:: ::plask wczolo: Jeszcze musze trochę poczekać na moje ukochane Serce z kamienia na TVN7, bo po Zdradzonej miłości poleci Grzesznica.. :wink:
ODPOWIEDZ