Klan
Wiem, że to nic nowego w "Klanie", ale dziś jakoś wyjątkowo poraziło mnie opowiadanie akcji, której nigdy nie pokazano nam na ekranie. W piątek Beata odkryła, że Małgosia wcale nie pojechała do Płocka i oszukała ich wszystkich. Odcinek zakończył się wobec tego dość dramatycznym zwrotem akcji. A co mamy dziś? Odcinek zaczyna się od pogawędki Małgosi i Beaty o tym, dlaczego oszukała ją i Jacka. Rozmawiają sobie jak gdyby nigdy nic, zero emocji, zero napięcia. Potem, gdy Gosia poszła już do szkoły i spotkała się z Laurą to znów dowiedzieliśmy się co działo się, gdy weszła do domu. Rzekomo zobaczyła Beatę ze łzami w oczach, która nerwowo ją wypytywała - przesłuchiwała wręcz. Szkoda, że nam tego nie pokazali, bo Magdalena Wójcik miała by wreszcie okazję wykazać się aktorsko. Ale nie
A wiecie jaka scena była pomiędzy Małgosią w domu, a Małgosią w szkole? Grażynka opowiadająca w pracy o tym, jak miło spędziła z Leopoldem weekend w SPA
A wiecie jaka scena była pomiędzy Małgosią w domu, a Małgosią w szkole? Grażynka opowiadająca w pracy o tym, jak miło spędziła z Leopoldem weekend w SPA
Niestety, dużo wskazuje na to, że po obecnym sezonie zakończy się emisja "Klanu". Nowe władze TVP najprawdopodobniej pozbędą się także najdłuższej polskiej opery mydlanej.
http://www.pomponik.pl/plotki/news-obsa ... Id,2148586
Właściwie to byłem przygotowany na taką ewentualność. Władze TVP wyrzucają wszystko po kolei ze starej ramówki, z internetu zniknęły odcinki (choć nie wiem czy to ma z tym związek), no i teraz dowiadujemy się o obciętym budżecie i braku aktorów na prezentacji ramówki.
Mimo wszystko to jeszcze nie jest potwierdzona informacja. Szkoda byłoby zdejmować z anteny już tak kultowy serial.
http://www.pomponik.pl/plotki/news-obsa ... Id,2148586
Właściwie to byłem przygotowany na taką ewentualność. Władze TVP wyrzucają wszystko po kolei ze starej ramówki, z internetu zniknęły odcinki (choć nie wiem czy to ma z tym związek), no i teraz dowiadujemy się o obciętym budżecie i braku aktorów na prezentacji ramówki.
Mimo wszystko to jeszcze nie jest potwierdzona informacja. Szkoda byłoby zdejmować z anteny już tak kultowy serial.
O nieeeeee.
Oby się tak nie stało.
Często nabijam się z "Klanu" i go krytykuję, ale to jest jednak, jak zauważył Elmoo, serial kultowy i byłoby pięknie, gdyby emitowano go przez kolejne dziesięciolecia. Śledzilibyśmy dorastanie kolejnych dziecięcych bohaterów. Twórcy mogliby tylko poprawić scenariusz.
Koniec Klanu to dla mnie niemal tak nierealna, trudna do wyobrażenia sobie rzecz jak koniec MnS.
TVP popełniło już przedtem wielki błąd, zdejmując z anteny "Plebanię". Ogólnie nie zdziwię się, jeśli zdejmą również "Klan". Odkąd PiS doszedł do władzy, nie ma chyba dla nich rzeczy niemożliwych.
Często nabijam się z "Klanu" i go krytykuję, ale to jest jednak, jak zauważył Elmoo, serial kultowy i byłoby pięknie, gdyby emitowano go przez kolejne dziesięciolecia. Śledzilibyśmy dorastanie kolejnych dziecięcych bohaterów. Twórcy mogliby tylko poprawić scenariusz.
Koniec Klanu to dla mnie niemal tak nierealna, trudna do wyobrażenia sobie rzecz jak koniec MnS.
TVP popełniło już przedtem wielki błąd, zdejmując z anteny "Plebanię". Ogólnie nie zdziwię się, jeśli zdejmą również "Klan". Odkąd PiS doszedł do władzy, nie ma chyba dla nich rzeczy niemożliwych.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
-
matti05
Przypomnę, że to nie PiSowskie władze zdjęły tak MnS jak i Plebanię.
Na razie to tylko taka bardzo niedookreślona plota, nie ma się czymś przejmować
Może zmienią tylko scenarzystów.
Na razie to tylko taka bardzo niedookreślona plota, nie ma się czymś przejmować
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
-
Dawidek
- Administrator
Trzeba spojrzeć na źródło - to serwis plotkarski. Nie podobają mi się zmiany, jakie od stycznia są w TVP, bo mam inną wizję publicznej telewizji - to już inny temat. Wracając do polskiej soapki, likwidacja "Klanu", którego nie oglądam - byłaby jednym z najgłupszych pomysłów. Serial ma wierną widownię, swoich fanów, mimo trochę skopanego scenariusza. Serial należy poprawiać - nie likwidować.
Gdzie mają pisać o zawirowaniach wokół Klanu jak nie w kolorowych gazetkach i na serwisach plotkarskich?
Które zresztą w tych sprawach są dla mnie wiarygodniejsze niż "normalna" prasa i portale.
W ogóle dajcie ankietę:
Rozpaczałbyś po zakończeniu "Klanu":
- Tak, "Klan" to po prostu ważna część mojego życia, dyskutuję o nim w Necie, oglądam wszystkie odcinki, zastanawiam się nad fabułą.
- Cóż, z pewnością byłoby mi smutno.
- Nie chce tego, ale też nie nazwałbym rozpaczą czy choćby smutkiem uczucia, które by mnie wtedy ogarnęło.
- Rozpaczać po "Klanie"? LoL.
W ogóle dajcie ankietę:
Rozpaczałbyś po zakończeniu "Klanu":
- Tak, "Klan" to po prostu ważna część mojego życia, dyskutuję o nim w Necie, oglądam wszystkie odcinki, zastanawiam się nad fabułą.
- Cóż, z pewnością byłoby mi smutno.
- Nie chce tego, ale też nie nazwałbym rozpaczą czy choćby smutkiem uczucia, które by mnie wtedy ogarnęło.
- Rozpaczać po "Klanie"? LoL.
SPOILERY
- Ula i Korbas będą razem, szybko pójdą do łóżka.
- Marta Orłowska będzie chciała odbić Rafała Oli.
- Felix będzie pod wrażeniem sekciarskiego wykładu. Nie będzie tam Demoniela.
- Przyśpieszy bardzo wątek adopcji dokonywanej przez Agatkę i Jacka.
- Ojciec Agatki będzie umierał.
- Sekretarka Jacka będzie w ciąży.
Bywało gorzej, szkoda, że nie ma wątków sekciarskich.
- Ula i Korbas będą razem, szybko pójdą do łóżka.
- Marta Orłowska będzie chciała odbić Rafała Oli.
- Felix będzie pod wrażeniem sekciarskiego wykładu. Nie będzie tam Demoniela.
- Przyśpieszy bardzo wątek adopcji dokonywanej przez Agatkę i Jacka.
- Ojciec Agatki będzie umierał.
- Sekretarka Jacka będzie w ciąży.
Bywało gorzej, szkoda, że nie ma wątków sekciarskich.
Ojciec Agaty jest w serialu obecnie pokazywany? Bo coś mi świta, że kiedyś (jak jeszcze Agata była z Danielem) pojawił się na ekranie, ale ręki sobie obciąć nie dam.Abec pisze:- Ojciec Agatki będzie umierał.
Ankieta zostanie oczywiście utworzona.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Wydaje się , że Klan pozostanie , trwają rozmowy , ale raczej zmian nie będzie, do jesieni,ponadto Klan ma wreszcie wrócić do netu
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/kl ... przed-nami
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/kl ... przed-nami
Ojciec Agaty był raz i krótko, miał do ClassicDaniela pretensję, że ten sypia z jego córką mimo HIVa.
Miał dwa wątki w których nie był pokazywany
Najpierw sprzeciwiał się wyborowi architektury przez córkę, bo był dyplomatą (Agata i Daniel poznali się w amerykańskim ogólniaku w Wawce, bo oboje mówili za słabo po polsku by iść do innej szkoły, na marginesie amerykański ogólniak był grany przez prawdziwy amerykański ogólniak) i Agaa miała do wyboru stosunki międzynarodowe i handel zagraniczny, w końcu jednak odpuścił, potem w którąś wigilię Gabriela, która od dawna wiedziała, że ma on kochankę powiedziała mu, żeby do niej poszedł, bo ich po wyprowadzce nic już nie łączy, a on to po prostu zrobił
Potem Gabi było trochę żal, że tak po prostu wstał, pożegnał się i wyszedł. Rozwiedli się wkrótce potem, ale nie na noże. Teraz też nie będzie pewnie pokazany, skoro Agata poleci doń do Kanady.
Miał dwa wątki w których nie był pokazywany
Dzięki Abec za odpowiedź w kwestii ojca Agaty. Tak też właśnie kojarzyłem, że pojawił się kiedyś, ale tylko epizodycznie.
Została właśnie utworzona ankieta, w której odpowiadamy na pytanie: "Czy rozpaczałbyś/rozpaczałabyś po zakończeniu "Klanu"? Pytanie i propozycje odpowiedzi zaproponował Abec, ja zmodyfikowałem tylko jedną z opcji i dodałem wariant odpowiedzi zaproponowany przez Mareczka.
Z 5 opcji możecie wybrać tylko jedną i macie na to 7 dni. Zachęcam do licznego udziału w głosowaniu.
Została właśnie utworzona ankieta, w której odpowiadamy na pytanie: "Czy rozpaczałbyś/rozpaczałabyś po zakończeniu "Klanu"? Pytanie i propozycje odpowiedzi zaproponował Abec, ja zmodyfikowałem tylko jedną z opcji i dodałem wariant odpowiedzi zaproponowany przez Mareczka.
Z 5 opcji możecie wybrać tylko jedną i macie na to 7 dni. Zachęcam do licznego udziału w głosowaniu.
Oczywiście powinno być "po jej [Agaty] wyprowadzce", moje "przejęzyczenie".
potem w którąś wigilię Gabriela, która od dawna wiedziała, że ma on kochankę powiedziała mu, żeby do niej poszedł, bo ich po wyprowadzce