Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
paw

Post autor: paw »

Niestety na razie położyli wątek zaginięcia Małgosi pokazując sytuację po powrocie-choć scena z Rafalskim-wreszcie- dobra-rozgryzł ją .
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Wiem, że to nic nowego w "Klanie", ale dziś jakoś wyjątkowo poraziło mnie opowiadanie akcji, której nigdy nie pokazano nam na ekranie. W piątek Beata odkryła, że Małgosia wcale nie pojechała do Płocka i oszukała ich wszystkich. Odcinek zakończył się wobec tego dość dramatycznym zwrotem akcji. A co mamy dziś? Odcinek zaczyna się od pogawędki Małgosi i Beaty o tym, dlaczego oszukała ją i Jacka. Rozmawiają sobie jak gdyby nigdy nic, zero emocji, zero napięcia. Potem, gdy Gosia poszła już do szkoły i spotkała się z Laurą to znów dowiedzieliśmy się co działo się, gdy weszła do domu. Rzekomo zobaczyła Beatę ze łzami w oczach, która nerwowo ją wypytywała - przesłuchiwała wręcz. Szkoda, że nam tego nie pokazali, bo Magdalena Wójcik miała by wreszcie okazję wykazać się aktorsko. Ale nie :?

A wiecie jaka scena była pomiędzy Małgosią w domu, a Małgosią w szkole? Grażynka opowiadająca w pracy o tym, jak miło spędziła z Leopoldem weekend w SPA :lol:
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Niestety, dużo wskazuje na to, że po obecnym sezonie zakończy się emisja "Klanu". Nowe władze TVP najprawdopodobniej pozbędą się także najdłuższej polskiej opery mydlanej.
http://www.pomponik.pl/plotki/news-obsa ... Id,2148586

Właściwie to byłem przygotowany na taką ewentualność. Władze TVP wyrzucają wszystko po kolei ze starej ramówki, z internetu zniknęły odcinki (choć nie wiem czy to ma z tym związek), no i teraz dowiadujemy się o obciętym budżecie i braku aktorów na prezentacji ramówki.
Mimo wszystko to jeszcze nie jest potwierdzona informacja. Szkoda byłoby zdejmować z anteny już tak kultowy serial.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

O nieeeeee. :( Oby się tak nie stało.

Często nabijam się z "Klanu" i go krytykuję, ale to jest jednak, jak zauważył Elmoo, serial kultowy i byłoby pięknie, gdyby emitowano go przez kolejne dziesięciolecia. Śledzilibyśmy dorastanie kolejnych dziecięcych bohaterów. Twórcy mogliby tylko poprawić scenariusz. :wink:

Koniec Klanu to dla mnie niemal tak nierealna, trudna do wyobrażenia sobie rzecz jak koniec MnS.

TVP popełniło już przedtem wielki błąd, zdejmując z anteny "Plebanię". Ogólnie nie zdziwię się, jeśli zdejmą również "Klan". Odkąd PiS doszedł do władzy, nie ma chyba dla nich rzeczy niemożliwych. :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
matti05

Post autor: matti05 »

Elmoo pisze: Władze TVP wyrzucają wszystko po kolei ze starej ramówki, z internetu zniknęły odcinki (choć nie wiem czy to ma z tym związek)
Nawet nie ma od 1 odcinka na vod.tvp.pl Wspaniałe Stulecie,tylko od 272. Za jakiś czas pewnie zniknie.. ::kwasny::
Abec

Post autor: Abec »

Przypomnę, że to nie PiSowskie władze zdjęły tak MnS jak i Plebanię.

Na razie to tylko taka bardzo niedookreślona plota, nie ma się czymś przejmować :) Może zmienią tylko scenarzystów.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Trzeba spojrzeć na źródło - to serwis plotkarski. Nie podobają mi się zmiany, jakie od stycznia są w TVP, bo mam inną wizję publicznej telewizji - to już inny temat. Wracając do polskiej soapki, likwidacja "Klanu", którego nie oglądam - byłaby jednym z najgłupszych pomysłów. Serial ma wierną widownię, swoich fanów, mimo trochę skopanego scenariusza. Serial należy poprawiać - nie likwidować.
Abec

Gdzie mają pisać o zawirowaniach wokół Klanu jak nie w kolorowych gazetkach i na serwisach plotkarskich? ::chytry:: Które zresztą w tych sprawach są dla mnie wiarygodniejsze niż "normalna" prasa i portale.

W ogóle dajcie ankietę:

Rozpaczałbyś po zakończeniu "Klanu":
- Tak, "Klan" to po prostu ważna część mojego życia, dyskutuję o nim w Necie, oglądam wszystkie odcinki, zastanawiam się nad fabułą.
- Cóż, z pewnością byłoby mi smutno.
- Nie chce tego, ale też nie nazwałbym rozpaczą czy choćby smutkiem uczucia, które by mnie wtedy ogarnęło.
- Rozpaczać po "Klanie"? LoL.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Abec

SPOILERY

- Ula i Korbas będą razem, szybko pójdą do łóżka.
- Marta Orłowska będzie chciała odbić Rafała Oli.
- Felix będzie pod wrażeniem sekciarskiego wykładu. Nie będzie tam Demoniela.
- Przyśpieszy bardzo wątek adopcji dokonywanej przez Agatkę i Jacka.
- Ojciec Agatki będzie umierał.
- Sekretarka Jacka będzie w ciąży.

Bywało gorzej, szkoda, że nie ma wątków sekciarskich.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Abec pisze:- Ojciec Agatki będzie umierał.
Ojciec Agaty jest w serialu obecnie pokazywany? Bo coś mi świta, że kiedyś (jak jeszcze Agata była z Danielem) pojawił się na ekranie, ale ręki sobie obciąć nie dam.

Ankieta zostanie oczywiście utworzona. :wink: Dziękuję za propozycję pytania.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Brakuje mi w ankiecie Abeca opcji związanej z beką, bo nie ma co ukrywać, że dużo ludzi ogląda namiętnie i komentuje w necie, ale z pewnością nie zaznaczy opcji "to ważna część mojego życia" ::chytry::
paw

Post autor: paw »

Wydaje się , że Klan pozostanie , trwają rozmowy , ale raczej zmian nie będzie, do jesieni,ponadto Klan ma wreszcie wrócić do netu

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/kl ... przed-nami
Abec

Ojciec Agaty był raz i krótko, miał do ClassicDaniela pretensję, że ten sypia z jego córką mimo HIVa.

Miał dwa wątki w których nie był pokazywany ;) Najpierw sprzeciwiał się wyborowi architektury przez córkę, bo był dyplomatą (Agata i Daniel poznali się w amerykańskim ogólniaku w Wawce, bo oboje mówili za słabo po polsku by iść do innej szkoły, na marginesie amerykański ogólniak był grany przez prawdziwy amerykański ogólniak) i Agaa miała do wyboru stosunki międzynarodowe i handel zagraniczny, w końcu jednak odpuścił, potem w którąś wigilię Gabriela, która od dawna wiedziała, że ma on kochankę powiedziała mu, żeby do niej poszedł, bo ich po wyprowadzce nic już nie łączy, a on to po prostu zrobił :) Potem Gabi było trochę żal, że tak po prostu wstał, pożegnał się i wyszedł. Rozwiedli się wkrótce potem, ale nie na noże. Teraz też nie będzie pewnie pokazany, skoro Agata poleci doń do Kanady.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzięki Abec za odpowiedź w kwestii ojca Agaty. Tak też właśnie kojarzyłem, że pojawił się kiedyś, ale tylko epizodycznie.

Została właśnie utworzona ankieta, w której odpowiadamy na pytanie: "Czy rozpaczałbyś/rozpaczałabyś po zakończeniu "Klanu"? Pytanie i propozycje odpowiedzi zaproponował Abec, ja zmodyfikowałem tylko jedną z opcji i dodałem wariant odpowiedzi zaproponowany przez Mareczka.

Z 5 opcji możecie wybrać tylko jedną i macie na to 7 dni. Zachęcam do licznego udziału w głosowaniu.
Abec

potem w którąś wigilię Gabriela, która od dawna wiedziała, że ma on kochankę powiedziała mu, żeby do niej poszedł, bo ich po wyprowadzce
Oczywiście powinno być "po jej [Agaty] wyprowadzce", moje "przejęzyczenie".
ODPOWIEDZ