Liczę na porządną relację z ostatniego odcinka przed wakacjami...
Plebania
Mareczek, Wiki jest największą Gwiazdą w Plebanii, nigdy jej nie wyrzucą.
W sumie nie wiadomo, czy po wakacjach ją i tego Holendra będziemy dalej obserwować, czy może teraz na wakacje oni gdzieś wyjadą, a wrócą gdzieś w październiku, scenarzyści Plebanii mają różne pomysły.
Odcinek bardzo fajny, właśnie tak powinien wyglądać ostatni odcinek przed wakacjami. DeaconFan mocno polecam obejrzeć, na TVP1 już powtórki nie będzie, ale na Polonii powtarzają chyba z dwutygodniowym opóźnieniem, także jak dobrze poszukasz, to na niego trafisz. Albo obejrzyj sobie w Internecie, tylko 3 zł
Ja przestałem oglądać Plebanię jakoś chyba w I liceum. Wtedy był m.in. wątek, że Osa jest bratem Tracza, jak obejrzałem po kilku miesiącach, to było to dla mnie wielkie zaskoczenie. A od ponad roku regularnie oglądam i wcale nie żałuję, moim zdaniem Plebania jest obecnie najlepszym polskim serialem obyczajowym.
Andżelika weszła na sam koniec odcinka, została przedstawiona jako żona tego całego von der khofa - jakoś nie umiem tego wymówić, a co dopiero napisać
Tracz zrobił głupią minę, powiedział tylko, że ją pamięta, a ona, że to miło.
Odbył się ślub Ewki i Witka. Ewka jeszcze rozerwała halkę, ale Józefina szybko zszyła. Za dużo nam nie pokazali tego ślubu, ale dlatego, że były inne ciekawe wątki.
Nareszcie zakończył się wątek Walencika. Tracz wygrał licytację, kiedyś chciał zrobić w tym gospodarstwie burdel, co nawet dzisiaj przypomnieli ( właśnie wtedy też nie oglądałem Plebanii ), zobaczymy co wymyśli jesienią...
Szkoda, że Krystyna jednak nie uległa temu studentowi - cały czas zapominam jego imienia. A on założył kapelusz i wyjechał do tego sułtana, czy tam gdzieś.
Ale za to błyskawicznie rozwinęli wątek Borosiukowej!!
Już oficjalnie jest z tym urzędnikiem, co mu szyła garnitur do trumny. Pojechali razem nad morze, bo ona jeszcze nigdy tam nie była, a zawsze o tym marzyła. W ogóle tak ładnie jeszcze nigdy nie wyglądała, rozpuściła włosy, założyła kapelusz itd.
I co najważniejsze, to były sceny w plenerze, nad naszym morzem
Chodzili po plaży, po brzegu, aż zaszło słońce i widzieliśmy ich cienie w blasku zachodzącego słońca, bardzo oryginalnie to wyglądało, jak na polski serial 
W sumie nie wiadomo, czy po wakacjach ją i tego Holendra będziemy dalej obserwować, czy może teraz na wakacje oni gdzieś wyjadą, a wrócą gdzieś w październiku, scenarzyści Plebanii mają różne pomysły.
Odcinek bardzo fajny, właśnie tak powinien wyglądać ostatni odcinek przed wakacjami. DeaconFan mocno polecam obejrzeć, na TVP1 już powtórki nie będzie, ale na Polonii powtarzają chyba z dwutygodniowym opóźnieniem, także jak dobrze poszukasz, to na niego trafisz. Albo obejrzyj sobie w Internecie, tylko 3 zł
Ja przestałem oglądać Plebanię jakoś chyba w I liceum. Wtedy był m.in. wątek, że Osa jest bratem Tracza, jak obejrzałem po kilku miesiącach, to było to dla mnie wielkie zaskoczenie. A od ponad roku regularnie oglądam i wcale nie żałuję, moim zdaniem Plebania jest obecnie najlepszym polskim serialem obyczajowym.
Andżelika weszła na sam koniec odcinka, została przedstawiona jako żona tego całego von der khofa - jakoś nie umiem tego wymówić, a co dopiero napisać
Tracz zrobił głupią minę, powiedział tylko, że ją pamięta, a ona, że to miło.
Odbył się ślub Ewki i Witka. Ewka jeszcze rozerwała halkę, ale Józefina szybko zszyła. Za dużo nam nie pokazali tego ślubu, ale dlatego, że były inne ciekawe wątki.
Nareszcie zakończył się wątek Walencika. Tracz wygrał licytację, kiedyś chciał zrobić w tym gospodarstwie burdel, co nawet dzisiaj przypomnieli ( właśnie wtedy też nie oglądałem Plebanii ), zobaczymy co wymyśli jesienią...
Szkoda, że Krystyna jednak nie uległa temu studentowi - cały czas zapominam jego imienia. A on założył kapelusz i wyjechał do tego sułtana, czy tam gdzieś.
Ale za to błyskawicznie rozwinęli wątek Borosiukowej!!
Już oficjalnie jest z tym urzędnikiem, co mu szyła garnitur do trumny. Pojechali razem nad morze, bo ona jeszcze nigdy tam nie była, a zawsze o tym marzyła. W ogóle tak ładnie jeszcze nigdy nie wyglądała, rozpuściła włosy, założyła kapelusz itd.
I co najważniejsze, to były sceny w plenerze, nad naszym morzem
Damians, to był stary odcinek. W pierwszej setce. Zobacz sobie zwiastuny na stronie Plebanii : www.plebania.pl. Tracz powiedział, że jego znajomy Rosjanin zamierza wybudować tu (na ziemi Walencika) burdel. Walencik się bardzo obruszył wtedy i powiedział :"Naa mojej ojcowiźnie ?!". Tracz się popatrzył w niebo, uśmiechnął i odpowiedział :"Ojcowizna ? Nazwę możemy zostawić".Nareszcie zakończył się wątek Walencika. Tracz wygrał licytację, kiedyś chciał zrobić w tym gospodarstwie burdel, co nawet dzisiaj przypomnieli ( właśnie wtedy też nie oglądałem Plebanii ), zobaczymy co wymyśli jesienią...
Świetna scena ostatnia !! Wychodzi tak zza winkla Andżelika, piękna, elegancka i Tracz się odwraca !! Ale nie pokazali, by był jakoś zszokowany. I powiedział, że jego byłej żony nie trzeba mu przedstawiać. A Andżelika się ucieszyła, że Janusz ją pamięta. Tak to powiedziała z kpiną lekką. Ja bym chciał, tzn. gdybym był scenarzystą, to bym tak teraz zrobił w nowym sezonie, że Tracz będzie coś próbował kręcić z Andżeliką. Tzn. nadal będzie taki oschły, chłodny, ale... będzie próbował zniszczyć jej związek z van Kierkov'em.
Fajny wątek z tą Borosiukową i tym głównym księgowym w banku ! Ona go zmieniła. On całkowicie zrewolucjonizował swoje życie. Dla niej się zmienił. I fajne sceny nad morzem.
Jak mnie wkurzał ten wątek z miłością Ewy i Witka !! Grr !! Mam oglądać parę upośledzonych debilnych dzieciaków, które myślą, że się kochają i wciągają w to Kościół ? Co za żenada ! A jak na złość się ten wątek ciągnął, eh.
If you can't beat them, join them...
Czasami jak się czyta te róże plotki, to idzie się załamać. Ostatnio, dosłownie wszędzie napisali, że Agnieszka Włodarczyk została wyrzucona z Plebanii, bo nie zyskała sympatii widzów (
) i od wrześnie jej już nie zobaczymy.
A przecież prawda jest taka, że wątek Wiki skończył się jeszcze w zeszłym roku i już od dawna jej nie ma w serialu. A dzisiaj na stronie Agnieszki przeczytałem, że nowy wątek dostaje od października, czyli odcinki Plebanii z Agnieszką będziemy oglądać już w listopadzie
A przecież prawda jest taka, że wątek Wiki skończył się jeszcze w zeszłym roku i już od dawna jej nie ma w serialu. A dzisiaj na stronie Agnieszki przeczytałem, że nowy wątek dostaje od października, czyli odcinki Plebanii z Agnieszką będziemy oglądać już w listopadzie
31-letni Michał Sieczkowski, znany z roli Mateusza w serialu "Plebania", ujawnia swoją orientację seksualną na łamach pisma o tematyce homoseksualnej. Więcej-> http://pomponik.pl/news/aktor-z-plebani ... 42135,4234
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Nie, nie ten lektor. To może nie grał policjanta, tylko był podobny, ale rudy jakiś xDD. Ten co grał przez jakiś czas w Kiepskich jak Waldusia nie było.
Edit:
O! Znalazłem, to ten - http://www.filmweb.pl/o152951/Maciej+Go ... %99biowski . Nie mam pojęcia kogo grał, myślałem, że tego policjanta, ale mi się pomyliło xDD.
Edit:
O! Znalazłem, to ten - http://www.filmweb.pl/o152951/Maciej+Go ... %99biowski . Nie mam pojęcia kogo grał, myślałem, że tego policjanta, ale mi się pomyliło xDD.
Myślę, że do moherów raczej takie plotki nie docierają, bo oni nie korzystają z internetu i kolorowych pisemek raczej też nie czytają.Goku pisze:To już drugi gej w "Plebanii"(o poprzednim pisali kiedyś sporo na pudelku). Pewnie niedługo serialowi drastycznie spadnie oglądalność, bo zniesmaczone mohery przestaną oglądać
Tak, ten drugi to syn Ślebody, on miał takie dziwny głos. Ale od dawna go już nie ma.
A ten gej, to grał też w Reginie i o ile pamiętam - księdza
I tak myślę, jak zakończył się jego wątek i jakoś nie mogę sobie przypomnieć. On na początku zalecał się do tej z domu seniora, ale później ona już mała same sceny z synem Grzybowej i on chyba był takie bez wątkowy.
A tak poza tym, żenujące, że szersza rozmowa o tym serialu dotyczy orientacji seksualnej jakiegoś trzecioplanowego aktora, a nie wątków, które w Plebani są świetne
A ten gej, to grał też w Reginie i o ile pamiętam - księdza
I tak myślę, jak zakończył się jego wątek i jakoś nie mogę sobie przypomnieć. On na początku zalecał się do tej z domu seniora, ale później ona już mała same sceny z synem Grzybowej i on chyba był takie bez wątkowy.
A tak poza tym, żenujące, że szersza rozmowa o tym serialu dotyczy orientacji seksualnej jakiegoś trzecioplanowego aktora, a nie wątków, które w Plebani są świetne
No ja nie jestem zdziwiony, że akurat B@r wrzucił ten link. Bardzo zastanawiające, prawda ? Trzymajmy się razem ! --- > Tak bym to ujął.
Mnie nie interesuje czy gej czy nie gej. Nikomu nie zaglądam pod kołdrę. Dlatego nie rozumiem, skąd ta dyskusja tak naprawdę i po co się toczy.
Mnie nie interesuje czy gej czy nie gej. Nikomu nie zaglądam pod kołdrę. Dlatego nie rozumiem, skąd ta dyskusja tak naprawdę i po co się toczy.
If you can't beat them, join them...