Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Tomala

Post autor: Tomala »

Adex-fan Brooke pisze:Te tańce były nieco śmieszne, Thorne jakoś marnie tańczył, ale ładnie się prezentował z parze z Jackie, mogliby być razem.
Też mnie to rozśmieszyło. Wszyscy tak nagle zaczęli tańczyć w 1 momencie :lol: No, ale zawsze to jakaś odmiana, że potańczyli, a nie tak jak zawsze tylko jakieś stanie po kątach albo nad basenem :lol:

Żal mi się zrobiło Phoebe, ale mogła odłożyć tę rozmowę z Rickiem na później i nie omijać przyjęcia.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Fajne było to przyjęcie. Podobały mi się te tańce, widać, że gospodarze różne style muzyczne przygotowali. :wink: Więc wszyscy się dobrze bawili. :wink: Też zwróciłem uwagę na parę Thorne - Jackie. :D
Phoebe w samochodzie przegięła. Nie mogła poczekać na lepszy moment, tylko rozpraszała Ricka? ::plask wczolo:
Rick nie zasługuje na to by zostać świadkiem na ślubie Ridge'a i Brooke.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Pamiętam że kiedy te odcinki leciały w USA i Phoebe pojawiła się z nowym makijażem spekulowano że ćpa i dlatego tak dziwnie się zachowuje i wygląda, Bell przygotował jednak coś innego...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Majka21

Post autor: Majka21 »

Akurat w samochodzie musiala miec ta klotnia miejsce.. to tak samo jak chyba macy i brooke o ile dobrze pamietam :/

I znow jak ktos ginie, to jest rozmowa o tej osobie.. przewidywalne :P Taylor nagle ze Stephanie o Phoebie..

Cos nie podobaja mi się teraz te odcinki. Dzis mi sie dziwnie oglada, niby cos sie dzieje, a mnie nudzi..
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Marnie przeprowadzono ten wątek, nie pokazali wypadku tylko ciemny obraz, byle jak to przebiegło, Ronna jednak należy pochwalić że dobrze odegrał te sceny, Hunter oszczędzono odegrania dłużej sceny, iż dowiaduje się o śmierci dziecka ze względu na to że aktorka prywatnie też straciła niedawno syna. Ogólnie szkoda Phoebe, po części Taylor ją do tego doprowadziła a teraz za późno aby w pełni naprawiły relację.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Podobały mi się dzisiejsze dramatyczne sceny. Od dłuższego czasu oglądając MnS towarzyszyło mi poczucie nudy. Na szczęście dzisiaj ono zniknęło.
Ronn Moss dobrze odegrał rozpacz, natomiast Kyle'a Lowdera fajnie ucharakteryzowano.
Szkoda Phoebe, choć nie była szczególnie ciekawą postacią, nawet momentami była irytująca. No i dziewczyna dołączyła do również tragicznie zmarłego Shane'a, który tak ją kochał. Szkoda jak dla mnie, że im się nie udało. Z Rickiem Phoebe też szczęścia nie zaznała.
No i był wzruszający motyw muzyczny "Mother's plea". Uwielbiam jak ta muzyczka jest puszczana w tle smutnych wydarzeń.
Dawidek
Administrator

Smutne odcinki. Zgadzam się z Adexem, że można było te sceny lepiej rozegrać.
Najbardziej zapamiętam 3 sceny, pierwsza, jak Ridge wchodzi i wszyscy momentalnie przestają tańczyć, druga - kiedy Ridge mówi wszystkim zgromadzonym o śmierci córki i trzecia - kiedy Ridge mówi Taylor o wszystkim a jej upada wisiorek od córki.
Do wypadku bezpośrednio przyczyniła się Phoebe i to ona jest winna tej niepotrzebnej tragedii. Rick i Taylor są winni pośrednio - z powodu błędnych decyzji, źle ulokowanych uczuć i nie liczenia się z tym co czuje dziewczyna. Ten wypadek był ujściem jej frustracji i negatywnych emocji. Szkoda mi tej dziewczyny - lubiłem ją. :cry:
Jeszcze chcę zwrócić uwagę na jedną rzecz - bliźniacza więź między siostrami. Chwilę po wypadku Phoebe, zaraz źle poczuła się Steffy i nie potrafiła określić swojego stanu. To też ważny moment.
Tak zastanawiam się, czy w obliczu osobistej tragedii Hunter, scenarzyści nie mogli wycofać się z tego wątku, albo go chociaż zmienić. Chyba, że było już za późno na jakiekolwiek zmiany.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Deacon Fanie dzięki za Mother's plea. tyle co ja się jej naszukałem:) Dzięki.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

sharkinator pisze:Deacon Fanie dzięki za Mother's plea. tyle co ja się jej naszukałem:) Dzięki.
Hehe, podałem jedynie tytuł. Cieszę się, że mogłem jakoś pomóc. :)
Zapomniałem w sumie wspomnieć, że mnie też bardzo zapadną w pamięci te sceny w rezydencji Forresterów kiedy to Ridge pada na ziemię zrozpaczony i później jak wszyscy mają łzy w oczach. Naprawdę wzruszające sceny.
Tomala

Post autor: Tomala »

Naprawdę się wczoraj wzruszyłem oglądając tę scenę kiedy wszyscy przestali tańczyć i zaczęli płakać. Przynzaje, że nie lubiłem Phoebe, była bardzo irytująca i taka słaba, zbyt wrażliwa, irytowała mnie już teraz od razu po swoim powrocie, to jednak żal dziewczyny, nie zasługiwała na taką śmierć, w tak młodym wieku :(
Dawidek pisze:Jeszcze chcę zwrócić uwagę na jedną rzecz - bliźniacza więź między siostrami. Chwilę po wypadku Phoebe, zaraz źle poczuła się Steffy i nie potrafiła określić swojego stanu. To też ważny moment.
To akurat było bardzo naciągane, bo taką więź mają raczej tylko bliźniaki jednojajowe, a Steffy i Phoebe, przynajmniej teraz, wyglądały zupełnie inaczej, więc były raczej bliźniakami dwujajowymi, które mają się do siebie tak jak zwykłe rodzeństwo :wink:
Awatar użytkownika
Alex1981

Post autor: Alex1981 »

Powiem tak scenarzyści mody na sukces przesadzają i to grubo bo jak można w jednym roku czyli w 2008 w przeciągu zaledwie kilku miesięcy uśmiercić dwóch młodych bohaterów czyli najpierw Storma a teraz Pheobe. Scenarzyści mody na sukces wręcz lubują się w uśmiercaniu młodszych bohaterów zamiast starszych czyli tych w podeszłym wieku koło 70 co wtedy byłoby normalne. W przeciągu całego serialu zdążyli uśmiercić już tylu młodych bohaterów: Granta, Macy, Darle, Shane'a, Storma i teraz Pheobe ale uśmiercając 2 bohaterów w przeciągu jednego roku to już mega przesada. Tak naprawdę za ten wypadek była w 100% odpowiedzialna Pheobe która szarpała Ricka, szarpała kierownice i naciskała swoją nogą pedał w samochodzie co oczywistym było, że takie zachowanie może się skończyć tragicznie. A poza tym narażała też Ricka który pomimo, iż zachowywał się jak kretyn w ostatnim czasie to akurat tutaj nie było z jego strony żadnej winy bo on prowadził samochód prawidłowo i gdyby nie Pheobe nie doszłoby do tego wypadku a poza tym nikt nie kazał wsiadać Pheobe do samochodu Ricka. Nie rozumiem na co liczyła Pheobe, że Rick do niej wróci skoro pogodziła się ze związkiem Ricka z jej matką to po tym powinna olać Ricka i znaleźć sobie kogoś innego a nie robić mu wymówki i awanturę w samochodzie. Tak naprawdę śmierć Pheobe to kara za to, że to ona spowodowała ten wypadek bo nawet dziecko wie, że nie wolno przeszkadzać kierowcy podczas prowadzenia pojazdu a już na pewno nie szarpać kierowcy i kierownicy. Tak naprawdę to dla mnie Pheobe była zawsze straszną nudziarą i zbędną postacią w serialu podobnie jak jej nudne rodzeństwo Steffy i Thomas oraz syn Donny Marcus czy Owen którzy pojawili się nie wiadomo po co w serialu i te młode postacie moim zdaniem nic ciekawego do serialu nie wnoszą. Bardzo nie podoba mi się, że scenarzyści robią z mody na sukces serial młodzieżowy zamiast bardziej skupić się na starszych bohaterach. Moda na sukces to nie 90210 i niech scenarzyści lepiej skupią się na starszych postaciach. Uważam, że dobrze, że wróciły do mody stare postaci które grały przez pierwsze kilka lat mody czyli Donna, Katie, Beth i Stephen. Uważam, że wielkim błędem było uśmiercenie starej postaci czyli Storma bo gdyby dalej żył to można by dać mu jakiś fajny wątek w serialu np. mógłby romansować z Taylor z która kiedyś się zresztą spotykał. Ale dobrze, że wróciła Donna bo bardzo lubię tę postać i dużo ona wnosi do serialu. Z postaci które najbardziej lubię to Brooke, Donna i Bridget. Postać Jackie też jest ciekawa ale teraz pojawia się w serialu tylko gościnnie.
Zastanawia mnie jeszcze jedna ważna kwestia gdzie mieszkają niektóre postaci mody na sukces. Bo w domu Brooke mieszka chyba teraz bardzo wiele osób czyli Brooke, Ridge, Jack, Hope, R.J., Beth to wiadomo bo było powiedziane już w serialu ale gdzie mieszkają teraz Bridget która niby miała chyba zamieszkać z Brooke ale chyba długo tam nie namieszkała skoro Rick jak był chory powiedział, że może zamieszkać z Bridget a to znaczy, że Bridget nie mieszka już z Brooke tylko gdzie indziej ale pytanie gdzie bo przecież w domku na plaży nie może mieszkać bo tam miała wrócić Stephanie, która myślała że Eryk wybierze Donnę a ona będzie musiała powrócić do domku na plaży :?: Następnie gdzie teraz mieszka Rick bo przecież Brooke kazała mu się wyprowadzić z domu :?: Gdzie mieszka Donna która wyprowadziła się z domu Eryka :?: Dziwne też bardzo jest to, że nigdy nie pokazywali gdzie mieszka Jackie, Felicja, Stephen czy Marcus i w ten sposób naliczyłem 7 osób które mieszkają nie wiadomo gdzie bo mieszkań ich nigdy nie pokazywali. Ktoś może powie, że to szczegóły ale jak dla mnie to ważne szczegóły bo przecież człowiek musi gdzieś mieszkać i uważam że powinni pokazywać mieszkania czy domy wszystkich bohaterów mody. Dziwne by tez było to gdyby Stephen, który teraz na stałe mieszka już w Kalifornii wynajmował cały czas pokój w hotelu bo ile można mieszkać w hotelu :?:
Awatar użytkownika
Alex1981

Post autor: Alex1981 »

sharkinator pisze:Deacon Fanie dzięki za Mother's plea. tyle co ja się jej naszukałem:) Dzięki.
Ja już ją sobie ściągnąłem z chomikuj.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

A ja z wrzuty i ciągle słucham.
Ta melodia jest przepiękna, super brzmiała też jak umierała Darla.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Zza kulis przy kręceniu odcinków, które oglądamy:
Obrazek
Dawidek
Administrator

Alex1981 pisze:Zastanawia mnie jeszcze jedna ważna kwestia gdzie mieszkają niektóre postaci mody na sukces. Bo w domu Brooke mieszka chyba teraz bardzo wiele osób czyli Brooke, Ridge, Jack, Hope, R.J., Beth to wiadomo bo było powiedziane już w serialu ale gdzie mieszkają teraz Bridget która niby miała chyba zamieszkać z Brooke ale chyba długo tam nie namieszkała skoro Rick jak był chory powiedział, że może zamieszkać z Bridget a to znaczy, że Bridget nie mieszka już z Brooke tylko gdzie indziej ale pytanie gdzie bo przecież w domku na plaży nie może mieszkać bo tam miała wrócić Stephanie, która myślała że Eryk wybierze Donnę a ona będzie musiała powrócić do domku na plaży :?: Następnie gdzie teraz mieszka Rick bo przecież Brooke kazała mu się wyprowadzić z domu :?: Gdzie mieszka Donna która wyprowadziła się z domu Eryka :?: Dziwne też bardzo jest to, że nigdy nie pokazywali gdzie mieszka Jackie, Felicja, Stephen czy Marcus i w ten sposób naliczyłem 7 osób które mieszkają nie wiadomo gdzie bo mieszkań ich nigdy nie pokazywali. Ktoś może powie, że to szczegóły ale jak dla mnie to ważne szczegóły bo przecież człowiek musi gdzieś mieszkać i uważam że powinni pokazywać mieszkania czy domy wszystkich bohaterów mody. Dziwne by tez było to gdyby Stephen, który teraz na stałe mieszka już w Kalifornii wynajmował cały czas pokój w hotelu bo ile można mieszkać w hotelu :?:
Jackie ma swoje mieszkanie, było ono pokazywane kiedyś i to nieraz.
Rick i Bridget mieszkali w domku na plaży. Nie wykluczam, że Rick ma swoje mieszkanie, a Bridget wróciła do domku. Felicia może mieszkać w rezydencji. Donna może mieszkać w swoim mieszkanku, w którym miała kiedyś potajemne schadzki z Ericem. Co do reszty - nie mam pomysłu. Zresztą, w "MnS" są to istotne drobiazgi, ale chyba nie wg scenarzystów.

Smutne były dziś odcinki. Żal mi i Steffy i Ridge'a, jak i pozostałych członków rodziny.
Rick ma częściowo rację - to on, swoim zachowaniem, w głównej mierze przyczynił się do tej tragedii. Zdziwiło mnie to, że powiedział matce o wszystkich swoich niecnych sprawkach. Brooke powinna teraz przyznać, że on ponosi częściowo winę za to co się działo z Phoebe. Zresztą, nie tylko on.
ODPOWIEDZ