Powiem tak scenarzyści mody na sukces przesadzają i to grubo bo jak można w jednym roku czyli w 2008 w przeciągu zaledwie kilku miesięcy uśmiercić dwóch młodych bohaterów czyli najpierw Storma a teraz Pheobe. Scenarzyści mody na sukces wręcz lubują się w uśmiercaniu młodszych bohaterów zamiast starszych czyli tych w podeszłym wieku koło 70 co wtedy byłoby normalne. W przeciągu całego serialu zdążyli uśmiercić już tylu młodych bohaterów: Granta, Macy, Darle, Shane'a, Storma i teraz Pheobe ale uśmiercając 2 bohaterów w przeciągu jednego roku to już mega przesada. Tak naprawdę za ten wypadek była w 100% odpowiedzialna Pheobe która szarpała Ricka, szarpała kierownice i naciskała swoją nogą pedał w samochodzie co oczywistym było, że takie zachowanie może się skończyć tragicznie. A poza tym narażała też Ricka który pomimo, iż zachowywał się jak kretyn w ostatnim czasie to akurat tutaj nie było z jego strony żadnej winy bo on prowadził samochód prawidłowo i gdyby nie Pheobe nie doszłoby do tego wypadku a poza tym nikt nie kazał wsiadać Pheobe do samochodu Ricka. Nie rozumiem na co liczyła Pheobe, że Rick do niej wróci skoro pogodziła się ze związkiem Ricka z jej matką to po tym powinna olać Ricka i znaleźć sobie kogoś innego a nie robić mu wymówki i awanturę w samochodzie. Tak naprawdę śmierć Pheobe to kara za to, że to ona spowodowała ten wypadek bo nawet dziecko wie, że nie wolno przeszkadzać kierowcy podczas prowadzenia pojazdu a już na pewno nie szarpać kierowcy i kierownicy. Tak naprawdę to dla mnie Pheobe była zawsze straszną nudziarą i zbędną postacią w serialu podobnie jak jej nudne rodzeństwo Steffy i Thomas oraz syn Donny Marcus czy Owen którzy pojawili się nie wiadomo po co w serialu i te młode postacie moim zdaniem nic ciekawego do serialu nie wnoszą. Bardzo nie podoba mi się, że scenarzyści robią z mody na sukces serial młodzieżowy zamiast bardziej skupić się na starszych bohaterach. Moda na sukces to nie 90210 i niech scenarzyści lepiej skupią się na starszych postaciach. Uważam, że dobrze, że wróciły do mody stare postaci które grały przez pierwsze kilka lat mody czyli Donna, Katie, Beth i Stephen. Uważam, że wielkim błędem było uśmiercenie starej postaci czyli Storma bo gdyby dalej żył to można by dać mu jakiś fajny wątek w serialu np. mógłby romansować z Taylor z która kiedyś się zresztą spotykał. Ale dobrze, że wróciła Donna bo bardzo lubię tę postać i dużo ona wnosi do serialu. Z postaci które najbardziej lubię to Brooke, Donna i Bridget. Postać Jackie też jest ciekawa ale teraz pojawia się w serialu tylko gościnnie.
Zastanawia mnie jeszcze jedna ważna kwestia gdzie mieszkają niektóre postaci mody na sukces. Bo w domu Brooke mieszka chyba teraz bardzo wiele osób czyli Brooke, Ridge, Jack, Hope, R.J., Beth to wiadomo bo było powiedziane już w serialu ale gdzie mieszkają teraz Bridget która niby miała chyba zamieszkać z Brooke ale chyba długo tam nie namieszkała skoro Rick jak był chory powiedział, że może zamieszkać z Bridget a to znaczy, że Bridget nie mieszka już z Brooke tylko gdzie indziej ale pytanie gdzie bo przecież w domku na plaży nie może mieszkać bo tam miała wrócić Stephanie, która myślała że Eryk wybierze Donnę a ona będzie musiała powrócić do domku na plaży

Następnie gdzie teraz mieszka Rick bo przecież Brooke kazała mu się wyprowadzić z domu

Gdzie mieszka Donna która wyprowadziła się z domu Eryka

Dziwne też bardzo jest to, że nigdy nie pokazywali gdzie mieszka Jackie, Felicja, Stephen czy Marcus i w ten sposób naliczyłem 7 osób które mieszkają nie wiadomo gdzie bo mieszkań ich nigdy nie pokazywali. Ktoś może powie, że to szczegóły ale jak dla mnie to ważne szczegóły bo przecież człowiek musi gdzieś mieszkać i uważam że powinni pokazywać mieszkania czy domy wszystkich bohaterów mody. Dziwne by tez było to gdyby Stephen, który teraz na stałe mieszka już w Kalifornii wynajmował cały czas pokój w hotelu bo ile można mieszkać w hotelu