Barwy Szczęścia

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Wciągnąłem się w serial.

Super, że wrócili Adam i Justyna po latach. Ciekawe czy to koniec tematu Adama na jakiś czas czy jeszcze się może pojawi. Lubię Bartosza Porczyka. Bardzo dobrze ogląda się sceny z seniorami, czyli Basią, Jolą...

Kibicuję Józkowi i Zosi. Fajna para.

Łukasz mnie denerwuje. Tak samo Agata. Nie wiem, jak się rozwinie wątek książki Klary. Oby ciekawie, bo przeważnie wątki pisania książek w soapkach są nudne.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

A co się stało z Igą Walewską, graną przez Adę Fijał? Ostatni raz była w odcinkach z 2021 roku. Dlaczego tej bohaterki nie ma w serialu?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Iga była kochanką Jerzego, który w ostatnim odcinku z udziałem Ady Fijał, rozstał się z nią i pojechał do żony.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Od dłuższego czasu oglądam serial, jak niemal wszystkie codziennie soapki :wink: właśnie skończyłem najnowszy sezon.
DeaconFan pisze:Iga była kochanką Jerzego, który w ostatnim odcinku z udziałem Ady Fijał, rozstał się z nią i pojechał do żony.
Jeśli chodzi o Adę Fijał i jej postać, to z tego co pamiętam to nie miała romansu z Marczyńskim, ale pomagała mu kupować dom i Małgorzata mylnie myślała, że mają romans. A może coś pokręciłem?

DeaconFan pisze: Kibicuję Józkowi i Zosi. Fajna para.
Dla mnie Józek to chyba jedna z bardziej męczących postaci. Więc mam nadzieję, że wyjechał z Zosią do Anglii na stałe...
DeaconFan pisze: Super, że wrócili Adam i Justyna po latach. Ciekawe czy to koniec tematu Adama na jakiś czas czy jeszcze się może pojawi. Lubię Bartosza Porczyka. Bardzo dobrze ogląda się sceny z seniorami, czyli Basią, Jolą...
Bardzo fajnie uhonorowana postać Zenka, bo była kluczowa dla tego serialu .Uwielbiam Jolę, więc fajnie, że przy tej okazji miała więcej scen. No i powrót Justyny i Adama po tylu latach bardzo zaskakujący! Za Basią średnio przepadam, ale postać wydaje się bardzo autentyczna.
DeaconFan pisze: Łukasz mnie denerwuje.

Dla mnie Łukasz był spoko dopóki nie stracił głowę dla nowej stażystki. :roll: i ten caly wątek redakcyjny też słaby.

Dla mnie najlepszy czarny charakter to Rafał. Intryga, porwanie dziecka, przejęcie hotelu Stańskich i "wysłanie" Bruna do psychiatryka. Wilk w owczej skórze.
:wink:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tkk_Bolly pisze:Jeśli chodzi o Adę Fijał i jej postać, to z tego co pamiętam to nie miała romansu z Marczyńskim, ale pomagała mu kupować dom i Małgorzata mylnie myślała, że mają romans. A może coś pokręciłem?
Ja tutaj się oparłem na streszczeniach, tam pisali wprost, że to kochanka Jerzego. Marczyński to w Klanie. Tutaj Marczak. :D

Zgadzam się, Rafał to świetny czarny charakter. Oby intrygował jak najdłużej. Lubię ten wątek ze Stańskimi.
Tkk_Bolly

DeaconFan pisze:
Tkk_Bolly pisze:Jeśli chodzi o Adę Fijał i jej postać, to z tego co pamiętam to nie miała romansu z Marczyńskim, ale pomagała mu kupować dom i Małgorzata mylnie myślała, że mają romans. A może coś pokręciłem?
Ja tutaj się oparłem na streszczeniach, tam pisali wprost, że to kochanka Jerzego. Marczyński to w Klanie. Tutaj Marczak. :D
A tak Marczak, za dużo tych seriali :mrgreen: a jeszcze co do tej postaci i streszczeń to pamiętam nagłówki w Świecie Seriali, że Marczak ma demencję/możliwego alzheimera, a w serialu po prostu jeden raz się "zapomniał" i podniesione było tylko, że w takim wieku ważna jest profilaktyka i koniec wątku, a bohaterowi nic nie było ::loll::

Jeszcze warto odnotować, że w tym sezonie serial opuściła Izabela Zwierzyńska (Iwona Pryka). Aktorka na stałe mieszka w Londynie, ale możliwe, że będzie się w serialu pojawiała gościnnie w przyszłości.
Ostatnio zmieniony 2022-08-25, 01:16 przez Tkk_Bolly, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Niezbyt lubię te wątki "profilaktyczne". Mówisz o sytuacji z Jerzym, a teraz jest podobna akcja z Małgosią. To nie byłoby złe, gdyby nie to, że te sceny są zwyczajnie przegadane. Dialogi mogłyby tu być lepsze, do tego więcej miejsc akcji (nie tylko jeden korytarz i gabinet u lekarza oraz dom Marczaków). Mam wrażenie, jakby bohaterowie klepali regułki z jakichś ulotek medycznych.
Ostatnio zmieniony 2022-08-25, 23:05 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 2 razy.
Tkk_Bolly

Dla mnie wątek raka piersi Małgorzaty była autentyczny i dobrze zagrany, ale może dlatego, że wiedziałem, że Ada Biedrzyńska sama zmagała się z nowotworem chyba mózgu (?) ale teraz wykonuje tylko badania profilaktyczne i wszystko jest ok.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Zagrany dobrze, zwłaszcza przez Adę, ale wszystko niestety przewidywalne i dialogi nudne... Taka moja opinia.
Tkk_Bolly

Zmarł Kazimierz Mazur (74l.) czyli serialowy Tomasz. :shock: Nie tak dawno pożegnaliśmy aktorów z bieżącej obsady grających Stefana (Krzysztofa Kiersznowski ), Zenka (Jan Pęczek), Teresę (Jolanta Lothe), Fryderyka (Paweł Nowisz). W tym roku zmarł także Tadeusz Borowski - serialowy Karol, który grał od początku aż do 2018, ale właściwie postać jest do tej pory wspominana przez żonę Elżbietę, babcie Ewy. Bo Karol jest stary i chory i trzeba się nim opiekować.
Ostatnio zmieniony 2022-09-06, 18:18 przez Tkk_Bolly, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Czarna seria jakaś chyba. Bardzo go szkoda.

Start sezonu taki sobie. Wątek z Damianem i Anią trochę nudny. Damian zachowuje się jak modowy Liam - nie wie, czego chce, a laski na niego lecą.
Awatar użytkownika
DeaconFan

W Barwach po wakacjach mało ciekawie.

Mirek jest dość irytujący, jak zresztą niemal wszystkie nastoletnie postacie w serialu.

Lubię Hermana - fajny gość, odpowiedzialny facet.

Przyjemnie się ogląda sceny z Tolkiem i Ireną. Może nie jest to najciekawsze, ale podoba mi się humor i poruszanie tematu związku seniorów.

Na wielki plus także relacja Basia/Artur.
Ostatnio zmieniony 2022-10-15, 22:22 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ostatnio była drama, że ocenzurowano "Barwy szczęścia" i wycięto pocałunek dwóch kobiet, ale okazuje się, że wcale nie i od początku miał on być tylko pokazany na zdjęciu, a nie w jakiejś scence, jak rozpisywał się Pomponik.

https://www.fakt.pl/plotki/cenzura-w-ba ... et/d1hbbw3

:lol:

A co do tematyki LGBT+ w tym serialu, to ta para gejów, co była wiele lat, już chyba nie występuje tam swoją drogą, prawda?
Ostatnio zmieniony 2022-11-20, 18:03 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Jeden z gejów występuje - Darek. Ale nie ma wątku obecnie. A Władek wyjechał, rozstali się.

No tak sądziłem, że Pomponik to rozdmuchał.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Widziałem, że narzekacie na płynność wątków w "Na Wspólnej", ale najgorzej to chyba jest w Barwach. Wątków i postaci mnóstwo, że aż niektóre muszą znikać na całe miesiące.

Czołówkę już dawno powinni zaktualizować, bo połowa postaci do niej nie pasuje przez ciągłą nieobecność. ::kwasny::

Dobrze, że to koniec pary Ania/Damian, bo w ogóle do siebie nie pasowali. Byli nudni do porzygu.

Najbardziej lubię wątki ze Stańskimi, bo grają tam świetni aktorzy - Lesław Żurek, Marieta Żukowska, Wojciech Solarz, Stanisława Celińska. :D Redakcja natomiast nudzi, te sceny tam są zapchajdziurami totalnymi.
Ostatnio zmieniony 2022-11-30, 12:19 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ