Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

FanStefci, masz rację. Zetka się zepsuła, także trochę pod kątem muzycznym. A w RMF FM nie znoszę serwisów informacyjnych, nie chodzi już o same informacje, ale o styl przekazywania informacji, gadają niewyraźnie i za szybko i do tego beznadziejny jingiel, który momentami jest głośniejszy niż reporter.

Post autor: Abec »

TVN 24 bardzo się ostatnio pogorszyła. Wróć - raczej straciła klimat. Chyba chodzi o to, że kiedyś wszyscy myśleli, że stacji nikt nie ogląda i można sobie pozwolić na... prawdę. I wciąż zapraszają tych samych, superomylnych ekspertów. Wkurzyło mnie skrócenie głównego magazynu, już dobre trzy lata temu.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D

Post autor: alexisjunior »

Ja najbardziej w TVN24 lubię program "Szkło kontaktowe". Ktoś z Was ogląda?
Życie choć piękne, tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by zgasić je...

Tylko z p. Jachimkiem, bo reszta komentatorów doprowadza mnie do szału. I nie są zabawni.

Ciekawe, bo p. Tomka nie znoszę w kabarecie.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Administrator
Administrator

Ja ostatnio wracam do TVN24, czasem oglądam "Raport wieczorny" o 20.00. To takie uzupełnienie "Faktów TVN".

Uzupełnienie to niewłaściwe słowo, bo dają te same materiały zapowiadane przez innych prezenterów. Fajny był magazyn o 18.30 (zwłaszcza układ: prowadzący Andrzej Morozowski i komentatorzy Daniel Passent i Piotr Semka - boki zrywałem jak na siebie pokrzykiwali) ale mają przerwę wakacyjną ;([/i]
Administrator
Administrator

Pojawiają się tam informacje i tematy, które nie były poruszone w "Faktach". Zdarzają się też sprawy, które były w serwisie TVN, a w "Raporcie..." się nie znalazły.

Post autor: Marek Forrester »

TVN24 wkrótce będzie obchodził 5 lecie istnienia a TVN w przyszłym roku 10 lecie!
Nobody does it better

Post autor: FanStefci »

A kogo z prezenterów/dziennikarzy tv najbardziej cenicie i za co?
Ja z racji tego, że jak już mówiłem, oglądam tylko TVN24, ograniczę się do pracowników tej stacji:
1) Justyna Pochanke - jest najlepsza; profesjonalistka w każdym calu, dociekliwa, obiektywna i zawsze świetnie przygotowana. Do tego - najlepsza w polskich mediach dykcja i emisja głosu.
2) Beata Tadla - taka młodza Pochanke, ma te same cechy, a dodatkowy atut to piękny uśmiech. :P
3) Piotr Marciniak - cięty język, bezkompromisowość w zadawaniu pytań i świetna dykcja stawia go w czołówce.
4) Grzegorz Miecugow - za stworzenie świetnego programu, który komentuje wydarzenia polityczne z przymrużeniem oka w sposób nie przekraczający granicy kultury politycznej i dobrego smaku. Pan Grzegorz posiadł umiejętność odnalezienia się w takiej konwencji, o czym zresztą świadczą sukcesy "Szkła.."

Dorzucę jeszcze Monikę Olejnik z poza TVN jako klasę samą w sobie, która nie wymaga uzasadnienia. :wink:
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)

Ja bym Marcinkaka nie określił jako szczególnie bezkompromisowego, wręcz przeciwnie, robi wrażenie spolegliwego. Nie pamiętam, by się z kimkolwiek kłócił czy na siłę wyciągał informacji. Ponadto drażni mnie ten jego uśmieszek.

Pochanke się wierci i eksponuje fakt, że do roboty chodzi w dzińsach :P

Olejnik się nie zna, np. nagminnie myli Trybunały: Stanu i Konstytucyjny. Jak kiedyś powiedziała po prostu: "moim gościem jest Ryszard Bender, członek Trybunału", groźnie akcentując ostatnie słowo, to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.

Kogo lubię? Morozowskiego.

Post autor: plaska »

Miecugowa uwielbiam... troszke jeszcze pamietam go z tvp3. lubie jego poranne rozmowy no i prowadzone zupelnie spontanicznie szklo kontaktowe.. przystojny nawet troche jest :P
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl

Grzegorz może i dobry dziennikarz i nadaje się do programów informacyjnych ale ja pamiętam go głównie z BigBrother gdzie w każdym Live miał przykrótkawe spodnie i zupełnie nie pasował do takiego show, zauważyli to też producenci i reżyser bo juz Andrzej Sołtysik prowadził II i III edycję.
Nobody does it better

Post autor: plaska »

Wielkiego brata NA SZCZESCIE nie ogladalam.. : )
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl

To był mój ulubiony program w telewizji!
Nobody does it better

Post autor: FanStefci »

Alexander pisze:Grzegorz może i dobry dziennikarz i nadaje się do programów informacyjnych ale ja pamiętam go głównie z BigBrother gdzie w każdym Live miał przykrótkawe spodnie i zupełnie nie pasował do takiego show, zauważyli to też producenci i reżyser bo juz Andrzej Sołtysik prowadził II i III edycję.
Ja też go z BB pamiętam i to było żenujące widowisko. ::ysz:: Zresztą Sołtysik, który prowadził kolejne edycje był tak samo beznadziejny.

Ale za to Miecugow w czasie BB przeszedł do historii, gdy próbował zadać po angielsku pytanie żonie Klaudiusza - Caroline. Brzmiało ono mniej więcej tak: "Did... does... could Klaudiusz hesitated?" ::loll::
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
ODPOWIEDZ