Administrator
FanStefci, masz rację. Zetka się zepsuła, także trochę pod kątem muzycznym. A w RMF FM nie znoszę serwisów informacyjnych, nie chodzi już o same informacje, ale o styl przekazywania informacji, gadają niewyraźnie i za szybko i do tego beznadziejny jingiel, który momentami jest głośniejszy niż reporter.
TVN 24 bardzo się ostatnio pogorszyła. Wróć - raczej straciła klimat. Chyba chodzi o to, że kiedyś wszyscy myśleli, że stacji nikt nie ogląda i można sobie pozwolić na... prawdę. I wciąż zapraszają tych samych, superomylnych ekspertów. Wkurzyło mnie skrócenie głównego magazynu, już dobre trzy lata temu.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
Tylko z p. Jachimkiem, bo reszta komentatorów doprowadza mnie do szału. I nie są zabawni.
Ciekawe, bo p. Tomka nie znoszę w kabarecie.
Ciekawe, bo p. Tomka nie znoszę w kabarecie.
Administrator
Uzupełnienie to niewłaściwe słowo, bo dają te same materiały zapowiadane przez innych prezenterów. Fajny był magazyn o 18.30 (zwłaszcza układ: prowadzący Andrzej Morozowski i komentatorzy Daniel Passent i Piotr Semka - boki zrywałem jak na siebie pokrzykiwali) ale mają przerwę wakacyjną ;([/i]
Administrator
A kogo z prezenterów/dziennikarzy tv najbardziej cenicie i za co?
Ja z racji tego, że jak już mówiłem, oglądam tylko TVN24, ograniczę się do pracowników tej stacji:
1) Justyna Pochanke - jest najlepsza; profesjonalistka w każdym calu, dociekliwa, obiektywna i zawsze świetnie przygotowana. Do tego - najlepsza w polskich mediach dykcja i emisja głosu.
2) Beata Tadla - taka młodza Pochanke, ma te same cechy, a dodatkowy atut to piękny uśmiech.
3) Piotr Marciniak - cięty język, bezkompromisowość w zadawaniu pytań i świetna dykcja stawia go w czołówce.
4) Grzegorz Miecugow - za stworzenie świetnego programu, który komentuje wydarzenia polityczne z przymrużeniem oka w sposób nie przekraczający granicy kultury politycznej i dobrego smaku. Pan Grzegorz posiadł umiejętność odnalezienia się w takiej konwencji, o czym zresztą świadczą sukcesy "Szkła.."
Dorzucę jeszcze Monikę Olejnik z poza TVN jako klasę samą w sobie, która nie wymaga uzasadnienia.
Ja z racji tego, że jak już mówiłem, oglądam tylko TVN24, ograniczę się do pracowników tej stacji:
1) Justyna Pochanke - jest najlepsza; profesjonalistka w każdym calu, dociekliwa, obiektywna i zawsze świetnie przygotowana. Do tego - najlepsza w polskich mediach dykcja i emisja głosu.
2) Beata Tadla - taka młodza Pochanke, ma te same cechy, a dodatkowy atut to piękny uśmiech.
3) Piotr Marciniak - cięty język, bezkompromisowość w zadawaniu pytań i świetna dykcja stawia go w czołówce.
4) Grzegorz Miecugow - za stworzenie świetnego programu, który komentuje wydarzenia polityczne z przymrużeniem oka w sposób nie przekraczający granicy kultury politycznej i dobrego smaku. Pan Grzegorz posiadł umiejętność odnalezienia się w takiej konwencji, o czym zresztą świadczą sukcesy "Szkła.."
Dorzucę jeszcze Monikę Olejnik z poza TVN jako klasę samą w sobie, która nie wymaga uzasadnienia.
Ja bym Marcinkaka nie określił jako szczególnie bezkompromisowego, wręcz przeciwnie, robi wrażenie spolegliwego. Nie pamiętam, by się z kimkolwiek kłócił czy na siłę wyciągał informacji. Ponadto drażni mnie ten jego uśmieszek.
Pochanke się wierci i eksponuje fakt, że do roboty chodzi w dzińsach
Olejnik się nie zna, np. nagminnie myli Trybunały: Stanu i Konstytucyjny. Jak kiedyś powiedziała po prostu: "moim gościem jest Ryszard Bender, członek Trybunału", groźnie akcentując ostatnie słowo, to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.
Kogo lubię? Morozowskiego.
Pochanke się wierci i eksponuje fakt, że do roboty chodzi w dzińsach
Olejnik się nie zna, np. nagminnie myli Trybunały: Stanu i Konstytucyjny. Jak kiedyś powiedziała po prostu: "moim gościem jest Ryszard Bender, członek Trybunału", groźnie akcentując ostatnie słowo, to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.
Kogo lubię? Morozowskiego.
Miecugowa uwielbiam... troszke jeszcze pamietam go z tvp3. lubie jego poranne rozmowy no i prowadzone zupelnie spontanicznie szklo kontaktowe.. przystojny nawet troche jest 
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
Grzegorz może i dobry dziennikarz i nadaje się do programów informacyjnych ale ja pamiętam go głównie z BigBrother gdzie w każdym Live miał przykrótkawe spodnie i zupełnie nie pasował do takiego show, zauważyli to też producenci i reżyser bo juz Andrzej Sołtysik prowadził II i III edycję.
Nobody does it better
Wielkiego brata NA SZCZESCIE nie ogladalam.. : )
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
Ja też go z BB pamiętam i to było żenujące widowisko.Alexander pisze:Grzegorz może i dobry dziennikarz i nadaje się do programów informacyjnych ale ja pamiętam go głównie z BigBrother gdzie w każdym Live miał przykrótkawe spodnie i zupełnie nie pasował do takiego show, zauważyli to też producenci i reżyser bo juz Andrzej Sołtysik prowadził II i III edycję.
Ale za to Miecugow w czasie BB przeszedł do historii, gdy próbował zadać po angielsku pytanie żonie Klaudiusza - Caroline. Brzmiało ono mniej więcej tak: "Did... does... could Klaudiusz hesitated?"