Administrator
Administrator
Re: Radio i telewizja

Post autor: Dawidek »

Jeszcze się wiele może zmienić w tej sytuacji. I finalnym kupującym wcale nie musi być FOX. Co do tego koncernu też mam pewne obawy. Cała sprzedaż i wszystkie operacje z nią związane trochę potrwają, bo jeszcze muszą być zgody regulatorów rynku (na sprzedaż TVN-u WBD zgodziła się Komisja Europejska).

@B@r , masz rację, panuje na rynku duża niepewność, brakuje stabilizacji. Prawda jest taka, że TVN praktycznie co kilka lat zmienia właściciela. TVP przechodzi z rąk do rąk. W Polsacie (skrótowo pisząc) trwa "wojna domowa". Prawicowe media tożsamościowe walczą o widza i ze sobą. Także w streamingu są ruchy tektoniczne. A na dodatek ciągną się bitwy o drogie prawa sportowe - już mamy sytuację, że ich nowi właściciele wysyłają sygnały, że przeinwestowali.
W tej medialnej wojnie najbardziej niepokojące jest, że skrajnie prawicowe świry dorwą popularne stacje i będą chciały drugą zakłamaną Republikę tv robić (czyli na wzór niedawnego najniższej jakości Tvp Info). Można powiedzieć, że pozostaje liczyć na inteligencję widzów, ale z tą kiepsko bo wystarczy popatrzeć ilu ludziom skutecznie wyprało mózgi. Nie mówię, że obecny Tvn, Polsat czy Tvp są idealne, chyba już nigdy nie będzie tak przyjaznej tv jak była w latach '90 (wg mnie), ale dobrze aby nie było coraz gorzej.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Ohydna jest teraz akcja TV Republika „Nie daję na Owsiaka, wspieram Republikę”. Co ciekawe, mężczyzna, który groził śmiercią Owsiakowi, zeznał, że do tego czynu zainspirowała go TV Republika. Kiedyś po materiałach pisowskiej TVP facet zabił Pawła Adamowicza. Brzmi znajomo?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: BeLieF »

Najgorsze w tym wszystkim że Republika zwiększyła zasięg poprzez przejście do NTC przejmując widzów z pisowskiej TVP i takich świrów może w przyszłości pojawić się jeszcze więcej. Dlatego nie oglądam tej pseudostacji, najczęściej wybieram Wydarzenia 24 i TVP Info obecnie.

Jestem ciekaw jak wypadnie polskojęzyczna wersja kanału Euronews która startuje już 15 stycznia
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/e ... ak-ogladac
Administrator
Administrator

Republika nie tylko zwiększyła zasięg, ale wielokrotnie zwiększyła się oglądalność stacji. Zwiększenie zasięgu nie jest równoznaczne ze zwiększeniem udziałów w rynku, tutaj do tego doszło. Na dodatek do radykalnego zwiększenia udziałów doszło już na przełomie 2023 i 2024 roku.
BeLieF pisze:Jestem ciekaw jak wypadnie polskojęzyczna wersja kanału Euronews która startuje już 15 stycznia
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/e ... ak-ogladac
Jest dobrze prowadzona polskojęzyczna strona Euronews. Po wprowadzeniu adresu euronews.com pojawia się jej anglojęzyczna wersja. Trzeba wtedy zmienić wersję językową, przechodząc na lewy górny róg strony i po kliknięciu w "English" pojawi się menu z wyborem języków. Jest do wyboru polski. Po jego wyborze, strona przejdzie na nasz język. Pierwsze moje wrażenia są dobre, fajnie się to czyta.
Administrator
Administrator

Post autor: Topol »

W ogóle tytuł tej akcji jest wręcz absurdalny. Po co wesprzeć pacjentów hematologicznych, lepiej wesprzeć finansowo stację, która sekuje. To wszystko jest takie niesmaczne. :roll:
Administrator
Administrator

W nawiązaniu do mojego wczorajszego wpisu na temat Euronews - jest jeszcze prostsza droga do uruchomienia polskiej wersji strony internetowej stacji. Wystarczy wejść na stronę pod adresem: www.pl.euronews.com .

Post autor: Artur »

Topol pisze: 2025-01-12, 11:28 W ogóle tytuł tej akcji jest wręcz absurdalny. Po co wesprzeć pacjentów hematologicznych, lepiej wesprzeć finansowo stację, która sekuje. To wszystko jest takie niesmaczne. :roll:
Bo Sakiewicz sądził, że na negatywnych emocjach podbije licznik wpłat. Szybko jednak się z tego wycofał, bo kolejna zbiórka dotyczy jedynie Systemu Ochrony Republiki przed Bodnarowcami. W skrócie - SOR XD
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Wiosną po dziewięciu latach przerwy do TVN wraca „You Can Dance”. Patrząc na nazwiska w jury, to, że na przesłuchaniach nie ma widowni, a wszyscy siedzą w jakiejś ciasnej salce rodem z pierwszej edycji „Idola” - to już nie teatry - i zrezygnowano z zagranicznych kamperów, nie wróżę tej edycji sukcesu. Zerknę raczej na „Must Be The Music”, ale bez Kory, Zapendowskiej, Sztaby też cienko to widzę.
A wy?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Administrator
Administrator

Post autor: Topol »

Mnie spodobał się serial "Szpital św. Anny" na TVN. Wciągająca fabuła i świetna gra aktorska. :: bow ::
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Powstaje kolejny reboot… :zmiesz::

Nowe odcinki serialu „Buffy: Postrach wampirów” mają powstać dla platformy Hulu (w Polsce Disney+), a jego obsada zaczyna się już kształtować. Nowa odsłona, w której gościnnie pojawi się Sarah Michelle Gellar jako Buffy, ma skupić się na nowej bohaterce i „następnym rozdziale w Buffyverse”.
Więcej tu - https://www.wirtualnemedia.pl/m/artykul ... isney-hulu
Jeśli chodzi o audycje radiowe lubię słuchać "Lata z radiem", a moim ulubionym prowadzącym tą audycję radiową jest Roman Czejarek i jego kultowe: minęła 9 i to jest ta 9 :D . Jeśli zaś chodzi o TV i moje ulubione programy to "Usterka","awantura o kasę","googlebox przed telewizorem","lombard życie pod zastaw","sędzia Anna Maria Wesołowska",i jeszcze "gliniarze"oraz "sprawiedliwi wydział kryminalny" i "policjantki i policjanci". Podsumowując dużo TV i trochę radia jest w moim planie dnia 😉 :mrgreen: ::rad::
Idź na całość a tu zonk
Administrator
Administrator

Wreszcie ktoś wspomniał o radiu. :)

Odnoszę wrażenie, że radio jest u nas trochę niedoceniane. A szkoda. Oczywiście, ważna jest w niej muzyka, ale nie trzeba ograniczać się tylko do topowych stacji radiowych. U mnie wygrywa regionalna publiczna rozgłośnia Radio Katowice (i była w czołówce, nawet jak w stacji rządził PiS - ale aż takiej propagandowej sieczki, jak gdzie indziej, to nie było). U mnie w radiu ważne są też serwisy informacyjne. Czasem zdarzy mi się zapuścić w muzyczną niszę, jaką jest radiowa Dwójka. Lubię wiedzieć też co w trawie piszczy, dlatego przez chwilę sprawdzam, o czym mówią w Radiu Maryja. Zaobserwowałem, że to radio trochę ewoluowało przez te ostatnie ponad 20 lat.

Regularnie słucham też podcastu "Dział zagraniczny": https://dzialzagraniczny.pl/ .
Dawidek pisze: 2025-06-07, 20:31
U mnie wygrywa regionalna publiczna rozgłośnia Radio Katowice (i była w czołówce, nawet jak w stacji rządził PiS - ale aż takiej propagandowej sieczki, jak gdzie indziej, to nie było). U mnie w radiu ważne są też serwisy informacyjne. Czasem zdarzy mi się zapuścić w muzyczną niszę, jaką jest radiowa Dwójka. Lubię wiedzieć też co w trawie piszczy, dlatego przez chwilę sprawdzam, o czym mówią w Radiu Maryja. Zaobserwowałem, że to radio trochę ewoluowało przez te ostatnie ponad 20 lat.

Regularnie słucham też podcastu "Dział zagraniczny": https://dzialzagraniczny.pl/ .

U mnie też wygrywa radio Katowice, ale tuż za nim plasuje się radio Łódź ⛵ bo niedaleko stąd do mojego miejsca zamieszkania :P . I ja też lubię wiedzieć co w łódzkiej trawie jeśli chodzi o radio piszczy ::jezyk:: . I całkiem dobra muzyka leci z radia Zet i już ::jezyk::
Idź na całość a tu zonk
A tymczasem gruby news z ostatniej chwili ,bowiem po 26 :!: latach obecności teleturnieju "Milionerzy" na antenie TVN, ten teleturniej od jesieni przechodzi do Polsatu :!: . Jeszcze nie do końca wiadomo, kto będzie nowym starym prowadzącym, ale jest duże prawdopodobieństwo, że Hubert Urbański nadal będzie prowadził "Milionerów", już w Polsacie, ostatecznie i definitywnie ::chytry::
Idź na całość a tu zonk
ODPOWIEDZ