Aktorzy i aktorki

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Dawidek
Administrator

Re: Polscy aktorzy/aktorki

Post autor: Dawidek »

B@r pisze: 2025-03-30, 16:00 Proponuję, by zmienić nazwę tego tematu na bardziej uniwersalną, po prostu „Aktorzy i aktorki” - by nie ograniczać się tylko do gwiazd z Polski.
Pomysł dobry, więc zmieniłem nazwę tematu na bardziej uniwersalną. :wink:
Awatar użytkownika
B@r

Re: Aktorzy i aktorki

Post autor: B@r »

Nie żyje Patricia Routledge. Serialowa Hiacynta Bukiet z „Co ludzie powiedzą?” zmarła w wieku 96 lat - https://www.rp.pl/film/art43123341-nie- ... eku-96-lat :(
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Mateusz s 19.01.97

Post autor: Mateusz s 19.01.97 »

B@r pisze: 2025-10-03, 13:20 Nie żyje Patricia Routledge. Serialowa Hiacynta Bukiet z „Co ludzie powiedzą?” zmarła w wieku 96 lat - https://www.rp.pl/film/art43123341-nie- ... eku-96-lat :(
Legenda kina w Wielkiej Brytanii przez duże L :?
Idź na całość a tu zonk
Awatar użytkownika
Mariush

Post autor: Mariush »

Bardzo mnie zasmuciła informacja o śmierci tej Pani… Dla mnie była kwintesencją komedii, takiej z klasą. Dziwnie się poczułem, gdy dowiedziałem się, że już jej z nami nie ma. Podejrzewam, że patrząc chyba po raz setny, jak nie więcej, będę czuł pustkę…
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

To faktycznie bardzo smutna wiadomość, aktorka była rewelacyjna w "Co ludzie powiedzą". Smutno, że tyle dobrych aktorów odchodzi.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Polecam nowe wcielenie Dominiki Ostałowskiej ze spektaklu "Nieśmiała dżokejka", który miał dzisiaj premierę w Teatrze Studio. Na próbie mogłem nagrać fragment i wrzuciłem na YT jak jej bohaterka dostaje ataku paniki w sklepie - https://www.youtube.com/watch?v=qknTCHn4rAo&t=9s
Ten monodram - swoją drogą bardzo dobrze napisany - opowiada o nieśmiałości i radzeniu sobie z nią pod różnymi maskami. Polecam, bo daje popis prawdziwego talentu, który w serialikach tv trudno często pokazać.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

W wieku 77 lat zmarła Bożena Dykiel
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Bardzo smutna wiadomość. Ona była bardzo charakterystyczną aktorką i ciekawą osobą. Wielka szkoda. Jak przeczytałem Twoją informację, to na chwilę się zawiesiłem, bo byłem zaskoczony. Bardzo smutna wiadomość. :cry:
Awatar użytkownika
B@r

Kolejny świetny Aktor przez wielkie A odszedł. Dziś dowiedzieliśmy się o śmierci Jana Frycza. Miał 72 lata.

Katarzyna Grochola mówiła, że w przyszłym tygodniu miał wejść na plan kontynuacji "Nigdy w życiu", która dzieje się 20 lat później (przypominam, że w pierwszej części wcielał się w eksia, czyli byłego męża Judyty).
Awatar użytkownika
Mariush

Pewnie większość z Was już słyszała, że w rolę Tośki w kontynuacji „Nigdy w życiu” nie wcieli się Joanna Jabłczyńska, tylko pewnie ktoś po znajomościach.

W mediach społecznościowych zawrzało, ludzie są rozczarowani. Sama Joanna widać, że bardzo przeżyła tę decyzję i po ludzku mi jej szkoda. Jeśli okaże się, że Tosię zagra Dorota albo córka producentki, to będzie to taki obciach, że aż mi jaja osiwieją.

W ogóle reklamowanie kontynuacji oryginalną obsadą to okazuje się oszustwem. Owszem, niektórych nazwisk nie ma, wiadomo, ale wymieniać chętną dziewczynę, na którą każdy fan czekał? No coś tu jest kompletnie nie halo.

Czytałem książkę, spodobała mi się i uważam, że jeśli film byłby zrealizowany w podobnym klimacie, co „Nigdy…” to byłoby naprawdę super. A tak czuję teraz niesmak i formą mojego sprzeciwu będzie to, że nie pójdę do kina.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
B@r

Wyluzuj bo prawda jest bardziej prozaiczna niż się wydaje. JJ dostała propozycję powrotu. Ale zagrała va banque bo myślała, że skoro wraca pierwotna obsada to może mieć wygórowane wymagania i ile by nie krzyczała to jej dadzą. No i kasa się nie zgodziła. I okazuje się, że każdy do zastąpienia. Pewnie Danuta Stenka mogłaby tak windować swoją stawkę ale no nie JJ. I mamy to co mamy. I nie, Dorota Szelągowska nie będzie tam grała. Czytasz za duże ploty, uch.
Awatar użytkownika
Mariush

No ok… to ja sieję ploty, a skąd zatem Twoje rewelacje, że niby Jabłczyńska miała wygórowane wymagania, skoro jest to tak samo „potwierdzone”, co moje podejrzenia? Plotka zawsze będzie plotką dopóki źródło nie potwierdzi.

Awatar użytkownika
B@r

Mariush pisze: 2026-08-28, 06:22 No ok… to ja sieję ploty, a skąd zatem Twoje rewelacje, że niby Jabłczyńska miała wygórowane wymagania, skoro jest to tak samo „potwierdzone”, co moje podejrzenia? Plotka zawsze będzie plotką dopóki źródło nie potwierdzi.
Chociażby w wywiadzie wideo dla WP, gdy zapytano Joannę J. czy w tej sytuacji poszło o pieniądze, potwierdziła, że "poniekąd tak". ::rad:: Do obejrzenia na YT, ale uprzedzam, że trwa jakoś 1,5 h. ::krzyw::
Awatar użytkownika
Mariush

A słuchałem tego wywiadu wczoraj, podczas biegania. Padła tam sugestia, że poniekąd poszło o pieniądze - ale kiedy dziś w jakiejkolwiek branży nie chodzi o pieniądze? To był jedynie akcent dla całej sprawy. Siedzisz w tej branży, ale nie powielaj durnych teorii chociaż tutaj. Jabłczyńska nie dostała angażu, bo trzeba było po prostu zaangażować Żulewską. Żulewska niby miałaby niby zaśpiewać mniejszą stawkę niż Jabłczyńska? No chyba raczej wątpię w taką narrację. To skoro poszli w budżet, to czemu jest tam Stenka, a nie jakaś inna Szeata Bydło?

Podczas tego wywiadu padło wiele innych ciekawych kwestii, które się lepią i Joanna ma rację moim zdaniem. Niby 6 aktorek na castingu, niby przegrała, niby postaci Ulki nie było w scenariuszu - przecież to są ściemy. Na kilometr czuć fałsz.

Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Ja generalnie nie rozumiem tej dramy, była już przecież ścisła kontynuacja Nigdy w życiu w postaci Ja wam pokażę(film i serial) gdzie cała obsada była powymieniana w obu przypadkach i Agnieszka Żulewska będzie 4 odtwórczynią Tosi(po Jabłczyńskiej, Marii Niklińskiej i Julii Kamińskiej), a chaos nastąpił jakby Żulewska zastępowała oryginalną Tosię i była drugą odtwórczynią. Taka drama i bunt na zasadzie "Jabłczyńska nie wraca? Bu, fe bojkot!" miałaby sens wtedy gdy Ja wam pokaże powstawało, czyli 20 lat temu XD Więc niestety ale jestem w stanie uwierzyć że JJ dostała propozycję i wywindowała stawkę do takiej skali że budżet się nie spiął(zwłaszcza że nie tylko Stenka wraca ale Żmijewski też, więc siłą rzeczy kasa na opłacenie ich oboje musi być duża) a potem odwróciła kota ogonem jako prawniczka wykorzystując własną wiedzę prawniczą do wytworzenia własnej wersji wydarzeń.
ODPOWIEDZ